Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Nema potrebe da slikam, ne mogu da stanu dve sim kartice. Sad mi trenutno tel i nije pri ruci, ali ionako ću morati da ubacujem kartice pa ću još jednom da proverim.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Ako je takva kartica onda je hibrid (ovu fotku sam isekao bas za ovaj model je ladica)?

Untitled.png

Evo ga.
c9f3955399df86a09ed8b5fb36d69d35.jpg

Sent from my G3221 using Tapatalk

Hvala druze,definitivno nije,vidi se po ovom nacrtanom...steta.
Eventualno ako je uzmam onda necu preko telenora,vec od njih uzeti 50% na pretplatu,a ovaj mob u radnji dual sim

Da li je Nokia 7 plus bolja generalno od P10 Plus Huawei,posto su u slicnom cenovnom rangu?Kamera,ekran,brzina,baterija...

Uzeh ga danas kod Telenora. Nema ga na sajtu, ali ga ima u ekspoziturama. Ne razumem zašto.

Ima hajpa oko ovog telefona, rekao bih. Mnogi se kunu kako je najbolji od svih iz tog cenovnog ranga. Nakon nekoliko sati igranja i podešavanja osećanja su mi pomešana, dobro ide s lošim, kao i uvek.

Prvo dobre stvari. Ekran solidan, boje zasićene i izražene, rekao bih solidna crna boja, ali osvetljenje je prosek a ne postoje ni podešavanja zasićenosti boja. Brz je. To mu je najveća vrlina. Izgleda lepo, u ruci se materijal čini vrlo kvalitetnim, ima malo i težine, nije od pet grama kao plastikaneri. Tasteri su solidni, fp reader odličan, brz i rekao bih vrlo pouzdan.

A onda i loše stvari. Zvučnik. Solidno bučan i isto toliko solidno lošeg zvuka. Na najjačem podešavanju izražena distorzija. Neke igre zvuče grozno na njemu. Motor za vibraciju je veoma slab. App za kameru je problematičan. Prvi utisci u vezi fotografija se još nisu slegli, ali je sam app problematičan i kada pokušam da pogledam sliku koju sam napravio - blokira i daje samo crn ekran. Pokušaću još da čačkam podešavanja i vidim o čemu se tu radi.

E sad, verovatno su ljudi ljuti na mene jer ne vrištim od sreće i ne padam u nesvest od oduševljenja. Meni se ovo čini kao solidan telefon, vrlo brz, vrlo lepe spoljašnjosti, ali sa nekim manama preko kojih teško prelazim. Zvuk i praznina Android One platforme su me prilično rastreznili. AndroidOne je propuštena prilika, kao kolač bez ukusa. Nema tu ničega, prazan i siromašan, sa minimumom podešavanja. I čak sa takvom platformom Nokia ne uspeva da napravi stabilnu kameru koja bi radila kako treba. I jedna od mojih omiljenih igara, koju sam pokretao na svim prethodnim telefonima, neće da startuje. Inače, da dodam, izlaz za slušalice je prilično dobar.

To su mi samo neki prvi utisci i oni se mogu i promeniti kasnije , tokom intenzivnog korišćenja telefona, naravno. Ima, mislim, više dobrih nego loših odlika.

Zna li neko može li da se uspešno instalira Gcam na ovaj telefon i da li je neophodno da se telefon rutuje da bi to čudo proradilo?

Sent from my G3221 using Tapatalk

To oko app kamere je lako srediti, sve zavisi koji je software, ali nekim narednim updejtom će se bug srediti, on nije prisutan na svakom telefonu, to su samo pojedinačni slučajevi.

To što je suvi Android, to mu je najveća prednost, dobićeš redovan updejt kao i Google telefoni, a sve što ti treba, sam instaliraš iiz Google Playa ili sa neta.

Čitajući ove redove,stičem utisak da je telefon ,ni tamo,ni vamo.Da je sve apsolutno isto,samo bez Nokia imena,niko ga ne bi ni kupio.
Sa trenutnom cenom, za 150 eura,većoj od RN5,tek mislim da je zaista daleko od bilo kakvog Best Buy prefiksa,kako se to najavljivalo u početku.
Vlasnici brenda,očigledno rade odlično svoj posao,tačno su izračunali koliko im vredi logo.

Poslednja izmena:
Čitajući ove redove,stičem utisak da je telefon ,ni tamo,ni vamo.Da je sve apsolutno isto,samo bez Nokia imena,niko ga ne bi ni kupio.
Sa trenutnom cenom, za 150 eura,većoj od RN5,tek mislim da je zaista daleko od bilo kakvog Best Buy prefiksa,kako se to najavljivalo u početku.
Vlasnici brenda,očigledno rade odlično svoj posao,tačno su izračunali koliko im vredi logo.

Hardware je odlican, kvalitet izrade brutalno dobar, dijagonala odlicna, dizajn sa bakarnom linijom prelijep, kamera je top (samo nekome zna app da ima neke bugove ali to je rjesivo), pogledaj na gsmareni imas komparaciju kamera i senzora, rijetko koji telefon moze da mu priviri, poredio sam RN5, Mi MIX 2 i 2s sa njim, nebo i zemlja - https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9058&idPhone2=8522&idPhone3=8972

Znaš kako, da nije brenda bio bi sigurno jeftiniji. Osećaj kada ga uzmeš u ruku je izvanredan, pokreće se brzo i glatko i radi respektivno brzo. Kvaliteta ima, ali ima i razočaranja. Zvučnik i kamera, ovakva kakva je trenutno, su za mene najveća razočaranja, ali u smislu da nisu dovoljno dobri, da je hajp bio preveliki pa su podbacili svojom prosečnošću. Tu dolazi problem sa cenom, kad ona krene nadole, ovaj telefon će biti još poželjniji.

Nisam zažalio što sam ga uzeo, žalim što me Telenor još jednom odrapio sa cenom, ali to je već drugi problem. I još jedna stvar me strašno brine - da je hajp oko androidaOne prazna priča i da će se zbog brzopletosti da se izađe sa najnovijim androidom namnožiti bagovi i loše optimizacije.

Telefon mogu da preporučim, ali nemojte očekivati čuda. Volećete njegovu fluidnost.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

A koji je po tebi bestbuy do 350€ ako izuzmemo Nokia 7+ i Xiaomi Mi Mix 2?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To oko app kamere je lako srediti, sve zavisi koji je software, ali nekim narednim updejtom će se bug srediti, on nije prisutan na svakom telefonu, to su samo pojedinačni slučajevi.

Kako znati da bas moj model nece biti taj problematicni? ;)
Znaci u radnji ds otvore i testiram kameru? ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Kad pogledas da huawei prodaje p20 lite za iste pare, nokija je jos i dobra. [emoji3]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Hardware je odlican, kvalitet izrade brutalno dobar, dijagonala odlicna, dizajn sa bakarnom linijom prelijep, kamera je top (samo nekome zna app da ima neke bugove ali to je rjesivo), pogledaj na gsmareni imas komparaciju kamera i senzora, rijetko koji telefon moze da mu priviri, poredio sam RN5, Mi MIX 2 i 2s sa njim, nebo i zemlja - https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9058&idPhone2=8522&idPhone3=8972
Po tom tool-u ispadne da je Nokia tu negde kao P20 Pro...

A koji je po tebi bestbuy do 350€ ako izuzmemo Nokia 7+ i Xiaomi Mi Mix 2?

Po meni npr Google Pixel i Nokia 8, p10 i g6 bolji od ove nokije.

Ps gsmarenu ne treba baš uzimati za ozbiljno za sve brendove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po tom tool-u ispadne da je Nokia tu negde kao P20 Pro...

Pa kamera i jeste brutalna, ne vjerujem da komaprativne fotografije lazu, ali mi previse vjerujemo raznim youtuberima, svaki telefon mozes da nagrdis da mu kamera ne valja (napravis sliku kad ne fokusira, malo mrdnes i sl) i skoro svaki mozes napraviti da mu je kamera top (fiksiras ga za nesto, sa rukom, drzacem i sl).

Dakle, sto se onih primjera slika na gsmareni preko onog toola tice, ja mu vjerujem, mislim da nisu spremni da laziraju, e sad, ni to ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi.

Google Pixel je posebna priča koja dugo traje, a više puta je ispričana na forumu ;)

Ovi ostali ni blizu pogotovo softverski ...

Kad ste već navalili toliko na Huawei - najviše ljudi po netu se dvoumi između Nokia 7+ i Huawei Honor View 10 samo što je on malo skuplji i ima emuji softver :)

Poslednja izmena:
Ja sam testirao N7P u Telenoru, za 4-5 dana mi stize telefon, pa cu ga testirati i napraviti fotografije i podijeliti sa vama, odradicu mali test, pa sharujem, da vidimo kakav je.

Nokia 8 je svakako blizu i bolja je po nekim poljima, po nekim losija, pa sta ko voli.

P10 da nema Emui pa da se uzme u obzir, ovako meh, nema custom romova, treba da molis Boga da ne prestane sa podrskom, da ne nastane battery drain..

Pixel nema garanciju i neopravdano su skupi uredjaji, osim softvera i kamere aspolutno nista posebno, Nokia 7 Plus je kompletnija od Pixel 1 i Pixel 2, ako odgovara velicina od 6". Pixel 2 uz svoje nedostatke bi trebalo da kosta barem kao Nokia 7 Plus. Izrada, baterija, mali ekran, nema 3.5mm izlaz i MicroSD opciju, nema dual-sim, dizajn ispod proseka, a cena visoka. To sto ga ovde velicaju zbog najbolje podrske i kamere, druga prica :)

https://youtu.be/I36qvNvWBRY

Objasnio lik, s tim sto ni dizajn ovde nije jaca strana flagshipa o kojem se diskutuje.

Poslednja izmena:
treba da molis Boga da ne prestane sa podrskom.
Huawei je jos pocetkom 2016 rekao da svi modeli od te godine ce imati podrsku od 18 meseci cini mi se,tako da ni to nije lose,ali svakako da nije kao A.One mobilni.
Moj Honor 5x kome ima 2 god. je pre par meseci dobio bezb. ispravku,a nije bio model iz 2016.,vec kraj 2015...tako da sam ja zadovoljan.
Ne znam ovi sto imaju modele iz 2016. jel imaju jos azuriranja.

Bezbednosna azuriranja su nebitna, bitna su azuriranja(P10) Androida, u ovom slucaju verzije skina, vise nego verzije Androida.

Google Pixeli su (bar meni) izuzetno ružni, sa previše "mesa" gore i dolje, i nisu mi ništa posebno, imali su ekskluzivu kroz suvi Android, više ga ni nemaju, sve je više telefona sa suvim Androidom

Huawei P10 takođe ima dosta mesa gore i dolje, predstavlja stariji koncept dizajna kod telefona, koji je zadržao iPhone 8 i Sony Xperia, a to je dosta mesa gore i dolje. Takođe, Huawei procesor je lošiji od Snapdragona, bar po testovima, tu kaskaju za njima.

LG G6 nisam testirao, G serija je bila revolucija, G2 je nešto nabolje što su izdali, povučen tim iskustvom, kupio sam G5, koji radi top, tečno, brzo ali, kamera spora, da li je to samo kod ove verzije ne znam, ali skandalozno spora kamera od kad klikneš do kad napravi sliku, noću potpuno neupotrebljiv. Vjerujem da je G6 mnogo bolji od prethodnika, nisam probao.

Što se Nokia 8 tiče, isto kao gornji, puno mesa, stariji dizajn, ali bolji procesor i memorija, ništa drugo.

@ivanbass1 Pricam za moj da je imao bezb.azuriranja posto je dosta mator,a i on je dobio 6.0,sa 5.1 cini mi se,a ovi novi ce imati podrsku i azuriranja sistema i bezb.ispravki 18 meseci.

Poslednja izmena:
@ivanbass , ako se ono "dizajn ispod proseka" odnosi na ovaj telefon mislim da je to bas bas velika greska, telefon fenomenalno izgleda i sve je na svom mestu, pa cak i u beloj boji, ako si mislio na Pixel seriju onda ok.

Telefon je realno nit' smrdi, nit' mirise sto voli nas narod da kaze, cena je po meni skroz korektna u svakom slucaju, sve dok je do 400e....

Sto se tice Huawei-ja/Honor-a, bezobrazni su sto se tice podrske pa se onda izvlace kao sa ovom objavom od skoro....

@andrejmi , nisam bas siguran da Kirin kaska za Snapdragonom, mislim da je kada se pojavio 970 u Mate10 pojeo s835 u testovima, tada nije bio aktuelan s845, iskreno verujem da je tu mrtva trka bas...

Ja sam ranije razmisljao da uzmem P10 dok nisam video da ce ovaj telefon da se pojavi na trzistu pa sam ga sacekao i kod nas i ne zalim, jedino sto mi je mozda mrvicu krivo je sto nije dosao sa 6gb rama ,ali to je valjda otislo na indijsko trziste pa mi je jasno da nisam morao ni da se nadam tome....

Sigurno da je na papiru p10 bolji uredjaj, a u praksi mislim da nije tolika razlika.... + stari dizajn da tako kazemo...

Dizajn ispod proseka se odnosi na Pixel, meni je Nokia 7 Plus najbolje dizajniran telefon u ovoj godini, mada to je vise licna preferenca.

Boje, keramicki prelaz pozadi, skockan je 7 Plus odlicno :)

Drago mi je da te nisam pogresno shvatio :) slicno razmisljamo :)

Jeste zaista :)

Evo i ja sam postao još jedan Nokia korisnik. Ono što mene interesuje je da li postoji mogućnost da se sakrije navigation bar i da se koristi gestures umesto njega. Video sam da je to bilo dostupno za modele koji su napravljeni za Kinesko tržište.

Nazad
Vrh Dno