Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

je li se pojavilo ikakvo bolje resenje za stabilniji GCam u uslovima dobrog osvetljenja? Ja flashovah one camera blobs preko cardinala ali i dalje kamera puca nenormalno cim ima svijetla

Probaj neku stariju ver, recimo GCam_4.4.012.156195200-41155109_7.0H_PIXEL_XL2_Full_v2.2

Jel to vezano samo za RN4 za pucanje kad je dobro osvetljenje? Posto ja to nemam na A1.

Mozda je od senzora do senzora posto i kod mene nema ni jednog kraha nebitno u kakvim uslovima na xiaomi eu

ja imam Omni senzor nazad, na MIUI-u nije bilo toliko crashovanja ali sad na Cardinalu preko dana svaka 5ta slika uspije iako sam flesovao camera blobs sa MIUI-a

Zeni na nougat nijednom nije crashovala. Inace, Miui

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ubacio sam LOS 14.1 i imam dva problemcica.
- Ekran mi je nekako zut. Na MIUI je bila cisto bela boje, a ovde je nekako zuckasta.
-U imeniku ne mogu da nadjem da mi prikazuje kontakte sa SIM kartice. Ima import sim i google nalog, ali nikako da mi prikazuje sa kartice.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ubacio sam LOS 14.1 i imam dva problemcica.
- Ekran mi je nekako zut. Na MIUI je bila cisto bela boje, a ovde je nekako zuckasta.
-U imeniku ne mogu da nadjem da mi prikazuje kontakte sa SIM kartice. Ima import sim i google nalog, ali nikako da mi prikazuje sa kartice.

1. LiveDisplay pa podesi, pogasi sve modove
2. Jesi probao import sa sim kartice?

Sad se beli kao sneg. :) Valjda je to to.

Moze import samo ja bih pre da selektujem sim i to je to. Kao sto je na MIUI.

@Bobajakuda Ako hoćeš samo sa SIM kartice da vidiš kontakte, importuj sa SIM-a na phone (ne na google nalog). Ideš contacts to display pa PHONE.

Narode gdje da nadjem official miui da flashnem preko twrp-a ili rwp-a?

I sto kazete na ovo:

https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3741315&share_fid=3793&share_type=t

AutoFlasher[cmd][SD][Google camera without root][Redmi Note 4]

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Imaš Global Stable V9.2.1.0 TWRP flashable

Global Beta 8.1.25 TWRP flashable

Moraš SuperSU ili Magisk ili lazy flasher da flešuješ ako hoćeš da zadržiš TWRP.

Poslednja izmena:
Evo jedne sa slow shutter.IMG_20180128_223551.jpg
Hvala caridze!

Poslednja izmena:
@zile995 pa ti si kralj, veliko hvala brate :)

https://photos.app.goo.gl/croSYdJcQcTAxWck1

redom poredjane GCam sa slow shutter-om (sto je Caridze okacio), Gcam sa default shutterom i portovana MIUI kamera (koristim LOS 14.1). Napolju je veoma slabo svijetlo, fasciniran sam koliko svijetla uspije ovaj senzor(Omni) da izvuce sa ovom Google kamerom.

I jos kad bi neko mogao okaciti link ka uputstvu ili napisati uputstvo kako instalirati gcam na rn4 bez root-ovanja..? Znaci samo na otkljucan telefon.

To nije izvodljivo, root je neophodan

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Može li mala pomoć, cilj mi je isto da poteram Google Camera app...?

1. Otključao sam bootloader, flešnuo TWRP i nakon njega LazyFlasher. Da li mi je za root dovoljno samo da iz TWRP flešnem SuperSU, ili treba i SuperSU i sa njim opet LazyFlasher (tim redom)?

2. Kada je telefon root-ovan, da li je sledeći korak da editujem build.prop i omogućim Camera2 API? Da li nakon toga mogu da instaliram Google Camera App?

@MiloshBg, kao minimum potreban je twrp (bilo za stalno, ili boot nakratko), ako za stalno potreban je ili root, ili lazyflasher. A inace mozes iz twrp da instaliras ovo i to ce ti aktivirati camera2api bez potrebe da sam cackas build.prop (t.j. to je metod kako mozes proci bez root).

Prilozi

• Camera_2API_addon.zip
    179 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima! Sutra ću da roknem SuperSU i LazyFlasher posle njega i to je onda valjda to... Pretpostavljam da treći u nizu može biti i ovaj addon što je postavio Caridze, i da ne moram da se zezam ručno sa build.prop

Ako se flesuje Super Su, Lazy ne treba...Super Su patchuje BL, tako da Lazy nije potreban.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Znaci flashanjem SuperSU-a, lazyflashera i magisk-a se dobije root pristup i potrebno je samo jedno od tog napravit?

Ili SuperSU ili Magisk, izaberi jedan.

https://yadi.sk/d/Vh_N0krC3RvFFU Evo ver gcam (+clone) sa slow shutter mod + manual focus + hdr na obe kamere + portrait na obe kamere + podesavanje denoise (min\norm denoise). Minimalna podesavanja, ali ima skoro sve (nema pixel configs sa zsl za brz auto hdr, t.j. koristi iskljucivo nexus configs). Ta ver je napravljena special for redmi note 4 snap clanom foruma 4pda.ru UriKill (link na post http://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=833225&view=findpost&p=69722101), clone je uradjen clanom istog foruma WideRNS (link na post http://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=833225&view=findpost&p=69736900)
Probajte. Kod mene na android 7 miui global 9.0.5.0 radi ok. Ko ne koristi pixel configs - eto univerzalne kamere.

Tek sad primetio da ova ver ima problema sa noise. Ignorisite gornju poruku, cekamo fix.

Crashuje skoro bilo koja ponekad. Ma da ova trebala bi biti stabilnija. Nego uhvatio sam je danas da bas mnogo suma daje u polumraku, moguce zbog nexus 6 hdr+ auto konfiga (obicno koristim nexus 6p u takvim uslovima i on neuporedivo manje suma daje), jer kad podesim njega na ver 018 2e od BSG - sve identicno na svetlu, jos nisam u polumraku proverio. Kad bude update - ja cu da javim. A za sada moze da se koristi, samo oprez kad je polumrak i slikate bez slow shutter. Izgleda da nije univerzalna ver gcam, kao sto sam mislio.
p.s. probajte i model nexus 5x uz slow shutter (mozda je cak i bolji od nexus 6p), samsung sensor

Poslednja izmena:
Vrh Dno