Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

I meni se vise svidja nubia, nubia mi je sto se tice izgleda na prvom mestu inace, ali ovaj je jeftiniji i jaci sto se tice softverske podrske, ima oreo. Na strani nubie je izgled i izrada, kamera i verovatno ekran mada dosta hvale na recenzijama i ekran ovog cool-a. A na strani cool-a je baterija podrska, cena i tu treba naglasiti da ovi iz joybuya gde ima da se uzme ova nubia pisu realne cene na paketima tako da mozes ocekivati punu carinu za nubiu. Dok ovi sa aliexpress-a stavljaju gift i sl pa krajnja cena moze da se razlikuje i 50-100€. Nije toliko bas bolja nubia.
Onda idi na Leeco.

Na carini kada vide gift iz Kine, momentalno odbacuju kao varijantu :).

Bolje da staviš neku cenu (zamoliš prodavca) tipa na 100€ pa da platiš 30€ dažbine i da te izađe sve ukupno 200€.

Drugara su zvali odmah, tražili dokaze o uplati itd. Njemu su isto kinezi stavili gift.

Ja bih tako uradio a možeš i da pustiš pa kako prođe...

Heheeh, ja sam iz kine narucio preko 10/telefona, tableta, odece ni sam ne znam koliko, znam ja u prste kako funkcionise nasa carina. Prolazili su mi telefoni bez dinara, leeco X722 pre dva meseca, tablet od 190€. Nemoj da potcenjujes to kada kinezi stave gift, nikada ne znas kada ce nekom cariniku biti mucno da otvara paket. Predlazu mi i ovaj le pro 3 x27. Medjutim za njega nema custom romova a ja bih s vremena na vreme zamenio sistem.

Heheeh, ja sam iz kine narucio preko 10/telefona, tableta, odece ni sam ne znam koliko, znam ja u prste kako funkcionise nasa carina. Prolazili su mi telefoni bez dinara, leeco X722 pre dva meseca, tablet od 190€. Nemoj da potcenjujes to kada kinezi stave gift, nikada ne znas kada ce nekom cariniku biti mucno da otvara paket. Predlazu mi i ovaj le pro 3 x27. Medjutim za njega nema custom romova a ja bih s vremena na vreme zamenio sistem.
Gde živiš? Na niškoj carini nema *******cije, obavezno zovu, ili procene konkretno :)))

Novi pazar, mi potpadamo pod beogradsku koja je zaista korektna. Evo pohvala za njih, nikada me nisu ostetili, naolate realno, manje stvari puste. Zaista korektno i realno.
Novosadska i niska su bas *******e.

Prosao ti je x722 bez dazbina? Pa to je super cuti posto ga pikiram. Takodje Bg carina.

Novi pazar, mi potpadamo pod beogradsku koja je zaista korektna. Evo pohvala za njih, nikada me nisu ostetili, naolate realno, manje stvari puste. Zaista korektno i realno.
Novosadska i niska su bas *******e.
Da da BG je OK, ranije su se neki paketi carinili i u BG-u pa stizali za NI, skoro uvek mi je prolazilo bez dažbina...

Sada samo u NI, znači ne puštaju ni futrole za mobilni, kunem ti se, vide vrednost 2$, oni tu nakače makar carinski pregled, 150 kinti :)

Nekada prođe bez ikakve naplate ali to je baš baš retko.

***, kod nas u Srbiji sve obr(nuto)atno nazalost, u svemu smo naj da ne kazem sta... Umesto da vama Nislijama i jugu Srbije malo olabave i pomalo pustaju tj. progledaju malcice kroz prste, ono vas satrshe... Bas smo zemlja bez ikakve logike u mnogo cemu i u svim porama iliti granama nista ne stima kako bi inace trebalo. Sve moze da se sredi pa i carina da posluje svuda isto po pravilniku, kako u Beogradu, tako u Novom Sadu i Nisu i obrnuto... Mora carina da bude ista tj. jednaka za sve gradjane Srbije i tacka. Ali *** mi ne odlucujemo o tome (gradjani) a trebalo bi da je tako, bas bedak i uzas.

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Pa u BG je najveca guzva, kada bi sve carinili...onda bi bila guzva , mesecima bi se cekalo da paket prodje carinu, zato su u fazonu da pustaju pakete...U Ni i NS je manja guzva, manji priliv paketa i moze sve da se obradi u razumnom vremenu.
U BG ne postuju bas pravila, dok ostali to izgleda sve rade po PS-u.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa u BG je najveca guzva, kada bi sve carinili...onda bi bila guzva , mesecima bi se cekalo da paket prodje carinu, zato su u fazonu da pustaju pakete...U Ni i NS je manja guzva, manji priliv paketa i moze sve da se obradi u razumnom vremenu.
U BG ne postuju bas pravila, dok ostali to izgleda sve rade po PS-u.

Da, ali to nije fer ( uostalom kao i mnogo toga u Srbiji)... ***, nek zaposle jos carinika u Beogradu onda, pa nece biti "guzva" i radice i ovde po PS-u...

Poslednja izmena:
Nike fer ni da neko naplacuje posao za koji je vec placen aka carinski pregled.

Sent from my BL5000 using Tapatalk

A sta je fer u zemlji Srbiji ?! ...Budi srecan i ne talasaj mnogo :) uvek moze da se okrene, pa da i nama naplacuju za maskice i stakla od 1e .

A sta je fer u zemlji Srbiji ?! ...Budi srecan i ne talasaj mnogo :) uvek moze da se okrene, pa da i nama naplacuju za maskice i stakla od 1e .

Znam znam, malo **njam vise nego inace, imam neku inspiraciju danas... [emoji23] ali bez zezanja zao mi juznjaka sto ih deru samo tako i za te maskice i stakla....

Poslednja izmena:
Ajde menjaj taj potpis u R5+, vreme je da se menja taj RN4X...dosta je sluzio :)

Bice, bice :) Javljam utiske...;) Nece Note 5 jos, malo da poguraju R5+ i R5... Ocekujem da ga izbace tek za par meseci...ne pre aprila.

***, kod nas u Srbiji sve obr(nuto)atno nazalost, u svemu smo naj da ne kazem sta... Umesto da vama Nislijama i jugu Srbije malo olabave i pomalo pustaju tj. progledaju malcice kroz prste, ono vas satrshe... Bas smo zemlja bez ikakve logike u mnogo cemu i u svim porama iliti granama nista ne stima kako bi inace trebalo. Sve moze da se sredi pa i carina da posluje svuda isto po pravilniku, kako u Beogradu, tako u Novom Sadu i Nisu i obrnuto... Mora carina da bude ista tj. jednaka za sve gradjane Srbije i tacka. Ali *** mi ne odlucujemo o tome (gradjani) a trebalo bi da je tako, bas bedak i uzas.

Hvala @spaxon na saosećanju :).

Mislim da je baš to, pitanje količine. A možda i nije. Jednom prilikom naručim ja neku sitnicu, stigne to lepo na carinu, oni mi pošalju pismo, otvorim ja kad ono neki papir na kome piše da sam kupio leteći objekat, i 10 stavki koje treba da im dostavim :). Okrenem ja broj telefona, javlja se carinik, kaže ma to je ostalo od čoveka pre tebe, mrzelo ih da menjaju, znači leteći objekat im je template lol, nebitno, kažem ja koliko sam platio, i malo se raspričao sa tim carinikom, pitao me da mu objasnim gde sam tačno kupio itd. Ja objasnih čoveku, rekao sam mu da je fer prema nama građanima da stavi filter po ceni i da carine po najmanjoj a ne sa prvog sajta na koji naiđu bla bla, i rekoh uostalom ranije mi nije baš svaki paket carinjen, kao kroz šalu sam mu rekao možete i koji put da zažmurite, on kaže slušaj, nema šanse, stigao im je dopis iz BG-a da moraju svaki, ali svaki paket da pregledaju i ocarine. I u fazonu se kao iznervirao što su mi stigla par paketa iz BG-a neocarinjena, kreće priča u kojoj zemlji mi živimo, i upravo to, jedno nama kažu a oni drugo rade itd....

Makar vi imate neku šansu da prođete bez dažbina...

Pretpostavljam da je isti dopis stigao i u NS, pa ni tamo ljudi ne smeju da puste ni jedan paket bez pregleda i carine.

Oukitel K5000 ili Oukitel K3 molim vas za misljenje uzela bi za sina do 150-160 eura

Oukitel K5000 ili Oukitel K3 molim vas za misljenje uzela bi za sina do 150-160 eura
Napišite da li biste preko interneta naručili iz kine ili kod nas. Da li za keš, ako je kod nas ili na rate. Opet ako je na rate koja prodavnica. Šta očekujete od telefona itd... Sa više informacija ljudi će vam bolje pomoći.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Hvala @spaxon na saosećanju :).

Mislim da je baš to, pitanje količine. A možda i nije. Jednom prilikom naručim ja neku sitnicu, stigne to lepo na carinu, oni mi pošalju pismo, otvorim ja kad ono neki papir na kome piše da sam kupio leteći objekat, i 10 stavki koje treba da im dostavim :). Okrenem ja broj telefona, javlja se carinik, kaže ma to je ostalo od čoveka pre tebe, mrzelo ih da menjaju, znači leteći objekat im je template lol, nebitno, kažem ja koliko sam platio, i malo se raspričao sa tim carinikom, pitao me da mu objasnim gde sam tačno kupio itd. Ja objasnih čoveku, rekao sam mu da je fer prema nama građanima da stavi filter po ceni i da carine po najmanjoj a ne sa prvog sajta na koji naiđu bla bla, i rekoh uostalom ranije mi nije baš svaki paket carinjen, kao kroz šalu sam mu rekao možete i koji put da zažmurite, on kaže slušaj, nema šanse, stigao im je dopis iz BG-a da moraju svaki, ali svaki paket da pregledaju i ocarine. I u fazonu se kao iznervirao što su mi stigla par paketa iz BG-a neocarinjena, kreće priča u kojoj zemlji mi živimo, i upravo to, jedno nama kažu a oni drugo rade itd....

Makar vi imate neku šansu da prođete bez dažbina...

Pretpostavljam da je isti dopis stigao i u NS, pa ni tamo ljudi ne smeju da puste ni jedan paket bez pregleda i carine.

Ne secam se kad mi je zadnji put paket prosao bez carine (naravno Niska) :)
Al ajd to i razumem, ali da cekam jos uvek paket koji je kod njih od 10.Jan...ranije su bili bar brzi

Napišite da li biste preko interneta naručili iz kine ili kod nas. Da li za keš, ako je kod nas ili na rate. Opet ako je na rate koja prodavnica. Šta očekujete od telefona itd... Sa više informacija ljudi će vam bolje pomoći.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Iz Kine , kes, da ima dobru kameru i da se dobro cuje,vidim ova dva imaju samsung kamere , ali mislim da je za nijansu bolji Oukatel K3 FHD ekran i ppdi 401

Napisala Jefti sta je bitno pa se prikljuci da vidimo sta, hvala

Poslednja izmena:
Ni jedan ni drugi. Gledajte nesto od xiaomi-ja kao sto su vam rekli. Recimo redmi note 4(x) ili nesto od ovih novih redmi 5(+). Ili nesto od leeca koji je trenutno best buy. Ja trenutno pratim i dvoumim se izmedju x820 i x722.

@natasa, definitivno se mani tih okitela i sl brendova. Nema potrebe pored leeca, xaiomija, meizu, zte-a...
Evo recimo

Leeco X722
Leeco X820
Zte nubia M2
Leeco x620
Cool 1
Cool. S1 changer
Xaiomi note 4 i 4X
Meizu mx6
Meizu m6 note
Ako sam neki zaboravio neka me neko nadopuni.

Ne znam jel pametno uopste kockati se sa Nubiom M2, jako malo informacija ima na netu o njoj ok je cena jos ako se porucuje u EU. Procesor kao procesor je ok ali sve ostalo mi je nekako veliki upitnik.
Ili je pametnije uzeti nesto provereno xiaomi, meizu .....

Iz Kine , kes, da ima dobru kameru i da se dobro cuje,vidim ova dva imaju samsung kamere , ali mislim da je za nijansu bolji Oukatel K3 FHD ekran i ppdi 401
Nataša svakako ne bih preporučio Oukitel i brendove tog tipa za taj novac. Često stavljaju lažne specifikacije.

To što piše da je Samsung senzor, može da budu istina, i to je neki slabiji/stariji senzor. A može da bude i laž.

Xiaomi, Leeco, Meizu, Nubia itd, od njih je OK da se uzme telefon, za taj novac.

Na to dodajte 32% dažbina.

Meni su pored ovih modela koje je naveo Veljko, interesantni Xiaomi MI A1 ili MI 5X.

Razlikuje ih jedino FM radio i tip androida, mi a1 ima stock android a mi 5x MIUI.

Ja bih pre odabrao MI 5X ali se teže nalazi.

Mi A1 košta 200€ na KP sa garancijom od godinu dana.

Sličan model je i Redmi 5 plus, neko je već predložio, malo većih dimenzija.

Leeco nudi x722 model po odličnoj ceni ali se nalazi samo u zlatnoj, roze boji.

Cool 1 je isto dobar model, malo slabiji SOC, nalazi se u sivoj boji, 100-120€ košta.

Hvale ga članovi.

Ne secam se kad mi je zadnji put paket prosao bez carine (naravno Niska) :)
Al ajd to i razumem, ali da cekam jos uvek paket koji je kod njih od 10.Jan...ranije su bili bar brzi
Oko NG je uvek sve sporo, puno paketa stigne, ljudi tad dosta kupuju, inače su brzi, osim ako nema cene, tada pokušavaju da te kontaktiraju (šalju pisma, zovu telefonom).

Meni je danas stigla maska za Zuk bez ikakvih dažbina :-D

Eto, da ih ne crnimo samo :), može i to da se desi...

Za koji od ovih Leeco važi da ima najbolju kameru?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh Dno