Šta je novo?

Nokia 8

I na osnovu cega je zakljuceno da je to smece? :D

Haha. Pa iskreno stalno brisem na sve do sad sto sam imao od tehnike koja poseduje memoriju. Od windowsa do androida. Mada izgleda da kao da ubrzava uredja a moze samo da napravi neki problem. Navika.

Послато са TA-1012 уз помоћ Тапатока

Na androidu nema potrebe da se radi, osim ako neka aplikacija ne baguje(pa se obrise samo za nju u Apps podesavanjima), ili da se umesto hard reseta posle nekog vremena brise Cache particija, ako telefon uspori zna, da pomogne.

Ovo "AoE" brisanje iz sistema direktno je najgluplje nesto.

Poslednja izmena:
I posle kažu troše aplikacije megabajte :)
Nisu optimizovane i slično... A oni brišu keš memoriju na svakih pola sata :)

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

Nigde nema potrebe. Prvo, RAM služi da bi se koristio, a ne da bi stajao prazan. Drugo, stotine, pa i hiljade developera koje rade na kernelu i ostalim delovima bilo kog modernog OS-a, svakako znaju više o memory management-u od nekog "eksperta" koji je postavio svoju prvu apliakciju na Play Store-u. Retki su slučejvi da suštinski bitna komponenta OS-a bude bolje urađena od strane 3rd party tima, ali to svakako nije slučaj sa apliakcijama za "čišćenje memorije"

Nisam mislio na ram memoriju. Nego app kes memoriju. Memoriju koju skladisti na internu memoriju. Ona kad se nakupi usporava telefon.
Nigde nema potrebe. Prvo, RAM služi da bi se koristio, a ne da bi stajao prazan. Drugo, stotine, pa i hiljade developera koje rade na kernelu i ostalim delovima bilo kog modernog OS-a, svakako znaju više o memory management-u od nekog "eksperta" koji je postavio svoju prvu apliakciju na Play Store-u. Retki su slučejvi da suštinski bitna komponenta OS-a bude bolje urađena od strane 3rd party tima, ali to svakako nije slučaj sa apliakcijama za "čišćenje memorije"

Zašto bi imao aplikaciju takvog tipa? Nije to Miui, Emui da pravi bloat i nepotrebno čišćenje keša.

Treba kupovati samo aparate koji imaju Miui i Emui na kojima ima stock aplikacija za brisanje cega pozelis..Kakvi Iphonovi i Samsuzi,cuda- *uda..:crash::cigar:

Samsung ima kvalitetan softver? :D :D

Od svih skinova, MiUI mi se najvise dopada i najbrze radi, barem ono sto sam imao priliku da probam(P8 Lite, P9 Lite, P10 Lite, Honor 8 Lite, Samsung J5 2016, J7 2017 i RN 4X). I S7 sam cackao kratko, mada sam bio previse impresioniran kamerom da bih obracao paznju na rad :D

Poslednja izmena:
Ne shvati me pogresno, ali dok ne probas nesto sa stock Androidom, nisi jos probao dovoljno da bi mogao da imas kompletan referentni sistem. :)

Sent in style from my Moto X Style

Pravo da ti kazem ja gotivim Miui,radi bez greske,barem ja nisam imao losa iskustva.

@mironiko

Ja sam shvacen pogresno, napisao sam od svih skinova :D
Od stock-a sam probao A1 i 5X(doduse njega na kratko i isto sam vise obracao paznju na kameru), A1 je prva liga sto se fluidnosti tice, koliko hardver dozvoljava :)

Ova Nokia mi se bas dopada, nekim cudom je nema u Kini, barem ja ne mogu da je pronadjem, N7+ je dosta skupa tamo, skoro kao i ovde..

Poslednja izmena:
Ahaam, oprostite mi (moju ruznu proslost). :D

Sta znam mene je nekako N8 razocarala zbog nekih glupih sitnica: neizmenjivi Glance screen, neintuitivna kamera app, i tako... Mada, za svoju cenu - svakako je zver.

Sent in style from my Moto X Style

@mironiko

Ja sam shvacen pogresno, napisao sam od svih skinova :D
Od stock-a sam probao A1 i 5X(doduse njega na kratko i isto sam vise obracao paznju na kameru), A1 je prva liga sto se fluidnosti tice, koliko hardver dozvoljava :)

Ova Nokia mi se bas dopada, nekim cudom je nema u Kini, barem ja ne mogu da je pronadjem, N7+ je dosta skupa tamo, skoro kao i ovde..

Na koju nokiju mislis, 8 ili 7+? pogledaj na JD, Taobao, Suning... mozes da pogledas i u HK expansys ili fortress... 7+ je nekih 340e a N8 je 320e.

Ma dobar je telefon svakako mada ni softver mu jos nisu doveli u normalno stanje.Aplikacije sam izbacuje iz memorije posle nekog vremena i zna da zabaguje pri koriscenju kamere samo tako, pa nece da radi ni stock ni gcam, pa nece recimo da ni otvori sliku iz Photos aplikacije :)
Mada me jos uvek drze dobre stvari kod ovog telefona,a to su svakako dizajn i velicina ekrana, baterija, dobar zvuk na sluskama, kvalitet kamere zajedno sa video snimcima, a i cim sam se vratio na stock sistem shvatio sam da mi je drazi nego bilo koji skinovani.

Poslednja izmena:
Kamera vrh sa gcam

@blue moon, možda baš ta nije sa GCam? Ime neke druge oznake... Ali da, gledao sam tvoje slike na flickr, sa GCam su odlične za taj fon.

Jeste,i ta je.

Kako da mi stoji na ikonicu obavestenje kad stigne poruka ili propusten poziv. Stoji mi samo na traku za obavestenje.

Kako da mi stoji na ikonicu obavestenje kad stigne poruka ili propusten poziv. Stoji mi samo na traku za obavestenje.

Mislio sam na tacku za obavestenje. Ona sto obelezava broj na neku od ikonice aplikacije. Pise da je ukljucena ali nece da prikaze.
Evo prilozio sam sliku pa omislio san na male crvene kruzice sto ih ima pored ikona.

3fb6842bb6a7d8d0e57e7ced861b6107.jpg

Poslednja izmena:
Niko se ne javlja. Jel se pojavljuju kod vas kad vam stigne obavestenje, poruka ili slicno.

Ne znam,slabo koristim stock launcher.

Moze da se namesti na Nova i Evie launcheru. Ja koristim Evie.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Evo malo kesiranja posle 106h rada

41c7043cf838a57eb7ebb97c0d5e2216.jpg
10ea539024b68e00f462610dedbb61a5.jpg

Sent from Nokia 8 via tapatalk

Stigla majska zakrpa. Naso sam inforamcije da stiže i android P.

Pa ocekivano je da osmica prva dobije P ,em je flagship, em je odavno izasla.

Sent from my Nokia 6

Nazad
Vrh Dno