Mislim da je kamera bolja na p10 plus, jer ova na 7 plus je prilično... prosečna.Da li je Nokia 7 plus bolja generalno od P10 Plus Huawei,posto su u slicnom cenovnom rangu?Kamera,ekran,brzina,baterija...
Uzeh ga danas kod Telenora. Nema ga na sajtu, ali ga ima u ekspoziturama. Ne razumem zašto.
Ima hajpa oko ovog telefona, rekao bih. Mnogi se kunu kako je najbolji od svih iz tog cenovnog ranga. Nakon nekoliko sati igranja i podešavanja osećanja su mi pomešana, dobro ide s lošim, kao i uvek.
Prvo dobre stvari. Ekran solidan, boje zasićene i izražene, rekao bih solidna crna boja, ali osvetljenje je prosek a ne postoje ni podešavanja zasićenosti boja. Brz je. To mu je najveća vrlina. Izgleda lepo, u ruci se materijal čini vrlo kvalitetnim, ima malo i težine, nije od pet grama kao plastikaneri. Tasteri su solidni, fp reader odličan, brz i rekao bih vrlo pouzdan.
A onda i loše stvari. Zvučnik. Solidno bučan i isto toliko solidno lošeg zvuka. Na najjačem podešavanju izražena distorzija. Neke igre zvuče grozno na njemu. Motor za vibraciju je veoma slab. App za kameru je problematičan. Prvi utisci u vezi fotografija se još nisu slegli, ali je sam app problematičan i kada pokušam da pogledam sliku koju sam napravio - blokira i daje samo crn ekran. Pokušaću još da čačkam podešavanja i vidim o čemu se tu radi.
E sad, verovatno su ljudi ljuti na mene jer ne vrištim od sreće i ne padam u nesvest od oduševljenja. Meni se ovo čini kao solidan telefon, vrlo brz, vrlo lepe spoljašnjosti, ali sa nekim manama preko kojih teško prelazim. Zvuk i praznina Android One platforme su me prilično rastreznili. AndroidOne je propuštena prilika, kao kolač bez ukusa. Nema tu ničega, prazan i siromašan, sa minimumom podešavanja. I čak sa takvom platformom Nokia ne uspeva da napravi stabilnu kameru koja bi radila kako treba. I jedna od mojih omiljenih igara, koju sam pokretao na svim prethodnim telefonima, neće da startuje. Inače, da dodam, izlaz za slušalice je prilično dobar.
To su mi samo neki prvi utisci i oni se mogu i promeniti kasnije , tokom intenzivnog korišćenja telefona, naravno. Ima, mislim, više dobrih nego loših odlika.
Zna li neko može li da se uspešno instalira Gcam na ovaj telefon i da li je neophodno da se telefon rutuje da bi to čudo proradilo?
Sent from my G3221 using Tapatalk
Čitajući ove redove,stičem utisak da je telefon ,ni tamo,ni vamo.Da je sve apsolutno isto,samo bez Nokia imena,niko ga ne bi ni kupio.
Sa trenutnom cenom, za 150 eura,većoj od RN5,tek mislim da je zaista daleko od bilo kakvog Best Buy prefiksa,kako se to najavljivalo u početku.
Vlasnici brenda,očigledno rade odlično svoj posao,tačno su izračunali koliko im vredi logo.
Znaš kako, da nije brenda bio bi sigurno jeftiniji. Osećaj kada ga uzmeš u ruku je izvanredan, pokreće se brzo i glatko i radi respektivno brzo. Kvaliteta ima, ali ima i razočaranja. Zvučnik i kamera, ovakva kakva je trenutno, su za mene najveća razočaranja, ali u smislu da nisu dovoljno dobri, da je hajp bio preveliki pa su podbacili svojom prosečnošću. Tu dolazi problem sa cenom, kad ona krene nadole, ovaj telefon će biti još poželjniji.Čitajući ove redove,stičem utisak da je telefon ,ni tamo,ni vamo.Da je sve apsolutno isto,samo bez Nokia imena,niko ga ne bi ni kupio.
Sa trenutnom cenom, za 150 eura,većoj od RN5,tek mislim da je zaista daleko od bilo kakvog Best Buy prefiksa,kako se to najavljivalo u početku.
Vlasnici brenda,očigledno rade odlično svoj posao,tačno su izračunali koliko im vredi logo.
To oko app kamere je lako srediti, sve zavisi koji je software, ali nekim narednim updejtom će se bug srediti, on nije prisutan na svakom telefonu, to su samo pojedinačni slučajevi.
Po tom tool-u ispadne da je Nokia tu negde kao P20 Pro...Hardware je odlican, kvalitet izrade brutalno dobar, dijagonala odlicna, dizajn sa bakarnom linijom prelijep, kamera je top (samo nekome zna app da ima neke bugove ali to je rjesivo), pogledaj na gsmareni imas komparaciju kamera i senzora, rijetko koji telefon moze da mu priviri, poredio sam RN5, Mi MIX 2 i 2s sa njim, nebo i zemlja - https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9058&idPhone2=8522&idPhone3=8972
A koji je po tebi bestbuy do 350€ ako izuzmemo Nokia 7+ i Xiaomi Mi Mix 2?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Po tom tool-u ispadne da je Nokia tu negde kao P20 Pro...
Po meni npr Google Pixel i Nokia 8, p10 i g6 bolji od ove nokije.
Ps gsmarenu ne treba baš uzimati za ozbiljno za sve brendove.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Huawei je jos pocetkom 2016 rekao da svi modeli od te godine ce imati podrsku od 18 meseci cini mi se,tako da ni to nije lose,ali svakako da nije kao A.One mobilni.treba da molis Boga da ne prestane sa podrskom.
Po meni npr Google Pixel i Nokia 8, p10 i g6 bolji od ove nokije.
Ps gsmarenu ne treba baš uzimati za ozbiljno za sve brendove.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Druže jel izašla dobra verzija GCam-a?Najvise zbog dobre verzije GCam, posle junskog apdejta ne radi. Ima neke varijante ali nije to to. [emoji38]
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari