Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Hvala. Znaci Mate 10pro ce biti sledeci najverovatnije..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nećete pogrešiti ni jedan ;)

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Super vesti ako je uspelo da se sredi na taj nacin-fabrickim resetovanjem. Iskreno bas mi je drago. U svakom slucaju javi za nekli dan kada ga istestiras da li je definitivno sve ok ili se vratilo treperenje. A da, ako sve bude i dalje ok, onda je to zeznula neka aplikacija, tako da obrati paznju i oko toga..ako se opet pojavi, a neposredno pre toga si instalirao neku novu app. mozda ona pravi-izaziva problem.
Prodje i drugi dan, apsolutno sve radi normalno, izgleda da je do neke aplikacije bilo, ako se nesto promeni javljam[emoji4]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam našao ovo objašnjenje:

"It means you can have high definition clarity on calling over the LTE or 4G network."

Pa to jedino ako su naše mreže pustile volte, a koliko znam još nisu?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

koji telefon je bio sa druge strane, kod sagovornika?

Sent from Galaxy S8

Zbog čega mi za brojeve pokaže ime iz imenika, a za neke ne, kad iz sms poruke izaberem broj i prebaci me u dialer?
Za neke brojeve pokazuje ime dok je u dialer, a za neke moram pokrenuti call?
Svi brojevi su na Gmail nalogu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zbog čega mi za brojeve pokaže ime iz imenika, a za neke ne, kad iz sms poruke izaberem broj i prebaci me u dialer?
Za neke brojeve pokazuje ime dok je u dialer, a za neke moram pokrenuti call?
Svi brojevi su na Gmail nalogu.

Prvo što mi pada na pamet je da su oni koje ne prikaže kraći, sa 6 cifara, a oni koje prikaže imaju 7. Ili su to jedni u 06X formatu, a drugi u +3816...

Prvo što mi pada na pamet je da su oni koje ne prikaže kraći, sa 6 cifara, a oni koje prikaže imaju 7. Ili su to jedni u 06X formatu, a drugi u +3816...
Mora da bude broj u formatu +381 da bi prikazao ime iz imenika bez pozivanja
Da nema neka app da mi sredi sve brojeve u +381 format?

koji telefon je bio sa druge strane, kod sagovornika?

Sent from Galaxy S8

Interesantno da si pomenuo. Prvi je bio Samsung, drugi Huawei Mate10 Lite i treci Nokia Win10.
Sa Nokiom nisam primetio HD signal. Moguce je da funkcionise samo sa Androidima ali i sa odredjenim telefonima.
Ja tu opciju imam ali oni nemaju. Jel moze jos neko da proveri sa nekim naprednijim telefonom? Ti imas S8, kakvo je stanje kod tebe?

Generalno jeste malo ostriji zvuk, cistiji. Tu promenu sam osetio cini mi se i pre nego sto sam primetio HD znak.

Poslednja izmena:
Да ли је могуће да ниједна божија апликација нема исправно подешен распоред слова на ћириличној тастатури? Ајде и то што распоред по дефаулту није добар, него што ни у једној апликацији то не може да се промени?

Значи оно што је мени потребно од тастатуре да куцано редом распоред тастера иде овако:
љњертзуиопшђж
асдфгхјклчћ
џцвбнм

Свака тастатура коју сам ја пробао је имала испремештана слова... конкретно у горњем реду се склоне Ђ и Ж и преместе се доле у доњи ред. Јесте да су то само 2 слова али брате мили не могу у овим годинама да учим нове распореде тастера. Пробао сам апликације Славдроид, GBoard (гуглове тастаруре), Swift Key тастатуру и још 1-2 којима сам и име заборавио.. али ни на једној од њих нисам успио да подесим распоред слова.

На прошлом телефону сам имао тастатуру која се звала једноставно "srpska tastatura", на google play је имала малу зелену иконицу, величину од 500 килобајта и потпис абракадаба. А опет у себи имала све опције и све се лако могло подесити. Међутим те апликације више нема или ја не могу више нигдје да је нађем, велика штета.
Зна ли неко решење?

Poslednja izmena:
Moram u off, nije mi jasno : ako već pišeš ćirilicom, kako dozvoljavaš sebi ovo : " дефаулту"??? :O:O:O Ili koristi srpske reči ili bar ga opravi na srpski - дифолту ;-)

Sent from S⅞

Jeste meni ćirilica prelepa i jednostavno je tuga sto umire polako ali sa drige strane je jako neprakticna za sve koji imaju barem malo kontatka sa informacionim tehnologijama, evo najbanajliji primer je to sto ne postoji krstena tastatira za telefon a onda sve ostalo...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ко каже да не постоји? SwiftKey ради одлично.

Nije rekao čovek da ne radi već je 3 posta ranije naveo šta ne može da namesti odnosno nađe ;)

A sta da radim ja koji treba da kucam US, SR-cyr, SR-lat i Korean alphabet? Da gubim vreme svakih 5sek da menjam tastaturu?
I ja volim cirilicu, jer je taj alfabet jedini true 1:1 char:sound mapping na svetu, ali ljudi moji nije prakticno!
Ali i sve to nego... cirilica na Benchu ne znam kako moze da ismeni kojim fontom se prikazuje, a mnogo mi je problematicna za vid. I preskacem sve cirilicne postove, osim ako ne pise neko odgovor na moj post :)

@PC Beast, ja ne vidim uopste ni mesto gde bi mi bio HD :( Koji Android imas? Probao sam pozvati sam sebe, oba broja i telefona imaju HD voice ili kako se vec zove taj bolji zvuk na 3G.

A sta da radim ja koji treba da kucam US, SR-cyr, SR-lat i Korean alphabet? Da gubim vreme svakih 5sek da menjam tastaturu?
I ja volim cirilicu, jer je taj alfabet jedini true 1:1 char:sound mapping na svetu, ali ljudi moji nije prakticno!
Ali i sve to nego... cirilica na Benchu ne znam kako moze da ismeni kojim fontom se prikazuje, a mnogo mi je problematicna za vid. I preskacem sve cirilicne postove, osim ako ne pise neko odgovor na moj post :)

@PC Beast, ja ne vidim uopste ni mesto gde bi mi bio HD :( Koji Android imas? Probao sam pozvati sam sebe, oba broja i telefona imaju HD voice ili kako se vec zove taj bolji zvuk na 3G.
Swiftkey mislim da 3 jezika prati i koriguje istovremeno. Odrekni se jednog srb i eto ga ;)

Imas li ideju koliko je to mucno za stalno saltovanje?:)
Korejski mi ne treba toliko puno, pa i nekako... ali ova tri bi morao da saltam stvarno na nekoliko sekundi :)

@alfaunits Ne razumem zašto bi šaltao bilo šta?

Od pre nekih nedelju dana S7 edge mi se od recimo 10% do 100% umesto 1 sat i 40 minuta puni oko 3 sata i 10 minuta. Napominjem da koristim originalni punjac i kabl, i nikada nisam koristio fast charge. Danas probam da zamenim kabl, tj uzeo sam od Huawei p9 lite, stavio njegov kabl na moj punjac i napunio se za 1 sat i 40 min, sto znaci da je kabl otisao (samo mi nije jasno sta mu moze da ode pa da puni duplo sporije?!).
Sve u svemu, gde mogu da kupim zamenski, ili originalni kabl za Samsung?

Ako ti nije frka vidi na aliju, mada svaki usb b ce to vrsi posao, nema greske....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Sto bi cekao sa Alija, kad ima u bilo kojoj prodavnici po 300-400din...
Ja sam 3 kabla promenio za godinu dana koriscenja S7...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Da, baš često odlaze...mada kako i ne bi onako tanki :(

Od pre nekih nedelju dana S7 edge mi se od recimo 10% do 100% umesto 1 sat i 40 minuta puni oko 3 sata i 10 minuta. Napominjem da koristim originalni punjac i kabl, i nikada nisam koristio fast charge. Danas probam da zamenim kabl, tj uzeo sam od Huawei p9 lite, stavio njegov kabl na moj punjac i napunio se za 1 sat i 40 min, sto znaci da je kabl otisao (samo mi nije jasno sta mu moze da ode pa da puni duplo sporije?!).
Sve u svemu, gde mogu da kupim zamenski, ili originalni kabl za Samsung?
Da ne bi čekao zbog euro, dva, uzeo sa KP Ugreen kabli 1.5m, za 500 kinti, odličan! Pitao sam skoro i ja za to isto što i ti, isti problem bio, i rekoše ljudi Ugreen ili Aukey, nećeš pogrešiti.

Sent from S⅞

Hvala svima na pomoci. Sto je najgore, kabl i punjac uopste nisam pomerao godinu dana :) stoji stalno ukljucen, i jednom dnevno ga prikacim na mob.
Bas cu da pogledam Ugreen ili Aukey kabl :)

Nazad
Vrh Dno