Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Jel neko zna dokle su stigli sa postavljanjem optike? I da li će izdavati ostalima infrastrukturu kao što su to radili i za adsl2+?

Danas video da uduvavaju optiku u Beogradskoj u Sremcici.
Pre par nedelja su i kod mene na Vidikovcu (preko puta bivseg Zapca).
Sinoc okacili postere u ulazu, optika ovo ono. Ja zvao, prijavio se kazu zvace me za koji dan kolege da mi jave kad da ocekujem. Nisam optimista ali app sto bi se reklo ;)

Nisi optimista? Meni su u Mirijevu uveli optiku u zgradu u Decembru... Od tad ni traga ni glasa... Jedino sto sam uspeo da saznam je "tokom 2018 ce biti".

TelekomSrbija Stara Pazova

Vidim da kopaju, ali ne celom duzinom ulice verovatno ce taj ostatak busiti pod zemljom? Pise na trakama TK kabl tako da je verovatno za optiku...

• Like
Reagovanja: M J
Lepo je kada krenu radovi ali do pustanja ce proci jos ihahaj. Jedina nada je sto se vide radovi i da se pokrecu stvari.
Kada zvanicno puste u rad mrezu onda i tamo gde se bude jos kopalo imace nade da ce ih brzo pustiti.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Jel neko zna dokle su stigli sa postavljanjem optike? I da li će izdavati ostalima infrastrukturu kao što su to radili i za adsl2+?

Negde im je stalo znanje jer i tamo gde su pre skoro 6 meseci provukli vertikale jos ne ukljucuju ljude, a i zvanicni cenovnik/ponuda optike ne postoji na sajtu...
Davanje podprovajderima da prodaju telekomove adsl usluge je po meni bilo neko iznudjeno resenje da bi se dobio privid konkurencije. VDSL jos uvek mozes da dobijes samo od Telekoma.
A da ce izdavati svoju krajnju opticku infrastrukturu drugima mislim da nema nikakve sanse.

Jericho je vec objasnio gde se stalo.

TelekomSrbija Stara Pazova

Vidim da kopaju, ali ne celom duzinom ulice verovatno ce taj ostatak busiti pod zemljom? Pise na trakama TK kabl tako da je verovatno za optiku...

Ovo je kod Aranicki skole?

• Like
Da dotle su stigli, Miroslava Antica ulica, nisam nigde drugde video da kopajju,,,

• Like
Video sad danas u Kraljevu po sahtama razvlace kablove. Gradski kej..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Usput, MTS je povecao pakete, sada je 20/4, 50/8 i 100/10.
A i ping je enormno smanjen, sada mi ne prelazi 5ms unutar SR.

Mozda slucajno, ali ipak...

Itekako ima veze smanjen ping sa vecom upload brzinom.

Usput, MTS je povecao pakete, sada je 20/4, 50/8 i 100/10.
A i ping je enormno smanjen, sada mi ne prelazi 5ms unutar SR.

Mozda slucajno, ali ipak...
Cek cek povecao ma vdsl paketima svim ili novim korisnicima. Jaooo nisam kod kuce da proverim

Cek cek povecao ma vdsl paketima svim ili novim korisnicima. Jaooo nisam kod kuce da proverim

Na sajtu, ispod novih brzina UL po paketima piše:
Postojeći korisnici biće postepeno migrirani na veće brzine slanja (upload) podataka paketa Net 20, Net 50 i Net 100, u skladu sa podacima navedenim u tabeli.

Svima povecavaju(postepeno ide) meni vec pusteno.
6f0d982a28423c6b88eb7a457d53f840.jpg

Pa jesam li ti potvrdio ovim SS sto si citirao?
Ne znam kako drugacije ali ovo je najbolji nacin.

Pa jesam li ti potvrdio ovim SS sto si citirao?
Ne znam kako drugacije ali ovo je najbolji nacin.
hvala covek trcim kuci da proverim ali je vest svakako ohrabrujuca

Slikah ekipicu njih 10 usput
d758e96d5947e8fa0c073f98464c3c61.jpg

Kaze Snezana da su im rekli da do kraja godine treba da bude pustena optika svima gde odrade, a na moje pitanje o optici i pustanju.
Sad idu NBG i Mirijevo, Zvezdara nakon toga itd.

Da delovi BG jer tu i zivim i logicno da sam za BG i pitao, ne?
Ja obozavam selo ali na zalost to ce ostati poslednje ako uopste i udje optika u selo. Moje kolege zive u 2 velika sela kod Smedereva i blizu je auto put i magistralno vodovi. Ako bude ista islo u selo javicu.
Moram ovde kod mene da pogledam i da pitam da li planiraju da idu na sela posto je Jagodina pokrivena solidno i jos uvek se radi pa cu javiti.

A sto se tice datuma pustanja to ni gosi. Direktor od mts ne bi znao da ti kaze zato samo opusteno

Ja obozavam selo ali na zalost to ce ostati poslednje ako uopste i udje optika u selo. Moje kolege zive u 2 velika sela kod Smedereva i blizu je auto put i magistralno vodovi. Ako bude ista islo u selo javicu.
Moram ovde kod mene da pogledam i da pitam da li planiraju da idu na sela posto je Jagodina pokrivena solidno i jos uvek se radi pa cu javiti.

A sto se tice datuma pustanja to ni gosi. Direktor od mts ne bi znao da ti kaze zato samo opusteno

Ok. Hvala ti za informacije. Mada mi je jedna operaterka na četu pre par meseci rekla da će moj broj biti prebačen na optiku krajem 2018 godine. E sad možda je htela samo da me otkači. Ko zna. Mada se moje selo nalazi na manje od 5 km od Zrenjanina.

Ok. Hvala ti za informacije. Mada mi je jedna operaterka na četu pre par meseci rekla da će moj broj biti prebačen na optiku krajem 2018 godine. E sad možda je htela samo da me otkači. Ko zna. Mada se moje selo nalazi na manje od 5 km od Zrenjanina.
Potpisujem da operateri nemaju pojma tj.imaju direktivu kako ko da prica za par meseci, na prolece, krajem godine, u aprilu itd...

Da li će i podprovajderi ADSLa sada da dignu brzine? Konkre

Nece. Ovo je ubrzanje vdsla.
Ja mislim da adsl ne ubrzavaju.
Gde ce da ubrzaju em tehnologija ne dozvoljava em se adsl davao na duze parice uglavnom.

Nazad
Vrh Dno