Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8

Juče mi telefon padne sa kreveta,na sreću ostane čitav,ali dobijem gadnu ogrebotinu po sred ekrana.Toliko me nervira da imam želju da promenim ekran.Da li neko zna da li je moguće promeniti samo staklo,ili ide sve u kompletu?Gde se to može odraditi,i za koju cenu.

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Staklo teško da može da se zameni a da se ne uništi displej.
U kompletu bi trebalo promeniti a deo verovatno imaju samo ovlašćeni servisi i računaj da nije manje od jedno 30.000.

Vidim više vas je pominjalo ProMobi,sutra zovem da se raspitam.

Juče mi telefon padne sa kreveta,na sreću ostane čitav,ali dobijem gadnu ogrebotinu po sred ekrana.Toliko me nervira da imam želju da promenim ekran.Da li neko zna da li je moguće promeniti samo staklo,ili ide sve u kompletu?Gde se to može odraditi,i za koju cenu.

Moze samo staklo da se zameni, poslao sam ti u poruci ko to radi u BG-u i to bas profi.

Kod nas rade zamjenu u Pg za 380 e, tako je bar bilo kad sam ja kupovao fon kad je tek izašao, jednom momku pao i polomio se, moguće da je sad nešto niža cijena

Ako nije duboka ogrebotina, nekada i folija završava posao.

Sent from my SM-T825 TAB S3

Lelee gde bas na displey. Ja sam narucio sa ebaya wallet futrolu, da ne razmisljam. Ipak je ovo ozbiljna masina gde recimo taj display kosta ko jedan skromniji lcd televizor. Lep je telefon, meni najlepsi na trzistu i greota ga je spakovati u futrolu. Ali na tu lepotu cu da se naviknem za 10 dana i sve ce da se svede na funkcionalnost tj ono sto je unutra.
@proday ja sam mislio da si ti vec vlasnik ove tacnice?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ne garantujem da je 100% tako, ali sam čitao (a mislim i slušao na nekom klipu na yt) da whitestone dome staklo (verovatno i sva ostala koja se lepe loca lepkom celom površinom) gotovo skroz neutrališu ogrebotinu...u fazonu popuni je lepak i ispod stakla se ne primeti uopšte niti ima bilo kakve anomalije u radu. Probaj da pretražiš malo na tu temu...jeftinije bi te izašlo a imaš i dodatnu zaštitu.

@Kurttrasel nisam još druže. Previše mi doplate trenutno a i kontam s9 da sačekam pa ću onda da vidim gde da se usmerim. Takođe nerviralo me što adhell nije radio doskora na n8 kako treba ;) Razmišljam se čak i o mate 10 pro zbog baterije, vidim da je baš hvale. Mada tehnički i s8 mi je savršen, radi sve kako treba.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Ne garantujem da je 100% tako, ali sam čitao (a mislim i slušao na nekom klipu na yt) da whitestone dome staklo (verovatno i sva ostala koja se lepe loca lepkom celom površinom) gotovo skroz neutrališu ogrebotinu...u fazonu popuni je lepak i ispod stakla se ne primeti uopšte niti ima bilo kakve anomalije u radu. Probaj da pretražiš malo na tu temu...jeftinije bi te izašlo a imaš i dodatnu zaštitu.

@Kurttrasel nisam još druže. Previše mi doplate trenutno a i kontam s9 da sačekam pa ću onda da vidim gde da se usmerim. Takođe nerviralo me što adhell nije radio doskora na n8 kako treba ;) Razmišljam se čak i o mate 10 pro zbog baterije, vidim da je baš hvale. Mada tehnički i s8 mi je savršen, radi sve kako treba.

E to za s9 ti je pametno ako npr nisi neki fan note serije. Ja sam se isto razmisljao o s9 posle price o 1000fps kameri.

Jesam fan note serije...nosio n3, 4 i 5...ali po normalnoj ceni ;) Obožavam olovkicu, maksimalno korisna stvar!

Lelee gde bas na displey. Ja sam narucio sa ebaya wallet futrolu, da ne razmisljam. Ipak je ovo ozbiljna masina gde recimo taj display kosta ko jedan skromniji lcd televizor. Lep je telefon, meni najlepsi na trzistu i greota ga je spakovati u futrolu. Ali na tu lepotu cu da se naviknem za 10 dana i sve ce da se svede na funkcionalnost tj ono sto je unutra.
@proday ja sam mislio da si ti vec vlasnik ove tacnice?

Nadam se da si poručio wallet sa kopčanjem,moj telefon je bio u samsungovom clear view standing cover-u koji se naravno pri padu otvorio,i tel je pao direktno na ekran.

Meni je ta futrola spasila 3 puta telefon od sigurnog loma. Jeste da je telefon u njemu kao opanak ali kad sam kuci izvadim ga ponekad iz futrole da uzivam u lepoti.

Nadam se da si poručio wallet sa kopčanjem,moj telefon je bio u samsungovom clear view standing cover-u koji se naravno pri padu otvorio,i tel je pao direktno na ekran.

To je ono sto sam pisao dosta putw ovde. Samo wallet futrola sa kopcanjem moze da stiti ekran kako treba.. Ja sam to kupio pre nego sto mi je nota stigla. Padao mi je na beton mnogo puta...

Sent from my SM-T825 TAB S3

Šta je ovo? Zamrla tema kompletno. Evo ja da iznesem par utisaka posle mesec dana korišćenja. Prvo, baš mi nedostaje iOS. Nisam mislio da hoće, ali nikako još da sažvaćem Android. Određene aplikacije mi ne rade kako su radile na iOS. Netflix je jedna od njih, dok je drugi primer Speedtest. Obe su lepše na iOS nego na Android. Drugo, primetim da i dalje posle određenog vremena krene fon da sporije radi nego posle svežeg reseta. Nisam navikao ovo da radim ali ću izgleda morati s vremena na vreme da ga resetujem. Treće, kuckanje poruka na ovom fonu mi je loše iskustvo, pretpostavljam da bi isto bilo kao i na iPhone X modelu. Pošto je tastatura malo izdignuta zbog onscreen tastera za navigaciju, dešava mi se da često stisnem space umesto donjeg reda slova. Mnogo više grešim nego na iPhone 7+ modelu. Četvrto, zaključio sam sa mi više smeta edge ivica ekrana nego što mi koristi, jer dok gledam neki video klip često mi se dešava da stisnem nešto na ekranu slučajno. Takođe upotreba olovčice na edge ekranu baš i nije idealna. Inače olovka mi je super stvar, mada meni malo korisna. Peto, dopada mi se opcija da se isključe tj. sakriju ikonice za navigaciju kroz meni. Mada u tom slučaju vrlo slabo radi pritisak na srednjem delu ekrana koje se treba koristiti za izlaz iz aplikacija. Šesto, otključavanje telefona mi je bas smor. Face recognition slabo radi, otisak prsta na katastrofalnom mestu. Kad mi je telefon položen na sto nema šanse da ga otključam a da ga ne podignem i pažljivo pogledam.
Ono što je odlično je: displej koji je vrhunski tu nemam nista loše reći, kamera po meni odlična, opcija da koristim dve kartice, dizajn prelep samo šteta što moram futrolu da nosim, brzo obično I wireless punjenje...
Sve u svemu opasno me vuče da se vratim iOS. Da Note 8 može da gura iOS to bi bio pun pogodak. [emoji5]

Poslednja izmena:
Respect za lepo sumiranje stvari!

Slazem se uglavnom za sve,a najvise za iOS.

Cime su to hipnotisani iOS korisnici da biraju, realno inferiorniji sistem.. Nikad tu nema konkretnog objasnjenja, neki veoma poznati Youtuberi kazu da zbog iMessages biraju iOS, ozbiljno zbog SMS aplikacije lol :)
Kad stavis na papir jako su male prednosti pogotovo kod nas gde nisu ni zvanicno podrzani i skoro niko nema i Mac racunar, gde mogu da se nadju neke prednosti poput Air dropa i slicnih stvari..

Mega zatvoren sistem, kako funkcionalno tako i vizuelno, iTunes grob, nikakva olaksavanja svakodnevnog koriscenja poput Wigdeta, precica.. bukvalno samo ikonice i kao smooth radi (sa iOS 11 i ne bas), ne ide mi u glavu nikako.. :)

Off topic u najavi [emoji1] Ne vidim nijedan razlog zasto bih gubio vreme objasnjavajuci,kada ce svejedno biti obrisano. A ne bi ti uslo u glavu verovatno,kao ni to zasto neko koristi DS telefone (zbog cega si se takodje cudio) [emoji23]

Poslednja izmena:
Kako smarate sa tim iOS je "zatvoren" sistem. ZNAM to, ne sporim da jeste, ali baš mi to i odgovara, verovao ili ne. Hoću telefon sa OS-om koji ima skoro sve "out of the box" što kazu, a ne da jurim aplikacije za sve što hoću da uradim.
Evo ti čist primer jedne od gluposti na Androidu. Bio sam na Kopu prošle nedelje sa devojkom, nešto je slikala ona, nešto ja. Oboje trenutno imamo Samsung telefone. Jedini lak način da razmenimo fotografije i video snimke je bio preko Vibera gde se kvalitet istih sroza katastrofalno. Probali smo i Samsung link sharing koji je totalno bezveze. Isti posao bih na iOS uradili za 5 sekundi preko Air Dropa.

Mogli bi ovako do sjutra, juče sam čačkao 7 plus i taj čuveni X model i presmijao sam se, eto kolega je dao šlagvort kako mu nedostaje a ja se tako smorio dok sam čačkao fon, totalno nezanimljiv, bezličan i dosadan sistem, ne želim da smaram ljude koji ga koriste neka uživaju ali ja ga iskreno džabe ne bih uzeo a još manje koristio, meni je Note 8 generalno spejs šatl za oba telefona, ja ne kapiram kako bi neko ko je koristio android duže godina naročito sada kkada sistem neprestano napreduje mogao da pređe na ios

Imas u viberu podesavanje,da ne gubi na kvalitetu,samo sto je na androidu jezivo reseno. Ne vidis slike odmah kao na iP, nego kopas po fajlovima,tj oznaci.

Evo ti čist primer jedne od gluposti na Androidu. Bio sam na Kopu prošle nedelje sa devojkom, nešto je slikala ona, nešto ja. Oboje trenutno imamo Samsung telefone. Jedini lak način da razmenimo fotografije i video snimke je bio preko Vibera gde se kvalitet istih sroza katastrofalno. Probali smo i Samsung link sharing koji je totalno bezveze. Isti posao bih na iOS uradili za 5 sekundi preko Air Dropa.

Jeste probali bluetooth-om slucajno :) Mozes i preko emaila, Android Beam opcija preko NFC, samo dodirnes drugi telefon, itd..

Poslednja izmena:
Imas u viberu podesavanje,da ne gubi na kvalitetu,samo sto je na androidu jezivo reseno. Ne vidis slike odmah kao na iP, nego kopas po fajlovima,tj oznaci.

O tome i pričam. Sve ti imaš na Androidu samo je tu negde zakopano, moraš da googlaš da nađeš rešenje, ili da skineš neku aplikaciju, itd... Brate hoću da označim slike i video klipove i da ih jednim klikom prebacim na drugi fon. Neću da gubim vreme...

Mogli bi ovako do sjutra, juče sam čačkao 7 plus i taj čuveni X model i presmijao sam se, eto kolega je dao šlagvort kako mu nedostaje a ja se tako smorio dok sam čačkao fon, totalno nezanimljiv, bezličan i dosadan sistem, ne želim da smaram ljude koji ga koriste neka uživaju ali ja ga iskreno džabe ne bih uzeo a još manje koristio, meni je Note 8 generalno spejs šatl za oba telefona, ja ne kapiram kako bi neko ko je koristio android duže godina naročito sada kkada sistem neprestano napreduje mogao da pređe na ios

Ista je situacija kada koristis iOS vise godina,pogotovo ako imas vise Apple uredjaja. Ima tu do navike,a i potrebe korisnika se razlikuju,zato ne treba samo svoje misljenje i potrebe smatrati "realnim" i objektivnim. Kao gosn lozac. [emoji1]

Pa ja ne kažem, ko voli neka uživa, ja sam probao i nema šanse, smorio se posle 10 minuta, ja volim da čačkam, podešavam, pravim kako meni odgovara a za olovku da ne pričam, to je priča za sebe, sad ne bih mogao ni jedan drugi fon da koristim osim note

Ma telefon je klasa za sebe,samo pricamo o sistemu,sto je ipak stvar ukusa i potrebe.

O tome i pričam. Sve ti imaš na Androidu samo je tu negde zakopano, moraš da googlaš da nađeš rešenje, ili da skineš neku aplikaciju, itd... Brate hoću da označim slike i video klipove i da ih jednim klikom prebacim na drugi fon. Neću da gubim vreme...

Vidim probao si sve osim da prebacis slike Bluetoothom.

Neki dan ja došao u foto radnju da izradim sliku iz kafea koju sam prije 10tak minuta uslikao i tražim od lika email, da proslijedim sliku, kaže on daj mi telefon, označi sliku i proslijedi je bluetoothom na njegov PC. Reko zar i to može? :) *** 10 godina iOS-a je ostavilo traga.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Probaj Android Beam, kad ides "Share" na sliku pa ces imati ponudjeno.. Odma si izdivljao na prazno a nisi se upoznao sa telefonom :) Jednostavnije i brze od bluetootha, kog si takodje izignorisao.

Kako smarate sa tim iOS je "zatvoren" sistem. ZNAM to, ne sporim da jeste, ali baš mi to i odgovara, verovao ili ne. Hoću telefon sa OS-om koji ima skoro sve "out of the box" što kazu, a ne da jurim aplikacije za sve što hoću da uradim.

Upravo ti je kolega rekao kako da to uradiš mnogo brže i lakše, samo je problem što jos nisi savladao sistem..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno