Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Zahvaljujem, tu sam uz manje modifikacije uspeo da otklonim pink boju sa zadnje kamere. Prednja i dalje ima kad je upaljen hdr

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Da li si stavio u podesavanjima Fix black level front camera na 64.00?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Sad jesam, i uklonjen je tint. Hvala :)

Sa 4pda za Mi Max 2 modifikovana kamera, radi manual focus i na RN4.

Screenshot_20180127-123913.png
Screenshot_20180127-123923.png

Zile, moze li link od ove kamere?

Jedno pitanje za korisnike xiaomi.eu romova, da li je neko pokusao da flesuje neki custom kernel? Prvenstveno pitam zbog KCAL-a. Ja probao sa Stormguardom, ali nije mi bas nesto lepo radio.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Skinete poslednju verxiju skullshady
a01776d5504fdd5a776f4d683d66ebd8.jpg

Izvinjavam se što nisam čitao od početka teme, koji je model bolji, 4 ili 4x?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako su oba sa snapdragon cipsetom, onda su isti uz razliku sto rn4 global ima b20

Note 4 ima mtk čipset X ima SD

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ima i rn4x sa mtk... Najbolje da procitas prvi post u ovoj temi, pise razlika u verzijama sa sve nazivima i oznakama

Znači kao da namerno prave konfuziju sa oznakama. Postoje oba modela, i note 4 i note 4x sa jednim i drugim procesorom.

Uzeh obični RN4 global sa SD-om. Hvala na pojašnjenju.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jel postoji neka fora da se zaobiđe ovo čekanje od 30 dana za otključavanje još jednog telefona na istom nalogu?

Koj rom i kernel preporucujete? I ako ima nesto od tih gcam-ova da valja, da ne izbacuje iz aplikacije, oba senzora kamere su samsung. Hvala na odgovoru

Moram reci da Gcam vadi max iz Note 4x kamere. Razlika je neverovatna

Svima savetujem na probu gcam sa slow shutter mod: https://drive.google.com/file/d/1Lg4uuoiWM4c_XS8KZp4NXOsFkIY4M50B/view
link na xda https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/themes/google-camera-portrait-mode-t3736859
Radi na nasem telefonu iskljucivo uz nexus 6 auto hdr+ config (+preporucujem nexus 6p model + super high). U podesavanjima auto-exposure mode obavezno izabrati slow shutter (ako to ne uradite - imate obican gcam). I probajte slike uvece, obavezno dobro fiksirati telefon (slika bas dugo).

Poslednja izmena:
IMG_20180128_144019.jpg slow shutter (0,669s, iso 1399)
IMG_20180128_144110.jpg obican gcam hdr+ (1/10s, iso 6704)

Poslednja izmena:
A ako smanjiš analog gain na 200? Imaćeš manje šuma svakako.

GC 3.2 hvale dosta.

@zile995, nije poenta u analog gain uopste. Zbog slow shutter automatski drasticno smanjuje iso. Obicne slike u prostoriji tesko naterati da predju iso 150, a obican gcam ide i preko 1000. Tu nikakav analog gain ne moze da spasi situaciju sa noise, mislim moze denoise da odradi, ali i detalje gubis automatski.

Da, u pravu si. Vidim da ima Gcam verzija sa manual ISO, ali to ne radi dobro na RN4.

Dzabe to kad ne možeš shutter n rn4x da produžiš više od 1-2sec, trebalo bi i do 10-15 za dobre noće fotke na iso 100. I neki stativ

@DjoleMC, ako ne gresim kod sony sensora moze i 16s (kod mene je samsung). U svakom slucaju u teskim uslovima ova ver gcam za sada izgleda da se pokazuje cak bolje i od snap camera uz llm32 (manje noise i jos hdr+ radi). Tako da stativ i bice extra nocne fotke. Ovo gore sto sam slikao - to je dosta zamracena prostorija bila.

Probao sam onaj mod za miui kameru za full manual, nije mogao vise od 1/6 na ov senzoru. Ako sony moze vise , onda je to super

Dzabe to kad ne možeš shutter n rn4x da produžiš više od 1-2sec, trebalo bi i do 10-15 za dobre noće fotke na iso 100. I neki stativ
Cak i kad je Iso 100, sto je duza expo dobijas više grain. Tako da nekad je jedini spas vise ISO pa manji expo

Nazad
Vrh Dno