Šta je novo?

LG Nexus 5X

Android 8.1 april stigao

41b2e3df73b85c38150532bab0768ae7.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kakav telefon, kakva kamera kad se samo setim... zamenio ga sa honor8 lite koji treba da mi stigne iz UAE za 120e mogao sam i A1 da uzmem ali ne svidja mi se... :D

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

koji su 'simptomi' bootloopa? upravo se iskljucio, pre toga zamrzao na 5-6 sekundi i sad se ne pali... dodje do onoga 'Google' pa se iskljuci...
ako neko ima ideju kako ga vratiti u zivot nek javi :'(

Ima ona metoda sa XDA, flesuje se rom i/ili kernel koji gasi jaca jezgra, moze cak i da se odradi ako nije otkljucan bootloader.

Drug je uspeo da ukljuci telefon na dovoljno vreme da ukljuci OEM unlocking u Developer options, tako sto je zagrejao telefon. Eno ga i dan danas radi, mislim da ima vise od pola godine. Sakati se telefon, ali bolje sakat 5x nego cigla :)

ako moze malo detaljniji opis tog postupka, laik sam s tim pa bih verovatno jos vise za*e*ao nesto..
ili sta bi jos bolje bilo- ako bi neko ko je iz Novog Sada, a vracao je 5x u zivot, hteo da pokusa da ga popravi, voljan sam platiti

Poslednja izmena:
ako moze malo detaljniji opis tog postupka, laik sam s tim pa bih verovatno jos vise za*e*ao nesto..
ili sta bi jos bolje bilo- ako bi neko ko je iz Novog Sada, a vracao je 5x u zivot, hteo da pokusa da ga popravi, voljan sam platiti
Ja sam iz Bg-a, ako imas nekom da posaljes, uradicemo i danas. Javi mi se u PP ako mozes da se snadjes.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ekran mi se potpuno zatamnio, ali po zvucima je i dalje bio živ. Pokušao sam da fotografišem nešto napamet sa dugmićima sa strane, nakon toga se telefon toliko usijao da sam ga jedva držao u ruci. Nekako sam ga ugasio i više se ne pali i ne reaguje na punjač. Je l imao neko slično iskustvo?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

I drugaru upao u bootloop danas, star godinu i 8 meseci. Sad ga je ubacio u rernu na 180° posto onu tehniku sa XDA nije znao da primeni.
Jel probao neko sa rernom?

Edit: vidim da je @kVu uradio to ali mu je crkao posle 8 dana.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
To može da mu pomogne toliko čisto da izvuče podatke, svakako će da crkne opet.
Kakav fejl od telefona, hoću reći kompanije

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Life's Gross

tema za ovaj model telefona je aktivna samo u dva slučaja:
1) šumadinac kači upise o novom ažuriranju softwera
2) korisnici se javljaju da im je telefon upao u bootloop

Bolja tehnika od rerne je zamrzivac. Meni je radio 45 minuta posle 2 sata u frizu.

ps. ko bi rekao da je ovo tema o hi tec uredjaju iz 21. veka :D

hahahaha. postoji li neko da mu i dalje radi?

što se tiče rerne, samo neka ne pomisli da mu je možda upalilo jer svako ko je to radio kasnije mu je crkao za sva vremena. nek za to vreme potraži šta će novo da kupi

Mlaćenje prazne slame ...
Potrebno je bukvalno 5-6 minuta da se popravi bootloop ako je otključan bootloader, a 10-15 ako nije (i to samo zbog držanja u frizu :D ).

Prosto jednostavno i na mnogo primera dokazano da radi mesecima posle toga ;)

Od neksusa ne postoji telefon koji je lakše otključati/zaključati, rutovati ili flešnuti sistem od nule!

@jajajaja
Ako ne uspeš sam da središ (a jako je prosto) eto pored @Zulu 92 javljam se i ja da ti pomognem.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni jos uvek radi, evo vec godinu i osam meseci.
Inace ga punim 2-3-4x dnevno, stalno visim na njemu, igram nezahtevne igrice, fotografisem, visim na ig, yt, tapatalku... [emoji16] Cudi me da jos nije crk'o.
Cim se to desi cimam Zulua.[emoji767]️[emoji768]️[emoji769]️[emoji23]

P.s. Da idem na ovo OEM unlocking - Allow the bootloader to be unlocked i to je to?

Poslednja izmena:
hahahaha. postoji li neko da mu i dalje radi?

što se tiče rerne, samo neka ne pomisli da mu je možda upalilo jer svako ko je to radio kasnije mu je crkao za sva vremena. nek za to vreme potraži šta će novo da kupi
Evo meni radi godinu i devet meseci.

Godinu i 4 meseca.

Razmisljao krajem prosle godine da ga prodam (dok je jos u garanciji) i uzmem nesto bolje, ali kad sam video koliko mizernu vrednost imaju na oglasima, odlucio sam da ipak koristim dok ne crkne totalno. :D

Da li je moguće da je sistem, neki update, ili samo od sebe da ugasi "jača" jezgra?
459c558bc3c8488340c4ca98b08f729b.jpg

I pored fix-a bootloop :(

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Jel radio neko onaj fiks gde se podiže RAM sa CPU-a i stave nove kuglice na RAM. Mada pitanje je da li može to da se odradi bez iskustva i mikroskopa... I koliko uopšte radi telefon posle takvog zahvata...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

ja bih to uradio da ima i može. ako nađeš javi

Ajde dajte taj fix, uspeo sam uz pomoc frizidera da ga upalim i flesujem oreo na njega, sada mi treba taj fix, ali koji provereno radi

Vrh Dno