Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne znam šta je teško sačekati 15 dana? Hoće se nešto desiti tebi ili telefonu?

Koliko vam smeta to sto je kamera malo izbacena?
Kada se fon ubaci u futrolu da li tako izbacena kamera bude ok, ne moze da se osteti, izgrebe i sl?

Cak i silikon koji dolazi u pakovanju prekriva ivice kamere i vise nema kontakt s podlogom. Nema nikakvih problema s tim.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

GSam Battery Monitor mi pokazuje razlicite vrednosti za SOT u odnosu na ovaj stock program, tj. Ovo iz podesavanja. U sustini GSam mi pokazuje veci SOT uvek. Npr. od 100~90% juce mi GSam pokazao 1h i 22 min, a ovaj iz podesavanja 1h i 4 min. I tako svaki put razlicito. Sta je tacno od toga?

Ne znam šta je teško sačekati 15 dana? Hoće se nešto desiti tebi ili telefonu?
Ma smara, brate ovicijalni, developer, zatim beta, pa stable. Jos kineski I globalni. I od svega toga ne mozes nista da probas dok ne otkljucas bootloader. I cekas 15 dana, nema logike.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Namestimo kuku na golfa i ja ti sredim odma bootloader. [emoji3]

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Moglo sa 2 naloga da se preskoči cekanje. Sad vise ne moze, za sad.

Jel koristio neko Mi Remote na Fox TV-u?

Sta da izaberem?

Juče sam u jednoj od radnji koje legalno prodaju kupio Redmi Note 5 4/64, računao sam sigurnije je. Ali, odmah se pojavio problem, a to je da ne radi rotacija ekrana. Sve sam probao i na kraju telefon vratio na fabrička podešavanja, ali bez efekta. Ovo mi je prvi Shaomi, sve sam očekivao samo ne ovo. Neki predlog

Ne radi uopste ili ?

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Ako si resetovao i opet isto, a probao si sve i upalio tu opciju onda ga lepo zapakuj i vrati. Pa neka oni gledaju sta je.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

rotacija ekrana ne radi u njihovim programima email i sl.

instaliraj neki program pa probajnili probaj u galeriji

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ne radi ni u porukama, zato sam ga i pitao...

Ne radi ni u aplikacijama tipa YouTube, Chrome, IPTV... ili B92 ili Blic. Restart, vraćanje na fabričko podešavanje, čekirane sve opcije za rotaciju u Podešavanjima (Ekran i Pristupačnost), ništa ne pomaže...

Testiraj ga preko hardvera test menija...u dialer ukucaj

*#*#6484#*#*

Jel' ko provalio do sad za gcam prednja kamera da radi hdr+?
Ps, Bajka je zavrsena... :(

Poslednja izmena:
Probao sam Proximity sensor test, pošto sumnjam na senzor, ali ne funkcionošu opcije Calibration i Test, jedino je moguć klik na "Error", po povratku u meni testa iza "Proximity sensor testa" stoji Fail.

Probao sam Proximity sensor test, pošto sumnjam na senzor, ali ne funkcionošu opcije Calibration i Test, jedino je moguć klik na "Error", po povratku u meni testa iza "Proximity sensor testa" stoji Fail.

Proguglaj po netu koji je senzor zaduzen za rotaciju, mislim da je ziroskop ali nisam siguran. Instaliraj CPU-Z i idi u opciju senzori i potrazi da li radi sve to kako treba.
Tu imas sve senzore koji su u telefonu.

Jesi probao malo da prodrmas telefon, cisto mozda se zaglavio neki senzor. Probaj da kalibrises kompas, ono sa osmicom ako znas na sta mislim..

Probaj pa vidi, ko ce ga znati...
5af42dcddee20bba7ea1f4419ba32d03.jpg
23b6ec7402030d8025d97fd74c9238cd.jpg

Instalirao sam Accelerometer sensor repair i odradio predloženi postupak i rotacija ekrana proradila. Hvala do neba, već sam se spremao da pakujem telefon...

note5.jpg

138 evra prava cena za ovaj mob. Ovo se isplati naručiti i platiti carinu BEst bay definitivno samo da i kod nas padnu cene drastičnije.

Poslednja izmena:
Hmm pogresio sam, nikad ne bih pomislio da je taj senzor zaduzen za rotaciju.

Instalirao sam Accelerometer sensor repair i odradio predloženi postupak i rotacija ekrana proradila. Hvala do neba, već sam se spremao da pakujem telefon...
E bas mi je drago, verovatno se malo "zaglupio" taj senzor... U svakom slucaju vredi uvek probati neku metodu, a ako ne radi ni jedna tek onda pakovanje uredjaja i vracanje na zamenu sa novim...

Kako god, hvala na pomoći. Upravo se igram sa novim telefonom, zadivilo me trajanje baterije, sa prvim, fabričkim punjenjem (svakako nije bio do kraja napunjen) izdržao je skoro 10 sati sa uključenim ekranom...

Vrh Dno