Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

hz ili fps je broj slika u sekundi, i od te vrednosti zavisi da li slika "secka" ili ne. Ako je sport izvorno snimljen u 50hz, onda ce seckati ako se emituje u 25hz.

A zašto ga pavijani ne emituju u 50 hz kao na običnoj kablovskoj?

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

To onda generise vecu potrosnju internet bandwidth-a na serverima i kod korisnika, kao i vece opterecenje za hardver, mada noviji hardver uglavnom pusta HD 50/60hz h264 bez problema, ali stariji procesori bez hardverskog dekodiranja, tesko.

Ja lepo napisah da je oznaka u Hz - oznaka za osveženje ekrana i nema apsolutno nikakve veze sa video zapisom. Može slika biti i statična.
U frejmovima po sekundi (FPS) označava se koliko je kadrova filma u jednoj sekundi.
Stvarno ne razumem zbog čega mešaš babe i žabe???

Nemoj biti bezobrazan, 1hz = 1fps = 1 slika u sekundi. Televizijski program koji se emituje u evropi je 50Hz, tako se oznacava.

• Like
Reagovanja: M J
Ja bezobrazan zato što si ti nepismen?
Ponovo pitam kakve veze Ima frekvencija nečega koja se izražava u hercima sa brojem kadrova u sekundi?
Back to school.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

• Like
https://books.google.rs/books?id=9NWnBAAAQBAJ&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

2.2 Structure of a Video Sequence
A video sequence consists of a series of pictures, which are presented with constant or variable time intervals between successive pictures. In order to achieve the impres- sion of motion, a picture rate of at least about 24 pictures per second is required. The minimum picture rate depends on the lighting conditions and the content to be displayed [1]. The unit of the picture rate is Hertz (Hz), with 1Hz = 1s−1. The picture rate is also referred to as the frame rate using the acronym ‘fps’ (frames per second). High definition (HD) video today applies picture rates of 50–60Hz. For Ultra HD formats, picture rates of up to 120 Hz are specified [2]. Even higher picture rates are discussed, see e.g. [3].
In the context of video coding, an input video sequence is encoded into a bitstream which contains basically all information and data that is necessary to decode the bit- stream and reconstruct the output video sequence for display at the receiving side. In the vast majority of video coding applications, encoding the video sequence into a bitstream corresponds to a lossy compression, i.e. the reconstructed video sequence at the decoder only approximates the original input video sequences. The transmis- sion between the sender, where the original sequence is encoded, and the receiver, which includes the decoder, may be instantaneous or close to real-time, e.g. in video communication or live broadcast scenarios. It may also be completely decoupled, e.g. if the data is stored on a Blu-ray disc, DVD, or in streaming applications.

Bravo.
Samo još prevedi sebi deo o frejmovima i hercima i biće ti sve jasno.
Nigde nije stavljen znak jednakosti između hz i fps. Toliko.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Ja sam probao i sa mozilom i sa chromeom i sa operom. Kod prva 2 imao sam problema greška 1000 kao i slika pauzira sama od sebe. Na operi nemam nikakvih problema. Moj glas ide operi

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

SK HD kanali su svugde 1080i, dakle 25 fps tj. 25 celih, odnosno 50 poluslika u sekundi (naizmenično se smenjuju poluslike načinjene od parnih i neparnih linija) u rezoluciji 1920x1080, kako u kablu, tako i na Eonu.

Pritom je protok SK HD kanala u SBB-ovom kablu tek nešto veći nego na Eonu. Da zaista u kablu emituju 50 fps, morali bi imati osetno veći protok za isti kvalitet slike.

1080p, tj. full HD kanali koji emituju 50 fps tj. 50 celih slika u sekundi predstavljaju retkost u svetu.

Currently, less than 0.5% of Americans and Europeans have access to any TV channels broadcasting in 1080p.
http://www.liveproductionblog.com/why-are-there-no-1080p-tv-channels/

50 celih slika u sekundi emituju 720p kanali, ali oni imaju manju rezoluciju: 1280x720.

Poslednja izmena:
Nije tačno. Na EON platformi interlaced SK stream koriste samo SmartTV aplikacije. Sajt, obična Android aplikacija i iOS app koriste 25 fps progressive stream.
I na SmartTV EON aplikacijama "CBR" opcija nije stvarno constant bitrate već samo menja sadržaj m3u8 playliste da sadrži samo link stream sa tim nominalnim (7 Mbps) stream-om tako da nema onog dizanja bitrate-a od najnižeg ka najvišem pri svakoj promeni kanala.

Nemoj biti bezobrazan, 1hz = 1fps = 1 slika u sekundi. Televizijski program koji se emituje u evropi je 50Hz, tako se oznacava.

I dalje je isto kao 1 baba = 1 žaba = 1 slika u sekundi. U hz se označava osvezavanje ekrana samog televizora. U fps se označavaju dve stvari u emitovanju signala: frames per second za 1080p, 720p i progressive scan signal, ili fields per second za interlaced signale 1080i, 720i posto se šalje pola slike odnisno svaka druga linija.

Mozes imati plazmu od 600hz, LCD od 240hz i CRT od 50hz, ako distributer to upakuje u 576i i stavi jadnu bitrate kompresiju imaćeš jednako očajno iskustvo. Ako je obrnuto pa uhvatis 1080p signal ZenTv, radi se downscale na 576i za CRT i idalje ćeš gledati interlaced sliku koja se osvežava 50hz, LCD i Plasma će prikazati full 1080p sliku samo sto će je iscrtati ne 50 ili 60 frameova u sekundi koliko se šalje, već 240 ili 600 sa tim da će primeniti njihove algoritme da izmene sliku da bi se rešili nekih artifakta kod kompresije, down-pulla itd...

Mozda da probam na srpskom,

Херц (нем. Hertz; симбол: Hz) је изведена СИ јединица за фреквенцију, названа по немачком физичару Хајнриху Рудолфу Херцу, који је значајно допринео науци на пољу електромагнетизма. Да одређени догађај има фреквенцију од 10 херца, значи да се исти понавља по 10 пута у секунди, у равномерним временским размацима. Из овога можемо закључити да је херц изведен из секунде и износи тачно 1/s илити s-1.

Име херц је усвојено на генералној конференцији тежина и мера 1960, замењујући тако претходно име, циклуси у секунди (cps), заједно са повезаним умношцима (килоциклуси, мегациклуси...). У нормалној употреби, херц је заменио циклусе до 1970.

Hz nije rezervisan samo da oznacava osvezavanje ekrana, koje u ovoj prici o EON-u, nema mnogo veze.

Ako je SK stream interlaced 50 poluslika, da bi se zadrzao motion, onda treba na Eonu takodaje da se emituje u istom formatu, sto izgleda nije slucaj, kako i shamanNS potvrduje, ili druga opcija, da se 2 fielda konvertuju u 1 progressive frame (25 interlaced u 50 progressive) uz gubitak kvaliteta i tako zadrzi motion.

Poslednja izmena:
Nije tačno. Na EON platformi interlaced SK stream koriste samo SmartTV aplikacije. Sajt, obična Android aplikacija i iOS app koriste 25 fps progressive stream.

Hvala na ispravci.

Dakle imamo full HD sa 25 fps i u kablu i na Eonu, s tim da je u kablu isprepleten, a na Eonu progresivan strim. Zahvaljujući smenjivanju poluslika pokreti su glatkiji u kablu. Pritom protok na Eonu nije mnogo manji nego u kablu tako da ne znam baš koliko pije vodu teza da to rade zbog uštede protoka.

Dva dana nece da nam otvara EON preko Google Chroma,otvori tek kad izbrisemo istoriju i cim izadjemo iz Eon-a nece ponovo da otvori,preko mobilnog i Mozzile radi ok ali zna li neko sta je sto nece sa Chroma

Kod mene na Chrome radi bez ikakvih problema (dev build, v68.0.3432.3).

Kod nas je 66.0.3359.181 koja je novija verzija Chroma ta vasa ili ova

Moja je novija, ali sam ja na "dev channel" a ne na "stable channel". Chrome ima 4 kategorije izdanja tj "release channel"-a: stable, beta, dev i canary.
Razlika je koliko često se updatuju, ko pre dobija novu funkcionalnost i koliko je to novo detaljno testirano i stabilno.
Tako da se "stable build" u proseku update-uje jednom u mesec i po dana a "dev build" se updatuje oko 2 puta nedeljno.

Pa tako "stable" kasni u odnosu ove "za testiranje" verzije tako da je najnovija stable verzija v66 a dev je odavno na v68. Beta je na v67 trenutno.
66.0.3359.181 je najnovija stable verzija.

Stable vs dev ne bi trebalo da igra ulogu u slučaju EON-a, logično bi bilo da testiraju kako sajt radi na verziji Chrome-a koju im 90% korisnika.

Ja sam na drugom kompu pre nekih 6-7 dana koristio EON sajt bez problema a tamo je "stable" Chrome, dakle v66.

Eon sajt nije updatovan od tamo negde 1. aprila tako da šanse su da je problem negde konkretno kod vas, na tom kompu...

Poslednja izmena:
error loading epg javljali se još nekom ova greška na mobilnoj aplikaciji eona

ccc kakvi su to geniji, pre 7 dana su izbacili prethodnu verziju sad još jednu.

• Like
ccc kakvi su to geniji, pre 7 dana su izbacili prethodnu verziju sad još jednu.
Pa iskreno, bolje da rade cesce na aplikaciji nego da ne rade uopste, ovako ispravljaju raznorazne bagove, stabilnost same aplikacije, itd...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
  • Like
Iskreno, bolje da intenzivno istestiraju "ispravke" pre nego što ih puste u "production" pa onda neće morati za par dana po kratkom postupku da ispravljaju šta su zeznuli. Sajt im još i najbolje funkcioniše verovatno jer su za njega najduži periodi između 2 update-a.

Nazad
Vrh Dno