Šta je novo?

Nokia 8

Nemoguce da je losiji video.Jesi siguran?

Kod mene sve radi

Послато са TA-1012 уз помоћ Тапатока

Meni jeste. Radi i OIS i EIS koji ne mogu da iskljucim pa je video prilicno kropovan. Kada se prebaci u video mod prvo bude slika jako tamna, nizak iso cini mi se, pa kada presaltam prednja/zadnja kamera vrati se na normalu. Sada mi se to desava i na gcam-u jer je najverovatnije negde greska u samim drajverima za kameru. Ajd neka jos neko proba ovo sto sam napisao pa nek javi da li sam jedini sa ovim problemom.

Meni jeste. Radi i OIS i EIS koji ne mogu da iskljucim pa je video prilicno kropovan. Kada se prebaci u video mod prvo bude slika jako tamna, nizak iso cini mi se, pa kada presaltam prednja/zadnja kamera vrati se na normalu. Sada mi se to desava i na gcam-u jer je najverovatnije negde greska u samim drajverima za kameru. Ajd neka jos neko proba ovo sto sam napisao pa nek javi da li sam jedini sa ovim problemom.
Kod mene toga nema. Sve mormalno radi. Posteno i neznam koja je stabilizacija ukljucena.

Gde ti pise da ti je ukljucen Eis?Kod mene nema nikakve opcije.Za pocetak sve radi dobro,videcemo.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Ne pise, to se vidi prilikom snimanja u odnosu na ois. Ima kasnjenje kadra koji snimas i video je kropovan zbog stabilizacije.

Mozda tripujem, ali izgleda da su popravili osetljivost touchscreen-a. Swipe izmedju obicnog i pro moda u kamera aplikaciji ne funkcionise bas najsrecnije.

^telefon moras uspravno da drzis da bi mogao da aktiviras pro mod. Jel ima neki nacin da uradim vracanje na prethodnu verziju pre update-a?

Ne znam dal ima mogucnosti za restore.Pogledaj na XDA forumu.
Meni je ok nova kamera,mada jos nisam tesirao kvalitet fotki,sigurno je Gcam i dalje bolja.

Mogu dobre fotke da se naprave sa novom kamerom u Pro modu.

I ja mislim da mogu. Od kada sam uzeo nokiu 8, a pre toga koristio huawei p9 lite poceo sam odjednom da slikam nocu. Pre toga skoro godinu i devet meseci nisam se zanimao ovoliko sa kamerom. Slikao sam pomalo ali sada...
Telefon je odlican za ove pare i u startu sam procitao da kamera nije kao kod samsung s8. Updejt je resio neke probleme i moze to jos malo da se ispegla. Kolko pare tolko muzika.

Ma telefon ima odlicnu kameru.Ako si slikao sa gcam mogao si da vidis kakve slike moze da napravi.Senzor je dobar,sposoban za kvalitetne fotke.

Killing battery sa zadnjim apdejtom

2c7930ea3f6dd9cb5ad5d9b17ac75c0e.jpg

Dobar je,sasvim ok,mada njje na nivou Htca.Mislim da je u rangu drugih flagshipa.

Killing battery sa zadnjim apdejtom

2c7930ea3f6dd9cb5ad5d9b17ac75c0e.jpg

Po ovoj slici vidim da su ti ukljucene sve aplikacije da rade u pozadini. Kod mene sam iskljucio sve osim dve pa opet nemam ovakvo vreme koriscenja. Kako si to izvuko?

Ne znam ,kod mene je sve default u podesavanjima aplikacija,nista nisam dirao.
Ali,ne dobijam ni ja uvek ovo vreme,sve zavisi od nacina koriscenja.

Pa ni kod mene nije lose. Mada ja namestio da se gase pozadinske aplikacije.Screenshot_20180613-165736.jpeg

Ma kakvo gasenje aplikacija u pozadini, pa posle da ucitava opet sve kad otvara? Jedino ako neka konkretna app crpi bateriju, pa da se ona iskljuci, u suprotnom je to po meni apsolutno najlosija opcija..

Ma kakvo gasenje aplikacija u pozadini, pa posle da ucitava opet sve kad otvara? Jedino ako neka konkretna app crpi bateriju, pa da se ona iskljuci, u suprotnom je to po meni apsolutno najlosija opcija..
To na nokiu 8 mnogo brzo otvara. Tako da nema razlike.

Primetio sam da je sa zadnja dva apdejta multitasking dosta poboljsan.Mnogo bolje i vise drzi u Ramu nego ranije
2ca80a2dd2cc38eb2b7cd0ec2c447e45.jpg

Sve je moguce. Zato se nadam da tome sluzi updejt. Da poboljsaju, a ne da pogorsaju. Valjda...

Haha koliko lud sot, ja na mom s9 jedva da izvučem 5h.. [emoji23]

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pozz. Kako ste generalno zadovoljni ovim telefonom? Razmisljao sam da kupim nokiu 8 tj. imaju je u vipu uz neo 2 tarifu doplata je oko 36.000din, vredi li tih para? (inace do nekih 35.000 din mogu jos da uzmem motorolu moto x4, huawei p20 lite, huawei mate 10 lite, mada po specifikacijama mi se cini da je nokia 8 najjaca, ne znam ovako u praksi kako se pokazao telefon jer ga nikad nisam vid'o uzivo niti ga drzao u ruci :) ). Trentno koristim huawei p9 lite, jos uvek radi odlicno ali doslo mu je vreme za zamenu :D

Od tih navedenih:

1.Nokia 8
2. prazno
3. prazno
4. prazno
5. prazno
6. prazno
7. Moto X4
8. P20 Lite
9. Mate 10 Lite

;)

Mozda se oko te cifre u VIP vrti i S7, po meni odlučan fon i dalje, nema ni mučenja se folijama/staklom i edge ivicama, kamera odlična, ekran odličan.

Nemaju s7 u vip-u... uz neo 2 ima jos i htc 10 doplata 35.000 din (za njega sam zaboravio da napisem :) ), posle toga idu moto z2 play 39.000 din, huawei p10 42.000 i na dalje svi su skuplji... ima i po neki iphone da se nadje za 30-ak hiljada, al' ne bi ja to mogo da koristim, navik'o na android :D

nemaju s7 u ponudi... ima jos i htc 10 doplata uz neo 2 35.000 din, po neki iphone moze da se uzme za te pare ali ne bi ja to mogo da koristim, naviko na android :D

Nazad
Vrh Dno