Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Misliš JRPG? 🙂 Pored W3 takve igre nemaju šta da traže.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
A dobro malo osvezenja prija [emoji3] ja se dvoumim sta mu dodje Dragons Dogma ? Ima japanski smek na momente, a ipak ciste rpg elemente, nekako mi je dosta cudan osecaj dok igram.

Za personu nisam ni SS video do sada.. jel to open world bas ? Vise je hack n slash ili sporija ? Volim kad nema ni S od spoilera kod mene al ovo ne mogu da nadjem na netu bez toga u paketu [emoji20]

Sent from my Lenovo TB2-X30L using Tapatalk

DD ima odlican borbeni sistem i verovatno najbolje odradjen mrak ikada.
Problem je sto su misije uglavnom dosadne. Ali vredi odigrati.

Misliš JRPG? 🙂 Pored W3 takve igre nemaju šta da traže.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mislim 😀
Meni je stvarno odlicna. Mozda sam jos pod utiskom, ali za sad nijednu manu nisam nasao nakon 10ak sati. Mada ne bih ja ovo uporedjivao sa W3, ipak je ovo drugacija mehanika. Vise sam mislio na ove igre koje su po mehanici borbe kao P5. Bas te japanske pretezno

@Mazi7,
Jeste open world, ali je ogranicen, nije da mozes sad da se zaputis negde u pm, tj.mozes, ali ces ******* neku obavezu koju si trebao da obavis u tom trenutku, recimo ne mozes samo da rashujes kroz main story. Postoji niz obaveza dnevnih koje moras da odradis. A slobodno vreme ti bude za odradjivanje main storya.
U svakom slucaju imas potpunu slobodu u donosenju odluka i igra ima puno tokova price, dosta uticu te odluke kasnije itd... Prica je svojevrsni masterpiece. Odlicno osmisljeno, odlicna ideja. Bas nesto sveze sto mi je falilo jer sam taman krenuo da nabavljam platformske igrice i igram samo njih. Za sad neka ih na stend baju dok ovo predjem 😀
Igra je duga bas ko i svi delovi persone. Oko 150 sati treba da se predje.

Edit: sporija je, sistem borbe je na komande. Udarac za udarac. Nekome je to dosadno, ali ako nista odlicno je uradjeno.
Ali ovde je prica ono glavno.

Poslednja izmena:
Probah demo Detroit Become Human, biće ovo brutalna igra počev od fenomenalne grafike, PS4 posebno Pro još nije rekao svoje definitivno.

Pro je jako dobra konzola za svoju cenu, ali njena najveća mana je što je koči obični PS4. Igre bi izgledale još brutalnije (barem grafički, za perfomanse mora bolji CPU) da se od starta rade za Pro. Ali to je prosto nemoguće jer je baza obične četvorke ogromna, pa tako tih 4.2 TFLOPS-a nisu potpuno iskorišćeni.

Ja čak mislim ni da je PS4 rekao sve, jer je i sam Nil Drukman rekao kako mu je izazov da sa TLoU II nadmaši Horizon: Zero Dawn, koji je tehnički u nekim segmentima podigao lestvicu (još veći je uspeh time da je u pitanju open-world igra). Koliko im je sjajan engine, govori to da je Kodžima odabrao baš njega za svoj Death Stranding.

Mislim 😀
Meni je stvarno odlicna. Mozda sam jos pod utiskom, ali za sad nijednu manu nisam nasao nakon 10ak sati. Mada ne bih ja ovo uporedjivao sa W3, ipak je ovo drugacija mehanika. Vise sam mislio na ove igre koje su po mehanici borbe kao P5. Bas te japanske pretezno

@Mazi7,
Jeste open world, ali je ogranicen, nije da mozes sad da se zaputis negde u pm, tj.mozes, ali ces ******* neku obavezu koju si trebao da obavis u tom trenutku, recimo ne mozes samo da rashujes kroz main story. Postoji niz obaveza dnevnih koje moras da odradis. A slobodno vreme ti bude za odradjivanje main storya.
U svakom slucaju imas potpunu slobodu u donosenju odluka i igra ima puno tokova price, dosta uticu te odluke kasnije itd... Prica je svojevrsni masterpiece. Odlicno osmisljeno, odlicna ideja. Bas nesto sveze sto mi je falilo jer sam taman krenuo da nabavljam platformske igrice i igram samo njih. Za sad neka ih na stend baju dok ovo predjem 😀
Igra je duga bas ko i svi delovi persone. Oko 150 sati treba da se predje.

Edit: sporija je, sistem borbe je na komande. Udarac za udarac. Nekome je to dosadno, ali ako nista odlicno je uradjeno.
Ali ovde je prica ono glavno.
Hvala za info ! U poslednje vreme 100-200 sati mi je norma po naslovu [emoji3] GoW je bio izuzetak sa 50ak.

Sent from my Lenovo TB2-X30L using Tapatalk

Persona V je odlična igra i po odličnoj ceni, kao i final fantasy 15 koja se sada u royal edition-u može nabaviti po odličnoj ceni... A dolazi i remaster FF VII za sve nas koji smo to preskočili....

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Opa... Evo ga onaj sto kvalitetno trola na komšijskom forumu...
Beše Qzma dobio tvoj "seal of approval" za God of War recenziju nakon one reklame za "fenomenalnu" A way out igru?
Moram priznati postovi su mu baš "besni" troll sadržaj... 🙂 Sada je očigledno došao da malo trola I nas...
PS
Ne mora da se brine ovde, znamo svi šta znači 486 na 333mhz I Voodoo grafa - rođeni smo pre toga.
I ozbiljno ćemo ga shvatiti zbog dve reči: HP i Omen... ,)

Poslednja izmena:
Taj sam glavom i bradom, nego ne trolam, vide li ti šta je igra meseca u novom SK?
Battletech?!

Opa... Evo ga onaj sto kvalitetno trola na komšijskom forumu...
PS
Ne mora da se brine ovde, znamo svi šta znači 486 na 333mhz I Voodoo grafa - rođeni smo pre toga.
Pa ja samo znam da nisam imao dovoljno para za pentium koji je tada izašao, to je bila 99/00 čini mi se...

Možda za nekoga ko voli takve igre. A to je jako mali procenat cele gaming scene. Videćemo taj Battletech kako će da se prodaje...

Battletech je fenomenalan 😉

Sent from my MI MAX using Tapatalk

+ duhovni nastavak Battlemech Warrior-a
+ Rts naslov (i jedan od boljih)
+ SK (nebitno u celoj priči ali ajde) je PC časopis koji je oduvek PCMR fazon bio...

To što Qzma podilazi konzolasima, verujem da mora jer je "u trendu" inače ne sumnjam da bi "konzolni plebs" slao da tucaju slan kamen na Golom Otoku da se on pita... Sto samo opet govori o tome koliko je "hardocore" a u stvari je keyboard warrior kome "kraljevski dragulji" čuče negde na vidnom mestu, čisto da ga gospođa podseti ko je muško u kući... :d

Nakon što sam obrnuo GoW rekao bih da je igra dobro iskoristila talas hajpa I da su ocene napuhane...
9/10 velikodusna ocena I dajem čisto zbog vidno uloženog truda i epskih trenutaka ali itetakako ima nedostataka... 8.5/10 je realnija

zavrsih napokon GoW!

0uaSR6S.jpg
legla mi je igra ko saka peska za vrat. ne znam koliko sati igranja imam ali sam je gulio dobrih nedelju dana. maksimalno sam njuskao po mapi i trudio se da sakupim i pronadjem sve sto sam mogao.

sad mogu da se bacim polako na HZD a GoW je tu da povremeno pretrazim mapu jer je mozda neki kovceg promakao 🙂

^ vezano za GoW

Koliko ti je leglo repetativno sibanje sa istim trolovima, samo razlicitih boja? Ili pak onim wyrmovima,travelers i ostalim po xyz put?! Ili pak fetch questovi i obicne grind deonice (muspelheim i nifleheim) za gear koji kasnije nema neku svrhu odnosno potrebu za main story. A i da ne pominjem Valkire, jednostavno deluju kao naknadno vestacki uguran sadrzaj jer su shvatili da im fali dosta istog - odnosno raznolikost neprijatelja. Bas dosta reciklaze sadrzaja su imali, a to niko od recenzenata ne spominje.

Kakvo je tvoje misljenje na stalno "vestacko" prolongiranje price, u smislu taman ocekujes da ces da obavis main quest, odnosno napravis pomak, ali te igra nekoliko puta vraca nazad... Takve stvari mene licno iritiraju.

Koje je misljenje o potpuno antiklimakticnom kraju? Bukvalno sam sam bio "WTF?!" fazon kada su krenuli sa credits... Sama prica pocinje mlako i zavrsava mlako i ima dosta pitanja koji su mogli da odgovore makar u ovom delu...

Sama borba sa Baldurom pred kraj uopste nije davala end boss osecaj i nekako mi je bila mlaka (posebno zbog over-the-top borbi tokom cele igre), jednostavno sam ocekivao bolji klimaks i jos jednog boss-a na kraju. Trebali su makar jos jednog da ubace tu - ili Freyu sa reanimiranim Thamurom...
Jednostavno kada su zarolarili kredite nisam imao neke posebne motivacije da drljam post game sadrzaj...

Generalno main bossovi (Baldur, Magni i Modi), osim one prve bitke sa Baldurom, su prilicno mlaki bili. Ocekivao sam makar neko pojavljivanje Odina ili Tora jer se svo vreme spominju a dobismo C-postavu, tj krompirice. Bilo je mnogo uzbudljivijih trenutaka u drugim deonicama igre koji su uveliko nadmasili tu poslednju borbu sa Baldurom.

Igra deluje prilicno nezavrseno i bukvalno prolog za dalju pricu/trilogiju. Ima dosta pozitivnih ali i ove gore negativne navedene (+ jos par koje sam primetio i mrzi me da pisem). Realno je sve to moglo da se spakuje u 20, max 25h a ne ovako razvlacenje i reciklaza.
Igra ne zasluzuje 10 i 9.5 ocene, 9/10 je puna kapa. Ne bih se slozio da je ovo najbolja igra generacije. Vise daje osecaj "cocktease" za naredna par dela koja necu videti na PS4-orci...

Ali dobro, Sony je ispekao zanat stvaranje hajpa, tako da znam sta mi je ciniti ubuduce sa njihovim nahajpovanim naslovima...

Poslednja izmena:
@Yojinbo,

pojavljuje se Thor u GoW ako sam dobro video 😀 Kad zavrsis igru, odes da legnes nazad u svoju kucu i pojavise ce.

Takodje, Baldur mi je neki Far Cry boss bukvalno. Nemam osecaj da se tucem sa bogom.

Baldur je po meni najjači lik, onako prirodan, poput svakog skandinavca, a ono opet ume da iznenadi i to na samom početku...
Nego kako stojite sa otkljucavanjem svetova, je li neko uspeo sve da ih otključa?!

43f8851fbe3b0c44bc5ff8eb0c5d1f4d.jpg

^ vezano za GoW

Koliko ti je leglo repetativno sibanje sa istim trolovima, samo razlicitih boja? Ili pak onim wyrmovima,travelers i ostalim po xyz put?! Ili pak fetch questovi i obicne grind deonice (muspelheim i nifleheim) za gear koji kasnije nema neku svrhu odnosno potrebu za main story. A i da ne pominjem Valkire, jednostavno deluju kao naknadno vestacki uguran sadrzaj jer su shvatili da im fali dosta istog. Bas dosta reciklaze sadrzaja su imali, a to niko od recenzenata ne spominje.

Kakvo je tvoje misljenje na stalno "vestacko" prolongiranje price, u smislu taman ocekujes da ces da obavis main quest odnosno ali te igra nekoliko puta vraca nazad... Takve stvari mene licno iritiraju.

Koje je misljenje o potpuno antiklimakticnom kraju? Bukvalno sam sam bio "WTF?!" fazon kada su krenuli sa credits...

Sama borba sa Baldurom pred kraj uopste nije davala end boss osecaj i nekako mi je bila mlaka (posebno zbog over-the-top borbi tokom cele igre), jednostavno sam ocekivao bolji klimaks i jos jednog boss-a na kraju. Trebali su makar jos jednog da ubace tu - ili Freyu sa reanimiranim Thamurom...
Jednostavno kada su zarolarili kredite nisam imao neke posebne motivacije da drljam post game sadrzaj...

Generalno main bossovi (Baldur, Magni i Modi), osim one prve bitke sa Baldurom, su prilicno mlaki bili. Ocekivao sam makar neko pojavljivanje Odina ili Tora jer se svo vreme spominju a dobismo C-postavu, tj krompirice. Bilo je mnogo uzbudljivijih trenutaka u drugim deonicama igre koji su uveliko nadmasili tu poslednju borbu sa Baldurom.

Igra deluje prilicno nezavrseno i bukvalno prolog za dalju pricu/trilogiju. Ima dosta pozitivnih ali i ove gore negativne navedene (+ jos par koje sam primetio i mrzi me da pisem). Realno je sve to moglo da se spakuje u 20, max 25h a ne ovako razvlacenje i reciklaza.
Igra ne zasluzuje 10 i 9.5 ocene, 9/10 je puna kapa. Ne bih se slozio da je ovo najbolja igra generacije.

Ali dobro, Sony je ispekao zanat stvaranje hajpa, tako da znam sta mi je ciniti ubuduce sa njihovim nahajpovanim naslovima...
Da, skontali smo i iz tvog prvog kilometarskog posta da bi dao 9/10 😀 Malo li i je i to na ovu skupoću 🙂 Igra vredi svaki dinar, sad dal je najbolja igra generacije... Who cares.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Baldur je po meni najjači lik, onako prirodan, poput svakog skandinavca, a ono opet ume da iznenadi i to na samom početku...
Nego kako stojite sa otkljucavanjem svetova, je li neko uspeo sve da ih otključa?!

43f8851fbe3b0c44bc5ff8eb0c5d1f4d.jpg

Jesam sve osim Asgard, Vanaheim i Svartalfheim koji ne mogu da se otkljucaju. Ili ce biti u nekom DLC-u (mada sumnjam), ili najverovatnije u sledecem nastavku.

@Yojinbo

malo si ozbiljnije doziveo sve ovo 🙂

ja sam ocekivao stari dobri GoW sto sam i dobio, samo jos moderniji. borbe su uvek ovakve bile a u ovom delu su mi cak bile povremeno i izazov iako sam igrao na balance tezini.

Baldur mi je bio zanimljiv zato sto je drugaciji i sto su sa njim bile prave kafanske tuce 😀
ali da, i meni kao da je nedostajao neki final boss za zavrsnicu...

sto se tice svetova, malo mi je cudno sto ne mogu svi da se otkljucaju. Muspelheim i Niflheim su ok jer tu ides da nakupis materijala za pravljenje oruzija i oklopa ali ovi ostali ce mozda doci kasnije kroz igru...

ocene i misljenja nisam uopste gledao jer sam znao da ga sigurno uzimam. sto se mene tice nikad bolja zabava i slatko sam se izigrao. gameplay traje taman koliko treba a igra vredi svaku paru. to je barem moj utisak i misljenje.
napokon ima sta da se igra u moru smeca i konzola je pocela polako da se isplacuje...

evo vec par sati se uhodavam uz HZD, ucim da pucam i navikavam se da me muvaju razni likovi 🙂
za sad nije lose, nista toliko wow ali igra jeste prelepa i kapiram da prica jos nije ni krenula i da zabava tek sledi...

Poslednja izmena:
Jeste pocetak malo sporiji. Igra bas ima ono, uvod, razradu i zakljucak. Javi utiske bas kad nekad zavrsis.

pa tako je i kapiram, polako, ne zurim nigde, za sad mi se svidja. jedino sto malo imam problem da nanisanim ono sto ciljam ali polako skilujem se pa ce biti lakse i bolje.

javljam utiske, kad je zavrsim ili zaglavim 🙂

^ erice nije bilo upuceno tebi direktno nego generalno primedbe... 😉

Mozda cepidlacim previse ali igra ima propusta koji se ne spominju toliko...

ma opusteno, i ja sam rekao vise neki svoj utisak 🙂. budan sam od juce pa ne znam ni sta gde pisem...

opusti se i uzivaj, koja je to igra koja nema propuste... ovo je sjajno... ja imam bas veliki problem da nadjem sta cu da odigram u zadnje vreme a za to je kriv najvise witcher.

zadnje brisanje je bilo FC5 posle 2 sata. FC4 eno ga stoji na steamu, takodje nisam spojio 3 sata igranja. da ne nabrajam sad, odoh jos malo u HZD.

Ma da ne misliš da sam triggerovan ili da je tebi lično zbog posta upućeno sa moje strane... 🙂
Ne osporavam da je odlična igra ali argumentovao sam i gde škripi..

@aleksandrinjo96
Nisam znao za to, kada odradim još polovinu onih Valkira odradicu i taj alt.kraj.
Btw za Valkire - > ako su upale oni svetionici na svim tornjevima dobije se bonus za dmg reduction za Valkire
Sindrijev set daje neranjivost kada se izvode L1+R1/R2/O runic napadi... Plus ima i ona runa koja daje prilikom trčanja neranjivost tako da mi je to za sada prilično pomoglo.
Bukvalno samo evade kao ribica i sa distance runic napadi + spam Atreusa sa strelama

A oni neotkljucani tornjevi i meni mirisu na neki DLC.

Teško da možemo da dobijemo Novi GoW za 3 godine odnosno pre EOL-a Ps4 pro

Jesam sve osim Asgard, Vanaheim i Svartalfheim koji ne mogu da se otkljucaju. Ili ce biti u nekom DLC-u (mada sumnjam), ili najverovatnije u sledecem nastavku.
Ja još nisam prešao celu igru, tek sam ubio oba brata i nastavio put ka Freyi, ali bih da istražujem malo ta ostrva i da probam da skupim sve šolje, maske, Rune I svuda mi fali, jedna-dve I ubih se tražeći ali nikako ne mogu, možda sa kasnijim razvojem priče i otkljucavanjem drugih svetova...
Meni je ovo prvi GoW jer sam tek skoro kupio svoju prvu konzolu PS4Pro I ne znam kakvi su bili prethodnici, ali cela priča, scenario, grafika, enterijer i eksterijer, a posebno deo sa puzzle forama i sama dramatika igre (npr. posle neke teže boss bitke sledi olakšanje uz razgovor sa Atreusom, pa potom puzzle deo, i sl) mi je fenomenalna I ako ne zaslužuje nastavak, onda svakako zaslužuje makar 2-3 DLC-a!!!
Svaka čast gospodinu Cori Barlogu... Moj naklon [emoji144]

nadji neku cipovanu trojku pa predji i ostale delove i prodaj ga dalje 🙂
imas trenutno GoW 3 remastered na popustu za 11 funti.

ma opusteno, i ja sam rekao vise neki svoj utisak 🙂. budan sam od juce pa ne znam ni sta gde pisem...

opusti se i uzivaj, koja je to igra koja nema propuste... ovo je sjajno... ja imam bas veliki problem da nadjem sta cu da odigram u zadnje vreme a za to je kriv najvise witcher.

zadnje brisanje je bilo FC5 posle 2 sata. FC4 eno ga stoji na steamu, takodje nisam spojio 3 sata igranja. da ne nabrajam sad, odoh jos malo u HZD.
Meni je lepo legao GoW posle Witchera, ali Witcher sam igrao zadnjih dva meseca u više, ostali su mi samo neki Witcher kontrakti i neke side misije na Skelige.
Nego reci mi kako I koja mi je najbolja solucija da odigram prvi I drugi deo ove sage, jer sam se toliko primio da sam kupio i trilogiju u tvrdom povezu. Ako možeš i nije ti teško da mi preporuciš neku sl igru na PS4 ili PC I da li ima torrenta za Witcher 1 i 2 za PC of course?!

napisah ti gore post za GoW.
za witchera je gre'ota da ne ocistis sve i predjes makar 2 puta zbor drugacijih odluka. kec i dvojka su cesto na nekim ludackim popustima pa kapiram da mozes lako da ih nadjes regularno jer vredi da se ima u kolekciji.
GoW imas i collections volume I i II za ps3, do su delovi portovani sa psp-a.

ne znam sta bih ti preporucio trenutno jer dugo nisam mogao da nadjem nesto sebi za igranje.

e da, meni je recimo legao fino i ovi tomb raider 🙂
da izbace onoliko pucacina i ubace jos koji rebus kao u starim delovima bila bi odlicna, mada i ovako mi je bila lepa razbibriga 🙂

pogledaj Horizon: Zero Dawn, ja ga malopre krenuo. dobio sam preporuke ovde od ljudi koji su je presli tako da verujem da nema greske.
eto neka ti to bude jos jedna preporuka.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno