Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Veoma slicnu nedoumicu sam imao i ja, bratovu karticu kad sam ubacio prvi put nije hteo da prikaze na 4G, pa posle probao Vip i ponovo bratovu i prokazao 4g bez problema, a na mojoj nece. Da napomenem da je i brat a i ja na Miks S i da sam trazio 4G karticu pri potpisivanju produzetka ugovora, ali meni iako su dali "4G" karticu ne radi. 3G je sasvim dovoljan sto se brzine tice tako da jos uvek nisam nasao za shodno da idem da se raspravljam sa njima...

Mene malo cudi kako to da drug na J5 2016 i drugi S8 imaju mnogo bolji prijem mreze (vidim da im npr instagram ucitava lepo sve) a meni nece i muci se, cas 2G, pa predje na 3G kratko, pa izgubi mrezu i tako u krug (radi se o jednom podrumcetu u gradu gde je slabiji signal malo kad se sidje.) Nekako ako mogu da navedem neku manu na mi a1 za sad je prijem signala, tu mi brljavi nesto, desi se i kuci pun signal i samo se iskljuci signal na 3 sec i vrati (ne smeta nego sto mi zapisti notifikacija da nema signala pa se poveze).

I zadnje jel vam izbacuje notifikacije Cell Broadcast? To bude kad menjam delove grada pa mi pise gde se povezao (Npr. Nis, Nis-cair, Nis-centar...)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Imao je drug isti problem sa RN4x,samo što kod njega ni 3g nije hteo da radi,već samo 2g.I to mu se je desilo nakon što je prešao granicu iz Hrvatske u Srbiju.Ništa nije pomoglo od flešovanja(bukvalno smo sve probali) i na kraju mu je uvažena garancija i evo sad novi 4x šljaka za sve pare sa istim karticama .Nisam rekao da mu je 4g radio kod nas pre nego što je otišao za Hrvatsku,znači da je bio neki problem u hardveru a ne softveru.Tako da,ako je u garanciji,menjaj što pre.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Moja greska, ja sam uneo zabunu...Ti si mene malo zbunio sa onim linkom ka setovanjima i kada si napisao da ti samo radi gprswap kao APN... sorry

Edit:
A iz opisa problema definitivno ti imas problem sa karticom/MTS-om.
Telefon da ima neki problem sa 4G ne bi ni video 4G signal kada skeniras manuelno mreze.
Kao drugo, ti kada izaberes 4G, tebe mreza odbije...To moras resiti sa MTS, neki problem je do njih...

Poslednja izmena:
Samo da razjasnimo, APN "3gnet" se kod mt:s koristi samo za kartice iz Postpejd mobilni net paketa. Ja sam takvu karticu ubacio u telefon i uz onaj default APN grpswap/gprsinternet nije hteo da se poveze na 4G. Onda sam video da u onom tzv. MIFI ruteru koji sam dobio u paketu stoji APN "3gnet", ukucao ga rucno u telefon i dobio 4G.

Trebao bi danas verovatno da preuzmem tel, kad budem instalirao sve ove sigurnosne zakrpe i Oreo, jel dovoljno da odradim samo factory iz settingsa ili da idem hr preko vol i power, tj sta je bolje?

i jedno pitanje za clanove koji imaju ili su imali dodir sa crvenim Mi A1, jel isto klizav kao i crni i kako se vide otisci na ledjima u odnosu na crni, kakva je tekstura ledja na crvenom? sa crnim sam se ranije malo poigrao i svidja mi se izrada tel al mi se cini malo klizav, ostisci su se videli nista posebno kao npr kod staklenih ledja al ipak sam malo promecivao.

Narucio sam i ja ovaj telefon, pa me zanima da li posle svih update-ova mogu da odradim hard reset iz podesavanja ili mora preko one fore power i volume dugme istovremeno?

Sto bi to radio kad je svez sistem?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ovde su pisali da nakon update na oreo treba da se odradi factory reset da ne bi bilo nekih problema.

Da ali oni su 2-3 meseca koristili telefon.
To ima smisla ukoliko si koristio pa imas probleme, da neki repovi prave s.ranje.Ovako, pogotovo kad je nova nekoriscena stvar, nema logike.

Ja realno nisam radio ni pocetkom januara, kad sam presao na oreo, jer nisam imao problema.

Cak i posle 2-3 meseca koriscenja i nakon apdejta nema potrebe raditi hard reset. Moze, po zelji, Clear Cache nakon apdejta...

Послато са Mi A1 користећи Tapatalk

Meni npr. nije radilo automatsko osvetljenje dok nisam odradio hard reset. Sto ne mora da znači da ni kod tebe neće raditi.

Kad smo kod Cash-a, jel cistite vi to ili ne? Na MIUI i drugim andoidima u Storage ima Cash memory koji se lako cisti a na mi a1 mora app po app...?

Uradi FR, ne kosta te nista... Ne moze da skodi, ali moze da koristi :)

Pojavila se opcija za prevlačenje prsta:
Screenshot_20180301-194640.png

kako se pojavljuje ona "HD" ikonica u status baru, jel to za volte, i jel funkcionise u Vip-u? posto u podesavanjima nigde ne vidim opciju.

Ne znam na šta misliš, ali VoLTE ne podržava ni jedan operator kod nas

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ivan je ranije nesto pisao kako Vip i valjda MTS imaju HD pozive i da se primeti razlika u toku razgovora pa sam mislio da je to to..

Vip ima sigurno, a mts tesko, mozda telenor!?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kod oca na Redmi 4x ukljucen VOLTE VIP je operater kod mene pise ne podrzava operater - Telenor.

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Da li neko ima problem sa sistecim zvukom pri video razgovoru na viberu ??? ( pitam ovo treci put , valjda ce biti treca sreca :) ) Da li je to ono sto je pominjano kao neki problem sa mikrofonom za sta postoji fix na rootu ?
Pri Skype razgovoru problem je prilicno manje izrazen cini mi se ....
To je jedina stvar koja me nervira kod ovog telefona ... ostalo je sve super , btw crveni rules :)

Podesio telefon pre 3 meseca i nisam ništa čačkao, sve radi, milina, nekad je tako bilo na iOS :D

Ivan je ranije nesto pisao kako Vip i valjda MTS imaju HD pozive i da se primeti razlika u toku razgovora pa sam mislio da je to to..

VIP i Telenor imaju HD kvalitet, MTS ne.

Ja sam na mts. I kada me neko zove ko je na 3g i kad sam ja na istom izađe mi dole u uglu HD i stvarno se čuje full.. Nznm šta je to.. Ali dosta se bolje čuje i jasnije..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mozda koristi net za poziv? Kao tipa viber/whatsapp?

Izgleda da je krenuo february update

jel treba nesto posebno da se podesava ili je automatski ukljuceno, kako funkcionise taj HD zvuk?
Ništa se ne podešava, osim ako nisi ugasio u telefonu. Moraš biti na 3G ti i onaj ko te zove. To je u suštini kodek koji je operater uveo, od operatera zavisi.

Aj da vidimo dal će bude bolje?!
a526d72efbae8022f9d47aab4786ed6c.jpg

Nazad
Vrh Dno