Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Kako beše ona fora da se pogura apdejt, što smo svi koristili kad je stigao Oreo? Ne mogu da nađem post.

Mi A1 Tapatalk

malecno. pre nije bilo manje od 100MB, ako se ne varam

Kako beše ona fora da se pogura apdejt, što smo svi koristili kad je stigao Oreo? Ne mogu da nađem post.

Mi A1 Tapatalk
Nađeš Google Services Framework u apps - disable - force stop - restart telefona - enable Google Services Framework - check update. :)

Upravo tako sam sad dobio i feb. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kod mene neće sa ovim forom. Mada nije kao da mi se žuri da dobijem ovaj februarski apdejt. Telefon radi kao sat.

Закрпа за фебруар у марту....

Pitanje... Imam magisk i par modula, međutim adaway je instaliran kao posebna aplikacija, tako da je on izmenio host file. E sad, dal mogu da instaliram ažuriranje tako što idem restore host iz ad away, pa uninstall magisk bez reboota pa instaliram ažuriranja, zatim opet install magisk u drugi slot pa onda reboot? Iil mi fasuje boot loop zbog host fajla?

Ja sa rootom uz pomoc magisk managera imam update, ali kad kliknem install, pocne da ga skida i onda mi pise cannot install system update.

Pitanje... Imam magisk i par modula, međutim adaway je instaliran kao posebna aplikacija, tako da je on izmenio host file. E sad, dal mogu da instaliram ažuriranje tako što idem restore host iz ad away, pa uninstall magisk bez reboota pa instaliram ažuriranja, zatim opet install magisk u drugi slot pa onda reboot? Iil mi fasuje boot loop zbog host fajla?

Sacekaj fastboot, sad ce za koji dan, pa lepo preko mi flash-a roknes uz sacuvane podatke.

Podesio telefon pre 3 meseca i nisam ništa čačkao, sve radi, milina, nekad je tako bilo na iOS :D

VIP i Telenor imaju HD kvalitet, MTS ne.
Sad sam primetio. Zvala me majka ona je na 2g, nema HD ikonice u dnu slike kada razgovaram(slike kontakta), sad me zvao brat on je na 3g eto ikonice HD u dnu slike. Mts smo svi.

Izvinjavam se za off topic ali sam morao da probam..
Takođe čim je HD ikonica dole mnogo se bolje čuje sagovornik..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Da li neko zna zašto selfi kamera okreće sliku naopačke na mobilnom telefonu ? Slika ona mene kako treba, ali stvari iza mene tj slike npr slova i brojeve okreće naopačke
Okrene brojeve i slova na satu ili kalendaru naopačke, a sat i kalendar na kameri stoje kako treba. Nakon okidanja brojevi i slova ispadaju kako treba, ako je u pitanju blizina, u suprotnom ostaju naopačke

Obrisao sam malopre magisk(full uninstall), restartujem telefon i upadne u bootloop. Izbacuje mi stalno ovu gresku i restartuje se(slika ispod).

Udjem u recovery i odradim hard reset, ali ne daje nikakve promene.

Instaliram adb fastboot tool i probam sa mi flash tool-om. Skinem poslednji stable rom i štikliram čuvanje podataka i flešuje za 1 sekund do 100% i izbaci grešku "modem_e error" i nema dalje. Pokušao sam i sa zaključavanjem bootloader-a i brisanje svih podataka, ali ne daje rezultate.

Prilozi

• Install-Xiaomi-Mi-A1-December-Update-No-Command-Screen.jpg
    Install-Xiaomi-Mi-A1-December-Update-No-Command-Screen.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 190
Prebaci rom u drugi folder, meni se desavalo sa mi flesom ako postoji space u folder path-u, da isto odradi za 1 sekundu fles, tj nista ne odradi... Pricam za rn4

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako nece iz mi flash, iskopiraj sadrzaj adb folder-a u rom/images...(mora unlocked BL)

https://app.box.com/s/v69p8cwh1ixn761tw8riv661tzs7cujo

Shift+desni klik bilo gde u images folder-u, pokreni adb shell a telefon ubaci u fastboot i zakaci za racunar

Kucaj

fastboot flash boot boot.img

Kada zavrsi

fastboot flash system system.img

Kada zavrsi

fastboot flash userdata userdata.img

Kada zavrsi

fastboot reboot

Nakon restarta, treba da boot-uje normalno...

Poslednja izmena:
Radi perfektno. Vratio sam ga u normalu. Hvala cheers

Rekao Kide bice ovde kukanja...
Ljudi, polako...Ko ima root-ovan telefon, neka saceka fastboot rom, a ako je bas nestrpljiv neka flesuje ovaj zadnji preko Mi flash uz opciju "save user data" i tako vraca na full stock(podaci i app ostaju) i onda radi OTA.
Ovo igranje sa magiskom, unroot-om i ostalo, zaobidjite...

Mene zato i mrzelo da rutujem kada dolazi update. Mnogo cimanja, a ovako radi perfektno.

Da li neko ima problem sa sistecim zvukom pri video razgovoru na viberu ??? ( pitam ovo treci put , valjda ce biti treca sreca :) ) Da li je to ono sto je pominjano kao neki problem sa mikrofonom za sta postoji fix na rootu ?
Pri Skype razgovoru problem je prilicno manje izrazen cini mi se ....
To je jedina stvar koja me nervira kod ovog telefona ... ostalo je sve super , btw crveni rules :)
Da ne bude da i tebe cooliram...
Da, desava se taj problem na Viber-u.
Ne stalno, ali sa vecinom ljudi u zadnje vreme se javlja neki "echo " i "losa veza". Ja to pripisujem Viberu jer je bas dobra app :)

Poslednja izmena:
Ја сам још увек на поморанџи... Ради као првог дана...

Da ne bude da i tebe cooliram...
Da, desava se taj problem na Viber-u.
Ne stalno, ali sa vecinom ljudi u zadnje vreme se javlja neki "echo " i "losa veza". Ja to pripisujem Viberu jer je , bas dobra app :)

Zahvaljujem

Danas mi je stigao telefon i za sada sam zaista prezadovoljan...jedino me zeza audio jack od slusalica, nece ceo da udje cak iako ga pritisnem znatno jace nego sto bih to uradio na drugom telefonu, je l se desilo ovo nekom?
Trazio sam po netu i jedino sto sam nasao jeste da guram jako dok ne udje :D ali nekim ljudima koji su ovako odradili pokazuje da su slusalice povezane cak i kada ih izvade.

Nista na silu, ostetices jack...Probaj druge slusalice, ne treba neka velika sila da bi se ubacio jack.

meni je juce stigao i kad sam hteo da probam slusalice kako rade nisam do kraja jack stavio bas zbog toga sto teze ulaze, mislio sam da su skroz usle kad ono medjutim.. malo teze ulazi al pripazi ipak da ne preteras. i primetio sam da je dosta ostra ta zavrsinica za ulaz sa slusalice i za usb, to nisam odmah primetio kad sam ga cackao ranije pre nego sto sam uzeo, osim toga i nemam neke primedbe na izradu dosta je dobra.

Meni nije uspeo da instalira sa ovom forom preko magiska. Uradio sam sve kako tamo pise i kad sam restartovao telefon upadne u bootloop. Posle sam usao u fastboot i preko mi flash ubacio poslednji fastboot rom, pa onda azurirao i ponovo instalirao magisk. Sad radi sve kako treba. :)

Probao sam ostala 3 para koja sam imao i nijedne ne ulaze, niti ih telefon registruje kada ih ubacim koliko moze...verovatno mora jace da se gurne ali se plasim da ne zeznem nesto.

Рекламирај то... На три Телефона слушке улазе како треба...

Vrh Dno