Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Anker mi je mnogo para...ima li smisla dati oko14$ sa postarinom ako ti posao zavrsavaju i kablovi za 3-4$. Ugreen i Blitz su oko 6$ i to mi je ok.
Jel to ovaj kakb koji ima amp core?
https://www.aliexpress.com/store/pr...772.html?spm=2114.12010615.0.0.38a42f9bqbNpvs
Ovaj nije skuplji vec jeftiniji tako da pretpostavlja da nije taj :D U ovoj radnji koliko vidim ima ovaj za 6 a prvi skupljij je 9.99$.
Edit:
https://www.aliexpress.com/store/pr...044.html?spm=2114.12010615.0.0.36b64fc6rzpI6k
Da li je to ovaj?

Poslednja izmena:
CAFELE Original Type C USB Cable for Huawei Honor 9 Xiaomi MI5S Mi6 One Plus 3t 5 Single Port Charging Data Type-C USB Cable
http://s.aliexpress.com/z2e22y2y?fromSns=Copy to Clipboard

180cm

6 meseci ga koristim. Ne vidim da se "pokvario", mada meni nijedan kabl nije crkao.

Uzeo sam suprugi 4/64 model global. Dosao je na njemu 7.1.2 build number N2G47H.7.12.19 Nudi mi sistemski update od nesto malo preko 1GB...
Takodje, mozr li preporuka za tempered staklo? Uz njega sam dobio instaklo i foliju i case silikonski. Case je sasvim dobar za pocetak ali staklo nikako nijesam mogao da stavim, a da se ne odlijepi odmah na ivicama. Foliju sam nagrdio ali nijesam uspio... Pomagajte... :)

Uzeo sam suprugi 4/64 model global. Dosao je na njemu 7.1.2 build number N2G47H.7.12.19 Nudi mi sistemski update od nesto malo preko 1GB...
Takodje, mozr li preporuka za tempered staklo? Uz njega sam dobio instaklo i foliju i case silikonski. Case je sasvim dobar za pocetak ali staklo nikako nijesam mogao da stavim, a da se ne odlijepi odmah na ivicama. Foliju sam nagrdio ali nijesam uspio... Pomagajte... :)
Ja sam tako 5 stakla promenio i sva se odlepila po ivici i na kraju sam odustao

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Aukey provereno dobar, oko 400din izadje varijanta od 2m. Dosta deblji od obicnih koji dodju uz tel.
To je osnovna varijanta, a za evro vise moze da se uzme AmpCore koja ima jace konektore i nesto deblju zicu. Sve u svemu, imam dosta kontakta sa kablovima (da ne kazem da ih prodajem :) i daleko od toga da su svi isti ili slicni. Sa BlitzWolfom i Ankerom nema greske. Normalno, videces da Anker krece negde od 10-11 Eur. Pogledaj ipak i Ugreen, dosta su dobri, ali nemaju ime kao prethodna dva.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Anker mi je mnogo para...ima li smisla dati oko14$ sa postarinom ako ti posao zavrsavaju i kablovi za 3-4$. Ugreen i Blitz su oko 6$ i to mi je ok.
Jel to ovaj kakb koji ima amp core?
https://www.aliexpress.com/store/pr...772.html?spm=2114.12010615.0.0.38a42f9bqbNpvs
Ovaj nije skuplji vec jeftiniji tako da pretpostavlja da nije taj :D U ovoj radnji koliko vidim ima ovaj za 6 a prvi skupljij je 9.99$.
Edit:
https://www.aliexpress.com/store/pr...044.html?spm=2114.12010615.0.0.36b64fc6rzpI6k
Da li je to ovaj?
Prvi link je AmpCore II, drugi AmpCore Turbo.

Ovaj drugi je svakako jedan od najboljih kablova, ali generalno i Cafele i Aukey su ok.

Ovo su sve kablovi koji su realno mnogo bolji od no name i neces pogresiti ni sa jednim, ali moj izbor bi bio BlitzWolf turbo sa drugog linka.

Nadji moje postove kačio sam linkove. Case msvii ili cafele, staklo CHYI isto imaš link. Full glue od njih.

Ja sam zadovoljan baterijom
8656886ae468184c208827e5e230953c.jpg

Било који брендиран кабал завршава посао, ја узимам стално orico каблове и периферије (ако мора кинез) urgreen стандардно добар, са проклетим нексус 5х је морала наука око каблова, са нормалним уређајима све што може да се догоди је да се спорије пуни батерија....Али пар намуњених слика и две три муње тешко оправдају цену од 2000 динара за обични УСБ кабл....са друге стране има људи који дају 300 евра за хдми кабал због ради "носи" брже сигнал и секта јабука која плаћа застарео хардвер због "то само ради" ...

Послато са МИА1.

Било који брендиран кабал завршава посао, ја узимам стално orico каблове и периферије (ако мора кинез) urgreen стандардно добар, са проклетим нексус 5х је морала наука око каблова, са нормалним уређајима све што може да се догоди је да се спорије пуни батерија....Али пар намуњених слика и две три муње тешко оправдају цену од 2000 динара за обични УСБ кабл....са друге стране има људи који дају 300 евра за хдми кабал због ради "носи" брже сигнал и секта јабука која плаћа застарео хардвер због "то само ради" ...

Послато са МИА1.
Tesko da izbegnes Kineze kako god okrenes s obzirom da su i Anker, BlitzWolf, Ugreen, Orico, Cafele sve Kinez do Kinez.
Jasno je definitivno da su ovde izdominirali po pitanju kvaliteta i tu nema dalje. Za A1 ce bilo koji od ovih raditi posao, ali za Apple uvek preporucujem Anker. Pixeli su postali nezgodni uvodjenjem PD standarda, a sada ga je i Apple ubacio..Tu vec ide visi napon i druga je prica.

Generalno, meni je bitno da punjac ne trpi zbog kabla, da je brzina prenosa min. USB 2.0 (pozeljno 3.0) i da je fizicki izdrzljiv - uglavnom crkavaju kod konektora.

Mislim da ima razloga zasto su neki dosta skuplji od drugih, ali ne znaci da i ti drugi nece odraditi posao.

Ja sam zadovoljan baterijom
8656886ae468184c208827e5e230953c.jpg

Burazeru nije poenta da dopunis telefon, pa da slikas. Baterija ne moze da traje duze od 7, 7 i po sati. Ako bi bio voljan da nam napises kako toliko traje, jer su ljudi prezadovoljni sa 6-7h i to da ostanu na 1%, a tebi ostalo 20%. Meni je inace maksimum 7h i 5 minuta i baterija je bila na 1%.

Burazeru nije poenta da dopunis telefon, pa da slikas. Baterija ne moze da traje duze od 7, 7 i po sati. Ako bi bio voljan da nam napises kako toliko traje, jer su ljudi prezadovoljni sa 6-7h i to da ostanu na 1%, a tebi ostalo 20%. Meni je inace maksimum 7h i 5 minuta i baterija je bila na 1%.
7h je maksimum koji sam izvukao i ostalo mi bilo 4% tad sam ga bio uključio

Pratim temu odavno ali nesto nisam zapazio da je neko ovo pitao. Telefon ima FM radio, ali nema aplikaciju. Jel nasao neko neku aplikaciju koja moze da se koristi za klasicno trazenje preko slusalica ili je to jednostavno za nas uskraceno? Ne mislim na one aplikacije koje traze internet da strimuju stanicu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pisano je dosta u temi na pocetku kad se pojavio telefon. Sve sto ima za sada je aplikacija koja direktno startuje radio iz onog skrivenog menija. Dodatne komplikacije su, koliko se secam, sa pojacavanjem i smanjivanjem zvuka. Setice se verovatno neko vise detalja o ovome.

recite vi meni jel neko uzimao one zamenske ekrane sa alija sto ste kacili linkove ranije za njih, i kako su se pokazali ako je neko uzimao? puce mi sinoc u uglu ekran i sad me bas nervira, radi sve regularno ali me jako iritira pa moram da potrazim neki za zamenu.

Kod nas je sa rukama 60e. Zvaničan servis. E sad preko Alija + PDV ti izadje oko 40-ak (sa frejmom naravno) bez ruku (ako znaš ti sam) + 10e ruke. Što mu dodje nekih 10e razlike, dok kod nas dobiješ 2 godine garanciju.

Sad ti vidi kako i šta.

Menjao je moj otac ( nije želeo da čeka) kod lokalnog mob. Servisa ( ne zvanični nego jedan od onih sa svakog ćoška) izašlo ga je oko 50e. Bela boja je plavkasta, osvetljene je dva puta slabije nego na originalnom, ram oko ekrana ima light bleeding... Sve u svemu ne vredi se zavitlavati za 1000 2000 dinara uštede već izabrati zvanični servis.

Ja vala neću da mijenjam, i ako ga budem prodavao ići će s pukotinom. Srećom, apsolutno je nevidljiva jer ne ide preko ekrana, samo ćoškić od bezela.

Sad razmišljam - jedna od posljedica 18:9 ekrana će biti da je svako i najmanje oštećenje kraj priče...

Pao telefon puklo staklo u gornjem desnom uglu baš gusto jedva vidim sat i polako se širi.
U Nišu niko nema ekran da ga menja, ane naručuje mi se preko alija pa da čekam...
Ukoliko sam dobro povezao PC Centar bi trebalo da je uvoznik za Xiaomi, njih sam zvao i zamena ekrana je 8.500,00 + slanje kuruskom službom u oba pravca. Ono što me zanima ima li neko iskustva za servisom PC Centra.
Neki servis BG Elekronik mi je tražio 18.000

PC Centar je zvanični distributer. Trebalo bi original delove da imaju.

Pratim temu odavno ali nesto nisam zapazio da je neko ovo pitao. Telefon ima FM radio, ali nema aplikaciju. Jel nasao neko neku aplikaciju koja moze da se koristi za klasicno trazenje preko slusalica ili je to jednostavno za nas uskraceno? Ne mislim na one aplikacije koje traze internet da strimuju stanicu.

Nasao sam sasvim prihvatljivo resenje na netu za radio, evo klipa sa YT, jesta da je na spanskom ali skaporacete sta i kako :)
Moze i da se spusti, pojacava/utisava, zakljuca tel...

Edit: Provalio sam da ako kliknete na 14. opciju i izadjete pa posle udjete ponovo u 35. FM, prebaci reprodukciju na zvucnik, tako da ima i toga :)

https://youtu.be/rnVMUUBomBE

Poslednja izmena:
Kod nas je sa rukama 60e. Zvaničan servis. E sad preko Alija + PDV ti izadje oko 40-ak (sa frejmom naravno) bez ruku (ako znaš ti sam) + 10e ruke. Što mu dodje nekih 10e razlike, dok kod nas dobiješ 2 godine garanciju.

Sad ti vidi kako i šta.

jel mozes molim te da mi kazem koji je to servis zvanicni kod nas posto stvarno nisam upucen. bitno mi je samo da je dobar ekran, sa ovim do sada nisao imao problema, pa ne bi da ga zamenim sa nekim losijim, zato me je i zanimalo da li je neko menjao za taj sa alija i kakva su iskustva, ako imam dobar ekran lako ce se zameniti imam ko ti radi nije problem, samo sam bio skeptican oko tih nasih servisa kakve ugradjuju ekrane, a ako je ovaj zvanican i imaju regularne ekrane onda mogu i kod njih da vidim.

Koju aplikaciju za kameru koristite? Čitao sam da ljudi koriste guglovu, a nju sam skinuo danas sa nekog alternativnog sajta (na playstore valjda nema) i krešuje mi kad je upalim.

Imate uputstvo kako da ubacite gcam par strana ranije. Procitajte i celu temu ima zanimljivih stvari za vlasnike siguran sam.

Hajde da probamo sledeće:
Kome treba radio, isprobaću, pa da izvadim ovaj apk iz R R custom roma.

jel mozes molim te da mi kazem koji je to servis zvanicni kod nas posto stvarno nisam upucen. bitno mi je samo da je dobar ekran, sa ovim do sada nisao imao problema, pa ne bi da ga zamenim sa nekim losijim, zato me je i zanimalo da li je neko menjao za taj sa alija i kakva su iskustva, ako imam dobar ekran lako ce se zameniti imam ko ti radi nije problem, samo sam bio skeptican oko tih nasih servisa kakve ugradjuju ekrane, a ako je ovaj zvanican i imaju regularne ekrane onda mogu i kod njih da vidim.
Nazovi PC Centar. Oni će ti sve objasniti i uputiti u servis.

Nazad
Vrh Dno