Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni je leglo na račun drugi dan (posle otkazivanja) inače otkažeš i to je to, sve ide automatski.

Koje su ovo fore sa kinezima?

1. Hoću od istog prodavca da naručim dve stvari, stavim obe u korpu i cena isporuke (koja je paprena) se samo sabere.
Ove dve stvari su u pitanju:
http://s.aliexpress.com/yYJ7VNbQ
http://s.aliexpress.com/BrEvuIbe

- Obična je pošta. Razumem ja da oni cenu proizvoda i isporuke preraspodele zbog carine, ali ako izaberem recimo Rusiju cena isporuke se prepolovi (sa 20 padne na 10$).

2. Isti prodavac (baš ovaj sa linkova iznad, a nije jedini) prodaje isti proizvod u svojoj radnji sa identičnim slikama zaveden kao 3 različita (jedan je prava oznaka, drugi uopšte "crimping tool", treće "crimper"...). Za ovaj drugi link ima 4 ista proizvoda u radnji.

U čemu je fora sa time?

Stavljaju pod različitim imenima da se bolje prilagode pretrazi.

Koje su ovo fore sa kinezima?

1. Hoću od istog prodavca da naručim dve stvari, stavim obe u korpu i cena isporuke (koja je paprena) se samo sabere.
Ove dve stvari su u pitanju:
http://s.aliexpress.com/yYJ7VNbQ
http://s.aliexpress.com/BrEvuIbe

- Obična je pošta. Razumem ja da oni cenu proizvoda i isporuke preraspodele zbog carine, ali ako izaberem recimo Rusiju cena isporuke se prepolovi (sa 20 padne na 10$).

2. Isti prodavac (baš ovaj sa linkova iznad, a nije jedini) prodaje isti proizvod u svojoj radnji sa identičnim slikama zaveden kao 3 različita (jedan je prava oznaka, drugi uopšte "crimping tool", treće "crimper"...). Za ovaj drugi link ima 4 ista proizvoda u radnji.

U čemu je fora sa time?
Fora je u tome što se i Kinezi bore sa savetima da se pokrene dispute I javi nije mi stiglo...
To je mera protiv toga.

A ta klešta imaš da kupiš ovde u svakoj malo boljoj kineskoj robnoj kuci ne isplati se da ih čekaš a mislim i da su ovde jeftinija.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Brale ja ovo platio 150 din kod kineza u radnji.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja sam kupovao neke stvari na metar. Za svaki metar hteli su da mi naplate poštarinu :D

Gde ste našli ta klešta?
Inače, tih krimp klešta ima makar 50 vrsta/priključaka, a meni trebaju 3, kod Kineza sa oznakama 02B/28B/48B.

Proguglao sam naše radnje i nisam našao. Nema Wobyhouse, nema radnja alati, nemaju Kinezi kod Beograđanke.

Ima Mikroprinc sa samo jednim od pomenutih priključaka i koštaju 30€.
Kelco ima 3 komada i nijedna nisu ona koja meni trebaju.

Ova sa drugog linka nigde nisam video.

Dajte gde ste to našli, gde da potražim, jer ja više od ovih radnji za alate ne znam.

pa kontra si krenuo ja bi prvo pogledao u bloku 70 a tek na kraju kod beogradjanke:)
A imas ovde na nbgd dosta jako dobro snabdevenih robnih kuca koje drze i alat.

pa kontra si krenuo ja bi prvo pogledao u bloku 70 a tek na kraju kod beogradjanke:)
A imas ovde na nbgd dosta jako dobro snabdevenih robnih kuca koje drze i alat.
Teško da ima ovo sto tražim, još u prodavnici a da nije papreno, ali bih svakako proverio sa nadom da grešim :)

Jel mi možeš pustiti na PM linkove ili adrese i nazive tih radnji gde bih to mogao naći?

Obići ću onda i Kinez u bloku, nego tamo ima milion radnji pa rekoh i da ne gubim ceo dan tamo, a Beograđanka mi je blizu pa zato uglavnom tako tražim (tu i na Terazijama ali je mahom ista roba, što nema na jednom, nema ni na drugom mestu).

@jabree
Jel možeš slikati taj koji si ti uzeo?
Možda si našao striper koji nema podešavanje tenzije (crveno plave boje), a on je i na AE/eBay 1,4$ (mada ni njega nisam video kod nas, a ja bih svakako ovu drugu verziju).

@dedamrsoje
Daj koje su to radnje gde mogu naći (pošalji na PM zbog pravila).

Poslednja izmena:
Mislim da sam ih video u bloku 70 i to u lokalu u prizemlju spoljni deo (zeleni objekat, strana do stambenih zgrada bloka 70, ne do tramvajskih šina, pošto su obe ulice valjda J.G.).

Da tu ima par radnji koje prodaju samo alat.

Meni sa slike deluje kao da je to onaj alat za buksne, jedino ako nije po necemu specificna dimenzija, to bi trebalo da ima kod kineza...
A onaj drugi za skidanje izolacije imas sigurno tamo, ali kvalitet nije bas neki... mozda sad ima boljih.

Ja sam skoro trazio alat za krimpovanje mreznih kablova koji mi zatreba jednom godisnje, i on je kod ovih nasih bio oko 1000din a kod kineza bez 12-13$ nema toga i jos treba da cekas.
Sve sto ima ovde se u sustini ne isplati porucivati cak i kad je malo skuplje jer mozes da vidis sta kupujes, a obicno bude i jeftinije.

Poslednja izmena:
Kod Alija imas ponekad situaciju da je postarina za 1 komad necega besplatna, a kad narucis 2 komada onda se postarina naplacuje. Reklo bi se da ima smisla.
I onda dva puta narucis po 1 komad, pa moraju da salju dva paketa za 0 para. Nidje veze sto bi rekli ..

Posalje ti sve u jednom a ne naplati ti postarinu, probao sam vec. Cak 3 komada sam narucio.

Ajde probajte vi, ja sam i za drugog prodavca danas kupio (neke sitnice po dolar) i opet su se sve isporuke sabirale iako su sve bile po 10-50 centi.
Išao sam preko aplikacije, da nije to problem?!

Evo moje situacije, vidim posle 2 komada shiping nije vise dz. Ja narucim jedan pa drugi pa treci. I posle par dana vidim isti tracking broj za sva 3. Pitam kineza jesi poslao sve u jedan paket, kaze on da.

Gde ste našli ta klešta?
Inače, tih krimp klešta ima makar 50 vrsta/priključaka, a meni trebaju 3, kod Kineza sa oznakama 02B/28B/48B.

Proguglao sam naše radnje i nisam našao. Nema Wobyhouse, nema radnja alati, nemaju Kinezi kod Beograđanke.

Ima Mikroprinc sa samo jednim od pomenutih priključaka i koštaju 30€.
Kelco ima 3 komada i nijedna nisu ona koja meni trebaju.

Ova sa drugog linka nigde nisam video.

Dajte gde ste to našli, gde da potražim, jer ja više od ovih radnji za alate ne znam.
Si probao u "uradi sam" ima onde gde je Ada Huja jedan....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Znači ovde nešto definitivno nije u redu, prvo mi je u poslednji momenat pre automatskog otkazivanja porudžbine prodavac promenio status iz "Shipped", da bih sada (posle 7 dana od promene u Delivery status) tracking number ostao neaktivan, bar po 17track-u.

UPDATE:
Danas mi na mail stigne obaveštenje da je kupac produžio vreme zaštite, sad pogledam na sajtu i vidim da za ovu porudžbu imam pored starog broja za praćenje (sada je on precrtan), novi broj koji isto kao i prošli ne daje nikakve informacije na 17track, s tim da sada na Aliju ne stoji "Waiting for pickup". Otkud sad to i zašto je posle produžio vreme zaštite kada mi je bilo ostalo još 50 dana iste?

Zato sto smizla nije stvarno poslao, dao ti je pogresan (namerno verovatno) tracking #, kada je stvarno mogao da posalje dao pravi (mada ni ovo nije sigurno) a produzio vreme (ne kupac, nego prodavac ^^) da ne bi otvarao dispute ranije :)

@Nemanja, ceo dan sam pokusavao da se setim kako se zvase radnja ta :) Imaju odlican izbor Wurth-ovih kljesta. Jeste skupo, ali stvarno vredi.
Jedino ako ides van pa ih mozes doneti ti je isplativije.

Ako nađeš pusti makar da znam, možda nešto i ispadne.

Inače, gledao sam još klipova za modovanje kablova i preporučuju takva kao što ja hoću, sa tri proreza, ali da nije liveni metal nego sečeni, pa ću videti da li ima u bloku ili uradi sam, ako nema naručiću sa ebay-a za ukupno 20$ i gotovo.

Samo za sečice (za zip vezice i malo jaču žicu) ne mogu da nađem nikakvu preporuku...
Ima neke skupe od 30€ na farnel-u ali i onda comet doda bukvalno 50% od te cene na maržu i poreze a ja ni ovih 30€ ne bih dao a 45€ ne dolazi u obzir.

Ako narucis sa farnela preko 20funti za dz je postarina. Ispod 20 postarina je 4 funte. Nemoj preko nikoga odatle uzimati nego licno.

Hehe :)
Javi ti, pre ces ti ici u Uradi Sam nego ja. Ja imam tek na prolece planove, kada idem po malch za biljke :)
Kod mene na pijaci ima neki slab izbor, ali bas jakih kljesta, ja uzeo neke za hvatanje 400din, ima i obicnih secica za isto. Mislim da za zip bez problema seku, jacu zicu mozda ako sam imas jacinu, nisu bas ostre da same preseku.

Problem je što su neke pravljene od mekog metala i čim staviš nešto tvrđe onda se nazube i možeš da ih baciš.
Ove jače opet moraš ti da pritisneš, ali preseku. Kod njih je zapravo problem što je sečivo isuviše čvrsto i jedino kako možeš da ih pokvariš je da sečeš nešto debelo, što oni preseku bez ikakvih problema, ali bukvalno puknu kada udari jedno sečivo o drugo zbog tvrdoće (što je veća tvrdoća, manja je elastičnost).

Svakako ću ići, prvo do buvljaka, pa ako nema onda Uradi sam, mada ako nema na sajtu neće biti ni tamo...

Koja su dosadasnja iskustva sa kursevima na Aliju i Intesa Visa Internet?

Kod mene je na Ali valuta $, ali mi se cini da nedostaje 2-2.5% posle knjizenja u odnosu na Visa kurs.

Danas sam imao 2 kupovine i zapisao sve iznose (danasnji Visa kurs $/€, rezervaciju, iznos u originalnoj valut, cak i eursku cenu artikla) pa da uporedim posle knjizenja.

Vrh Dno