Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako bese idu stvari sa led sijalicama, do kog broja sam bezbedan da me ne okarakterisu kao "svercera"? Treba mi za luster 4 kom onih e14, msm i deb*l bi skapirao da je za licu upotrebu, ali nisam siguran za nase carinike, pa rekoh da proverim kako ste vi prolazili u takvim slucajevima.
P.S. Bg carina u pitanju.
Ma sve je ok, ne brini. Narucivao sam ja i po 10 sijalica i nije bilo problema. Ja sam odavno izmenjao sve u ledove.

Tapatalk

13 dana na carini, paket od 17$.
Pa šta mu rade više!?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Hmmmm, pokusao da narucim dve baterije na banggood-u za dron koji imam, i kaze "This warehouse can not ship to your location.". Kontaktiram live chat help, kazu da nasa carina ne prima baterije. Jel to istina, ili se Banggood nesto zabagovao? Ne narucuje 20 baterija, nego dve. Uostalom ako mali RC helikopter moze da stigne sa dve baterije u kutuji, koja je razlika ako narucim dve za dron? Ima li neko neki info?
I na koji nacin ja sada da narucim dodatne baterije za dron, posto ih nema u Srbiji?

Hvala!

EDIT: evo gledam neke baterije na DealExtreme-u, kaze "Due to new airline safety regulations announced by the ICAO, shipping of “pure power” products to your shipping address is not allowed. SKU:408922"

Poslednja izmena:
Probaj i na GearBest-u. Oni, čini mi se, šalju baterije za Srbiju. Nisam 100% siguran.

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Oznaka baterije?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Velika, 500gr, konkretno Rapunzel Cocoa Powder samo je bio. Ali njegova vrednost je 7$. Bila je neka greska, porucio sam njega plus nesto od 40$, sto "nisu imali". Refundirali razliku, i poslali besplatno samo kakao ;) Zato je i prosao bez carine.

@Septi, od 6./7. jos nisu prosli u BGu :( Ali izgleda da ne ide vise sve u istu korpu, kao da rade vise skladista, delova BG-a ili sta vec.. jer nekoliko puta ljudima dodje za 5., a drugima ceka 10. dana, istog dana pristiglo u BG.

@Dejan, i to moze preko Poste?
@Nemanja, ako ima radnju, moze i na sebe i na radnju. Ako je firma, bolje na firmu, jer u suprotnom zavisi od volje carinika :(

Hvala.
A šta se radi kad stigne paket i carina javi da je preko 3 komada za dalju prodaju? Verovatno se nose neki papiri, ali koji?
Pošta ima svoju špediciju, a po zakonu može i svako pravno lice da uradi špediciju. Naravno ako nemaju iskustva sa tim bolje je platiti, a nisam siguran ni da pošta dozvoljava da to radi neko drugi.
Koliko pošta naplaćuje špediciju?
Da li može da se zahteva da to uradi pošta i kako se to radi?

Danas mi je stiglo pismo da dostavim racun ili fakturu za posiljku... zna li neko da li mogu na mail da im psoaljem to..?

Hvala.
A šta se radi kad stigne paket i carina javi da je preko 3 komada za dalju prodaju? Verovatno se nose neki papiri, ali koji?
Samo za spediciju dokumenta se popunjavaju od strane firme. Posto je meni na radnju dolazilo (koja se vodi na mene..) nista drugo nisu trazili. I ja sam samo preko DHLa jednom tako narucio nesto, moguce da inace traze druga dokumenta i da mora da se dostavi u Posti negde, a ne moze preko maila.

Posta ima svoj cenovnik, jeftinija je od DHLa, ali ne preterano; tako da je (ne)isplativost slicna :(
Ti poruci postom, jeftiniji je shipping ako nista drugo, pa ako mora spedicija, opet ispadne ukupno jeftinije.

http://www.upravacarina.rs/cyr/Konta...e/Beograd.aspx
Carinska ispostava Pošta Beograd
Telefon: +381 11 2015-800 lok. 11822
[email protected]
Ako niko od sluzbenika nema informaciju , trazite upravnika-sefa Knezevic Vladimira

@Pe11e

Za transport baterija postoje posebni uslovi...
Drugar je pre par meseci narucivao neke baterije i isto je bilo problema.Kinez se bas potrudio i uspeo posle
par pokusaja da posalje preko malezijske poste ( Pos Malaysia ) - paket je dosao za 50-ak dana.

Ne znam koje baterije naručujete ali sa ovog sajta nije bilo problema [emoji41]
Ru.nkon.nl

To sa baterijama je problem u EU, oni su zabranili tranzit baterija iz Kine.

Meni su prošle 18650 [emoji14]

Prolaze sa nKona jer se salju direktno iz EU, bez tranzita.
Iz Kine je skoro nemoguce, pa Xiaomi PB ne mogu da se dobiju vise :(

Posiljka of $5.50 vec 12 dana na carini... pre toga 12 dana trebalo da stigne u Srbiju...

Sram ih bilo, ja bi im poslao jednu protestnu notu da to ubrzaju, jer.... jer.... nemaju pravo da.... da.... cek, sta nemaju pravo?:)
Nemaju pravo da te ne ubace ispred reda, posto ti je posiljka dosla brzo? Imaju obavezu da ti je isporuce u roku od x dana?

5 meseca unapred vam je receno da ce biti grkljanac od 11.11. i vec 5 godina vam se govori da je januara uzas, ali ne - zalimo se 12 dana sto stoji u mesecu u kome je pola dana neradno, ostalih pola meseca su svi mrzovoljni, a opet carina radi skoro ceo mesec, da ne bi ostajali i po mesec dana paketi...

Kome se ne svidja, ima alternative - DHL, UPS, FedEx.

Li-ion isl. baterije kao mogu da se zapale/eksplodiraju u avionu, valjda zbog pritiska ili nešto, pa kao mogu da se koriste za tempirane bombe... terorizam, ovo, ono... i onda neće sve avio kompanije da ih voze. Ali poneke hoće, neko ovde spomenu malezijsku - oni su uvek hteli. Znači samo je pitanje da li u trenutku kada kupuješ baterije, postoji avio kompanija koja će da ih doveze do tvoje zemlje.
Za Srbiju je najčešća situacija da ne mogu da se pošalju, ali npr. u proteklih 6-7 godina je otprilike tokom svake postojao po jedan ili dva perioda od npr. po mesec ili dva dana kada ih je bilo moguće poslati.

Dakle, ako ti se ne žuri - proveravaš s vremena na vreme situaciju, a ako ti se žuri - pošalješ ih kod nekoga negde u inostranstvo, pa onda odatle vidiš kako ćeš dalje.
Treća opcija, ali samo za neke standardne, npr. 18650 isl, je da ih kupiš u Srbiji po 3-4 puta višoj ceni nego kod Kineza.

Blesava situacija, kupiš telefon ili e-cigaretu ili bilo šta... i nema problema. A ako hoćeš obaška rezervnu bateriju za isti telefon ili e-cigaretu, onda ne može.
Valjda se računa da je ova baterija u uređaju kao sigurna, a da ovoj koja ide obaška nešto tokom transporta može prespojiti plus i minus? Pojma nemam.

nebitno za lion baterije, za njihovo slanje u srbiju naplacuju neku sulude cifre koliko sam shvatio tako da te komad dodje ubi boze...

Tako je, 28e je GPSom, a 33e FedEx-om za nekoliko 18650. Bilo jedna, bilo 5, nisam isprobao koliki je limit za 28e.
Dok je za unutar EU, 4e!

^^

Da, u pravu si.
Li-ion sam uvek uzimao kod Kineza, sa NKON-a samo Eneloop. Poštarina za Eneloop je €4.5, a za ovu Sony-VTC6 €28.53 (u Švajcarsku može za oko €6, ali valjda samo drumom ili železnicom).

Sa druge strane, Sonijeva VTC6 baterija u Srbiji sigurno košta 10-ak evra, pa ako npr. sa NKON-a naručiš 5 komada (x €3.75) i platiš poštarinu od €28.53, već ti na tih 5 komada ispada jeftinije nego ovde.

Naravno, najbolje je sačekati Kineze, ako ti se ne žuri. Ja sam poslednji put kupovao Li-ion sa GearBest-a negde početkom prošle godine. Posle toga nisam proveravao, ali verujem da je bilo perioda kada su se mogle poslati. Trenutno ne može, sad sam pogledao.

Jel uzimao neko nešto sa thomann.de na sajtu ima i obračun u rsd ali ispadnu velike poštarine ima li neka druga vraijanta da ne platim 35e poštarinu za plastiku od 10e?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Cim moze, uvek neko javi u temi o baterijama.
^za baterije.

ako je neko kupio amazefit bip sat za do 50e dal je prosao bez carine?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno