Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

@savarakatinko, moj 5 Plus je za klasu iznad 4X sa kamerom a ovaj Pro jos jednu pa racunaj. Vredi preci.

Ja cu sa 5 Plus ipak da sacekam 6X/ A2.

Hvala vam na odgovorima.
Šteta što nema malo svetliji ekran zbog refleksije na suncu i malo kvalitetniji zvuk kod snimanja, ali ne može za ovaj novac baš sve da se dobije.
Deluje da je ponovo best buy u svom cenovnom rangu.

po nekim vasim proracunima, uz neku veliku srecu, koja je najbolja varijanta sto se tice doplate u slucaju note 4x 3/32 i n5 4/64? msm kapiram da mi je ok prelaz i na 3/32 al ono..ne zurim, nek bude i oko ng, moj ce tad imati skoro godinu dana...moja najidealnija, nerealna zelja je 50 :D hoce li pasti na nesto priblizno? naravno pod uslovom da prodam moj :D

note 4x mi ispunjava zahteve, zamena ide u smeru kamere i prosto upgradea i novijeg uredjaja...mozda bi bilo dovoljno preci i na 5 plus? postepeno :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tvoj sad da prodaš dobiješ 100-ak eura. Ovaj sad da kupiš to je 150e doplate. Imaćeš 100e doplatu sigurno.

Tvoj ces oko novaka prodati za oko 80e. Tada ce ovih biti na oglasu za oko 160-180e možda.

pa to je to..u sustini najbolji slucaj je 80 razlike..nista, *mjau**mjau**mjau*, samo da pratim i cekam :D hvala!

Vidis primer fotografija. Extra su.
Ja ću preći cim malo padne cena.

Primeri preko talka bez ikakvih exif info o istim? Tako gledaš kvalitet fotki? Mogao je i krompirom da slika i ovako postavi.
Pitajte čoveka da postavi slike na neki servis za slike tipa flicker, ili neki oblak gdrive, dropbox... pa onda uporedite zaista kakve su slike.

Tolika je razlika da mi ne trebaju dodatne informacije. Laik će reći da je velika razlika

Tolika je razlika da mi ne trebaju dodatne informacije. Laik će reći da je velika razlika
+1
Pun je internet raznih primera fotki indijske pro, china i global verzije RN5. Sve fotke su odlicne i veoma dobar napredak u Redmi seriji. Sto se mene tice i da su stavili ovu kameru sa RN4(x), bio bih zadovoljan jer stvarno to jesam sa gcam i samsung kamericom.
Ivane sto si toliko strog :)

Rezolucije slika su podjednako oslabljene a gledajući u originale, rezolucija i detalji su egal, tako da slike pokazuju dosta onoga što korisnike interesuje, kvalitet slika je dobar u cenovnoj klasi, a malo bolja aplikacija i neko podešavanje može dodatno poboljšati slike u slabijim uslovima osvetljenja.Hdr je odličan dok point and click nekad omaši, ti veliki pikseli nekad osvetle mračan prostor previše i slika bude zrnasta ali nekad taj isti mod odlično odradi posao pa slika bude mnogo bolja od mi5

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Zamisli tek ja kog kamera uopšte ne zanima. Jedino fluidnost. Mislim da je taj sd636 odličan.

Treba pogledati ova dva videa sa poredjenjem RN5, Mi 6x i Mi Mix 2s. Jedina mana RN5 je slikanje u slabijoj osvetljenosti, ali i tu se primeti napredak. Jos kad se bude stavio gcam sa hdr+ :)
Xiaomi Mi 6X Vs Redmi Note 5 Camera Comparison https://youtu.be/i2Ti8NsmVGE
Mi Mix 2S Vs Redmi Note 5 Camera Comparison - It's A Draw! https://youtu.be/HLbYuLW7gbw

Ivane sto si toliko strog [emoji4]

Da smo na Ana forumu ok, da kažeš da sam stog, ali smo na tehničkom forumu :)
Kvalitet foruma je dosta opao.

I ako sve već ima na internetu, pun slika i klipova, što onda ovde pišete? Kakva vam je to logika? Nema potrebe onda ovde za pisanjem o ovom modelu, zar ne?
Ako već nešto radite, uradite kako treba, a ne polivično.

Mene samo zanima, radi li vam VoLTE? :D

Pa nemoj da gledaš ako ti se ne sviđa, ja dajem baš poređenje sa telefonom koji se dosta koristi u Srbiji a ne mix2s, s2 i nekim drugim telefonima koje niko i nema, ili retko ko.Ili je bolje da ništa ne postignemo, sem sa dxo sajta....veliki si mi neki stručnjak

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Polako, tek su ljudi poceli da dobijaju RN5 i bice sve vise i vise recenzija, poredjenja, licnih utisaka, zakljucaka itd... Eto @Duk je dobio prvi RN5 ovde na forumu i sasvim ga je ok predstavio na prvu loptu i dobro odgovara na pitanja...

Pozeljno je okaciti slike na servis, ali se iz i ovako okacenih slika vidi dosta. Ja sam 100% siguran da ce u odnosu na P9 Lite koji koristim, samo na osnovu ovih slika, nevezano za testove koje sam gledao, biti daleko bolja kamera na RN5.

Na inicijativu članova, tema je pročišćena. Diskusiju o prodavcima telefona možete nastaviti u podforumu "Gde da kupim". Hvala. :)

Na inicijativu članova, tema je pročišćena. Diskusiju o prodavcima telefona možete nastaviti u podforumu "Gde da kupim". Hvala. :)
Jedno pitanje, kako da editujem prvi post jer cu morati uskoro da postavljam sve ono najvaznije vezano za RN5? Takodje, ima dosta ispravki jer su kinezi izmenili Global i China specifikacije u odnosu na prvu Pro tj. indijsku verziju...

Napiši novi post u temi, a ja ću ga citirati u prvom postu kao nastavak. Da li to odgovara?

Moze, ali kada napisem post na racunaru, pa cu te ja spomenuti i tada ako mozes da editujes i ubacis u prvi post. Hvala

Meni kamera nije prioritet. Nedostatak nfc, type-c, naročito qc će učiniti da sačekam RN6Pro.
RN3Pro 3/32 radi posao po svim aspektima, sem eto, kamere. Pa ko juri cam i radi upgrade hardware - a svake sezone, svakako ne bi trebalo da propusti ovaj vintage looking model.

Bojim se da Redmi Note serija neće imati NFC. I za mene je ovo mana, ali i dalje je odličan telefon za te pare :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Reci mi Dr.Cre zasto ti je od presudnog znacaja usb c port? Do juce svi koristili mikro usb a sad svi kao nema sanse da kupim telefon bez usb c porta. Da su stavili usb c verovatno bi izbacili 3.5mm ulaz za sluslaice kao na 6X.

I mene zanima, ta magija i posebnost type c porta :d

Ljudi na LeEco-u bez 3.5mm ulaza se masovno žale da im ne radi mic na slusalicama, da im se prekida zvuk i sl. Ja ću ipak još neko vreme biti za dobri stari 3.5mm ulaz.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Reci mi Dr.Cre zasto ti je od presudnog znacaja usb c port? Do juce svi koristili mikro usb a sad svi kao nema sanse da kupim telefon bez usb c porta. Da su stavili usb c verovatno bi izbacili 3.5mm ulaz za sluslaice kao na 6X.
Od presudnog značaja mi je qc. Da qc nije izbačen, možda bih i razmislio, čisto hedonizma radi [emoji6] Nfc je zgodna tehnologija koju većina contemp. telefona podržava. Ja ga neću uzeti sigurno, samo zbog cam. Soc, dijagolana/ rezolucija, RAM/ROM i dolaze o obzir, ali ne osećam još uvek potrebu da prelazim sa RN3Pro, 1.2GB mi je konstantno free, batt. drži dobro i sve to na O 8.1,plus aplikacije koje koristim. Na sve to ni design me nije impresionirao, tako da se vozimo i dalje u RN3Pro. [emoji1303]

Preporuka za neki case, ili je prerano? :D

Što se tiče USB Type C...

To nije nešto ali je mnogo. Vrše posao i jedan i drugi. Kao na primer plastičan sat i Rolex. Samo da li osećaš to ili ne. Meni posle dva telefona sa Type C nedostaje na mom sadašnjem pa ću da sačekam 6X.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno