Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

U prevodu ne može da se otkuca "broj" kanala.

• Like
Reagovanja: M J
Može da se kuca broj kanala na SmartTV aplikaciji, ali se kanali menjaju vrlo glupavo:
em što ne može da se setuje kao default neka custom lista koju si napravio i na njoj poređao kanale onako kako želiš, em što unutar liste stisak na taster 3 ne prebacuje na 3. po redu kanal u toj custom listi već prebacuje na Pink kanal koji je u default listi bio na poziciji 3. Plus kad se otkuca broj na kojem "nema kanala" (ima, ali nije za SBB korisnike nego za npr Telemach BA; npr 99 nema, na 100 je HBO HD a na 98 je FOX Movies HD) naravno ne promeni se kanal. Tako da su liste "optimizovane" samo za šaltanje kanala koristeći Ch+ i Ch - tastere.

Sve u svemu daleko lošije iskustvo u poređenju na staru platformu sa D3 & D3i risivera. Jedina pozitivna promena u odnosu na staru je što na EON platformi se custom liste sinhronizuju između različitih uređaja koji koriste isti MojSBB nalog... dok sam na D3Go na svakom uređaju morao da iz početka kreiram istu custom listu i to koristeći onaj užasno bagovit interfejs.

Poslednja izmena:
Očistila im se satelitska antena sa kojom kupe AMC signal kad se počeo topiti zimski sneg :d

@danijel00
Pa jeste portovana. Ti govoris o device port, sto odavno vise nije aktuelno i vrlo pogresno se koristi taj termin kod nas. U softwareskom domenu jeste port, mada ti vue, koji je sad hit, pretekao angular, kao i drugi js "frameworci", omogucava device agnostik pristup. To i jeste cilj.

@Mladen_suca
Vrlo je nezahvalno preporuciti model, jer cak i pod istim imenom, danas i pre 6 meseci uredjaj moze imati i bitne razlike. Generalno radi na svim boxevima. Imam i jedan 4 godne star i radi na 4.4.2. AnrdroidTV OS moze da potera obicnu app. Imas temu o android box, pa pitaj za iskustva sa Xiaomi ako si se na njega nameracio. Inace, 2GB rama, min 905x i radi. Vecina je preroot pa neki kanali (NG, FOX. HBO ...) ti nece raditi. "Problem" se resava od boxa do boxa/verzije OS. Na ovaj ili onaj nacin moras da sakrijes root od eon app.

@jorgovan
Demo bi mogao da trazis od SBB. Nisam ni pratio, nije valjda da nema ... Kao sto su rekli ovde vec, obican bezicni mis sasvim dovoljan (moze i zicani usb naravno). Daljinac zaboravi u obicnoj varijanti.

Poslednja izmena:
Na koliko stepeni vam ide temp procesora kad pustite hd? Meni s 48 u mirnom modu tj kad ne radim ništa bude 48 a kad pustim hd nagura na 85 stepeni. Imam osećaj da će kuler da se raspadne vrti se na 5300 obrtaja i baš iritira taj zvuk. Doduše Pastu nisam menjao otkako sam uzeo kućište ima sigurno 10 godina. A menjaću je za koji dan

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Nisam primjetio da se grije, isto na laptopu.
Postoji li nacin da se gleda u nekom video programu, yebo ih browser.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Drugi Kuler očišćen od prašine ovih dana treba da mi stigne pasta pa ću videti razliku. Sd program još bože pomozi ali hd znatno diže temp CPU. Možda je i trenutni kuler pun prašine....

Na brzinu sam baš proverio CPU usage dok gledam HD kanal u fullscreen-u.. i zaključak je da vi imate mnogo matore kompove i grafičke u njima. Pošto EON sajt gde može / kad može definitivno koristi hardverski decoding za h264 kodek... CPU usage mi varira od 5 do 16%, i isti je i kad gledam stream koristeći Chrome & EON sajt i kad pustim steram u player-u koji definitivno koristi DXVA. Temperaturu u idle 33 stepena, posle 5 minuta gledanja HD kanala na EON sajtu 34 stepena. Desktop komp, Intel Skylake (i3-6100 CPU, sa Intel HD Graphics 530 iGPU) procesor sa integrisanom grafičkom.

Znači ko ima komp kome ili grafička ne podržava uopšte hardverski decoding za h246/AVC ili kome "samo" to ne radi unutar browsera jer grafička nije "whitelist"-ovana njemu se video decoding radi totalno pomoću CPU što će da drži procesor stalno pod opterećenjem, što će da generiše više toplote.. ali svakako 85 stepeni je previšoka temperatura čak i za laptop a pogotovo za desktop varijantu.

Nije samo hardware problem već i software. Lično imam raritet PC naspram današnjih konfiguracija a zauzeće cpu sa HD-om mi je do 13%. Software što može da "zabetonira" PC ...

Duvanje kulera od prašine i stavljanje nove termalne paste rezultiralo je znatno nižom temp CPU sa 85 na 55 pod opterećenjem s hd materijalom. Brzina kulera se spustila sa 5200 na 2100 a nekad i ispod 1000.kućište se blago rečeno ne čuje. Sad mi dođe i sa grafičke da skinem staru pastu i da stavim novu verujem da bi kućište bilo još tiše. Nisam napisao CPU je triple core 8450 na 2100 mhz.

Da li vam radie sport klubovi preko mobilne mts mreze u ovom trenutku. Do pre par dana kad sam koristio poslednji put uvek mi je radilo a sad ne. Ne pokazuje mi onu poruku da ne mogu da gledam preko ove mreze samo crni ekran a ispod pise sta je trenutno na programu. Hvala.

Zavisi od IP adrese koju dobiješ od mts-a....

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

• Like
Imam problem sa Philips(43PUS6501/12) android televizorom. Pise da aplikacija nije kompatibilna, a kada sam je instalirao rucno preko apk, onda se zaledi crna slika odmah posle pokretanja. Cuje se zvuk kada se pokrece eon i posle toga nista.

Da li moze pomoc?

Мени СК не ради преко кућног Телекомовог интернета, али зато уз коришћење ВПН-а са хрватском ИП адресом сви СК канали раде.

Мени СК не ради преко кућног Телекомовог интернета, али зато уз коришћење ВПН-а са хрватском ИП адресом сви СК канали раде.
Koristiš neki free ili plaćeni VPN?

Sent from my Coolpad A8 using Tapatalk

Hvala na ovoj informaciji.

Drugar ima lg tv mislim da je model LG 32LJ610V i kaze da u samom tv ima aplikaciju eon koju kada pokrene zatrazi mu nekakav kod.Kad udje u moj sbb portal i kad ukuca taj kod ispise mu da njegov paket ne podrzava koriscenje eon aplikacije.Inace je na trio gold paketu i eon mu radi na fonu,laptopu.
Meni nije jasno kako on na ovom tv-u uopste ima eon aplikaciju kad ovaj tv nije android platforma nego web os.
I drugo zasto mu trazi taj kod a na primer na fonu i laptopu radi normalno?
Zvao je sbb i kazu da samo ako je premium user sta god to znacilo onda moze koristiti eon na tv-u.Drugim recima ako predje na najaci paket onda ce mu raditi eon i na tv-u.
Ima li nekog resenja oko ovoga i da li uopste taj model lg-a podrzava eon.
Ja imam sony tv android platformu i kod mene eon radi bez ikakvih problema.

• Like
Skoro su dodali podršku za WebOS, pa se EON pojavio i na LG televizorima.

• Like
Ok hvala na brzom odgovoru.Zasto on ne moze onda da koristi eon na tv-u?Posto kad pokrene eon zatrazi mu nekakav kod.I ispise da njegov paket ne podrzava gledanje putem eon aplikacije.Ima li nekog resenja?

Jeftinije uzeti opciju d3 kuća nego preci na taj veći paket. To samo mozgovi od sbb mogu. Umesto da je obrnuto da forsiraju ljude da uzimaju eon

Postoje dve aplikacije. EON i EON TV. Eon je za telefone, tablete i računare (browser). Eon TV je za SmartTV (AndroidTV, nije isto sto i Android; Samsung Tizen i LG WebOS).

Ovo gore treba da ide u top poruku...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Poslednja izmena:
Postoje dve aplikacije. EON i EON TV. Eon je za telefone, tablete i računare (browser). Eon TV je za SmartTV (AndroidTV, nije isto sto i Android; Samsung Tizen i LG WebOS).

Ovo gore treba da ide u top poruku...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Da bas tako.Zvao sam sbb i objasnili su mi isto ovo sto je i sale99 naveo.Tako da je drugaru sad jasnije zasto mu ne radi eon na lg tv-u.

Ljudi moze li pomoc?
Kako da instaliram eon na fox smart tv-u android 4.4.Imam u paketu besplatan eon na jednom uredjaju.

Ljudi moze li pomoc?
Kako da instaliram eon na fox smart tv-u android 4.4.Imam u paketu besplatan eon na jednom uredjaju.
Skini sa apkpure aplikaciju eon tv pa instaliraj.
Ako ne možeš preko tv da skineš, skini na komp pa sa flešom prebaci na tv.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

^

Ne može EON TV na KitKat, minimum je Lollipop (Android v5.0).

"Običan" EON može (njemu je minimum Android v4.4), ali za njega treba Air Mouse, a pojma nemam da li to može da se uključi u te Smart televizore.

Nazad
Vrh Dno