Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo je sto nisam napisao nikakvu psovku u spojleru ali kad sam usao da pogledam sta sam napisao stojalo mi je ono miau miau na kraju teksta pa sam se pitao odakle t😵brisao to i sada je sve ok.
Hvala za info.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Vidim bilo je komentara vezanih za Forbrydelsen, ali me konkretno interesuje mišljenje ljudi koji su gledali Bron (Broen), da li vredi i jel se da uporediti.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Bron je za nijansu bolja, ali Bron je i nastao po ugledu na Forbrydelsen pa treba gledati u tom kontekstu.

Sent from mTalk

I mene je hajp posle BB naterao da počnem Saul-a ( da to je lik iz BB ) ... nisam izdržao par epizoda i digao ruke. Previše mlako za moj ukus tj posle one lude BB vožnje.

Ja sam dva puta počinjao i odustajao, na kraju sam joj dao šansu i nakon tih prvih 5-6 epizoda se priča zahuktava.
Odlična je serija i svakako vredi pogledati

Better Call Saul ima jako spor tempo, sporo se razvija. Meni dobra i pored toga sto je spora.

Neko je takodje pomenuo kako je Bosch podcenjen, slazem se u potpunosti. Bosch nema vajb trenutnih serija, nekako deluje kao pandurska krimi serija od pre 15ak godina. Preporuka, jednu ovakvu seriju treba imati u repertoaru.

P.S. Gomora 3 sezona meni bolja od 2 a u nivou sa 1.

Završio treću sezonu Gomorre,drži tempo kao i prethodne sezone.
Kraj sezone me je razočarao jer mi je Ćiro bio omiljeni lik, ne mogu da verujem ga je debeli ohladio posle svega što je ovaj učinio za njega [emoji848]
Šta li će da smisle u četvrtoj sezoni pitam se... nadam se da neće biti klasičan nastavak ratovanja klanova.
Sve u svemu ocena serijala 8/10 i za svaku preporuku ko nije gledao. Muzika, grad, likovi, jezik, kostimi. Na nivou.

Neki su onu poslednju scenu rastavljali na sitne komadiće pa tako postoje dve teorije:

Navodno se vidi,kada Ćiro tone da se vidi par mehurića kako izlaze iz nosa/usta što daje indiciju da ga je Geni samo ranio i da je Ćiro zapravo živ

Druga teorija je da je Ćiro ipak mrtav jer su kreatori serije želeli da pokažu ma koliko dobar bio u mafijaškom poslu jedini izlaz iz tog sveta je smrt i da tu nema happy enda.

Sve u svemu videćemo šta će biti.
I ja jedva čekam četvrtu sezonu

I Breaking Bad ima spor tempo, pogotovo na početku. Better Call Saul je vrhunska serija, jedna od najboljih koje se trenutno emituju.

Ima BB sporiji tempo ali ima i intrigantniju radnju od starta pa ljudima lakse legne. Meni je Saul melem na kraju dana za pogledati pred spavanje.

Sto se Gomore tice nadam se da je dogadjaj sa kraja 3 sezone realan inace sve ostalo bi bilo udovoljavanje gledaocima. Samim tim nas ocekuje u 4 sezoni nesto novo nesto divlje [emoji4]

Poslednja izmena:
Moram onda i ja da krenem Better Call Saul, onaj glumac mi je bas ludjak, termini kojim se koristi u Breaking Bad su mi epic.

^
Gomorra
jedno je preživeti zemljotres i drugo rupu u grudima ispod vode [emoji3]
Ali ono razočaranje Blue Blod u njegovog idola kada Ćiro preuzima krivicu ubistva njegove sestre je vrhunac... u tom poslu je svako za sebe i kraj.
Bez Ćira je isti osećaj kao bez Martina u Broenu

Ne zovu glavnog lika za dzabe
Ciro The Immortal ☺

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

^
Gomorra
jedno je preživeti zemljotres i drugo rupu u grudima ispod vode [emoji3]
Ali ono razočaranje Blue Blod u njegovog idola kada Ćiro preuzima krivicu ubistva njegove sestre je vrhunac... u tom poslu je svako za sebe i kraj.
Bez Ćira je isti osećaj kao bez Martina u Broenu

Jedino da su predosetili šta im se sprema pa da je Ćiro stavio pancirku

Jedino da su predosetili šta im se sprema pa da je Ćiro stavio pancirku
prošlo mi je i to kroz glavu ali zašto bi Ćiro išao na groblje pre toga, delovalo mi je kao da se oprastao od cerke i žene, lepo se obukao... kao i Gene, pitao ženu da li lepo izgleda pre nego što je krenuo na jahtu sto mi se činilo čudnim jer nikad ranije nije nikoga pitao za mišljenje o njegovom izgledu. Po tome se pretpostavlja da su i on i Ćiro hteli da budu lepo obučeni pred smrt tj pretpostavili su da se neće vratiti živi.
Možda grešim i istripovao sam se tj sve je ovo u mojoj glavi.
Nadam se da su se spremili za taj dogadjaj i da je Ćiro živ i zdrav što navodi na zaključak da ce oni onda pocistiti sve sto je ostalo od ostatka klana pa i plavu krv koga je gotivio kao i Gene.

Poslednja izmena:
Pa vozaju nas, seti se samo kako to Killing radi.

E da zavrsio sam 2 sezonu Killinga, odlicna sa prihvatljivim rupama...

Počeo X Files da gledam ovu 11 sezonu

Botoksirana Skali i Molder kao isprani xxx glumac ,Skinera kao da su pustili iz staračkog doma i
Pušač koji oživljava kao Jon Snow

Nema šmeka kao stari X files...

Poslednja izmena:
Izgleda da sam nesto propustio u najavi The Terror... Ali izgleda da su procurele epizode 4 i 5, pored najavljenje 3. koja se sinoc emitovala...

Saul je odavno zavrsio sa sezonom,a nova tek treba da počne.Mogao bi da se podsetim pošto nova krece 10t-og.

Kog 10-og, oktobra?

Kad jednom McGill postane Goodman tj. dođe u dodir sa kriminalom ozbiljnije, biće više dinamike.😀 Pokazalo se u nekoliko epizoda do sad. Mada i bez toga su odlične sve 3 sezone.

Edit: sad sam i sam procunjao, pominje se septembar na Netflixu... i da će biti veći overlap sa Breaking Bad(u, što će nam biti fino:d).

The Terror, atmosferičan (kako i ne bi bio obzirom na lokaciju) ali čini mi se da će ovo biti tanje nego Fortitude.

Poslednja izmena:
Ako je tanje od Fortitude onda je promašaj.
Moraću i ja da overim taj Terror.

Odgledao 3. epizodu Terora i rekao bih da je serija bolja iz epizode u epizodu.
Ostaju jos 2 za veceras.

Meni je odlicno legla, pre svega nacin na koji Simmons kombinuje istorijski dogadjaj, koji je odlicno docaran sa prilicno velikim trudom za tacnoscu sitnih detalja, sa misticnim i horor elementima. Kao sto rekoh, nije lose da se makar malo procita o ekspediciji jer dodatno doprinosi celokupnom utisku i atmosferi serije - koja je za sada vrhunska.
(osecam da ponavljam sve kao papagaj, ali serija je za svaku preporuku)

Ovakve serije treba zavrsiti u 2 sezone max (ili jednoj duzoj) i odrzati kvalitet tokom celog perioda emitovanja. Steta je da je razrede previse, kao viski s' ledom. (pun intended)

Poslednja izmena:
Brooklyn Nine Nine je moja nova ljubav, već osećam da će ostati rupa na duši kad završim.

Ako je tanje od Fortitude onda je promašaj.
Moraću i ja da overim taj Terror.

Pogledaj, nije ovo do sad loše, šta više naracija i scenografija su odlični nego,
pomalo u početku vuče ka utisku da je hororu u kome ljudi nestaju u 1/4s i to bi mu bilo to od priče
Nisam znao da nije samo fikcija i da ima i realnu istorijsku dimenziju.

The Killing S03 7,5/10

U rangu sa prve dve sezone.

Sent from mTalk

Yep, bukvalno, ali covek trola... 🙂

Odgledao ep. 4 i 5, mozda malo slabije, ali i dalje drze atmosferu. Definitivno ce biti nelagodno finale, i kao sto rekoh nadam se da ce da spakuju sve u jednoj sezoni.

Treba takodje staviti akcenat na dijaloge i razvoj likova a ne na "akciju", jer je u pitanju survival pa onda "horor". Glumac (Jared Harris) koji glumi ovde i u The Expanse-u je glumcina!

U svakom slucaju, moracu ponovo ovih dana, da obnovim gradivo i sa "The Thing"...

Poslednja izmena:
I ja sam pogledao prve 2 epizode Terrora, lepa ledena atmosfera, malo posoljeno horror zacinom. Jedina zamerka je da ide malo sporo, kad ce ti monstruozni alieni sa Antarktika koji u jednom zalogaju prepolove coveka?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nije sci-fi vec istorijska fikcija... Ima elemenata Inuitske mitologije (vs arogantnost imperijalne kolonijalne Engleske).

Mislim da cu ovog leta staviti na listu citanja horor dela od Simonsa (Pesma boginje Kali, Drud, Teror i Leto noci)

Ja sam vec citao Hyperion od Dana Simmonsa, fenomenalne knjige za ljubitelje Sci-Fi ja.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Yep, Hiperion/Endimion saga + Olimp imam ispod pojasa. Ali ovo je ekranizacija njegovih horor knjiga... Sve sto je doslo posle toga...

Nadam se da ce Teror biti uspesan a onda neka se AMC isprsi za Hiperion/Endimion...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno