Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@pajser.china

Novi korisnici u BG-u ne placaju rentu dva dodatna d3 minija, kao sto i svi korisnici u Novom Sadu ne placaju posto su tamo vec ukinuti analogni sbb kanali. Uskoro krece ukidanje analogije i u BG, tako da si kao novi korisnik medju prvima pocastvovan besplanom rentom dva dodatna uredjaja.

.

Meni u Beogradu još uvek naplaćuju 290 dinara mesečno CA Modul sa karticom za drugi TV.

Kakva crna optika? Na Ceraku je Telekom razvlačio prošle godine novu instalaciju i nove bandere naravno po ulici bakarni kabl od šahta,centrala je na 150m od mene. Ni traga tu nema optici u narednih 10god. Mogu samo da lažu i mažu. SBB optički kabl interni je na 300m od mene. I oni da hoće ,a neće mogu lako da predju ka korisnicima na optiku. Ovako sa istim ne ulaganjima uzimaju pare. Mi smo samo stado ovaca koje zavisi od pastira na koju će livadu da odvede ovce.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Smarate vise sa tom mts optikom. Svaki drugi post je mts optika, a jos nisam cuo da neko koristi.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Verovatno je u pitanju dogovor da prodje neko vreme dok ne krene. Radovi su obavljeni i moja zgrada je jos zimus kontaktirana. Ostavljeno je vreme SBB da nahvata sta nahvata u medjuvremenu. Treba samo biti strpljiv. Isplativije je nego potpisivati nove ugovore.

Juče u vestima SBB kod Vlade, najavili ulaganje 300mil. To bi moglo da bude samo proširenje optičke mreže i konkurencija mtsu i Orionu.

(Lično mislim da je sve to neracionalno i rasipanje resursa, dovoljno bi bilo po jedan optički kabl u svaki stan za sve digitalne servise pa da potrošač bira čije usluge će kroz to da mu dolaze. A provideri da plaćaju tantijeme vlasniku infrastrukture. Bilo bi komično da imamo po dve-tri vodovodne cevi ili strujne instalacije.)

Poslednja izmena:
Ja cu da trazim da mi vrate modem posto su kokosari. Ja sam Duo gold paket presao sa IKOMa i ne moze da se dobije UBE jer ga dobijaju samo stari novi korisnici,znaci mi koj ismo presli sa IKOMa smo osudjeni na ovaj CISKO ruter iz paketa Siler Duo, sto je laz jer znam da su dobijali i UBE oni koji su bili na IKOMu. Moze UBE ali za 4000din doplate. Stvarno im je politika ka potrosacima toliko jadna da nemam reci.

Evo moja konverzacija sa njima na tu temu
4f9eb1a4075605b3cf5ecb8e225adccc.jpg

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Ka kerine naj običnije.
Ja sam tražio da mi vrate modem kao kod IKOMa što je bilo

Poslednja izmena:
Ja sam kupio ubee za 1000 din preko oglasa nakacio ga i odlicno radi. Mozda su mi i zato povecali brzinu a imam duo gold paket. Nesto ih je zbunilo mozda.

Evo ovako mi radi na Ciska, vidi se prelaz kad su pustili veću brzinu. Prvo se povećao upload. Pazi nije loše al može i bolje
f36b5e5555bdf9ac01851967018dcd42.jpg

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Imam osecaj kao da se ovde dopisuje uzi centar bgd... Kad se spomene optika :) Realno za godinu dana imace je 2% stanovnistva. Ja cu se vratiti na adsl, ovo jednostavno ne mogu da progutam. Cak i telenor 4g vise nije losa opcija.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Slažem se. Pojedinci misle da je Beograd cela Srbija.
Što se tiče povećanja brzine, meni i ovih 100/6 je dovoljno. Ako povećaju - povećaju, ako ne - dodatni razlog za raskid ugovora.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ja sam kupio ubee za 1000 din preko oglasa nakacio ga i odlicno radi. Mozda su mi i zato povecali brzinu a imam duo gold paket. Nesto ih je zbunilo mozda.

Na svoju ruku si priključio drugi uređaj umesto njihovog rutera ne obavestivši ih? Zar priča nije bila da tehničar mora da dojavi neku identifikaciju rutera (S/N ili MAC) pri puštanju interneta?

Ko zna šta se onda tu desilo, možda su ti povećali misleći da si korisnik kome su ranije dodelili taj ruter. U tom slučaju ti se može desiti da internet iz čistog mira jednog dana prestane da radi kad to provale.

Koji uređaj ti stoji na Moj SBB portalu, taj ili onaj njihov što si skinuo i jesi li budžio MAC adresu UBEE-ja da bude ista kao na njihovom?

Ma nisam nista budzio, uzeo prikljucio i to je to. I onako su mi bili obecali pri potpisivanju ugovora ubee a doneli mi cisco gde sam ja zvao ovog kad sam video sta su stavili(jer nisam bio kuci kad su namestali) i lik mi rekao ladno “ma to je isto, nemoj da brines” ja video veze nema i odustanem. U aplikaciji mi stoji cisco a ne ubee. Ne znam sta ima da me provaljuju kad svi novi korisnici koji uzimaju duo gold dobijaju ubee.

Edit : nije cisco nego onaj tehnicolor ili tako nesto nemam pojma kako se vef zove

Ne znam sta ima da me provaljuju kad svi novi korisnici koji uzimaju duo gold dobijaju ubee.

Kojom magijom misliš da SBB može da naredi tom ruteru da se sinhronizuje na brzinu koju ti plaćaš ako ga nema u bazi? Uopšte nije neverovatno da tebi ruter radi prema paketu koji neko drugi plaća ili je plaćao dok nije prestao da bude SBB-ov korisnik ako im sistem nije ažuran. Mislim da si srećan koliko si težak što ti uopšte radi net na tom kupljenom ruteru.

Edit : nije cisco nego onaj tehnicolor ili tako nesto nemam pojma kako se vef zove

Technicolor je preuzeo taj sektor od Cisca što je za posledicu imalo rebrandiranje rutera. Ko je dugo korisnik SBB-a verovatno se seća i da su prvi kablovski modemi bili Scientific Atlanta, a da ih je na isti način Cisco rebrandirao nakon preuzimanja.

Poslednja izmena:
Uh, ruku bih dao da si u pravu. Ono što je dobro je da, čini mi se, mts optika veoma blizu :)
Ako uskoro "pod pritiskom" na puste i preostale Duo korisnike, gube ih automatski kako mts postaje dostupan.

Па ако мтс оптика буде сличне цијене ја нећу много размишљати него дижем руке од СББ-а.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Kojom magijom misliš da SBB može da naredi tom ruteru da se sinhronizuje na brzinu koju ti plaćaš ako ga nema u bazi? Uopšte nije neverovatno da tebi ruter radi prema paketu koji neko drugi plaća ili je plaćao dok nije prestao da bude SBB-ov korisnik ako im sistem nije ažuran. Mislim da si srećan koliko si težak što ti uopšte radi net na tom kupljenom ruteru.

Technicolor je preuzeo taj sektor od Cisca što je za posledicu imalo rebrandiranje rutera. Ko je dugo korisnik SBB-a verovatno se seća i da su prvi kablovski modemi bili Scientific Atlanta, a da ih je na isti način Cisco rebrandirao nakon preuzimanja.

Ma prica covek gluposti ,aj da nije pomenuo kupljeni ruter ,pa mozda su i pogresili ovako tesko.

Koja im je svrha optike kada je ima u 5 naselja u jednom gradu? Ovim tempom ce pokriti sve gradove za 20 godina.

Kaže mi drugar, zvali ga iz SBB i sami mu ponudili gratis dodatni risiver za drugi televizor!? Ja im postavio pitanje na fejsu, kulturno me otkačili tipa, bićete blagovremeno obavešteni. Beograd je u pitanju, ima li iko neki info?

Evo, dok oni pišem, drugi drugar zvao podršku, kaže snajka od prvog maja kreće "digitalizacija" i davaće "karticu" i "mini risiver" (bez mogućnosti gledanja unazad) a da za klasične risivere još nema informaciju...
(navodi su interpretacije mog drugara :) )

Poslednja izmena:
Jel stvarno postoji tolika razlika izmedju Ubee gatewaya i ovih Cisco tipa 3925 ili 3928 sto se tice rada preko Wi-Fija?
Koristim EPC3925 i nisam zadovoljan , u sobi pored opada brzina preko Wifi skoro pa duplo. Da li mislite da bi se to poboljsalo ako bih platio i zamenio za taj novi Ubee?
Nesto sam citao ranije da nisu ljudi bas ni previse odusevljeni radom navedenog Ubee uredjaja.....

Oprema im je 0 koja god

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kako je moguce da covek sa tudjim ruterom sa oglasa ima net? Ladno neko placa za tebe. Verovatno kloniran ruter?

I ja imam UBEE. Wi-Fi na 5GHz ne može da prebaci 50Mb/s. Pisao sam već. Moguće da je neispravan uređaj.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno