Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samsung daje 5g garancije.

Meni je ulogu igrao i OS. Valjda je Samsung izlečio dečije bolesti.

Video sam sinoć u prodavnici jedan do drugoga taj Samsung i Hisensov A6500 sa istim promo materijalom i slika mi je delovala vrlo vrlo slično. Na Hisensu je slika delovala malo tamnije mada ko zna kako su podešeni.
Taj A6500 mi deluje bolje nego N5700 pa i onaj zakrivljeni N6600 i čini mi se da ima malo lepšu sliku.
Vrlo težak izbor izmedju njega i Samsunga pogotovo što ovaj daje 5 god garancije i proveren je model.

Video sam sinoć u prodavnici jedan do drugoga taj Samsung i Hisensov A6500 sa istim promo materijalom i slika mi je delovala vrlo vrlo slično. Na Hisensu je slika delovala malo tamnije mada ko zna kako su podešeni.
Taj A6500 mi deluje bolje nego N5700 pa i onaj zakrivljeni N6600 i čini mi se da ima malo lepšu sliku.
Vrlo težak izbor izmedju njega i Samsunga pogotovo što ovaj daje 5 god garancije i proveren je model.

A eto lupam glavu vec dve nedelje koji da uzmem od ta dva. Znaci slika bi otprilike trebala da je ista iako na papiru bi trebalo da Hisense ima dosta bolju sliku.
Onda presudjuju smart funkcije koje mi se cini da Samsung ima bolje. Aj narucicu Samsung veceras ukoliko neko potvrdi da Hisense ima bolje smart funkcije ili primetno bolju sliku pa vredi ipak kupiti njega.

Smart je sigurno bolji kod Samsunga :)

Od jednog vlasnika modela 6172 sam cuo da kvalitetni 4K snimci znaju malo da `stucaju`...
Sa druge strane, Hisense nece da pusti bas svaki format i ima problema sa nasim prevodima.

Posto je slicna, ili ista cena, ovde nema dileme - Samsung, definitvno. Takodje, 5 godina garancije je velika prednost.

Kome VA panel nije presudan, mislim da je LGUJ6517 sada sasvim dobar izbor. Smart platforma najbolja na trzistu, nema brige oko formata i tilova, sve `guta`. Jedino ta crna boja, ali kao sto sam rekao kome to ne smeta, za multimediju su LG televizori najbolji izbor.

Poslednja izmena:
Biće da štuca zbog ko zna kakvog ripa. Netflix 4k nije štucao, kao ni nešto što sam puštao od scenskih izdanja.

Koji je trenutno best buy 4K TV? Nisam u toku sa temom, od kad sam kupio TV 2014. tada cuveni LG 660S, po preporuci iz ove teme :)

Ili napisite neke dobre modele za razmatrati.

Lg C7 je trenutno best buy, a ako imas para, onda C8.

Sto je C7 best buy, isti je ko B7, samo ima bolji zvuk? I gde to ima i za koliko para? :)

Ja sam u sličnoj dilemi, treba da se odlučim šta za nekih 500tinjak eur (na čekove :))

Dilema je Hisense A6100 od 55" za 56k RSD ili LG UJ63XX ali 49" za nekih 60k. Hisense ima 3 a LG 5 god garancije. Ne znam da li Samsung za kojeg pominjete da daje 5 god garancije može da se nađe za ove pare .

Može li neko da mi pobroji plus i minus tehničkih karakteristika Hisense i LG-a?
Koliko vidim na nemačkom hisense sajtu, A6100 nema wide colour gamut, ali nema ga ni Samsung ni Sony ni LG u ovoj cenovoj grupi, za A6100 čitam i da mu je problem veliki input lag.

Da li neko zna konkretne tehničke razliku između hisense A6100 i A6500? Da li imate info da li dolaze bolji Hisense ULED modeli?

TV bi mi služio za gledanje sporta i filmova i kao monitor za video montažu. Za filmove znam da je bolje imati VA ali opet nisam siguran da li je to baš tolika razlika u gledanju filmova u praksi koliko ističu testovi. Da li ima neki video koji daje uporedni prikaz razlike kontrasta 1:4000 i 1:1000 tj VA vs IPS?

Najviše me brine skaliranje lošijeg TV sadržaja, pošto gledam dosta starije filmove. Čini mi se da bi tu LG trebao biti bolji.

Poslednja izmena:
65inca mozda, 55 vec ima za doosta nize

@padawan
zato sto je vecinom c7 iste cene kao b7, a dobije se za nijansu bolje (slika je ista). ako pak postoji razlika u ceni onda i b7 sto da ne.

@jaksa Ne hvala, mnogo su skuplji u prodavnicama nego na KP :)

Sad gledam ovaj Sony Sony kd43xe8005b s jel moguce da je sada jedva preko 500e?!??!

Da li je to 10-bitni ili 8-bit + frc?

Šta konkretno.
Ima skupljih u prodavnicama a ima i mnogo jeftinijih nego na KP. Plus kad se uračuna 5 godina garancije ja ne bih imao dilemu gde i šta da gledam.

Pa evo, ovaj Sony je 96.000 na eponudi, a jedva preko 500e na KP. Toliko visa cena je bezobrazluk.

Poslednja izmena:
Ah, ok.

Pitanje je, doduse, da li se tu vidi neka velika razlika za gaming.

Niko ne lupa po ušima da se kupi i ne znači da je za sve takva razlika. Eponuda je jako korisna za uporedjenje cena i komparaciju sa KP.

Niko ne lupa po ušima da se kupi i ne znači da je za sve takva razlika. Eponuda je jako korisna za uporedjenje cena i komparaciju sa KP.

U pravu si, budu nekada snizenja, kada moze da parira KP. Ali meni je uvek to poredjenje nepotpuno jer ne uzima u obzir "realne" cene kod svercera.

Sto je C7 best buy, isti je ko B7, samo ima bolji zvuk? I gde to ima i za koliko para? :)
Pa uoravo si sam sebi odgovorio, po istoj ceni(a cak je bio C7 i jeftiniji 2k dinara, ne znam sada) dobijes bolji zvuk :)
Sada vidim da je 10k jeftiniji B7, a u tom slucaju se to uzima.

Cena za 55" je bila 1650e, a na KP 1350e. C8 je skuplji logicno, jer je novi model. S obzirom da je to najbolji kvalitet slike koji mozes da dobijes, to je najisplativiji tv koji postoji, cak i c8 :)
Poredjenja radi, Q8 Samsung kosta 800e vise od B7, a klasu je ispod, q9 je za nijansu slabiji tv od b7, ali se ne prodaje kod nas, verovatno bi bio 1200e skuplji od B7, sto bi znacilo da maltene mozes 2 bolja LGa da kupis, po ceni jednog losijeg Samsunga :)

Ako pricamo o 65", ista stvar.

Samsung Q9 ni nema kod nas, a to je za nijansu losiji tv od c7, dok je Q8 klasa ispod i kosta 400e vise od C7 :)
Cak i od C8 kosta 60e vise.
Takodje, B7 je isti tv kao c7, samo malo losiji zvuk, ako neko zaista kupuje tv od ~3k evra i koristi tv zvucnike, a kosta neverovatnih 700e manje od Q8 Samsunga, koji je, opet napominjem, tv za klasu ispod.
Potpuno suludo. Ne smem ni da pomislim koliko bi kostao Q9, koji je u klasi sa c7 i b7 :)

Samsunzi vise klase su najneisplativiji televizori trenutno, a LG oled najisplativiji.
To se sve podrazumeva u slucaju da neko trazi i spreman je da plati premium klasu televizora, jer to sto su isplativi, ne znaci da su jeftini :)

Sto je C7 best buy, isti je ko B7, samo ima bolji zvuk? :)

Mislim da ni to nema, kod nas i Hu se prodaje iskljucivo B7V koji ima isti zvuk kao c7 tj 2+1 setup, podrzava atmos itd. Ja imam B7P , on definitivno ima subwoofer.
Znaci, razlika je samo u izgledu

Brat uzo lg 55uj635,u radnji za 630 evra sa 5g garancije.Kod poznatog svercera iz Bg bio 700.Evo i sada je je cena na Ko od 620-700,znaci vredi malo poledati i prostudirati cene od ,eponude do radnji ,pojedinacno.

Da li ste vi zaista uporedili zvuk na B7 i C7?
Od kada sam uzeo B7 nisam ni upalio zvucnike(z5500) kada gledam film.
Ako me je nesto odusevilo na B7 to je upravo zvuk.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Pa opste je poznato da sve sto Srbin kupi, postaje najbolje u svemu :D
Savrsena slika, savrsen zvuk, stvara struju, a burn in se nikome nikada nije desio :D

Malo se salim, ne uzimajte za zlo :)

Ja ne znam za zvuk, rece neko gore, pa eto.
Sto se cene tice, ne vredi c7 ni 3k vise, a pogotovo ne ovih sadasnjih 9, 10k.

C8 i B8 su vec razliciti televizori i tu vredi doplatiti za C8, ali ranije generacije su iste.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno