Šta je novo?

HTC 10

Pa listao sam unazad pa sam tad i video za bateriju...zato i pitam. Normalno je da usledi degradacija baterije sa vremenom to je kod svih...nego sam mislio da ga oreo nije baš nešto mnogo osakatio. Inače koliko sot-a izvučete na jedan dan sa nekom prosečnom upotrebom mešovito na wifi/3g?

Sent from my Passport using Tapatalk

Onda si video da sam rekao da se drain smirio i da je i @Punisher zadovoljan.
Nisam punio skoro do kraja bateriju ali rekao bih da je ovo realno:Screenshot_20180507-230930.jpeg

Zasnovano je na mojoj upotrebi koja je sigurno mešovita, dobar i loš signal i mobil i Wi-Fi, YouTube, 2 maila, WhatsApp, Telegram, online muzika, Bluetooth konekcija, malo igranja, preko dana auto brightness... Moja procena je da može preko 4 sata.

Poslednja izmena:
Telefon dan danas radi perfektno. Ja ne planiram da ga menjam sigurno do sl godine kad izadju novi modeli. Uzeo sam powerbank sa QC tako da se i baterija dopuni za pola sata preko 50%.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Takođe moje iskustvo sa fonom od kolege je da se baš baš brzo puni sa njegovim punjačem..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Imam jedno, možda, laičko pitanje. Planiram da kupim HTC 10, pa me zanima da li je moguće update-ovati android "samo"na Nougat, s obzirom da je sada dostupan Oreo? Ne bih da rizikujem i da budem među onima koji imaju problema sa baterijom...

Takođe me zanima da li može da se instalira HTC-ova galerija za slike, pošto mi Google Photos baš i ne paše...?

Mozes instalirati samo Nugat,izbacice ti da imas azuriranje za Oreo i to ne instaliras...telefon bolje radi na Oreu ali je baterija jedno 20 posto losija...
Moze da se instalira htc galerija ali je nema plej prodavnici nego moras skinuti apk sa neta...

Послато са HTC 10 уз помоћ Тапатока

Notifikacija za Oreo neće smarati kad isključim sva automatska ažuriranja...? Apk, naravno, hvala!

Ne bi trebalo da smara[emoji4]

Послато са HTC 10 уз помоћ Тапатока

Aha to onda ok

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ako neko zna nekog ko prodaje nov, neka mi pise, niko ga vise ne nabavlja...

Ako neko zna nekog ko prodaje nov, neka mi pise, niko ga vise ne nabavlja...
Znam da HTC 10 postoji kod operatera VIP i Telenor, pa ako imaš tamo ugovor ili znaš nekoga ko ima tamo ugovor a nema telefon, to je ok varijanta, pravi račun, garancija na dve godine i tako to.

U vipu je jeftin, telenor verovatno drzi bezobrazne cene kod njih sam prestao da gledam ponudu. Nego pojavila mi se siva tackica velicine 1x1mm recimo, uz levu ivicu ekrana na sredini, telefon je uzet u vipu i pod garancijom, vredi li nositi ga? Nemam drugi telefon a ovi ako ga uzmu na mesec dana naje.... Sam

Nije vise ovde Palestina pa da ostajes bez telefona mesec dana a inace VIP daje zamenski telefon, odneses, napravis reklamaciju, cekas do 8 dana da ti jave dal ce popravka ili zamena uredjaja a za to vreme koristis zamenski.

Ali tacno duplo skuplje od realne cene..:/
E pa znaš šta, i ja bih volela po toj ceni da kupim novi HTC 10. Odmah bi ga uzela za 250 eura novog. :) Ali nema... to jest verovatno imaš po toj ceni po onim radnjicama malim po gradu, tipa u Balkanskoj i tako ta ekipa, e sad o poreklu, kvalitetu i servisu tih uređaja, bolje da ti kaže neko ko se malo više razume u to...

Nije vise ovde Palestina pa da ostajes bez telefona mesec dana a inace VIP daje zamenski telefon, odneses, napravis reklamaciju, cekas do 8 dana da ti jave dal ce popravka ili zamena uredjaja a za to vreme koristis zamenski.
Jeste, nije više ovo Palestina, ali radi se o HTC uređaju a ne o Samsungu ili o Huaweiu, koji imaju svoj ovlašćeni servis i ljude i sve, a ne "samo-proklamovano-ovlašćene" likove za brendove koji nemaju nijednog predstavnika ovde. Msm, samo da znaš problematiku oko htc-a i servisa... A da ne pominjem i to da bateriju na HTC 10 retko koji serviser i može (uspešno) da zameni; pogledaj YouTube klipove gde likovi rastavljaju HTC 10 i šokiraju se nad time šta sve ima unutra i kako moraju da polome pola telefona ne bi li došli do baterije. :) A ovde na temi je jedan član već pomenuo da je hteo da menja bateriju u nekom (normalnom) inostranstvu (tipa Nemačka ili tako neka ozbiljna zemlja) i da su mu rekli da ako mu spucaju ekran dok menjaju bateriju, da mora sam da plati ekran :) jer eto tako... :)

Njega to ne zanima, sto se njega tice mogu telefon i da izlome na delove da izgleda kao delovi iz kinder jajeta svakako ce morati da mu nadoknade stetu, to su čari garancije, i da nesto prikriju da su zeznuli primetice se kroz upotrebu telefona gde ce isti odneti opet i tako 3 puta gde ce morati posle da mu daju nov.
E sada koliko sam cuo da je Begram ovlasceni za HTC neka telefon pre predaje u VIP islika iz svih uglova za njihov pult jer ti slepci iz Begrama znaju da napisu kako je telefon izgreban po displeyu, izubijan a telefon da nema ni jednu packu......a pre preuzimanja dobro ispregleda i istestira jer njima ne bi ni kliker odneo i to bi unistili.

[emoji15] [emoji15] [emoji15]
[emoji33] [emoji33] [emoji33]

@radashin cuj mozda @somi92 misli "jeftiniji nego ranije" :sceptic:
Sad sam pogledala cene u Vipu, te da obavastim potencijalne kupce o tom jeftinom modelu. Cinjenica da je jeftiniji nego ranije... :D
Dakle, uz postpejd ugovor na 24 meseca, telefon ukupno izadje 46140 din. :shock:
A treba znati i to da pise i sledece, ako neko ne moze sebi da priusti postpejd na 2 god jer vec placa drugi postpejd, na Vipu pise i ovo: maloprodajna cena uređaja 79.990 RSD :hair: :lupko:
Pa sad, kome jeftino, kome skupo, ko moze trenutno da se obaveze na postpejd/24 a ko ne moze... :Klanjanje

E pa znaš šta, i ja bih volela po toj ceni da kupim novi HTC 10. Odmah bi ga uzela za 250 eura novog. :) Ali nema... to jest verovatno imaš po toj ceni po onim radnjicama malim po gradu, tipa u Balkanskoj i tako ta ekipa, e sad o poreklu, kvalitetu i servisu tih uređaja, bolje da ti kaže neko ko se malo više razume u to...

Nema za 250, ali do skoro je bilo za 300 preko oglasa na KP. Ako kupujes od proverenog prodavca, kvalitet se ne dovodi u pitanje. Stavise, vise sam imao losih iskustava sa telefonima od provajdera nego kupljenih preko KP...

Njega to ne zanima, sto se njega tice mogu telefon i da izlome na delove da izgleda kao delovi iz kinder jajeta svakako ce morati da mu nadoknade stetu, to su čari garancije, i da nesto prikriju da su zeznuli primetice se kroz upotrebu telefona gde ce isti odneti opet i tako 3 puta gde ce morati posle da mu daju nov.
E sada koliko sam cuo da je Begram ovlasceni za HTC neka telefon pre predaje u VIP islika iz svih uglova za njihov pult jer ti slepci iz Begrama znaju da napisu kako je telefon izgreban po displeyu, izubijan a telefon da nema ni jednu packu......a pre preuzimanja dobro ispregleda i istestira jer njima ne bi ni kliker odneo i to bi unistili.

Malo morgen... Rekli su mi da ja nadoknjadjujem pucanje ekrana u slucaju zamene baterije van garancije... Da se u slucaju reklamacije menja baterija ne bih snosio nikakve "dodatne" troskove... I to u jednom od ovlascenih HTC servisa u Austriji.

Tako da sam digao od cele te price sa zamenom i odlucio da pazarim nov telefon u narednih mesec-dva. Ni ja se nesto nisam usrecio sa poslednjim update-om od januara/februara na 8.0. Od tada ni jedan update nisam video iako je trebao da bude do Maja makar fix za bagove i neki security patch, dok matoricma na 2x Moto G5s od 150e koji sam im uzeo redovno stizu sigurnosni pecevi na svakih par nedelja...

Tako da, iako generalno nisam imao vecih problema sa samim fonom, nisam nikako zadovoljan kako je HTC postupio sa dosta stvari oko 10ke, pre svega softverske strane iako im je bio flagship model (+one panel lutrije)... Prelazim sigurno na neki drugi model/brend (Mate 10pro, XZ2...) i HTC=u se sigurno vise ne vracam...

To je drugo ako nemas garanciju, ja sam mislio da imas garanciju.

To je drugo ako nemas garanciju, ja sam mislio da imas garanciju.

Telefon mi je jos uvek pod garancijom do septembra ako se dobro sećam. Baterija još uvek radi ali garanciju na istu daju samo na prvih 6 meseci isto kao i na prateću opremu (punjač). A posto hoću da menjam samoinicijativno tako stoje stvari.
.
Pričao sam sa ljudima na licu mesta iz servisa i preko fona sa HTC zastupnistvom za Austriju, nisam ovde lupao napamet ali hbg na forumu uvek ima ljudi koji sve znaju, kad ono medjutim...

Kod nas ti je garancija na bateriju 2 godine i tako je i po zakonu jer ne mozes sam da je zamenis, LG i Huawei su mi to potvrdili da je 2 god. znaci za uredjaje na kojima korisnik ne moze sam da je zameni, Samsung mi je odgovorio da je 12 meseci, na pitanje da li znaju da po zakonu republike Srbije garancija mora biti 2 godine jer ja ne mogu fizicki sam da je zamenim, nisu mi odgovorili tako da kad bi u slucaju reklamiranja i da mi odbiju svakako bi se odmah obratio trzisnoj inspekciji i organizaciji za zastitu potrosaca posle cega bi mi i te kako zamenili bez pogovora bateriju, za HTC nisam slao mail jer me nisu nikad ni zanimali al svakako bi morali da zamene u tih 2 god garancije ako je telefon kupljen u Srbiji i ima nasu validnu garanciju, ovde ne priznaju EU garancije.

Poslednja izmena:
Ja sam zamenio bateriju u garanciji, ovlasceni servis Begram. Sve kako treba i zavrseno za 3 dana

Ja sam zamenio bateriju u garanciji, ovlasceni servis Begram. Sve kako treba i zavrseno za 3 dana
A šta si naveo kao razlog za menjanje baterije? kao "traje mi kraće"? I to uvažili? Begram??? Jer oni svi tvrde da će baterija da traje 24 meseca...

Nazad
Vrh Dno