Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel imao neko problem da mu posiljka zaluta i ode u pogresno mesto? Pratim je preko trackinga i vidim da je zalutala u Sremsku Mitrovicu. Sve se bojim da se nekom ne posreci da dobije besplatan auto punjac ako mu se adresa poklopi sa mojom..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Jel imao neko problem da mu posiljka zaluta i ode u pogresno mesto? Pratim je preko trackinga i vidim da je zalutala u Sremsku Mitrovicu. Sve se bojim da se nekom ne posreci da dobije besplatan auto punjac ako mu se adresa poklopi sa mojom..

Meni se to desilo par stranica unazad. Zalutala u Šabac, ali se odmah uputila ispravno u Požarevac. U suštini, izgubi se dan.

Meni jednom otisla u NS umesto da ostane u BG, istog dana su primetili i vratili u BG, a ja dobio paket 24h kasnije.
Nista strasno.

Pa jesam rekao da ce dugo putovati DO BG?

Dakle moj onda iz JFK dolazi u Maju, bem im lebac, 23.0 je dosao tamo, masalaaaa ima da se nacekam.
Amerika, sta reci.

@Mikec

Ja sam jesenas imao 5-6 slucajeva sa pogresnim ili dupliranim brojevima za pracenje - greska je napravljena u Kini.
Takodje sam imao par primera gde je greska napravljena pri razvrstavanju u GPC BG.

Prati na http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Ako posiljka bude isporucena na teritoriji SM , pisace ko je primalac i to znaci da je greska napravljena u Kini.

U tom slucaju se obrati prodavcu i zahtevaj da proveri broj za pracenje.Ako ti napise drugi broj registrovane posiljke ,
sacekaj par dana jer te posiljke uglavnom stignu.
U suprotnom , odmah otvori Dispute i trazi refund.
Napisi da je posiljka isporucena na tudju adresu - dokaz je slika pracenja sa posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Мајко моја ова царина у Новом Саду је пуно гледала државни посао! *** Драган Торбица и Ђорђе су мале маце у односу на наше раднике српске царине!

Имао сам пре неких месец дана проблем где су држали скоро месец дана пошиљку и уопште не мењају статус пошиљке. Као да је још увек у Београду. После 50 позива на њихов чувени број телефона на који се никад не јављају, послао сам им мејл да ми објасне где ми је пошиљка. Наравно нису одговорили.
Тај исти мејл сам после два дана послао на [email protected], а пре тога сам их звао и објаснио како ови бре нису нормални! У року од два сата су ми одговорили на мејл.
Цитирам преко мобилног:

"Postovani, trazena posiljka se nalazi u posti carinjenja , upisan u carinsku prijavu broj ***/6, a s obzirom na to da carina kasni sa pregledom istih, primalac bi trebalo da se javi direktno carini jer je posiljka u njihovoj nadleznosti tel. 021/469-133"

На тај други број телефона су се одмах јавили. На моју примедбу да су веома безобразни и да је срамота што несвесно раде, мушки глас ми каже да је нормално да пакети стоје и више од двадесет дана на царини, јер они имају посла. Свашта сам му рекао, ако баш свашта! Било би пуно звездица овде.

На крају видно узнемирен, рекао ми да му пошаљем скениран рачун и доказ о куповини он ће одмах да пошаље пакет. Исти пакет је био достављен за два дана уз тачно наплаћен ПДВ.

Ево сад још три пакета су ми опет у "Београдској царини" већ више од десет дана.

Да напоменем веома битно, сви пакети су послати на различите адресе у јужно Бачком округу и немају везе једни са другим.

Е сад, видим да у њиховом правилнику стоји, да прималац има право да тражи од њих да присуствује отварању пакета, па следећи пут кад будем себи поручивао нешто, тражићу да будем тамо хехехе!

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Očaj je NS carina. Ja razmišljam da naručujem preko BG-a.

Мајко моја ова царина у Новом Саду је пуно гледала државни посао! *** Драган Торбица и Ђорђе су мале маце у односу на наше раднике српске царине!

Имао сам пре неких месец дана проблем где су држали скоро месец дана пошиљку и уопште не мењају статус пошиљке. Као да је још увек у Београду. После 50 позива на њихов чувени број телефона на који се никад не јављају, послао сам им мејл да ми објасне где ми је пошиљка. Наравно нису одговорили.
Тај исти мејл сам после два дана послао на [email protected], а пре тога сам их звао и објаснио како ови бре нису нормални! У року од два сата су ми одговорили на мејл.
Цитирам преко мобилног:

"Postovani, trazena posiljka se nalazi u posti carinjenja , upisan u carinsku prijavu broj ***/6, a s obzirom na to da carina kasni sa pregledom istih, primalac bi trebalo da se javi direktno carini jer je posiljka u njihovoj nadleznosti tel. 021/469-133"

На тај други број телефона су се одмах јавили. На моју примедбу да су веома безобразни и да је срамота што несвесно раде, мушки глас ми каже да је нормално да пакети стоје и више од двадесет дана на царини, јер они имају посла. Свашта сам му рекао, ако баш свашта! Било би пуно звездица овде.

На крају видно узнемирен, рекао ми да му пошаљем скениран рачун и доказ о куповини он ће одмах да пошаље пакет. Исти пакет је био достављен за два дана уз тачно наплаћен ПДВ.

Ево сад још три пакета су ми опет у "Београдској царини" већ више од десет дана.

Да напоменем веома битно, сви пакети су послати на различите адресе у јужно Бачком округу и немају везе једни са другим.

Е сад, видим да у њиховом правилнику стоји, да прималац има право да тражи од њих да присуствује отварању пакета, па следећи пут кад будем себи поручивао нешто, тражићу да будем тамо хехехе!

Na koji mail si slao ns carini dokaz o uplati. Jesi slao screenshot transakcije. Jel validno da posaljem ss sa alija i od nanke

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

[email protected]
Послао сам им снимак екрана од понуде са Алиекпреса, потврде уплате са Алиекпреса и Интеса банке.

Ocekujem komedije pri tvojoj sledecoj porudzbini :)

Djile, ako zatreba, tu sam!

Napravih nalog da bih ovo pitao.

Naručio sam sa Gearbesta jednu tastaturu platio sam je oko 47 evra sve ukupno, ali na commercial invoice (koji se koristi na carini za utvrđivanje) stoji cena 20 dolara Keyboard i Shipping 4 i nešto. Koje su šanse da će mi PDV računati na tu cenu, a ne npr. da nađu negde na netu cenu od lupam 80 evra i na to naplate 32%. U pitanju je NS carinarnica, kod njih se uvek nešto nepredvidivo dešava kada naručujem pa da pitam ovde iskusnije ljude.

Ovi u ns izgleda ne porezuju samo papir kad primas. Narucio sam neke kablove 2.5€ svaki i cuce cekaju na porezovanje.Jednom su mi masku za telefon oporezovali kao smart watch

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Ne verujem sta se radi. Pa ovde u BG-u mi je do sada samo jedan ruter isao na carinski pregled i to verovatno samo zato što je bila veća kutija. I za njega su mi na kraju naplatili samo PDV + otvaranje. Futrole, kablovi i ostala čuda mi najnormalnije ostavi poštar u sandučetu. Ako je npr. paket sa tracking kodom onda u sandučetu zateknem izveštaj o prispeću pa moram do pošte da podignem paket jer ga provuku kroz sistem tj. skeniraju bar kod pri preuzimanju. Non stop poručujem sa Alija i GearBest-a i nikakvih problema nije bilo...

Sent from my Honor 8

Da li neko zna možda da li postoji mogućnost da se traži da se carinjenje obavi na bg carini pošto je i meni dosta ove buđave ns carine?

Desavalo mi je se vise puta da paketi oko 70+$ prodjy bez pdv-a ili carine ako stizu iz Kine/Singapur ali isto tako i Monopol od 25$ koji stize iz Velike Britanije naplate pdv i carinu i to racunajuci kao da je vrednost paketa u funtama koje su dosta jace od dolara...Ali opet puno bolje nego NS carina...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sad baš stigoh sa posla kad u sandučetu dva paketa sa GearBest-a. Set srafciger sa 25 raznih nastavaka i spliter za slušalice 3,5mm. Kazem ja lepo da BG carina ne pravi problem... [emoji16][emoji106]

Sent from my Honor 8

Uh, te sto dodju u nekom novom mesecu, ko zna kada ce izaci kroz time loop :p
Evo bas danas promenilo status nakon punih 11 od kad je stigao na JFK.
Poslase ga konacno pise Departed, Belgrade, Serbia i to X2 sa minutom razmaka.
E sad koliko ce sad putovati, ko ce ga znati.
A sto se tice paketa na BG carini meni samo prolaze paketi nikad nista nije naplaceno, bilo mali veliki paket, jeftin skuplji(+50€), tako da mi je danas stigla policijska sirena u kutiji, a postar zvao da pita da li ce nekog biti kod kuce da ga ponese ili ako nema nikog da ga ne nosi dzabe.
Kraljina, kupio sam mu CC-u za ovo.
BG carina najjaca, pupu da ih ne ureknem.
11287e833282cb20210287376552fff2.jpg

Za sta?
Kako god, nebitno, ali mi sad stigla jos dva updejta statistike.
Nista mi sad nije jasno, ajde iskusniji, pomoc u objasnjenju.
Sad ispada kako ja kapiram da je paket stigao u Srbiju i da je poslat na carinu.
Naime dva nova statusa su:
Processed through facility, Serbia 03.04.2018 17:10:00 i drugi Held in customs, Beograd C 11003 letters, Serbia.
Znam ja engleski, i znam sta to znaci, ali kako ako je tako, kako je za navodno manje od 4 sata stigao paket sa JFK na BEG?
Jedino logicno da je kasnio status sa JFK, ali ima danasnji datum sa vremenom 13:24:00?
Kontam da je to, ali da pitam iskusnije.

Za sta?
Kako god, nebitno, ali mi sad stigla jos dva updejta statistike.
Nista mi sad nije jasno, ajde iskusniji, pomoc u objasnjenju.
Sad ispada kako ja kapiram da je paket stigao u Srbiju i da je poslat na carinu.
Naime dva nova statusa su:
Processed through facility, Serbia 03.04.2018 17:10:00 i drugi Held in customs, Beograd C 11003 letters, Serbia.
Znam ja engleski, i znam sta to znaci, ali kako ako je tako, kako je za navodno manje od 4 sata stigao paket sa JFK na BEG?
Jedino logicno da je kasnio status sa JFK, ali ima danasnji datum sa vremenom 13:24:00?
Kontam da je to, ali da pitam iskusnije.

Nisu updejtovali tracking broj tokom puta, al kad je dosao u Srbiju jesu?Moguce da je to, al nisam siguran

Naručih ipak onu multimediju za koju sam tražio neka iskustva ali niko ne odgovori. Biće to prvi ozbiljan test za Bg carinu. Do sad nista naplaceno, ali je ovo prvi paket ozbiljnije veličine i težine skoro 1 kg.

Ne verujem sta se radi. Pa ovde u BG-u mi je do sada samo jedan ruter isao na carinski pregled i to verovatno samo zato što je bila veća kutija. I za njega su mi na kraju naplatili samo PDV + otvaranje. Futrole, kablovi i ostala čuda mi najnormalnije ostavi poštar u sandučetu. Ako je npr. paket sa tracking kodom onda u sandučetu zateknem izveštaj o prispeću pa moram do pošte da podignem paket jer ga provuku kroz sistem tj. skeniraju bar kod pri preuzimanju. Non stop poručujem sa Alija i GearBest-a i nikakvih problema nije bilo...

Sent from my Honor 8

Ti onda imas srece ili si privilegovani korisnik :D

Ja se BG carini naplacah carinskih dažbina, pogotovo u poslednje vreme..

Jel neko ima iskustva sa narucivanjem vina, viskija ili nekog drugog alkoholnog pica?Zelim da narucim jedno Francusko vino od 1,5l ali ne znam sta bi se moglo desiti na carini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno