Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

A jel aktiviran 4G na tim karticama od strane MTS-a?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam imao problem sa postpaid internet karticom. Nije hteo 4G da radi dok nisam stavio APN "3gnet".

@Strider, okej je sve. Mislio sam da nemas slucajno MDIG2 model, koji je za indijsko trziste, on nema neke frekvencije. Ne znam sta bi moglo biti.

Postpaid kartice u pitanju,4G kartice,aktiviran 4G?Ako je ovo ispunjeno moralo bi da radi pod uslovom da postoji 4G signal...

@Kidence, veljadj Postpaid, aktiviran je 4G i na mojoj i na bratovljevoj kartici, ne radi 4g ni sa mojom ni sa njegovom. Sve stock je trenutno, nemam čak ni root.
@podvarak Sada sam probao da preimenujem APN, ništa se nije promenilo.
@Djolkosh Nije, kačio sam već i slike kutije, Španac je.

A u drugom telefonu imas 4g sa tim karticama?

Brat ima na Redmi Note 4X sa svojom karticom, svoju nisam pokušavao tada da ubacim u njegov telefon. Imao sam na Galaxy Note 4 4g ranije, sada mi ti telefoni nisu pri ruci.

Brat ima na Redmi Note 4X sa svojom karticom, svoju nisam pokušavao tada da ubacim u njegov telefon. Imao sam na Galaxy Note 4 4g ranije, sada mi ti telefoni nisu pri ruci.
Proveri APN-ove, sve korak po korak... Ili ih pobrisi sve pa probaj rucno da ih dodas, pronadji uputstvo na netu....

Sent from my Redmi Note 4x

Kada ideš na manuelnu pretragu mreža pronalazi li 4G mreže Telenora i VIP-a?

Cudno, on ima na RN4X koji ima samo na 1800mhz 4G, a ti nemas uopste na telefonu koji podrzava i 1800 i 800mhz.

Edit:

Napravi novi APN, nazovi ga kako hoces i podesi ovako:

APN = 3gnet
Username = mts
Password = 064
Sva ostala polja ostaju prazna.

nakon toga ga podesi kao default i restartuj telefon.

Poslednja izmena:
Kada ideš na manuelnu pretragu mreža pronalazi li 4G mreže Telenora i VIP-a?
Živim na Kosmetu, ovde od naših mreža ima samo mts. Iskreno, nikada nisam do sada pokušavao manuelnu pretragu, on uhvati 4G signal, ali kad pokušam da se zakačim na mts 4G on izgubi mrežu i kroz desetak sekundi se vrati na 3g:
afac70bdc8cde567c7f345a62f01cfad.jpg

bfafe94775cb8455b5525818ed3685ff.jpg
dab9eee0ea88d22f30849f8b5d5b5eec.jpg

Cudno, on ima na RN4X koji ima samo na 1800mhz 4G, a ti nemas uopste na telefonu koji podrzava i 1800 i 800mhz.

On živi u Nišu i kaže mi da nikada nije imao problem sa prijemom 4G signala

Poslednja izmena:
Bitno je da vidi 4G mreže,znači da je ispravan.Problem je najverovatnije u podešavanju APN kao što je neko već napisao.

Editovao sam moj prethodni post, probaj tako da podesis.

Ne znam ja za taj softverski bug, meni nije poznat... Cudno da nece da prihvati 3gnet... gprswap je valjda za 3g net max, mislim da sa tim setovanjima nece uhvatiti 4G...
Kao drugo, ne znam nikog da ima pripejd karticu i da ima 4G na mts..Jel to moze sa obicnom karticom ili mora da bude internet kartica ?!

Poslednja izmena:
U dialeru idi *#*#4636#*#* pa phone information, idi na set preferred network type i podesi na LTE only... Pa vidi sta ce se desiti...
c0def69028846892b137b7ebd8a480c4.jpg

Ps, nemoj slucajno da diras 3 vertikalne tackice gore desno i da menjas select radio band....mozes da izgubis skroz mrezu losim odabirom (z'bano posle vratiti veruj mi)...

41ca349ff8fae218d2c8f0d061bfcc2d.jpg

Poslednja izmena:
Nikada nije ni bilo.Zato ga odmah i izbaci kada ručno izabere 4G.

Ijjjaaaoooo kad me djilkos vidi sa gsm only na ss hahahhhaha :)

@spaxon Izgubi mrežu kada podesim LTE only. Je l treba da stoji LTE/TD-SCDMA/WCDMA? Nisam obraćao pažnju šta je bilo

@Kidence Postpaid, Mix S tarifu imam, tako sam i napisao na prethodnoj strani

Poslednja izmena:
Pa rekose ti upravo kidence i velja da izgleda na pripejdu ne moze 4G.... *** :(

А јел ти активиран у њиховом систему? Ја имам микс л пакет и ради 4г. Позови оператера и питај.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Po treći put druže, postpaid sam, nisam pripaid
Ijjjaooo tek sad videh gore tvoj post da si na postpejdu, jedino onda ako ti nisu u mts aktivirali 4G ili mozda imas stariju sim karticu (probaj da ti daju drugu u mts-u)... U krajnjem slucaju sta bih ja uradio a da mi treba 4G, odradio bih backup, a onda jedan dobar factory reset....

Ijjjaooo tek sad videh gore tvoj post da si na postpejdu, jedino onda ako ti nisu u mts aktivirali 4G ili mozda imas stariju sim karticu (probaj da ti daju drugu u mts-u)... U krajnjem slucaju sta bih ja uradio a da mi treba 4G, odradio bih backup, a onda jedan dobar factory reset....

А јел ти активиран у њиховом систему? Ја имам микс л пакет и ради 4г. Позови оператера и питај.

Ma i menjao sam skoro karticu, dali nam neke nove sa dualnim brojevima (jedna kartica dva broja, ostaje nam stari 064 broj i dobili smo i novi 04XXXXXXX broj koji još uvek nije aktivan). Rekoh već, nije do kartice, da jeste radila bi bratovljeva.

Možda postoji problem da baznom stanicom.

Nigde mi ni po centralnoj Srbiji nije radio 4G.

А јел брат има 4г са том картицом на другом телефону? То што су дали нову картицу не значи и да је на њој у систему укључен 4г. Ја сам пре неки дан добио нано картицу и кад су ми дали рече оператер успут сам ти активирао и 4г. И ради ми.

Ima on 4G naveo sam već, radi mu bez problema iako ima Note 4X. Na sajtu mts-a stoji da je svim novim korisnicima automatski uključen 4G. Ja ni sa prošlom (pre zamene) nisam imao 4G u A1, a sa njom sam imao LTE u Galaxy Note 4

Nazad
Vrh Dno