Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Evo sad sam pogledao i sa kompa. Razlike su akademske, za nijansu vise detalja, ali generalno totalno nebitne u praksi. Nije vredno cimanja niti dve aplikacije za zadnju kameru (stock i gcam). Za prednju kameru ima razlike. Ni kod mene nisam primetio nista vredno pomena.

Nevezano za ovu fotku, dinamika je mnogo bolja na gcam i boje su bolje, tačnije
Mana je što je dosta sporija

Da, jace su boje. Ali je prespora.
Koristim GCam samo za prednju kameru.

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Ima li kakve folije koja ide preko celog ekrana a da se ne odlepljuje sa ovih ivica?

Gde naci najodgovarajucu gcam za s8? Skidao sam nekoliko ali sve crashuju ili su bagovite. Preporuka?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vratio se danas na N i opet isto..

Mozda da ga pustim dan dva da se smiri sistem al za sada ne obecava..
a7de173660387ff5cffa46085fd28c66.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pa moguće da je hw problem druže kod tebe, možda hladnjak ne naleže dobro na exynosa?!

Sent from my Mate 10 Pro

Pa sa tom temp ne treba da je topao? Meni baterija sada na 32c i ništa, maltene leden

Sa desne strane bude topao, a tipa leva strana hladna. Najvise se greje oko power dugmeta i na ledjima sa te strane..
Mozda je i hw problem al pre se nije desavalo, a nije mi ispadao pa da se nesto poremeti..

Pratim već danima tvoj problem i sve mi nekako u glavi da neka app pravi problem .... jel si probao fresh install ali bez back up-a aplikacija i koječega, znači samo nalog i stock app koje dođu uz njega?

Nemoj ni nalog. Samo se nakaci na wifi.

Total wipe radi. Interna sve briši.

Naravno sve sačuvaj pre toga, pa onda polako vraćaj.

Možeš i tako što kaže Djile ili ostavi 10 minuta na onom ekranu start i dole emergency call i šta beše još pa vidi da li će i tad da se greje ...

edit: u tom slučaju ne treba da brineš šta imaš na int. mem. jer neće ništa da pokrene ...

Poslednja izmena:
Sa desne strane bude topao, a tipa leva strana hladna. Najvise se greje oko power dugmeta i na ledjima sa te strane..
Mozda je i hw problem al pre se nije desavalo, a nije mi ispadao pa da se nesto poremeti..

Pa greje se upravo tu gde je soc, a aplikacija ti pokazuje da je isti na preko 40 stepeni tako da nema tu neke mudrosti 🙁
Lepo ti to na mobilnisvet u oglase 😉
Sent from my Mate 10 Pro

@Zupermen

Pusti ti Proday-a ti znaš da su Novosađani šaljivdžije 😉... nećeš rešiti problem tako što ćeš ga napraviti drugom, probaj ti ovo što smo ti predložili da vidimo u čemu je problem.

Mora nova pasta [emoji14] /joke

E ljudi ne jurite veštice, to 48c je očitavanje nekog levog senzora, evo kod mene sad dok kucam na tt je ovako a telefon je maltene hladan
2652dc33554c6032e13b7ce377f5bf29.jpg

Pa kad gledaju CPU temp umesto " battery temp "

Tebi je čak visoko s obzirom da si na TT [emoji14]

Zveknuo bi ja tu jedan factory da spusti to na 1-2c niže [emoji14] ( zanemarimo sto je verovatno toplije kod tebe nego mene [emoji14] )
904ef68aa6ef94c8c7e2ea932e92c775.jpg

Pa verovatno malo toplije a i u rukama mi već duže vreme + išao photos upload u pozadini dugo. U stvari cpu temp koju pokazuje meni i njemu je verovatno tačna, DevCheck na oreu koji je kod tebe vidi samo dva senzora, na nougatu ih ima više, a nije realno da je cpu na 35c. Al opet kažem telefon koji pokazuje te brojke nije vruć telefon, to je poenta. Ja ne znam jel on sad očekuje da bude leden mob, nije ovo snapdragon 625 pa da bude leden i nije više -10 temperatura napolju. Blago mlak čisto da pokaže da je živ [emoji16] i to je to

Šta zezate kad je čovek rekao da mu je na dodir vrelo ... to nema veze sa bilo kojim senzorom ...

Pa verovatno malo toplije a i u rukama mi već duže vreme + išao photos upload u pozadini dugo. U stvari cpu temp koju pokazuje meni i njemu je verovatno tačna, DevCheck na oreu koji je kod tebe vidi samo dva senzora, na nougatu ih ima više, a nije realno da je cpu na 35c. Al opet kažem telefon koji pokazuje te brojke nije vruć telefon, to je poenta. Ja ne znam jel on sad očekuje da bude leden mob, nije ovo snapdragon 625 pa da bude leden i nije više -10 temperatura napolju. Blago mlak čisto da pokaže da je živ [emoji16] i to je to

Moj uvek hladan, al bukvalno, u primeni kad preklopim led View može udariti 50c neću osetiti [emoji23][emoji23][emoji23]

P.s. šta bi rekao da Ima s810 taj ispod 39-40c ( battery ) nije znao raditi [emoji23][emoji23][emoji23] CPU tipa 60+ u deep sleep, bio k'o "sauron" ..."never sleeping" xD

P.s. iz ličnog iskustva maske poput TPU ili bez ičega telefoni su uvek topliji nego ovi sa flip 😉

Nego mene zanima da'l neko ima SD karticu koja može raditi preko 62r/42w? Ili Kako mi se čini je to limit ovog čitača iz 8+ dodatno pitanje ako neka ima pri ruci 9+ dal je šta brzi čitač v.s. 8+ [emoji848]

P.s. jedan od prvih pokazatelja da mu nešto rastura CPU i diže temp = neka app ga zeza, sem toga ako je uvek topliji nego što je pre bio = baterija kraće traje nego pre ...topliji fon( baterija) = veći discharge (O.T. sasvim nebitno za temu xD... idealna temp ZA bettery discharge 26-34c sve preko ili ispod brže troši. ) valjda će vidimo ove grafitne u s10 [emoji87]

E da kako se ne setih ranije neka stavi SVE apps u " always sleeping" i Neka vidi jel i dalje zeza, ovo bi trebalo da mu sredi problem ODMAH bez reseta i odmah da vidi dal ga neka app muči sto je 99% da ga muči + baterija sa ovim lagano 15-20% jaca.

Poslednja izmena:
Thx, samo ovo zastarelo + je za snapdragon verziju, AndroBench mi deluje realnije naspram ličnog testa brzine (w) od A1, takodje po ovom testu dole pod " top 3 " moja brža od pro+, takodje na kompu mi daje 97/89 dok na telefonu max iščupalo 75r/44w ( zadovoljan sam svakako 4k radi bez greške v.s. stare kartice sto sam imao gde snimak od 3min završi na 1.5 xD )

Edit: NVM ovaj izgleda radio test preko kompa [emoji51].

Edit2: A1 test definitivno netačan... nas UFS čita do 800(R)mb/s ( što androbench) i potvrdjuje dok na A1 izgleda kao prošli UFS do 500mb/s ...Meni izmerio 570 xD.

Poslednja izmena:
Nije vreo sa onom temp ali je mlak tu gde je soc. Svakako ima veze i sa spoljnom temp.
Na oreu se daleko vise grejao, al ispraticu jos par dana. Ali 33 stepena baterije telefon je vec mlak.. Sve preko postaje neprijatno za drzanje a pritom se ne igraju igrice pa da ocekujem preterano zagrevanje 😀

Turi ti to u neko kućište da ne osetiš toplotu i uživaj. Ako imaš garanciju, još bolje 😉

Sent from my Mate 10 Pro

Poz
Da li moze neko od clanova koji je razbio staklo i isto popravio da mi posalje p.m
Hvala

Moze li enka preporuka za foliju ili temp glass a da ne otpada sa ivica?

Vidim da se nije proslavila što se utisaka tiče, ali meni ultimate shield folija stoji negde od novembra. A sam bio na dugom putovanju i baš sam mnogo nosio po džepovima, mokrim šortsevima itd, mnogo više opterećenja nego standardno što bi.

Za sada od napred su se tri ćoška odlepila, treći stoji, a od nazad sva četiri ugla su ok.

Ovo što je krenulo da se odlepljuje sam odsekao makazicama odlepljeni deo koji je svakako na onom crnom delu gde nema displeja, tako da još uvek je upotrebljivo.

Po meni,to ti vise zavisi od futrole u kojoj je nosis.

Pa nemam pojma trebam kupiti futrolu i foliju. Svidja mi se onaj Nilkin defender 2 ali foliju ne znam koja je dobra, ne mora temp glass samo da lepo stoji

Nazad
Vrh Dno