Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

RN5 izlazi u preorder za oko 240$, ima li nešto interesantno u toj klasi da se razmotri

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

RN5 izlazi u preorder za oko 240$, ima li nešto interesantno u toj klasi da se razmotri

Nubia Z11
Nubia z17 lite
Cool S1
Mislim da je xiaomi mi 5s plus tu negde

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Hvala

Da li LeEco le pro 3 Ai (x650) ima mogućnosti 4g mreže kod nas u Srbiji? Još uvek nisam uspeoi nigde da dobijem 4g mrežu, pa da znam može li i ako može, da li su potrebna neka dodatna podešavanja za to. Uključeno je da automatski bira režim mreže (2g/3g/4g). Sim kartica je novijeg datuma, tako da predpostavljam da ispunjava uslove da hvata 4g signal.

to na kraju izadje ispod 150e?gde je bio kad sam uzimao...jedino me tesi sto je sd 625 na a1,ipak je 820 mnogo bolji...

Jedno pitanje u vezi kamera. Koji tel ima bolju kameru:

Huawei P10 ili samsung A8 2018?

Da li je neko mozda imao dodira sa ovim telefonima?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

to na kraju izadje ispod 150e?gde je bio kad sam uzimao...jedino me tesi sto je sd 625 na a1,ipak je 820 mnogo bolji...

Ispadne 148€ ako nema dodatni shipping, odnosno 134€ sa cashbackom - nema šta, zanimljiva ponuda, pogotovu što ima i crni model.

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Cao ljudi imam dilemu oko odabira telefona za suprugu :)

Gledam na aliexpress-u Huawei i Xiaomi oficijalne radnje koje imaju DHL dostavu za EU bez carine i dodatnih troskova. Telefon neki midranger, znaci to je izmedju 170-200e.
Evo nekog uzeg izbora pa dajte svoje misljenje. Mislim da po pitanju performansi svi danasnji midranger-i zavrsavaju posao dnevnog multitasking-a na telefonu. Da li je telfon sa 3 ili 4 gb rama ili Snapdragon 625 ili 821, do sada nisam primetio razliku u upotrebi whatsapp + viber + gmail + kamera. Tako da mislim da bi akcenat bio na estetici, kameri i softverskoj podrsci.
Evo ga uzi izbor:

1) Honor 7X. Relativno nov model oko 175e 4gb + 32gb rom. Moderan dizajn 18:9, kamera mu je ok nista specijalno

2) Xiaomi Mi A1. Sigurno softverrski najsigurniji izbor, al nekako je ovo godina sa tankim bezelima, tako da je dizajn A1 malo po meni zastareo. Cini mi se da je kamera bolja nego na Honor 7X modelu.

3) Xiaomi Redmi note 5 (pro). Ovo je najnoviji model, mada meni iskreno izgleda malo ruznjikavo. Razlika u kameri u odnosu na ove gore iznad navedene, cini mi se da je slican kao A1. Ispravite me.

4) Honor 9 lite. Najmanje je gabaritan telefon 5.65'' sa tankim ivicama, mozda i najbolje lezi u ruci, ali mu je kamera najgora od ova 4 barem sto sam gledao na youtube-u.

Nekako mi deluje da je na strani Honor-a dizajn, a da Xiaomi ima za nijansu bolje kamere. Performanse verujem da su tu negde slicne. Znacice mi i vas sud, moj favorit za sada je 7X.

Note 5 pro još nema. Mada ako ti se ne žuri ja bi cekao

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Vidi i nubiu z11 ako ima negde. Ne znam za bezele doduse....

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nekako mi deluje da je na strani Honor-a dizajn, a da Xiaomi ima za nijansu bolje kamere. Performanse verujem da su tu negde slicne. Znacice mi i vas sud, moj favorit za sada je 7X.

Ako je bitan izgled, onda imas dobrog favorita. Mada ni A1 ne izgleda lose ni zastarelo
KialFpr.jpg

Poslednja izmena:
Vidim da dosta vas ima Le Eco telefone. Mnogo različitih modela, gužva čitava. Ako se ne varam mnogi nemaju mogućnost za SD karticu, skoro na sve se priključuju sluišalice preko USB adaptera (dobije li se prilikom kupovine), ne postoji zvanični globalni ROM, ali koji god sam pogledao fotografije su ekstra, kao i video snimci, čak i po noći, i bolji od skoro svih mobilnih telefona tog nekog nižeg-srednjeg ranga.

Koji model je po vama best-buy? Na Kimovilu vidim trenutno tri različita modela za 89€. Da li je nužno uzeti neki sa OIS, ili i bez toga fino radi kamera? Kakav se softver dobije prilikom kupovine, treba li flešovati i čačkati, ili sve šljaka out of box?

Leeco Cool 1 c103 izgleda dobija uskoro zvanični uplate na Nougat a možda i Oreo. Na stranici www.coolpadindia.com/technical-support.php
Za ovaj model ima firmware koj vraća na tel na verziju EUI 5.8.017s sa kojeg bi trebalo negde u maju preći na noviji android koj još neznaju ili N ili O.
S tim što je downgrade je moguć samo sa EUI 5.8.018s
Ne mogu baš dobro da razumem ove indijce šta pričaju ali bitno je da se nešto dešava.

https://youtu.be/hunUJh8amLs

Sent from my C103 using Tapatalk

Vidim da dosta vas ima Le Eco telefone. Mnogo različitih modela, gužva čitava. Ako se ne varam mnogi nemaju mogućnost za SD karticu, skoro na sve se priključuju sluišalice preko USB adaptera (dobije li se prilikom kupovine), ne postoji zvanični globalni ROM, ali koji god sam pogledao fotografije su ekstra, kao i video snimci, čak i po noći, i bolji od skoro svih mobilnih telefona tog nekog nižeg-srednjeg ranga.

Koji model je po vama best-buy? Na Kimovilu vidim trenutno tri različita modela za 89€. Da li je nužno uzeti neki sa OIS, ili i bez toga fino radi kamera? Kakav se softver dobije prilikom kupovine, treba li flešovati i čačkati, ili sve šljaka out of box?
Nijedan nema microSD, samo dual SIM
Samo Cool1 ima 3.5mm ulaz za slusalice.
Ako si nezahtevan korisnik mozes i bez OIS.
Koliko znam jedini OIS model je Le Max 2 ali je i 5.7"

Svi zahtevaju rucno instalira je GApps - Cool1 je otprilke najgori po pitanju custom ROMova.

Koji god da izabereš radiće i više nego pristojno, pogotovu ako ti ROMovi nisu bitni. Njegov ROM je u principu pristojan.

Nervira me što je u default kamera aplikaciji timer zakucan za poslednju stavku u meniju umesto da bude pristupacniji. I kad vec LED svetli multi-color mogli su da ostave opciju da biram boju notifikacija :)

Ali mi se sa druge strane svidja što su integrisali scroll-screenshot u meni i što možeš da namestis custom shortcut na long-press za home i back - meni je home screenshot, a back flashlight.

Primer scroll-screenshota:
4387f16fa87aac63a776c4a7bf6eda2b.jpg

Dodas na to Nova Launcher i meni je to jako blizu AOSP tripa.

Poslednja izmena:
Jesu ali je i takav 2 puta lepši od xiaomija :)
Ako ništa makar je ceo od aluminijuma bez onih plastičnih poklopaca , + je otisak sa strane moba.

Meizu ima šansu da se vrati u velikom stilu, pogotovo sada kada je krenuo da koristi snapdragon.

Ispadne 148€ ako nema dodatni shipping, odnosno 134€ sa cashbackom - nema šta, zanimljiva ponuda, pogotovu što ima i crni model.

provereno,shipping ne ulazi u onu racunicu za 150e,samo osnova.verovatno ce biti narucen i to bas crni,sad se svi prijatelji i porodica navukli na narucivanje iz kine kad su videli sta se dobija za manje od 130e. :)

apropo price koji leeco,stvarno dok ga jos ima le max2 je toliko bolji od svega i za poprilicno vece novce...velicina je najmanji problem,brzo se covek navikne.jedini uslovno receno problem je sto crni i silver su toliko koliko su,mada i ovako prvi ja sam u iskusnju da setam rozi telefon. :)

Jesu ali je i takav 2 puta lepši od xiaomija :)
Ako ništa makar je ceo od aluminijuma bez onih plastičnih poklopaca , + je otisak sa strane moba.

Meizu ima šansu da se vrati u velikom stilu, pogotovo sada kada je krenuo da koristi snapdragon.
Kako se pokazao senzor sa strane? nikad nisam koristio neki njihov model

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Napokon i meizu da izbaci kvalitetan telefon :)
https://www.gizmochina.com/2018/03/...b-ram-12-20mp-dual-cameras-for-1799-yuan-285/

Senzor kamere kao u Google pixel telefonu. Sa gcam ima da kida
Meizu se nije baš proslavio kod mojih prijatelja, neki su kao zadovoljni a brzo promenili za nešto drugo, drugi nezadovoljni, zadnji primer Meizu pro 6 plus, drugar bio bas zadovljan kad ga je uzeo međutim sada ga softver baš zeza, punjenje itd...

Mislim da je Xiaomi sigurnija varijanta za kupovinu kod nas.

Dobro je što su krenuli da izbacuju telefone sa SD jer će biti rom-ova za njih, do sada je podrška za njih bila užasna

Ali 7.1.1, sto kod meizua znaci da ces eventualno dobiti oreo za nekih godinu dana.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tacno, Meizu se dosta degradirao sto pouzdanoscu sto odabirom modela..ali isto tako je Xiaomi "nasao pa zasao" i lepo bi bilo da se meizu vrati ali ne moze samo sa jednim modelom.
Treba da izađu još 2 top modela. Meizu 15 i 15 plus. Jedino je pitanje da li će imati exynos iz s9 ili s835.

Što kvalitetnija konkurencija to bolje :)

Da o fabričkom update-u da ne pričam. Uzeo ga je sa MM rom-om, evo još za taj model koji je inače platio 300€ nema update-a na N a kamoli Oreo rom.

To je sramota stvarno, makar jedan update da izbace.

Pogledao sam na 4pda, postoji neki BETA N rom, pitanje je da li to vredi ista i koje bug-ove ima.

Naravno neka konkurencija bude što veća, bolje za nas kupce...

To je uglavnom praksa sa kinezima. Android verziju retko menjaju ali zato updejtuju često svoj Rom .
Malo se xiaomi tu poboljšao , ali to je to.

Kada smo već kod kineskih telefona , mi mix 2s bi trebao verovatno da bude najbolji Kinez u par narednih meseci. S845 ,jaka baterija , min bezeli I kamera senzor kao na pixel 2. ( I lte20 I na kineskoj verziji )

Poslednja izmena:
Neka je akcija na Aliju.
Vredi li uzimati nešto od tih odrona a da se pokazalo da fino radi? 2gb i 5inča dovoljno, mogu bez fingerprinta, notifikacija i inih novotarija. Samo da pristojno šljaka browsing, viber, kamera?
Kod nas nema ispod 95 € (neki kinez u ww, redmi 5a, ili još dodati za nokiu 3 preko oglasa).
Vredi li rizikovati sa nekim Leagoom, Verneom do 50-60 €, dajte neke predloge!
Za izbegavanje dažbina da li je bolja CG ili HR, ili ići na sreću s našom carinom?
Pozdrav i hvala!

To je uglavnom praksa sa kinezima. Android verziju retko menjaju ali zato updejtuju često svoj Rom .
Malo se xiaomi tu poboljšao , ali to je to.

Kada smo već kod kineskih telefona , mi mix 2s bi trebao verovatno da bude najbolji Kinez u par narednih meseci. S845 ,jaka baterija , min bezeli I kamera senzor kao na pixel 2. ( I lte20 I na kineskoj verziji )
Bice dobar i p20...videcemo.

Nazad
Vrh Dno