Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Jel zna neko isto tako kako da podesim da ako nesto placam preko paypala u US (u dolarima) da mi sa moje kartice (na kojoj imam i dinarska i devizna sredstva) ne konvertuju dinari u dolare nego euri u dolare ?

Do sad nikad nisam povlacio pare sa PayPal-a, i treba mi pomoc znam da sam citao na forumu ali sad nikako ne mogu da pronadjem koja je najbolja banka da se koristi? Intesa, RF ili UniCredit? Koliko sam ukapirao mora da bude Visa? I kolike su provizieje banaka kada je priliv na karticu? Hvala puno!

Do sad nikad nisam povlacio pare sa PayPal-a, i treba mi pomoc znam da sam citao na forumu ali sad nikako ne mogu da pronadjem koja je najbolja banka da se koristi? Intesa, RF ili UniCredit? Koliko sam ukapirao mora da bude Visa? I kolike su provizieje banaka kada je priliv na karticu? Hvala puno!
Интеза је међу најбољима. Мислим да је провизија око 20 центи за пријем новца.

Pozdrav svima,
Kupih juce igru tj steam key na ebay, preko paypal-a.
Prodavac mi posalje mail da ne moze da mi posalje dok mu ne posaljem sliku transakcije, moju sliku i sliku pasosa.
Naravno prijavio sam paypalu i ebayu za pokusaj scam.
Pokusao sam na paypalu da trazim pare nazad, ali me sajt odveo do toga da posaljem prvo poruku prodavcu i da cekam odgovor do 7 Jula.
Kako onda dalje radim da povratim pare nazad?

Zavrsio sam.. Poslao sam prodavcu sliku da sam ga prijavio ebay-u i paypalu..
I vidi posle 5 min mi stize mail, ipak ne morate da saljete nista uspeli smo da verifikujemo evo vam code:)

Idi u Intesi, otvori devizni racun i uzmi Visu Electron. Nema nikakve provizije banke, ali ima provizije koju naplacuje Paypal, a to je 4e pri svakom povlacenju (bez ozbira na iznos).

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Има провизија при повлачењу са Пејпела на картицу.
Idi u Intesi, otvori devizni racun i uzmi Visu Electron. Nema nikakve provizije banke, ali ima provizije koju naplacuje Paypal, a to je 4e pri svakom povlacenju (bez ozbira na iznos).

Nema. Pricam za Intesu.

За њу и кажем да има. Нисам повлачио претходних неколико месеци па је могуће да су укинули али је то мало вероватно. Дај напиши колико си скоро повлачио и колико си добио на картицу.

За њу и кажем да има. Нисам повлачио претходних неколико месеци па је могуће да су укинули али је то мало вероватно. Дај напиши колико си скоро повлачио и колико си добио на картицу.
Mislim da je nikad nije ni bilo??
Zar i ti ne rece da u RF nema provizije?
Povlacio sam evo vec par puta i uvek primio tacno onoliko koliko sam i povukao.

Mislim da je nikad nije ni bilo??
Zar i ti ne rece da u RF nema provizije?
Povlacio sam evo vec par puta i uvek primio tacno onoliko koliko sam i povukao.

Код Рајфајзен банке нема провизије, али код Интезе је било када сам повлачио доларе на Виза картицу. Провизија је око 20 центи. Шта си ти повлачио на ВЕ картицу?

Код Рајфајзен банке нема провизије, али код Интезе је било када сам повлачио доларе на Виза картицу. Провизија је око 20 центи. Шта си ти повлачио на ВЕ картицу?
Povlacio sam evre. Mada autor posta nije naveo u kojoj valuti ce da povlaci.

Nema provizije kod Intese i Visa Electron/Inernet kartice.

20centi je verovatno razlika izmedju Visa kurs i nekog srednjeg koji si ti gledao (20centi na celu sumu, 20 centi razlike je vec previse).
Ako povuces u EUR, dobijas u cent koliko si povukao (-4e za PayPal fee).

Ali to smo tebi bas vec pisali, cini mi se ;)

Када се новац повлачи са Пејпела на картицу онда Виза врши конверзију валуте са Пејпел налога у валуту на картици и то по курсу на дан повлачења. Раније смо писали о томе и рачунали и била је та нека разлика од око 20 центи. Немам на том другом налогу ништа а баш бих проверио у чему је квака. Требало би да повучем и нека средства са Вебмани налога па ћу баш да видим каква ће ту бити ситуација.
Nema provizije kod Intese i Visa Electron/Inernet kartice.

20centi je verovatno razlika izmedju Visa kurs i nekog srednjeg koji si ti gledao (20centi na celu sumu, 20 centi razlike je vec previse).
Ako povuces u EUR, dobijas u cent koliko si povukao (-4e za PayPal fee).

Ali to smo tebi bas vec pisali, cini mi se ;)

Razlika od 20 centi na sumu ili po evru?:)

На суму коју си повукао на картицу. Мени је тад било преко 300 $ чини ми се.
Pa na 300$, to nije ni 0.01% ;) Znaci samo je pitanje gde si nasao kurs, ali razlika je u 4 decimali, ako je i ima ;)

Може се рећи да је 20 центи безначајна провизија него је питање има ли је или нема. Курс је са Визиног сајта. Баш ћу сад да потражим неке трансакције и проверим.
Pa na 300$, to nije ni 0.01% ;) Znaci samo je pitanje gde si nasao kurs, ali razlika je u 4 decimali, ako je i ima ;)

Nema je. Za razliku od MCa kod Intese (gde sam skoro uvek imao razlike naspram MC kursa, ali nekada u moju korist, nekada ne, nikada neka primetna suma, koji cent od ukupnog iznosa..), za Visa Electron se poklapa sa Visa kursom kod mene skroz.

Nemoj da gledas samo jedan dan, pogledaj dan/dva pre/posle... obicno je dan PRE, jer Visa koristi US time zone, pa ako si dobio 15. juna recimo refund, to je obicno kurs od 14., ako se ne varam.

Ali Intesa sigurno ne dodaje proviziju ni za placanje ni za povlacenje na Visa Electron.

Nema je. Za razliku od MCa kod Intese (gde sam skoro uvek imao razlike naspram MC kursa, ali nekada u moju korist, nekada ne, nikada neka primetna suma, koji cent od ukupnog iznosa..), za Visa Electron se poklapa sa Visa kursom kod mene skroz.

Nemoj da gledas samo jedan dan, pogledaj dan/dva pre/posle... obicno je dan PRE, jer Visa koristi US time zone, pa ako si dobio 15. juna recimo refund, to je obicno kurs od 14., ako se ne varam.

Ali Intesa sigurno ne dodaje proviziju ni za placanje ni za povlacenje na Visa Electron.

Гледао сам и рачунао, тачно 30 центи је мањи износ који ми је банка обрачунала на дан обраде, у односу на Визин курс тог дана. Што значи да је нека провизија постојала. То знам јер сам упоредио са неким трансакцијама из истог периода када сам повлачио и на Рајфајзен картицу. Такође сад гледам да су тарифе накнада за услуге за физичка лица ажуриране у септембру тако да изгледа да сада нема накнаде за уплате страног новца.

A tih 30 centi manje nema kod RFa?
Ja mislim da to nije provizija banke.
Povlacis dolare i primas koju valutu?

Повлачим доларе и добијам евре. У Србији платни промет за девизне картице мора да буде у еврима. Исто сам доларе повлачио и на Рајфајзен картицу али нема те разлике. Да не дужимо више, нема провизије банке приликом пријема новца са Пејпела.

A tih 30 centi manje nema kod RFa?
Ja mislim da to nije provizija banke.
Povlacis dolare i primas koju valutu?

Nikad nije ni bilo! Imao sam povlacenja na Intesinu Visa Electron i pre PayPala (refunds u dolarima, isto se racuna na dan knjizenja, a ne kao storniranje, npr., VAT refunds, itd.), nema provizije Intese.

U pitanju je samo razlika zbog decimale ili nije koriscen kurs za taj dan. To sto je kod RF mozda tog dana, taj kurs, ne znaci da je i za Intesu.

Daj datum u stvari :)

I ja mislim da to nije provizija banke, nego razlika u kursu. Mozda mozes i dolare da primas, a ne evre, ali za to moras da pises PP supportu da ti promeni valutu kartice za withdraw (od eur u usd). Pa bi MOZDA mogao da primis tacno onoliko koliko si dolara i povukao. A mozda i ne bi jer bi mozda banka izvrsila duplu konverziju. Bilo bi zgodno da neko proba tu varijantu i javi nam rezultat.
Jer na PP grupi na FBu je bilo svakakvih slucajeva, kada je u pitanju povlacenje dolara. Nije jasna situacija kao kad povlacis evre i primas evre.

Uvek se dobijaju evri.

Svi drugi slucajevi su neki bagovi.

Danas mi legla uplata na karticu visa elektron intese i nije bilo njihove provizije. Samo 4€ od paypala i to je sve.

Nedavno sam imao nekoliko uplata od oko 50 dolara i Pejpel mi uvek naplati proviziju od 2.5 do 3 $. Da li je moguće primati novac bez te provizije? Znam da je neko pominjao da nema provizije na uplate prijatelja, porodice i donacija.

Nedavno sam imao nekoliko uplata od oko 50 dolara i Pejpel mi uvek naplati proviziju od 2.5 do 3 $. Da li je moguće primati novac bez te provizije? Znam da je neko pominjao da nema provizije na uplate prijatelja, porodice i donacija.
Pa ako posiljaoc ima uopste opciju friends and family, onda mislim da bi trebao da primis bez ikakve provizije.

Nazad
Vrh Dno