Problem je što klima ne duva u pravcu hodnika, nije bilo načina da se montira tako. Ovako, duva u dnevnu sobu i kuhinju, pa ne može da zagreje spavaću sobu.![]()
Sad sam proverio, ta peć i mašina za pranje veša su noćas potrošile 18kw jeftine struje (sa klimom u slip modu i bojlerom).
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Zato svima i govorim klima u svaku sobu ko može, i nema zime.
Za prosečnog čovu...koji je u većini je to izuzetno skupa investicija.Kupovina,ugradnja i redovan servis...ne znam koliko se isplati u odnosu na recimo kombinaciju TA+inverter.
Bolje da si umesto tih LLCC preusmerio pare u izolaciju.
Ja sam platio Nokriju i dvije LLCC sa ugradnjom 2016_te 4700KM, kada to prevedemo u RSD izađe 284643RSD, nedavno sam uzeo i Gree Viola u poslovni koja me koštala sa ugradnjom 900KM, u RSD izađe 54506RSD dakle sve ukupno 339149RSD za klime, u septembru prošle godine odrađena generalka na 3 klime koja je koštala 75€.
Struje mi za kompletno kućanstvo dođe 100€, radi Nokrija i jedna LLCC po 12-15 sati dnevno a ostale klime se pale po potrebi.Izolaciju imam samo sa sjevera.
Nebi me zakrpilo 10000€ za izolaciju, potkrovlje, jug, sjever, istok a nemoguće je trenutno odradit sa istoka i zapada izolaciju zbog položaja kuće.
Sa TA postoji problem što je ujutru vruća a uveče mlaka, pa nije konstantna količina toplotne energije koja se predaje u prostor. Meni LT greje 30kvm direktno, i još 10kvm indirektno (hodnik), ali u spavaćoj imam TA od 2kW, radi boljeg komfora. Peć radi kao radijator, tj nikada ne izduvava. Žena je zimogrožljiva, i tako je moralo. U hodniku je druga TA peć, samo ona velika od 6kW, kojoj sam odspojio dva grejača, pa je sada u pogonu samo donji od 2kW. Peć ima 300kg, i radi kao radijator. Uvek je mlaka, i koristi se veći deo zime, kako bi "ubila" hladan vazduh koji uleće u kuću kad se otvaraju ulazna vrata. Sve u svemu, razmišljao sam o dve 07LECA, ali sam shvatio da mi se ne isplati, jer ove dve peći troše malo struje (samo noćnu tarifu), a sve radi kako treba.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Zaboravih da napomenem da sam na obe svoje peći radio generalni remont, i stavio novu izolaciju Knauf H700, tako da cigle unutra budu vrele, a peći tek tople. TA peć sa propalom izolacijom ne bih mogao da trpim u kući, jer ujutru bude vrela, i pregreva prostor. U 6-cu sam uložio 200eur, farbanje, plastifikacija, postolje sa 6 točkića, nova instalacija, grejači, izolacija, termostati. Da već nisam imao peć, batalio bih tu rabotu, jer kanta zauzima dosta prostora.
Evo zanimljivog poredjenja potrosnje, stanarka koja je do februara bila u stanu imala nenormalnu potrosnju u odnosu na mene, a isto zivela sama. kako, ni sam ne znam.![]()
Pogledajte prilog 244837
(novembra sam bio u stanu samo 10ak dana, zato tako mala potrosnja).
Imaj na umu da vuna smrdi prvih par dana dok ne ispari hemija iz nje, pa nemoj zimi to da radiš
Kakva je to izolacija za 10k![]()
Čekaj bre polako, pa ti u izolaciju uračuna i struju, vodu, crep...[emoji23]
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
A gde je nameštaj...
Pa tv, ukrasi... Sou. Treba da uradis izolaciju a ti opisa podizanje sprata. Uradis spoljnu izolaciju stiropor a na tavan polozis staklenu vunu 10cm i resio si.
Razumem čoveka sa ovom matematikom... mi smo krenuli idejom ajde da uradimo izolaziju... a onda mora krov sanirati... oluci... pa kad se radi izolacija valja i na terase staviti pločice... ajd ozidaćemo i dimnjak za pelet jednog dana... i paf, ode 11 000... a nismo bili na moru. A onda uvidiš da je to nedovoljna izolacija... i paf one još 400 na foliju i polaganje stiropora na potkrovlju... pa do godine valja izolovati i plafon na prizemlju... cenim ga pošto mora mrežica i lepak a i radnik ... bolje da ne kalkulišem.
Midea Mission 12 kod mene završava posao odlično za grejanje. Stan od 64 kvadrata, izolacija OK, klima u dnevnoj sobi od 6 ujutru do 11 noću uključena na 23°, posle toga uključena na sleep mod, a od 11 do 7 ujutru ta peć u srednjoj sobi samo akomulira. U stanu konstantno 22° u ostalim sobama, a klima se jedva čuje preko dana. Za decembar je račun za struju bio 3700. Ja prezadovoljan.![]()
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari