Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ови којима су обрисане поруке, да ли сте имали инсталиран други мајски апдејт, или сте ово инсталирали на априлски? Можда је у томе квака..

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ja sam redovno ažurirao svako ažuriranje koje je nudilo

Јел рутовао неко?

Послато са МИА1 који сам продао, треба да га пошаљем у среду 27. јуна, међутим човек је одустао, срећом.
Magisk druže. To je isti ovaj twrp što ja furam već od pre :)

@masamunea eto nisi morao puno da čekaš :)

Meni ostale poruke, Textra sam imao, ne stock app.. ne znam da li ima veze da li se koristi stock Android Messages.

Kod mene se nisu obrisale

Inace jedino novo sto primecujem je crna transparenta pozadina kad se spuste notifikacije

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Tema se sada menja u zavisnosti od wallpapera. Ako je svetao pozadine za notifikacije, foldere i app drawer će biti bele, a ako je wallpaper taman onda su i one tamne. :)

Sve poruke su mi tu i dalje. :)

Da video sam posle na netu ali mi nije jasno zasto onda i notifikacije ne menjaju boju nego su ostale bele. Izgleda bas ruzno.
Inace update je nista ali to se moglo i ocekivati ipak smo presli sa 8 na 8.1 samo je hype bio prevelik. Screenshot_20180629-225830.jpeg

Ja sam sad uradio update i 100% sam siguran da su boje slabije. Sve mi je nekako isprano i sivo

Pokusao sam da instaliram Gcam, medjutim crashuje mi cim udjem. Neki savet?
trenutna verzija 8.0.0. martovksa bezbednosna zakrpa.

Bolje je pitanje zasto ne updejtovati, sta se time dobija?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam sad uradio update i 100% sam siguran da su boje slabije. Sve mi je nekako isprano i sivo

To je taj default stock UI Oreo (8.1.0) koji sam zestoko ispljuvao u RN4 temi, ima pre jedno par meseci... bas sam se bio posteno razocarao sa amaterski napravljenim interfejsom, upravo to neko sivilo (mislio sam da umisljam, ali potvrdili su takodje neki korisnici na forumu)... Sa druge strane Miui 10 je prelep UI, skin, profesionalno odradjen i sve je nekako cisto, lepo, pregledno, ne previse nasminkano, da ne pricam o dodatnim opcijama koje nema stock, boje su na RN5 barem veoma izrazene i to skroz dobro izgleda, po mome misljenju mnoooogo bolje je SVE odradjeno na Miui-ju od Oreo stock androida. Da se razumemo, ja inace obozavam stock android (AOSP), uglavnom sam koristio MoKee (CM, LoS) godinama unazad (mada i miui sam znao ponekad da oprobam), a i dan danas na RN4 je upravo Mokee (ali Nugat, nisam namerno hteo Oreo)... Eh kada bi ste samo probali na par dana Miui, postalo bi vam svima jasnije sta je ovaj Xiaomi-jev OS, veliiiki napredak...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kad nema update ljudi kukaju što nema, kad ima ljudi ne rade update. Nikad udovoljiti ljudima.

Bolje je pitanje zasto ne updejtovati, sta se time dobija?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako se ne updatuje dobija se:
gcam skoro sigurno da nastavi da radi.
nece biti nikakvih drugih problema, koji bi nastali pri updateu.

Android je cudan operativni sistem npr nema opcije da se podesi jacina snimanja mikrofona, nema mnogoh drugih opcija koje bi dobar operativni sistem trebalo da ima.

Koristim Substratum i odmah u startu je taj transparentni meni završio svoje :D . Kod mene se i kvalitet na sluškama za nijansu popravio, možda umišljam ali mi deluje kao da su šumovi za nijansu manje prisutni nego na majskom updateu...
Poruke mi nisu pobrisane.
Senzor prestao da radi u Phone aplikaciji nekim čudom, roknuo disable da deinstalira na stariju verziju pa odradio update i senzor proradio.

Radi li Gcam sa 8.1? Ocemo li ga instaliratu
I...

Meni proslo sve, ostale i poruke, za sad sve radi, bez ikakve neke razlike. Jedino sam morao da vratim na stock temu, crnu sto sam imao ne radi kako treba, lose prikazuje u setting meniju itd i to ista ova android.BlueDragoon sto je iznad postaljem screenshot...

Poslednja izmena:
Neki ljudi mi nisu jasni.
Za Gcam će neko već naći rešenje. 8.1 ne donosi ništa skoro u odnosu na 8.0. najveći dobitak osete ovi što kukaju a gdeje 8.1?
Evo stigao, i koliko vidim pomalo razočarani. Drmnite factory reset kome malo uspori, ipak ga je potrebno odnosno poželjno raditi kad je veći, odnosno OS upgrade.
Kome se ne sviđaju boje i šta znam, aosp L Os i sve je tu. Romova koliko hoćete.
Ja čekam fastboot rom, pa možda se i vratim na stock. Imam aprilski u kompu, ali mi se ne radi update, a i kažem ne vraća mi se sa R r.

Theme mi obara Setting,nemogu da uđem u Settings uopšte,tj evo prvog baga kod mene na 8.1 ! Moraće kad se vratim sa posla da padne factory reset.
0d3a6d150cf610b79c000c42581f64d9.jpg

Evo kod mene fercera odlično sve. Kao što sam napisao da je došao sebi vrlo brzo i kanda nema potrebe za factory reset.
Kome je bitan Gcam, a slučajno baš mora da odradi factory, može se vratiti na aprilski, odraditi tool i preći čist na 8.1. Trebalo bi onda da bude ok.
Ja za sada nemam ni jednu primedbu. :)

Bolje odraditi root, nego se cimati unazad na aprilski, pa opet majski, pa junski.

Ne znam zašto ljudi pitaju, jel radi gcam, kad oduvek radi.

Pitamo jer necemo da rizikujemo da ostanemo bez njega

Jel ima xiaomi svoj claud kao huawei

Kad se koristi MIUI ima. Stock Android nema.

Meni još nije stigao update. Od čega zavisi brzina stizanja update-a?

8.1 ne donosi ništa skoro u odnosu na 8.0.
Ни мени није јасно зашто се гугл уопште цима да прави нове верзије када је све исто, мишљења сам да би требало да се затвори андроид пројекат јер је све исто и тотално су подбацили банда нерадничка!

Ako neko koristi FM modul za magisk, nek ga isključi pre ažuriranja. Inače od u bootloop.

Meni još nije stigao update. Od čega zavisi brzina stizanja update-a?

Probaj rucno, pa bi trebalo da ti izbaci novu verziju

Nazad
Vrh Dno