Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hyperion serija sa kvalitetnim budzetom za sve efekte i dobrim ljudima koji ce da ekranizuju knjigu bi bila fantazija. Veoma me zanima kako bi Shrike izgledao. Kad smo kod knjiga, kada bi HBO ekranizovao Malasku Knjigu Palih, Game of Thrones bi bio zaboravljen kao da nije ni postojao.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Mali off topic, ako neko ima pdf Terror-a neka se javi u pm [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ imam celu kolekciju od Simmonsa u digitalnom formatu ali mogu tek sutra da posaljem, tj. danas ali kasnije...

Imam jedno pitanje, tesko da ce neko moci da 'pomogne', al' 'ajde da probam. 🙂

Sneaky Pete S02E03 - Man on the Run (druga sezona, treca epizoda)
Da li neko zna koja je 'melodija' sa kraja epizode (aka 'closing credits song')? U pitanju je 'instrumental' tj. nema glasova, samo muzika. Pokusao sam sa Shazam i SoundHound-om ali nista. Prevrnuh internet, i opet nista. Cak ni na imdb:
Kod:
http://www.imdb.com/title/tt7255062/soundtrack

^ovo sto je imdb izlistao, 'nije to'. Nema te melodije navedene...

Pogledao sam i na samom Amazon-u ali nema nista tamo.
Kod:
https://www.amazon.com/Sneaky-Pete-Season-2/dp/B077KL6LWW#btf-product-details

Jedino sam nasao nekog lika sa reddita koji pita isto. 🙂
Kod:
https://www.reddit.com/r/SneakyPete/comments/83jy5v/music_used_in_the_credits_of_s2e3_man_on_the_run/

Poslednje sto mi pada na pamet je da direktno pitam 'amazon' mada ce biti tesko 'ubosti' tacan email na koji da pitam, a jos teze ocekivati da mi neko odgovori. Pa rekoh da pitam ovde, mozda neki 'genije' slucajno zna. 😀

Hvala!

The terror prve tri epizode drže pažnju ali kao da nešto fali. Nije dovoljno uverljiva cela ta antarktička klima. Ima Fortitude vajb. Sutra cu overiti i preostale dve epizode. 6/10 za sada.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Da ne spojlujem - ali da, imao sam zamerku zbog pacinga serije tj kao da su neki delovi preskočeni I da možda nedostaje dublji razvoj karaktera tj zbližavanje sa protagonistima . Ali to znaš i sam zbog načina na koji se odvija priča. Ali kako se dalje odvija mislim da se bolje kristalise oko koga se radnja vrti...

Pogledao prvu sezonu The Good place. Vrlo zanimljiva i potka komedijica sa moralnim dilemama. Odlicno

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

The Killing S04 7,5/10
Dobar kao i prethodni s tim sto je zbrzan jer ocigledno nisu imali budzet za svih 12 epizoda vec samo 6. Iako je meni originalni Forbrydelsen bolji, ovo definitvno zasluzuje da se pogleda.

Sent from mTalk

Je li neko bacio pogled na Deep State?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Posle 3 dana završih The Good Place sezonu 2.
Serija je fenomenalna, veoma fino zadire i ore po pitanju morala i etike. Trejler me je odbio par puta, ali posle preporuka prijatelja pogledao sam je iz cuga.
Ima samo ukupno 2x13 epizoda po pola sata cca.
Veoma fino upakovana, i iako ima *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*skih likova, mnogo je dublja nego što na prvi pogled izgleda.
Ima veoma zanimljivih diskusija pogotovo po pitanju etike i morala na koje praktično nema tačnog odgovora.
Problem tramvaja je jedan od zanimljivijih, mali spojleri, ništa veoma bitno:

Još jedan razlog je Michael Schur koji je radio na The office, kokreator Parks and recreations i Brooklyn Nine Nine.

Poslednja izmena:
Posle 3 dana završih The Good Place sezonu 2.
Serija je fenomenalna, veoma fino zadire i ore po pitanju morala i etike. Trejler me je odbio par puta, ali posle preporuka prijatelja pogledao sam je iz cuga.
Ima samo ukupno 2x13 epizoda po pola sata cca.
Veoma fino upakovana, i iako ima *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*skih likova, mnogo je dublja nego što na prvi pogled izgleda.
Ima veoma zanimljivih diskusija pogotovo po pitanju etike i morala na koje praktično nema tačnog odgovora.
Problem tramvaja je jedan od zanimljivijih, mali spojleri, ništa veoma bitno:

Još jedan razlog je Michael Schur koji je radio na The office, kokreator Parks and recreations i Brooklyn Nine Nine.
Pokusacu, uvek treba nekki light materijal od 20-30 min.

The Terror 6,5/10

Ovo što sam odgledao do sad (5 epizoda) i nije loše, mada bre stvarno iritira kad vidiš da im se ne ne ledi dah na temperaturama koje bi trebalo da su niže od -20.
Nije loše mada mislim da ima boljih. Uopšte ne kapiram hajp na imdb sa onolikom ocenom.

Sent from mTalk

Misliš kada su merili u 4oj epizodi čini mi se temperaturu i pritisak, brzinu vetra. Neko reče - 50C da li u tom ili drugom trenutku. A oni tek od 4 epizode uzeli naočare i kape preko glave, o nekom šalu ili zaštiti lica niko ni da pomisli [emoji3], retko gde se nose rukavice i sl.

U koliko serija vi uzivate dok ih gledate a koliko trazite dlaku u jajetu? Onako iskreno sada...

Naravno da je serija malo nahajpovana, pre svega jer je u pitanju Dan Simmons... A tesko da neko ko ga nije citao moze da ostane objektivan...

Verujem da uhvatim The Wire ili Breaking Bad sada, nasao bih im jedno XY broj stvari koje mi se ne bi svidele i vrlo moguce da bih je drugacio video nego tada - zato ih ne diram u tu su gde jesu, na svom pijedestalu hajpa...

Prečuo sam taj detalj ali se razumemo. 😉
U životu sam doživeo >-30C i to je još malo pa padanje u nesvest, a ja još spadam u ljude koji dobro podnose zimu. Ne znaš kako da dišeš, ako na usta onda pluća samo što ti ne prsnu. Kroz nos pal osećaš kako ti se cela sluzokoža sa sve slincima zamrzava. 😀 Pritisak vazduha je ujedno drugačiji, mnogo čudno.
Ovu gospodu takve trivijalnosti ne pogađaju. A u brodu gde ih nekoliko daski razdvaja od momentalnog zamrzavanja, oni lepo samo na košuljku se švrćkaju. Bre da imaju i parno i podno grejanje (a vidi se da ih nemaju) pa ne bi moglo tako. Btw jel primetio neko kako su u nekim situacijama dodali slabašni computer generated dah iz usta? Čak su i oni provalili koliko je providno. 😀

Sent from mTalk

Koliko mi se cini i koliko sam procitao o toj ekspediciji, ti brodovi su imali parno grejanje... "state of the art" opremljeni su bili za to vreme...

Yep, CGI za slabasni dah je bio u par navrata...

opustite se, zvucite kao neki ajtijevci nrdovci koji serije gledaju da bi im nalazili mane..msm ono.. kako je grejanje bilo na brodu/ pritisak vazduha nije realan itd :d
Jesu imali inverter klime i pravilno se hranili? :d
Gledajte malo Ash vs evil dead, opustite se malo.. 🙂
treca sezona standardno odlicna, a sam pocetak sezone fenomenalan, oplakah

Poslednja izmena:
Pa niko i ne kaze da ta ekspedicija nije imala to sto ti kazes, ali u seriji se to nista ne vidi.
Stavise, sedalo na brodskoj klupi je ladnokapak ka spoljasnoj sredini od -50. Mislim genijalno! 😀

Sent from mTalk

Ovde na ovoj temi ispade da je najbolje gledati one serije koje imaju najvise mana.
Meni terror odlicna serija. broen nisam pogledo dve epizode, ne pije mi vodu. Bolja mi je Americka verzija.

Poslednja izmena:
Jok, samo treba da se povuce rucna sa kolicinom materijala koji se gleda... U suprotnom flipnes i trazis dlake u jajetu... 😀

@emare

Hvala za info. Ja sam stao na drugoj, jednostavno prevelika doza ludila u svakoj epizodi i onda mi je nekako izgubilo smeka. Mozda uhvatim ponovo i probam...

Pogledao sam prvu epizodu 2 sezone Legiona, ludnica, ko je ono smislio svaka cast.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pa niko i ne kaze da ta ekspedicija nije imala to sto ti kazes, ali u seriji se to nista ne vidi.
Stavise, sedalo na brodskoj klupi je ladnokapak ka spoljasnoj sredini od -50. Mislim genijalno! 😀

Sent from mTalk
Terror je generalno ok i drži pažnju, ali je preterano providno da su prevideli antarktičku klimu i shodno tome prilagodjenu odeću. To mi je baš zasmetalo jer oni izlaze na palubi u običnoj uniformi kao da su u engleskim vodama a ne u najsurovijem delu sveta. Ostalo ok.

Što se Terora i hladnoće tiče, uzmite u obzir vreme kada se radnja dešava, nisu to metroseksualčići i fićfirići već muškarčine koje ni ne trepnu dok im na živo seku nožne prste. Strong silent type. E tako.

haha tako je 🙂

Što se Terora i hladnoće tiče, uzmite u obzir vreme kada se radnja dešava, nisu to metroseksualčići i fićfirići već muškarčine koje ni ne trepnu dok im na živo seku nožne prste. Strong silent type. E tako.

Tako je! 🙂
Doduse ugurali su i malo pe...luka, ocigledno ne moze bez toga. A sto se tice uniformi/odece - cela ekspedicija nije uopste bila pripremljena za takve uslove... 🙂

Kao sto rekoh, posebno za ove sto traze dlaku u jajetu u svakoj seriji, vredi makar malo procitati o Frenklinovoj ekspediciji. Ni ja nisam bio upucen, ali sam posle citanja ostao zapanjen... 😉

The Alienist
https://www.imdb.com/title/tt4604612/
Skoro sam na poznatom sajtu za titlove pročitao recenziju za ovu seriju. Rekoh da joj dam šansu posle hvalospeva u tom tekstu. Do sada mi je TNT produkcija bila sinonim za neke jeftine serije ali za ovu, svaka im čast! Budžet po epizodi od 5 mil. $ što se odmah primeti. New York s kraja 19-tog veka. Priča malo podseća na Džeka Trboseka, dakle misterija, triler sa elementima horora. Svaka preporuka!

Poslednja izmena:
Odlican je Alienist, gledao sam nedeljno 🙂 ... ali, evo ti si prvi koji je uopste i pomenuo seriju 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno