Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja uvek preko portala platim karticom jer se odmah proknjiži

1 Za sve pretplatnike koji aktiviraju neki od Kućni Net tarifnih paketa u promotivnom periodu od 30.03.2018. do 31.05.2018., brzina prenosa podataka nakon prvih 100 GB iznosi do 2Mb/s uz Kućni Net 1, do 3 Mb/s uz Kućni Net 2 i do 5 Mb/s uz Kućni Net 3. U slučaju promene tarifnog paketa, brzina prenosa podataka se menja prema novo odabarnom tarifnom paketu. Promena brzine prenosa podataka za Pretplatnike Kucni Net 1 tarifnog paketa moguća je samo tokom trajanja promotivnog perioda. Tarifiranje saobraćaja vrši se zaokruživanjem na 1 KB. Kućni Net tarife mogu da se aktiviraju samo uz ugovornu obavezu od 24 meseca. Naknada za aktivaciju broja se ne naplaćuje.
2 Promotivna ponuda Kućni Net tarife za 999 dinara prvih 12 meseci važi uz ugovornu obavezu od 24 meseca bez dodatnog uređaja i traje do 30.04.2018
3 Redovna cena petplate bez promocije iznosi: za Kućni Net 1 1.399 dinara, za Kućni Net 2 1.699 dinara i za Kućni Net 3 2.199 dinara.

Napisao sam pre nekoliko dana da će morati kućni net da ubaci nešto novo jer više nije konkurentan sa Telenorovim home paketom.
Ali ovo što su uradili je jedno ništa. I dalje nisu konkurentni sa cenom.

Kako nisu? TH najnizi kosta 1300 a nudi brzinu 10/x (10/10 pretpostavljam, jer ne pise konkretno), a onda 2/2. KN1 je 1200 a nusi otprilike isto, s' tim da i dalje valjda moze preko promotera da se dobije za ~840.
KN2 vec mu dodje... ni tu ni tamo, ali KN2, iako je skuplji od TH100, jeftiniji je od TH150, posle 100GB nudi 5/5 brzinu, koja je ipak komotna za sada.

Nije neki wow, kao sto se ocekuje od VIPa doduse, ali kako su poceli da ponegde imaju slog brzine 4Ga, nije bas da treba da puno promovisu KN :)

Napisao sam pre nekoliko dana da će morati kućni net da ubaci nešto novo jer više nije konkurentan sa Telenorovim home paketom.
Ali ovo što su uradili je jedno ništa. I dalje nisu konkurentni sa cenom.

Zavisi kako za koga?!! Meni i tih 5 mbps nakon isteka 100 GB, itekako znači!!!.

Meni bi najviše značilo 150GB, ovako sa 100GB jedva prolazim a uglavnom 2 -3 dana na sporom režimu.

Kako nisu? TH najnizi kosta 1300 a nudi brzinu 10/x (10/10 pretpostavljam, jer ne pise konkretno), a onda 2/2. KN1 je 1200 a nusi otprilike isto, s' tim da i dalje valjda moze preko promotera da se dobije za ~840.
KN2 vec mu dodje... ni tu ni tamo, ali KN2, iako je skuplji od TH100, jeftiniji je od TH150, posle 100GB nudi 5/5 brzinu, koja je ipak komotna za sada.

Nije neki wow, kao sto se ocekuje od VIPa doduse, ali kako su poceli da ponegde imaju slog brzine 4Ga, nije bas da treba da puno promovisu KN :)

Kod Telenora 150 GB pri punoj brzini za 1600 dinara, može ugovorna obaveza na 12 meseci ako ne uzimaš uređaj i možeš da povežeš internet sa postpaid brojem. Na ovo sam mislio kada sam rekao da Vip nije konkurentan i da sam očekivao njihov odgovor na ovo.

A stari korisnici da ga flautiraju...

A stari korisnici da ga flautiraju...

Na žalost tako je!!! Ja sam već više od godinu dana imao prethodni kućni net 3, i hteo sam da napravim novi ugovor na nove 2 godine uz ove promene koje se odnose na posle potrošenih 100 GB i brzinu od 5 mbps, ali ne omogućavaju takvu opciju!!! Zato sam danas napravio novi ugovor (još jedan), jer nisam imao drugog izbora, a izuzetno mi znači minimalna brzina interneta od 5 mbps, koja je uzgred rečeno ipak komotna za sve što na net-u radi!!!.

Zato će stari korisnici kojima ističe obaveza, tu istu flautu predati trenutnom provajderu (vip) i preći kod drugog ponuđača (exTelenor).
150 Gb, max u mreži, povezivanje sa pospejd brojem, 2/2 nakon utrošenih 150 Gb, 1 god. obaveze bez uređaja za 1.600,00 je ipak mnogo bolje od...
100 Gb, 20/4 (ako uspe da dobaci, kod mene 24/5 jer sam na flautu od BS), neograničeno Gb ( :smackbum: ), 2/2 nakon utrošenih 100 Gb, 2 god. obaveze za 1.700,00.

Kako sad?:) kad je 2 god SA uredjajem, KN2 1350 u proseku na 2 godine i 3/3 brzina posle, za nove korisnike? Znaci preko pola informacija netacno :D

Kako sad?:) kad je 2 god SA uredjajem, KN2 1350 u proseku na 2 godine i 3/3 brzina posle, za nove korisnike? Znaci preko pola informacija netacno :D

Lepo Apple rek'o za stare korisnike flauta (frulica). Zato, kao stari korisnik i begam, ne pada mi na pamet da produžavam obavezu na još dve godine samo zbog kašikice novih "pogodnosti".

Ti ces moci da produzis po novom. Ako to ne dozvole, ne da pucaju sebi u nogu vec LOL
A cena sigurno moze i za stare korisnike (dakle 1350 u proseku, mozda i manje kod promotera), pretpostavljam da moze i nova brzina posle potrosenih 100GB.

Ako sam dobro razumeo novu ponudu Vip-a i dobro se sporazumeo sa njihovim agentom, trebalo bi da od ovih novina imaju koristi i stari korisnici na K Netu 1 (tu sam ja, vec godinu dana) i na K Netu 2. Ako do 31.5. predjem na Net 3, dobicu tarifu sa brzinom posle potrosenih 100Gb, do 5Mb/s uz popust na pretplatu od 15% (1699 din - 15% = 1445 din). Promena tarife se nece odraziti na postojeci ugovor. Kako sam ovo napisao, zvuci dobro, ali pomalo neverovatno. Nema nista, dok ne proverim u nihovoj poslovnici i dobijem ponudu "crno na belo", pa se javljam.

Aj vidi to pa nam javi.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Prilikom regostracije na Moj vip, da li se ono "Vas mobilni broj" odnosi na moj licni broj ili na broj koji se koristi za kucni net? Verovatno glupo pitanje, ali nisam siguran sta je od ta dva, jer bas i nisu precizirali :)

Sent from my Vivax Point X551 using Tapatalk

Blago tebi u pamet ako ti postenje dokazuje odvrnut upload na programu za ILEGALNU razmenu podataka

Ne TO postenje, druze, vec postenje da i neko od tebe treba da skine sto brze.
Vidim da imas usko gledanje na zivot i stvari koje je te okruzuju, te stoga stvarno ne vidim sta bih mogao sa tobom dalje nastaviti polemisati.
I jos nesto, ko kaze da je torrent za ilegalnu razmenu bilo cega?
Mozda TI skidas ilegalne stvari(zapravo po tvom pisanju i poznavanju torrent-ovanja kapiram sa k7m "pricam, te mi je sve jasno).
Ja pripadam "staroj gardi" i po godinama i po godinama torrentovanja, a poceo sam se njima baviti jos pre 11-12 godina, imao i svoj privatni traker i bio administrator i sys op na jednom koji i dan danas postoji, samo sam ja malo vise omatorio i nemam vremena da se "bakcem" time vise pa sam prepustio mladjima da to odrzavaju i dalje, *mjau**mjau**mjau* zena, deca nema se vise vremena kao pre skoro deceniju i po, ali dobro kapiram da si mnogo mladji od mene pa jos ne razumes bas sve stvari najbolje.
Pozdrav...

Kakav upload bre na NATovanom netu? Ja ne mogu ni 5KB/s da imam upload preko 4G-a za torrente zbog toga.
Ne znam kako mu uspeva da limitira na 1KB/s upload, sa takvim uploadom meni ni DL ne radi; verovatno jer je to manje nego sto torentima treba za tracking downloada.

Dule, daj ne idi u nepotreban offtopic stalno..

Izvršio sam test na VIP 4 g kućnom netu 3, nakon potrošenih 100 GB, kada se protok smanji na 5 mbps (protok se kreće u rasponu od 4,20 do 4,85 mbps)!!! Što se surfovanja tiče i otvaranja stranica skoz je komotno i bez problema. Youtube radi bez ikakvih problema na svim rezolucijama 480p, 720p, 1080p i sve je fluidno i glatko!!! IPTV radi bez problema na rezolucijama 480p i HD 720p, dok TV programi koji su u rezoluciji 1080p povremeno imaju kratka seckanja u trajanju od 1 do 3 milisekunde, ali je i pored toga sve uslovno rečeno "gledljivo"!!! Kada se na jednom televizoru gleda IPTV program u SD rezoluciji, bez problema se može gledati na računaru youtube u rezolucijama od 480p do 1080p. Već kada se i na televizoru gleda HD program na 720p dolazi do kratkih seckanja na računaru prilikom gledanja youtube-a!!! U svakom slučaju znatno je bolje nego ranije na brzini od 2 mbps i protočnije za sve operativne radnje u internet aspektu!!! Praktično rečeno ovo je sada već na jedan određen način flat internet, a pogotovo za osobe kojima služi za gledanje IPTV televizije!!!.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno