Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
rgbw je prevara i ja lično ga ne bih kupio.

ja sam uzeo pre mesec dana LG 55UJ620V, 70 000din. Tv ima rgbw ekran a vidim da je kolega Jaksa napisao da je to neka prevara.
Ja stvarno nemam oko da uocim mane kojih sigurno ima, ono sto se svakako primecuje crna nije bas crna, mislim da je i siva pomalo problematicna.
Uzeo sam ga pre svega zbog 5.godisnje garancije i po meni solidnih uglova gledanja.

Znaci hisense po tebi ne dolazi u obzir?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koliko znam, Hisense nema rgbw ekrane. Kao što je rečeno, valjda se rgbw javlja samo kod nekih IPS panela (posebno karakteristično za LG), a VA paneli ne postoje sa takvom varijantom nego samo sa pravim rgb. Hisense koristi VA panele.

A što se tiče toga da je rgbw prevara, evo posle dva meseca korišćenja LG 43uj670v (takođe rgbw) mogu da kažem da ni ja nikako ne primećujem ikakve mane u odnosu na "prave 4k" televizore, tj. sa punim rgb. Slika je savršeno oštra. Možda bi na većoj dijagonali bile primetne neke mane, ne znam. Ovako ih ne vidim.
A stoji to da nije baš dobra reprodukcija crne na ovom modelu, ali tako je sa svim IPS televizorima.

Inače, u Svetu Kompjutera je rgbw naveden kao prednost, baš u recenziji za uj670v. Navodno, rgbw pozitivno utiče na kontrast!
Prema tome, stavovi idu od toga da je prevara do toga da je prednost, zaključke donosite sami za sebe.

Jaksa, da li je zamerka rgbw ekrinama da nisu pravi 4k, ili se to odnosi i na full hd?

Vidim da polako akcija 5god garancije uzima maha i kod drugih proizvodjaca sto je po meni odlicno.
Nisam se usudio da kupim bolji tv za iste pare sa 2 godine garancije, 5 godina sam miran......

rgbw prednost :D lol
Jel zbog toga u top modele lg jos uvek idu iskljucivo rgb paneli?
rgbw je poluproizvod namenjen iskljucivo radi ekonomije na izradi panela firme lg displays, ali "gospoda" iz lg trpa takve panele cak i u srednju klasu tv, pa cak i 8 seriju od prosle godine.

Ok posle vasih sugestija sveo sam izbor na
Sony KD55XE8505
Samsung UE55mu8002
Tv ce sluziti za gledanje D3 , HBOgo i ponekad xbox

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

I moj izbor se sveo na ta dva modela, samo što bih ja radije uzeo 55MU7052 nego 55MU8002.
Čitajući neke testove, ispada da ja 7052 bolji nego 8002 a još je i jeftiniji.
Problem je što se teško nabavlja...

@goran1 Dok sam ja čekao sve otišlo :(

Pitanje je i da li je uopste i bilo ili je klasicna navlakusa Tehnomanije, WinWin-a i ostale ekipe - nemamo to, ali imamo ovo. Ili imaju neko djubre koje im je radilo u prodavnici 1000+ sati ili b-stock za koji i ne kazu da je b-stock :S:

Bilo je dostupno u gomili njihovih prodavnica, tako da su verovatno čistili zalihe. Ne mora da znači da je b-stock ili su samo izložbeni primerci.
Jednom sam bio svedok kada je bila neka akcija filipsa pred novu godinu da je bukvalno sve sa zaliha otišlo u tri sata prodaje.

Pozdrav drustvo dali mi neko moze reci malo vise o ovom modelu tv dali je dobar model i kvalitet slike itd.Koja je razlika izmedju obicnih lcd led tv i oled tv hvala.Model je Smart OLED LG 55EG9A7V

Oled ima mnogo superiorniju sliku od LCD-a, u smislu reprodukcije boja (crna je zaista crna jer se gase pikseli, crvena kao da "iskace" iz ekrana), superioran kontrast, sve je super, osim sto ti je ovo Full HD televizor a u 2018 nema smisla kupovati TV koji nije 4K.

Naravno da garancija znači i ne mogu da se razmenjuju linkovi "kod koga" ovde.
Inače tv sa 5g garancije za 1600 ili 2g preko KP za 1450, ja ne bih imao dileme šta da uzmem.

Poslednja izmena:
Pa rekao sam na pm, nisam ni mislio da okaci javno..

Pa zato i pitam, ali zbunio me je sa izjavom da domaca garancija ne znaci nista, zbog cega? KP garancija dodje onda jos losija varijanta iz ugla cimanja prodavca, vracanja tv-a itd..

Jedina mana OLED-a Burn in ako se desi, mislim da to garancija i ne pokriva...

Koji LCD TV?

Htedoh da kažem da ti ne znaci ništa više od švercerske, jer je i lokalni serviser uvazava.
Burn-in ne bi trebalo da se desi, ako pazis tv. Samo na jednom mestu u USA garancija pokriva i to.

Pa iskreno i planiram da pazim, necu sigurno biti 24/7 na nekom kanalu ili igri a i tv ce garant 75% dana biti off.. A i bice uglavnom na filmovima i serijama, gaming na casual par puta nedeljno, tako da se nadam da necu imati problema sa "burn-om".. Kablovska je i ovako mrtva, jedino sto ce fudbal da se isprati ako ga uzmem..

Dobro onda sto se tice garancije, dobro je da se madjarska uvazava i kod nas, mada sto kaze Jaksa za 150e dodatne 3 godine garancije su da kazemo vise nego ok, bar meni..

Htedoh da kažem da ti ne znaci ništa više od švercerske, jer je i lokalni serviser uvazava.
Burn-in ne bi trebalo da se desi, ako pazis tv. Samo na jednom mestu u USA garancija pokriva i to.

Ako treba panel ili ceo TV da se menja - za to ce morati da se nosi napolje, tamo gde je kupljen.
Pa ti nosaj TV od 55 ili 65 inca preko granice :)

Drugo je za sitne stvari.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno