Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Juče uzeh telefon, za sada, baterija odlična....

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Tasoti otkud to? Zar nisi hteo neki Samsung? :)

Heh, pa do skoro sam koristio note 5 i nokiu 5. Plan je bio da note 5, zamenim za note 8,ali sam to malo pomerio, a Nokiu 5 zamenio za Redmi Note 5 [emoji3] Note 5 je još kod mene, ipak mi olovčica treba... on ostaje... Xiaomi dobar, ali mi je malo čudan, ipak sam se izgleda navikao na Samsung [emoji3] i ipak mi je amoled bolji, možda je i navika.... Crna boja u tapatalk izgleda bolje...U svakom slučaju ovaj telefon ima dobar odnos uloženo, dobijeno...i baterija je odlična... Sada sam na 40%, posle dana na bateriji i oko 4 sata ekrana a mts signal mi je baš loš...

Poslušao sam vas i podesio na auto brightness, na minimum 30% i radi odlično.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Jel probao neko kako se xiaomi Note 5 kaci na wifi 5ghz? Npr matori samsung note 2 pronadje 5ghz wifi ali slab protok (~40mbs) dok samsung s7 izvuce maximum (~200mbs).

Ja sam na 5g i dobar je signal, prvo sam pomislio da nije je dobar, ali sam samo promenio channel i radi dobro, najveći mogući 48.
Preko jednog zida u blizini je 430mb mada ne mogu da testiram jer mi je dosta sporiji internet.Bio je Mi5 i P9 u blizini i imali su 300mb na sličnom mestu u wifi properties

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Moze jedna molba,ako neko "vozi" miui 10...interesuje me da li je pod sekcijom podesavanja boja displeja omoguceno sada ona opcija da moze normalno da se razdvoji "cool" "warm" "standard" a da nije uslovljeno automatic kontrastom? Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem :) to je bilo na miui7 pa su posle zakljucali tu opciju...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Jel moze u pp da mi posalje neko link od proverenog prodavca sa Alija. Mozda mogu da mi donesu mob iz kine.

Moze jedna molba,ako neko "vozi" miui 10...interesuje me da li je pod sekcijom podesavanja boja displeja omoguceno sada ona opcija da moze normalno da se razdvoji "cool" "warm" "standard" a da nije uslovljeno automatic kontrastom? Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem :) to je bilo na miui7 pa su posle zakljucali tu opciju...

Uslovljeno je auto kontrastom isto kao i na miui 9.

Pih...*mjau *mjau kinezi...

a danas videh da i redmi 5 i redmi 5 plus imaju iste probleme sa auto osvetljenjem u zatvorenom kao i rn5...

Pozdrav drugari,ajde da se i ja oglasim i pitam nesto. Da ne bih otvarao nove teme zanima me da mi preporucite neki ok Xiaomi za 250e,tj do 250e. Ja sam prvenstveno gledao,tj najvise mi se dopao Xiaomi Redmi Note 5 AI dual cam. Meni generalno treba tel sa dobrom kamerom,drustvene mreze ne koristim a ni igre ne igram. Znaci najvise da mogu da hvatam lepe slike slikajuci cerkicu malu,ostalo je manje vise bitno. Da li gresim kod Note 5 AI dual cam ili mogu za te pare da nadjem neki bolji. Nebitno nov ili polovan. hvala svima u napred.

Po mom nekom mišljenju, teško da možeš naći bolji sa kamerom. Možda a1 ali nijanse su u pitanju, dok sve ostalo je na strani kod rn5

Pozdrav drugari,ajde da se i ja oglasim i pitam nesto. Da ne bih otvarao nove teme zanima me da mi preporucite neki ok Xiaomi za 250e,tj do 250e. Ja sam prvenstveno gledao,tj najvise mi se dopao Xiaomi Redmi Note 5 AI dual cam. Meni generalno treba tel sa dobrom kamerom,drustvene mreze ne koristim a ni igre ne igram. Znaci najvise da mogu da hvatam lepe slike slikajuci cerkicu malu,ostalo je manje vise bitno. Da li gresim kod Note 5 AI dual cam ili mogu za te pare da nadjem neki bolji. Nebitno nov ili polovan. hvala svima u napred.

Za nov nisam siguran da li moze bolji da se nadje za te pare, ne obracam paznju toliko na kameru tako da ne znam. A sto se tice polovnog rekao bih da moze, recimo Samsung galaxy S7 polovan je oko te cene, odlican telefon, odlicna kamera. Koristio sam S7 neko vreme i jedino sto mi velicina ekrana nije odgovarala, ostalo je sve super stvarno.

Indijci dobili push apdejt 9.5.13.0...

A mi za global koju bese imamo zadnju 9.5.6.0? A koliko vidim na mi sajtu je 9.2.13.0... deluje mi kao zbrka neka u brojevima verzija :)

1d092ea921d287e0f6c85f12d6e20e93.jpg

Poslednja izmena:
Pusti ti indijce, kako radi miui 10? [emoji3]

Pusti ti indijce, kako radi miui 10? [emoji3]

Razmislio sam ipak malo da se ne zalecem sa oficijalnim romom, vec cu cekati .eu, mi-globe, miuiPro da izbace svoje romove, pa tada sledi flesovanje...
Koji ti imas sada rom tj. koju verziju? Ima li mozda neki push update?

Poslednja izmena:
Stock sve, nisam jos ni gcam ubacio.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Trebao si uporediti sa stock. Ovako samo Google cam preko dana ne verujem da odskače toliko od stock. Lowlight je već druga stvar.

Stvarno odlicne fotke, i vise nego dobre za prosecnog korisnika. Ako stignes baci neke low light slike sa Gcam i stock kamerom, da vidimo kolika je razlika tu. Verujem do to vecinu zanima.

Stvarno je odlicna kamera, kako baca zadnji blic?
Slabo slikam sa blicom, ali koliko mi se cini da je led lampa dosta jaca na RN4, mozda tripujem ali mislim da je tako....
Trebao si uporediti sa stock. Ovako samo Google cam preko dana ne verujem da odskače toliko od stock. Lowlight je već druga stvar.
Vidis ne setih se to da uradim, a na miui sam. Sledeci put cu bas napraviti neko poredjenje, stock vs gcam...
@MM. Vazi!

Redmi 5 Plus rootovan i ubačen TWRP. Nakon automatskog update-a, obrisan TWRP i upadne u bootloop. Sve dok ne uradim factory reset i obrišem internu memoriju, ne bootuje. I to je slučaj već neko vreme. Postoji li neko rešenje?

Na Note 4x update uvek prođe, samo uradim fleš TWRP-a, uradim root i sve je kao pre.

Redmi 5 Plus rootovan i ubačen TWRP. Nakon automatskog update-a, obrisan TWRP i upadne u bootloop. Sve dok ne uradim factory reset i obrišem internu memoriju, ne bootuje. I to je slučaj već neko vreme. Postoji li neko rešenje?

Na Note 4x update uvek prođe, samo uradim fleš TWRP-a, uradim root i sve je kao pre.
Mislim da redwolf twrp ima opciju da nakon apdejta ne brise twrp, a ima jos i gomilu drugih setovanja... https://forum.xda-developers.com/re...t/recovery-red-wolf-recovery-project-t3753111
Edit: to je ova opcija - MIUI Incremental OTA Support

Poslednja izmena:
Uvek se nakon update-a enkriptuje interna memorija i upadne u bootloop. Da li sa RedWolf to nije slučaj?

Uvek se nakon update-a enkriptuje interna memorija i upadne u bootloop. Da li sa RedWolf to nije slučaj?
Imao sam na RN4x redwolf i ne dogadja se to, ima zastitu od svega nezeljenog... Jedino mi se ne svidja onaj splash screen i sam interfejs crvenog vuka, ali progutas to i teras dalje :)

U redu, hvala. Ubacih RedWolf, pa ću videti nakon sledećeg update-a. Devojci dosadilo da na mesec dana, čim odradi update, ubacuje iznova podatke u telefon. :D

U redu, hvala. Ubacih RedWolf, pa ću videti nakon sledećeg update-a. Devojci dosadilo da na mesec dana, čim odradi update, ubacuje iznova podatke u telefon. :D
Mozda se desi prvi put enkription na redwolf (nisam siguran, mozda i ne), ali vec svaki naredni put ne bi vise trebalo.

Vrh Dno