Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Opet ja sa novim vestima: pojavilo se resenje za 30/60fps video za sve senzore, koje ne utice na foto (isprane boje i td.), jer ne dira chromatix, osnovano iskljucivo na podesavanjima libs. Ko zna Ruski: https://youtu.be/GC7fAUnDtZU
Kopiram linkove za nas telefon (instalirati u twrp):
https://drive.google.com/file/d/1d8ek2biAd_ZlpYLg15tamwQ9ci7MSczf/view - patched libs
https://drive.google.com/file/d/12bOAxxFwBQTzFSqStSp3ZdccWopKt3Ad/view - original libs (ako krene po zlu pa da vratite nazad)
Ali na svaki slucaj backup system napravite.
Testirajte.
UPD. Izgleda da nema nekog efekta

Poslednja izmena:
Sto se tice sony senzora i zadnje kamere, nema razlike, opet 30 frejmova, ali zato sad i sa prednjom moze u 30 frejmova, to pre nije mogloIMG_20180206_222201.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Nazalost i kod mene sa samsung nije dalo nekog efekta. Gledam kroz mediainfo. Steta, taman se ponadao da su sredili kameru.

Meni je i 30 frejmova sasvim ok, izgleda fino... Ako nista drugo, sad je prednja postala upotrebljiva sto se snimanja tice :)

Ohoho ima efekat! U mraku gcam podize iso pa se uz vise suma ali bas dobro vidi, i veci fps daje od original libs.

Nazalost i kod mene sa samsung nije dalo nekog efekta. Gledam kroz mediainfo. Steta, taman se ponadao da su sredili kameru.
U svakom slucaju veoma bitno poboljsanje... Recimo pre je bio u gcam dark (oreo rom) tj. mracni video i oko 19fps, a sad je video svetlina normalna i oko 28-30fps daje (samsung senzor)... Hvala za info i zip fajl!

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Ako je neko na MIUI, a ima root, neka proba ovaj zip sto je okacio Caridze i proveri da li ima stabilnih 30 frejmova pri snimanju sa miui kamerom... Hvala unapred!

Ja sam na miui global stable. Provereno. 29.5-30fps drzi celicno. Dosta suma u mraku, ali fps stabilan. 20mbit, fhd, 30fps. (samsung)
Screenshot_2018-02-06-23-47-31-388_org.mediainfo.android.app.png

Poslednja izmena:
sa ovim fixom napokon stabilan FPS (Los 14.1, gcam, omnivision). Jedini problem mi je sto fokus cesto pulsira na gcam, kao da ima problema da drzi fokus konstantan kad treba

Ne..testiram veceras,pa se javim.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
f-kernel flesnut.. videcemo kako sve to radi
567fb508e30709ca15082a0e358a3cd4.jpg
fc96916797824ac71362d05a3b22cc08.jpg
30f8032c3dbd34664e6606625373220b.jpg
509b0d75cb3fe4d38ea50ad09d4d7aee.jpg
4b8375d3361b26962e425127720e2fd3.jpg
4c1c8ae002e6a36009512dd241568010.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Jesi mogao jos koju sliku da okacis u post. Malo je.

Omni Rom 8.1.0 + Franco kernel r3, racunato od ~91% baterije (treba dodati jos ~1 i po sat otprilike)...doduse stavljao sam neke mape na telefon pa sam kacio na komp i zato se malko punio... Sve u svemu odlican posao radi franco, perfomanse + baterija sve super...
191397d97a71b5d845d02ba9670adad2.jpg
7e17d60e6ca5999535e86d8c1c953282.jpg
79d0aed6753682b579c170111f1eebd1.jpg
8e1cc6d9bf8215f904b8b892df8ab990.jpg
ab30061dcfc1572db06b513a1f5fddea.jpg

Poslednja izmena:
Evo sa fixom, omnivision senzor..
f8f62309071bb09056930258d85f6ff5.jpg

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Omni Rom 8.1.0 + Franco kernel r3, racunato od ~91% baterije (treba dodati jos ~1 i po sat otprilike)...doduse stavljao sam neke mape na telefon pa sam kacio na komp i zato se malko punio... Sve u svemu odlican posao radi franco, perfomanse + baterija sve super...

U odnosu na mokee, prednosti/mane?

Kod mene omni 8.1 cak i sa stock kernelom ludo drzi bateriju, nisam uradio screenshot ali sa 100% na 29% sa 6h sot i 2 dana i 17h koriscenja. Franka sam probao ali r2, iz nekog razloga kao da je disejblovao storage particiju, nisam mogao nista da sacuvam, od slike sa vibera pa do downloada bilo cega, navodno sd cars missing. Video sam da je kasnije istog dana izbacio i r3 ali nisam imao vremena da probam. Za sad cu da ostanem na omni stocku, ovo samo po sebi je vrh

U odnosu na mokee, prednosti/mane?

To je sada pitanje Nugat vs. Oreo... Navika je cudo, navikao sam na Nugat interfejs i tu mi je bilo sve pregledno i mogao sam malte ne zmureci da pronadjem u setovanjima sve sto mi treba od opcija u datom momentu, plus je nekako sve bilo lepo na nugatu (mokeu), za razliku od orea. Oreo (Omni rom konkretno) default kernel bio je ok sto se tice brzine i fluidnosti, ali je za nijansu vidno (po meni) sporiji od Mokee-a, sto je sada promenjeno u korist orea i frankovog kernela. Jos je rano da komentarisem autonomiju baterije, ali po svemu sudeci za ovih dan-dva koriscenja f. kernela sjajni su rezultati. Koristim xposed beta za oreo i nedostaje mi par dobrih modula sa nugata, jos ih prave devs-i, bitno je da je tu gravitybox za O. Interfejs i sama sminka orea je po mome misljenju vrlo lose odradjena. Od Lolipopa do Orea nista konkretno nisu promenili za Android (sto se tice interfejsa). LL, MM, N i O sve na istu foru je radjeno (isti Settings, isti Status bar, isti QS, isti Recents, sve jbno isto, dobro su se setili bar power menu da promene :) haha), s' tim da su unazadili zadnju verziju Androida bar sto se tice vizuelnog izgleda. *** odose godine, vec je 2018 a oni idu unazad, *** Splitscreen i PiP.... Jedva cekam Miui 10(X) Oreo pa da predjem na njega, po svemu sudeci tad cu imati RN5 ;)

Kod mene omni 8.1 cak i sa stock kernelom ludo drzi bateriju, nisam uradio screenshot ali sa 100% na 29% sa 6h sot i 2 dana i 17h koriscenja. Franka sam probao ali r2, iz nekog razloga kao da je disejblovao storage particiju, nisam mogao nista da sacuvam, od slike sa vibera pa do downloada bilo cega, navodno sd cars missing. Video sam da je kasnije istog dana izbacio i r3 ali nisam imao vremena da probam. Za sad cu da ostanem na omni stocku, ovo samo po sebi je vrh

Na r3 je sredio to sto se tice internog/eksternog storage-a, sad je sve ok. Sa r1 i r2 se takodje moglo to srediti sa magisk modulom exsdcard access enabler, posle instalacije doticnog modula se pojavila i interna i eksterna memorija...

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi.. jedno pitanje u vezi kernela,kada fleshnem custom rom iz twrp jel instalira kernel ili ostaje kernel koji si imao?

Instalira default-ni stock kernel tog roma, ne ostaje custom.

Koji Nitrogen koristiš? Od Ravi-ja ili?

Izvuces iz Nitrogen rom-a boot.img fajl i preko fastboot-a ga flesujes uz komandu

fastboot flash boot boot.img

Ne moras ceo rom da flesujes.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Možeš. Lakše ti je da iz NitrogenOS ROM zip fajla izvučeš boot.img i preko TWRP-a flešuješ. Kad uđeš u INSTALL deo TWRP-a, klikni desno dugme Install image, (prebaciće se naziv u Install zip) i nađi taj boot.img, klikni na njega, izaberi boot radio button (ne recovery) i odradi swipe da flešuješ. Posle flešuj Magisk ili SuperSU.

Možeš ovo i preko fastboot-a.

Možeš. Lakše ti je da iz NitrogenOS ROM zip fajla izvučeš boot.img i preko TWRP-a flešuješ. Kad uđeš u INSTALL deo TWRP-a, klikni desno dugme Install image, (prebaciće se naziv u Install zip) i nađi taj boot.img, klikni na njega, izaberi boot radio button (ne recovery) i odradi swipe da flešuješ. Posle flešuj Magisk ili SuperSU.

Možeš ovo i preko fastboot-a.
Probao obe pomenute opcije,I naisao na problem sa play prodavnicom. Prestala da radi na prenosu podataka...ne skida uopste...brisao I kes I dalvik..I kes aplikacija..I digao ruke.vratio sam she na nugat RR ROM..

Zna li neko kako da se prebaci sa android 6 na android 7,u pitanju je RN4 MTK?

Koji da uzmem od ovih,ne znam koji ima nougat.Moram da napomenem da nisam nista petljao na telefonu,fabricki je,MTK verzija,DEV rom,MIUI 9.8.2.1.

Vrh Dno