Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Pokusavam da udjem u recovery (power+volume up) ali mi se pojavi "No command" na ekranu.

Ne moras tako. Idi u settings, System, reset, factory reset.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Izasao mi update od 89,0 MB,jel smem da uradim update,posto sam rootovao fon?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ne smes. Moras vratiti skroz nazad sve, pa onda instalirati taj update, pa onda opet otkljucavanje bootloadera, pa root, pa gcam.

Pa moze bez vracanja, ako je radio metodu da mu ostane ota. Mada nekada nece da radi i izbacuje gresku.

Pratio sam instrukcije sa vise klipova,svuda je pisalo ROOT MI A1 WITHOUT DISABLING OTA UPDATES.
Sta moze najgore da se desi,ako probam?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Zar ne može da flešuje apdejt kroz flashfire?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Шта ће да постане овај телефон кад избаце кернел....замисли ЛОС на овоме....[emoji3][emoji3][emoji3].

@Иван зашто не смањиш ДПИ у Билд пропу?
На 400 рецимо....добоћеш иконицу више сигурно,

Opaaa.
Nakon delimičnog flešovanja fona (preko MiFlash Tool-a) stigao, posle 2 dana, December Sec. Update (bio je August nakon fleša) i nakon reboota (posle Decenber install-a) odmah Oreoooo :) apdejt. Sam, od sebe, i ničime izazvan.
Long Live Oreo!

Poslednja izmena:
Ohohooo. OREO zvanično!
Nice :)

Шта ће да постане овај телефон кад избаце кернел....замисли ЛОС на овоме....[emoji3][emoji3][emoji3].

@Иван зашто не смањиш ДПИ у Билд пропу?
На 400 рецимо....добоћеш иконицу више сигурно,

Ok, ali gde? Nisam nikad menjao ništa u bulidprob sem dodavanja linija za kameru.

Posto mi je stigao update na Oreo, kako je najbezbednije odraditi full backup(aplikacije, sms, settings) pre factory reset ? Kako bi se nakon reseta vratilo u stanje sve kako je bilo na Nougat-u.

Ne radiš ništa. Samo ga pusti da se apdejtuje i . Sve ostaje kako jeste što se apk tiče (i podešavanja).

Teško da će ostati sve posle factory reseta...

Dobio sam obaveštenje za Oreo 8.1 (januarski) OTA apdejt, ali telefon uvek skine 89 MB i ubrzo po početku instalacije kaže da postoji problem sa istom i nudi da probam ponovo. Tako u krug, opet skine i pukne na istom mestu. Restartvao sam, ali isto je.
Nemam root ni twrp, a imam otključan bootloader i instaliran samo Magisk Manager (ne i Magisk).

Šta bi mogao da probam da ovo proradi? Imam Oreo 8.0 instaliran preko OTA čim sam nabavio telefon.

Skini fastboot rom i flesuj preko mi flash uz opciju Save user data.

Poslednja izmena:
Jel konstatovao vec neko da je posle januarskog update-a charging rapidly postao opet samo charging..Makar kod mene od sinoc.?

Teško da će ostati sve posle factory reseta...
Meni ostalo ama baš sve. I sistemska podešavanja i aplikacije a sve to uz pregršt novih Oreo funkcija koje su se pojavile ili preimenovale stare sa Nougata.

Ne pricate o istim stvarima, @neogeo ti pricas o OTA update-u sa Nougat na Oreo, dok on prica o fabrickom resetu telefona. U slucaju fabrickog reseta ili vracanja na fabricka podesavanja sve se brise.

Sta, izasao 8.1 vec? Nisam ispratio.

Posto mi je stigao update na Oreo, kako je najbezbednije odraditi full backup(aplikacije, sms, settings) pre factory reset ? Kako bi se nakon reseta vratilo u stanje sve kako je bilo na Nougat-u.
Ako sam ga dobro razumeo, dobio je OTA sa Nougata na Oreo. OTA ne briše ništa odnosno, OTA ne radi fabrički reset osim ako mu @coaaca ne zada ručno Favtory reset komandu nakon apdejta (što sam ja prevideo) te s' toga sledi izvinjenjeee!

Nije izašao 8.1 no je oznaka fajla takva pa se *rkaju pojmovi...

Poslednja izmena:
Uh, iscitah od 20. (da preskocim najave) do zadnje prethodna 3h i 99% uzimam i ja ovaj fon, bio sam pre za neku economy klasu ali posto ga ima za vec 195€ 32GB nek ide zivot.
Ili se tripujem ili je neko ovde napisao da je kamera ili Sony u najmanjem broju slucajeva, ili Samsung mozda svaki 5. a resto Omnivision, jel moze na neki nacin da se probere Sony ili bar Samsung, negde sam nekad citao da po nekim siframa na kutiji moze, ili... ?

Drugo pitanje je za Global verziju, mislio sam da to znaci nas punjac ali ispade da ne nego da ide adapter samo, mada vidim pominjani su par puta, Djilkos bese koju stranu iza i neko oko polovine teme, i cak sliku bacili klasicni punjac za EU, on mi je u toj prici manje bitan nego ako nadjem sa EU punjacem spram UK jel to znaci i 800MHz band samim tim, presao bih na VIP verovatno, dosta je MTS-u bilo 15 godina, a tamo me naplasise dobar deo baznih stanica bas te hercaze posebno kod nas u "ruralu", ili nije tako?
Ko zna gde ima sa Sony ili bar Sami kamerom i jos ako je EU a ne UK punjac nek pusti PP (makar bio i 64GB model)...

Mi A1 ima samo Omnivision senzor,ta lutrija je kod Redmi Note 4x.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Aha, OK onda, a sto se band 800MHz tice?

Vrh Dno