U odnosu na mokee, prednosti/mane?
To je sada pitanje Nugat vs. Oreo... Navika je cudo, navikao sam na Nugat interfejs i tu mi je bilo sve pregledno i mogao sam malte ne zmureci da pronadjem u setovanjima sve sto mi treba od opcija u datom momentu, plus je nekako sve bilo lepo na nugatu (mokeu), za razliku od orea. Oreo (Omni rom konkretno) default kernel bio je ok sto se tice brzine i fluidnosti, ali je za nijansu vidno (po meni) sporiji od Mokee-a, sto je sada promenjeno u korist orea i frankovog kernela. Jos je rano da komentarisem autonomiju baterije, ali po svemu sudeci za ovih dan-dva koriscenja f. kernela sjajni su rezultati. Koristim xposed beta za oreo i nedostaje mi par dobrih modula sa nugata, jos ih prave devs-i, bitno je da je tu gravitybox za O. Interfejs i sama sminka orea je po mome misljenju vrlo lose odradjena. Od Lolipopa do Orea nista konkretno nisu promenili za Android (sto se tice interfejsa). LL, MM, N i O sve na istu foru je radjeno (isti Settings, isti Status bar, isti QS, isti Recents, sve jbno isto, dobro su se setili bar power menu da promene

haha), s' tim da su unazadili zadnju verziju Androida bar sto se tice vizuelnog izgleda. *** odose godine, vec je 2018 a oni idu unazad, *** Splitscreen i PiP.... Jedva cekam Miui 10(X) Oreo pa da predjem na njega, po svemu sudeci tad cu imati RN5
Kod mene omni 8.1 cak i sa stock kernelom ludo drzi bateriju, nisam uradio screenshot ali sa 100% na 29% sa 6h sot i 2 dana i 17h koriscenja. Franka sam probao ali r2, iz nekog razloga kao da je disejblovao storage particiju, nisam mogao nista da sacuvam, od slike sa vibera pa do downloada bilo cega, navodno sd cars missing. Video sam da je kasnije istog dana izbacio i r3 ali nisam imao vremena da probam. Za sad cu da ostanem na omni stocku, ovo samo po sebi je vrh
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Na r3 je sredio to sto se tice internog/eksternog storage-a, sad je sve ok. Sa r1 i r2 se takodje moglo to srediti sa magisk modulom exsdcard access enabler, posle instalacije doticnog modula se pojavila i interna i eksterna memorija...
Sent from my Redmi Note 4x