Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocena na imdb je dovoljna preporuka za izbegavanje serije, trenutno je 3,7/10 [emoji3]

Ovo je jedino Bjelogrlic mogao da snimi a da lici na nesto, a on kolko znam nije hteo da se upusta u to jer je znao da bez ogromnog budzeta nije mogao ovo da izvede a da valja.
Da, Bjela je hteo da radi, sa 80% drugačijom glumačkom postavom, ali je tražio da RTS (država) bude generalni sponzor i rekao cifru po epizodi. RTS je bio spreman da ispuni 15% te cifre.
Kada je Bjela odustao od projekta, sve mi je bilo jasno i bez gledanja!
Kao prvo, ljudi scenario ne postoji!
Što mi jedan naš vrhunski glumac odgovori na Twitteru onomad (pitao sam ga da li bi bolji glumci izvukli stvar) - "sine, ne postoji taj Marlon Brando koji od g***a od scenarija može da napravi nešto dobro"!

Da, Bjela je hteo da radi, sa 80% drugačijom glumačkom postavom, ali je tražio da RTS (država) bude generalni sponzor i rekao cifru po epizodi. RTS je bio spreman da ispuni 15% te cifre.
Kada je Bjela odustao od projekta, sve mi je bilo jasno i bez gledanja!
Kao prvo, ljudi scenario ne postoji!
Što mi jedan naš vrhunski glumac odgovori na Twitteru onomad (pitao sam ga da li bi bolji glumci izvukli stvar) - "sine, ne postoji taj Marlon Brando koji od g***a od scenarija može da napravi nešto dobro"!
+1
Kolko sam cuo Nemanjici su koštali oko 3 mil evra prva sezona, sto je realno mala cifra za ovaj tip serije i kod nas kamoli u inostranstvu. A jos kad seriju rade amateri ono ispadne gore nego sto smo i zamisljali da ce da bude.

Al ajde kod nas tesko da bi bilo rentabilno uloziti mnogo vecu cifru u seriju jer se nece to vratiti kroz odnos ulozeno/dobijeno, a tesko možemo da prodamo seriju nekim zapadnim zemljama jer ih briga da gledaju seriju koja nije na engleskom jeziku.

Nisu toliko tolosi Nemanjici, bas sam sinoc odgledao epizodu. To su onima kojima smeta sve sto je domace. :) Pogledaj sam pa ces sam zakljuciti da li je toliko lose ili ne.
Nije brate istina. Ne znam tvoj ukus i kriterijume, ali bas pokusavam da ih opravdam na svaki moguci nacin. Te nasi su, te budzet, te ovo, ono, ali ne vredi.. serija je jednostavno uzasna, sramota najtacnije receno.
Krajnje neozbiljan pristup ovako velikom i moze se reci vaznom projektu.. pa reditelj je isti kao u seriji "Moj rodjak sa sela". Samo odgledajte jednu epizodu i bice vam jasno koliko su opusteno pristupili realizaciji.

Poslednja izmena od urednika:
Napisao sam da sam pogledao sinoć epizodu. Prvu i jedinu do sada. Nije to toliko loše, zato sam i rekao neka pogleda sam, pa odluči.

+1
Kolko sam cuo Nemanjici su koštali oko 3 mil evra prva sezona, sto je realno mala cifra za ovaj tip serije i kod nas kamoli u inostranstvu. A jos kad seriju rade amateri ono ispadne gore nego sto smo i zamisljali da ce da bude.

Al ajde kod nas tesko da bi bilo rentabilno uloziti mnogo vecu cifru u seriju jer se nece to vratiti kroz odnos ulozeno/dobijeno, a tesko možemo da prodamo seriju nekim zapadnim zemljama jer ih briga da gledaju seriju koja nije na engleskom jeziku.

Ma da, ja mislim da za ovakav tip serije, a da bi bio dobar neophodno milionče po epizodi.

Za ovo je potrebna ozbiljna produkcija. Ali ako se secate za Boj na Kosovu iz 1989. nije trebalo puno para ali je uradjen mnogo kvalitetnije i sa ozbiljnijom glumackom ekipom.

Nemanjice mozda mogu da iskoriste za neki dokumentarac (gde bi potpuno isekli ton i ubacili dobru naraciju).

Meni je ovo sa zamonasenjem Rastka
ispred freske bas dobro (foreshadowing 600 godina) :D

@Zuba1970

Samo kad se uporedi sta i kako izgovaraju:

npr. "Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana" sa "Ti care nisi normalan"

Poslednja izmena:
Ma da, ja mislim da za ovakav tip serije, a da bi bio dobar neophodno milionče po epizodi.
Pa da. Bolje da je nisu ni snimali ako ce ovako da ispadne. Ipak je ovo nasa istorija a ne neka izmisljena prica.

Sad posle ovog promasaja ne moze se snimati ponovo. Ako su hteli da se stvarno potrude da ovo bude dobro, morala bi i drzava da stane finansijski, da se odaberu najbolji nasi scenaristi i strani ako treba+istoricari i da se nekoliko godina studiozno radi na tome.

Serija nije morala da bude istorijski 100% tacna, jer to ne bi bilo ni previse zanimljivo za gledanje. Morala je da ucini da marimo za likove, da oni ne budu samo neki kostimirani ljudi koji izgovaraju neki tekst iz istorijske čitanke, nego da to bude priblizno nekim zapadnim serijama slicne tematike.

Za Nemanjice, no comment ;)

Nego gde gledate serije ili skidate? Zanima me serija Longmire, ima na Netflixu, ali samo Netflix North America, tako da na ovom nalogu ne mogu. Gledao sam na milion mesta nema sanse sve da nadjem.

Imas na kodiju (video sam u drugoj temi da koristis)

placenta ili fantastic addon (mislim 720p)

Završio Trapped 2015,sličan Fortitude kvalitet ali zanimljiviji.Cak igra jedan glavni glumac iz Fortitude. Drži pažnju i neizvesnost do samog kraja. 8/10
Neko reče da će biti nastavak a to me iskreno raduje. Priča je zaokružena ali ima mesta za nastavak.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Kako bi ocenio Fortitude u poređenju sa Bron, Forbrydelsen etc?

Sent from mTalk

Nemanjice mozda mogu da iskoriste za neki dokumentarac (gde bi potpuno isekli ton i ubacili dobru naraciju).

Samo kad se uporedi sta i kako izgovaraju:

npr. "Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana" sa "Ti care nisi normalan"
Upravo to, ono kad bukvalno ne verujem sta cujem, kao sto je neko rekao trudim se da je opravdam na sve nacine ali ne ide, kostimi nisu losi, muzika moze da prodje ajde, ali ovo ostalo, ja bi im trazio da vrate 3 miliona..

Nema ovde da se kupi nista sto vredi milion po epizodi, a i da ima, opet bi to bila potpuna megalomanija.

Ova tema je u siromasnoj drzavi za neki ozbiljniji dokumentarac koji bi ukupno trajao nekoliko sati (iz dva ili tri dela), i koji bi se reklamirao po RTS kao besan, i reprizirao jednom mesecno dok svi ne odgledaju po par puta (ako je iz tri dela, petak, subota, nedelja, posle dnevnika).

Da li smo mi stvarno u poziciji da razbacujemo po preko deset miliona po sezoni od desetak sati, pored svih zivih serija koje ionako krademo sa interneta!?
Pricam iz ugla nas koji ovde pisemo, babe, dede i Vucic mogu da imaju svoj rezon, u koji ne ulazim.

I, da ne bude da sam van teme, serija mi nije toliko uzasna koliko sam ocekivao po komentarima nakon "pilot epizode" (nisam gledao), ali svakako nije dobra.

Ocekivao sam gore, cisto iz razloga sto mi imamo i Radosa Bajica, a Boga mi i mog "omiljenog" Sotru, koji su manje napljuvani od ovih.

Ipak bih, na kraju, mnogo radije gledao i ovakve Nemanjice, nego razne sotroglavice.

Poslednja izmena:
Kako bi ocenio Fortitude u poređenju sa Bron, Forbrydelsen etc?

Sent from mTalk
Forbrydelsen i The killing su mi sledeće na spisku kad već vozim isti žanr.
Fortitude je daleko ispod Broen
Preteraše ga sa woodoo tripovima u drugoj sezoni
A Trapped je ipak realnija i bliža Broen po zapletu i realnosti. Broen bih možda uporedio sa The Fall , ostalo je sve ispod.

I, da ne bude da sam van teme, serija mi nije toliko uzasna koliko sam ocekivao po komentarima nakon "pilot epizode" (nisam gledao), ali svakako nije dobra.
E, taj hit treba obavezno da odgledaš (ako igde može da se nađe)!!! Veruj mi da to ne smeš propustiti [emoji16]

Nemanjići su mi potpuno negledljivi. Serija mi ima neku odvojnu, negativnu auru.

Forbrydelsen i The killing su mi sledeće na spisku kad već vozim isti žanr.
Fortitude je daleko ispod Broen
Preteraše ga sa woodoo tripovima u drugoj sezoni
A Trapped je ipak realnija i bliža Broen po zapletu i realnosti. Broen bih možda uporedio sa The Fall , ostalo je sve ispod.

Dobro, osim Fortitude gledao sam ih sve, probaću ga.
Znaš da je The Kiling u stvari američka verzija Forbrydelsen? Inače, Forbrydelsen je VRLO zarazan, planiraj da ćeš da gledaš po nekoliko epizoda za redom.

Sent from mTalk

Nisam znao, sinoć počeo Deadwood a Mr. Robot mi je na pauzi na pola zadnje sezone.The killing imam na netflixu tako da cu to možda prvo da vozim pa posle Forbrydelsen...

Rock & Chips (2010), http://www.imdb.com/title/tt1553620/

T9T17xN.jpg

Story of Del Boy's youth, growing up in Peckham in the 1960's and a prequel to the sitcom Only Fools and Horses.

Prilično dobra mini-serija o tinejdžerskim danima Del Boja. Većina glumaca koji glume poznate likove iz Mućki su odabrani odlično, naročito momak koji glumi mladog Trigera. Inače, g-đa Troter, majka Del Boja i Rodnija, je prilično :eyebrows:

Ako ste gledali Mućke, odgledajte i ovu mini seriju (ukupno traje oko 3 sata).

Nisam znao, sinoć počeo Deadwood a Mr. Robot mi je na pauzi na pola zadnje sezone.The killing imam na netflixu tako da cu to možda prvo da vozim pa posle Forbrydelsen...

Pametno, ma da je to jedna od retkih američkih "krađa" koja je uspešna, meni čak i bolja od originala.

Deadwood, bruka serija. Steta sto nema mnogo western serija, ja ih obozavam. Hell on Wheels takodje vrh.

Sviđa mi se za sad 4 sezona Arrowa. [emoji3] Jedinom ovde verovatno.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Jel Deadwood zaokruzena prica ili tek treba tim najavljenim filmom. Mozda sam i istripovao za najavljeni film. Mada mislim da je neko pominjao da ce Netflix da ga radi.

HBO serija? Pa to dolazi na prvo mesto na listi cim zavrsim Broen i Elektricne snove.

Sviđa mi se za sad 4 sezona Arrowa. [emoji3] Jedinom ovde verovatno.

Sent from my LG V20 using Tapatalk
Bas si spustio kriterijume, posle kad si vec u tom raspolozenju nastavi s Munjom [emoji23]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno