Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Smartisan Nut Pro 2 mozda, onda 360 N6 Pro...? Takodje 360 N6 (bez pro) ;)

Sent from my Redmi Note 4x

Smartisan mi je malo skup, ja sam nasao najeftiniji za 260EUR, jos posle carina, to mi je malo previse. Ovaj N6 pro takodje ima samo po ceni 260EUR, a obican N6 je 200, ali samo na jednom mestu sam nasao i to presell. Znas li ti gde se mozda ovi telefoni mogu naci jeftinije?

VAla iskreno i mene glava zabole od gledanja, hahah. Leeco mi je bio svakako prvi izbor, ali necu zlatni, a narocito ne roze zlatan. Mislio sam da uzmem neki sivi, ali ih nema. Gledao sam le max2 i ovaj x720-x722, ali nista nema u sivoj boji trenutno. Posto ne menjam cesto telefone hteo sam nesto sa dobrom podrskom zajednice i malo jacim cipsetom. Ovaj cool i nubia M2 su odlicni budzet telefoni i sigurno je da nubia Z11 ne opravdava toliku razliku u ceni def, ali ipak je to najaci proslogodisnji model ZTE-a i *** to se placa.

Gledao sam sve moguce modele, uzimao sam u obzir i ZTE axon 7, mi note 2 i mi note 3. Ovaj mi note 2 je isto odlican, ali napljuvase malo ekran na netu, kao ti prvi oled ekrani nisu bas najbolji. Mi note 3 je odlican fon, ali je trenutno malo skuplji od nubie, kao i axon 7. Iskreno ne znam u ovoj klasi sta jos ima a da je vredno paznje, osim mi5s plus koji se takodje u vecini slucajeva prodaje zlatan a sivi je opet skuplji od Z11 nekih 30-40EUR.
Original LeEco LETV LE MAX 2 X820/829 4GB/6GB RAM 32GB/64GB/128GB ROM Snapdragon 820 2.15GHz Quad Core 5.7 Inch 2K Screen

http://s.aliexpress.com/z2ArMBVR

Ako je to taj onda ga ima, na par mesta. Sivi, e sad postoje dva modela. 6/128 ti je 235€ sa poštarinom.

Smartisan mi je malo skup, ja sam nasao najeftiniji za 260EUR, jos posle carina, to mi je malo previse. Ovaj N6 pro takodje ima samo po ceni 260EUR, a obican N6 je 200, ali samo na jednom mestu sam nasao i to presell. Znas li ti gde se mozda ovi telefoni mogu naci jeftinije?
Stvarno ne znam da li ima gde jeftinije da se nadju, ipak su to noviji modeli telefona sa 18:9 odnosom stranica, tzv. full screen ekranima i najnovijim SD procesorima. U svakom slucaju radi se o dosta dobrim i svezim modelima i voleo bih da posedujem jedan od doticnih modela...

Sent from my Redmi Note 4x

Ja sam kupio devojci cool1,porucen preko banggood-a,placen 96 eura + 3600 ostale dazbine,ona je prezadovoljna,sve radi poprilicno dobro i brzo,beli sa sivim model 3/32

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pazi imala je pre ovoga xiaomi redmi 3,ona je hardcore korisnik vibera,instagrama,yt-a i sastavi joj isto kao i na xiaomiju,tamo je imala oko 10 sot ovde jos nisam gledao ali ceo dan bez problema,sa kamerom je takodje zadovoljna,pravi super slike sa bokuh efektom,naspram xiaomija koji je imala ovaj joj je kao avion,samo joj je malo tisi zvucnik kad slusa pesme.

Poslednja izmena:
Ja mogu da kažem da sam zadovoljan kamerom na Cool1. Nešto bolja od prosečne android kamere na budzet telefonima, dobar i upotrebljiv bokeh.

Da mi je kamera bila prelomni faktor rekao bih da se nisam zeznuo. Ali, pošto mi je prethodni telefon bio Galaxy K Zoom sta da kažem... Nema telefona za mene :D

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Solidno izgleda Nubia M2 pogotovo sa ovom cenom 130 eur + carina verovatno izadje oko 170 - 180 era.
Jedino eto to sto je na MM i update je upitan, ali ovo ostalo deluje zanimljivo :)

Ja prodajem cool1 c103, ide kao global rom ker je bez kineskih app, i ima nas punjac.
Mana je da apsolutno nema romova, rootovanja, twrp...ali to za nekog i nije mana.
Jos se mislim da li da zadrzim x820 ili i njega da prodam, vrv bih uzeo x722.

Sent from my x600 using Tapatalk

Pazi imala je pre ovoga xiaomi redmi 3,ona je hardcore korisnik vibera,instagrama,yt-a i sastavi joj isto kao i na xiaomiju,tamo je imala oko 10 sot ovde jos nisam gledao ali ceo dan bez problema,sa kamerom je takodje zadovoljna,pravi super slike sa bokuh efektom,naspram xiaomija koji je imala ovaj joj je kao avion,samo joj je malo tisi zvucnik kad slusa pesme.

Hvala na odgovoru. Verovatno se zvuk može rešiti root-om i Dolby ili Viper4Android aplikacijom....

Da li je neko uzimao x722 odavde? Kako se pokazao? Znam da je bio jedno vreme kritican sa romovima, kako je stanje sad? I da li ima nesto bolje od x722 odnos ulozeno-dobijeno do nekih 160-170e max sa dazbinama?

Original LeEco LETV LE MAX 2 X820/829 4GB/6GB RAM 32GB/64GB/128GB ROM Snapdragon 820 2.15GHz Quad Core 5.7 Inch 2K Screen

http://s.aliexpress.com/z2ArMBVR

Ako je to taj onda ga ima, na par mesta. Sivi, e sad postoje dva modela. 6/128 ti je 235€ sa poštarinom.

Gledao sam, nema, ovo je samo najaca verzija, a meni iskreno ne treba toliko memorije, za te pare cu uzeti nesto drugo, novije. Ja sam ganjao onu verziju 4\32 ali nje vise nema. Za sada mi je nubia prvi favorit, ovaj smartisan deluje ok kao i ovaj 360 n2 pro, ali oba su poprilicno nedostupna i ipak skuplja od nubie koja je 215EUR.
Taman sam se bio odlucio da uzmem X722 6\64 u sivoj boji ali ga nema vise, odgovor decku koji je pitao da li ima ROM-ova je da ima i to dosta, ja mislim da ce biti i oreo ROM-ova, postao je poprilicno popularan ovaj fon medju zajednicom i sve vise ljudi radi ROM-ove za njega.

Ovaj smartisan je bombona, ciji je inace to brend, nisam cuo za njih iako duze vreme intezivno pratim kineske telefone?

360 i Smartisan su dobri proizvođači ali vrlo egzoticni, nemaju podršku (van Kine) kao ni opremu i delove. Zbog toga ih ne bih ni uzimao u razmatranje

Naravno, X820.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Nisam u toku bas sa leeco telefonima, vise pratim xiaomi, ali vidim da je trenutno leeco bas ubedljivi bestbuy pa opasno razmisljam da narucim neki. Malo sam cackao po kimovilu sad i uporedjivao x820 i x722 i ne vidim u cemu je bolji x820 sem u vecem displeju i vecoj rez. Koliko videh x722 veca bat za citavih 1000mAh, a pored toga tanji. Noviji senzor kamere (doduse sa manje mpx) i koliko videh vise mreza podrzava. Ne znam da li x820 podrzava sve nase mreze i cuveni lte 800? Ostalo cini mi se isto sem sto x820 tesko da nadjes u dugoj boji sem roze zlatnoj koju bih gledao da izbegnem. Ovo je neko moje laicko razmisljanje jer bas nisam pratio rad leeca ali bih voleo da cujem tvoje, a i misljenje ostalih.

U principu se svodi razlika na to, X820 ima bolji ekran(bolja rezolucija i bolji prikaz) i bolju kameru sa OIS-om. X722 ima bolju bateriju. Sve ostalo je isto, uključujući i to koje mreže podržavaju. Izuzimam model X829 koji ne podržava LTE800 ali njega i ne spominjemo sad. Zavisi šta ti je važnije, sa jedne strane ekran i kamera sa druge strane baterija. Ta roza boja je sve samo ne roze veruj mi, imam telefon godinu ipo dana skoro :) E sad zašto X820 a ne X722? Daleko da drugome išta fali plus što sam ja lično uvek zagovornik toga da se uzima jača baterija ali X820 će dati oko 5h SOT na dan upotrebe u kombinovanom wifi-lte režimu dok X722 ide na oko 1h više. Po meni to nije dovoljan razlog da bih se opredelio za njega i u tom smislu su mi ove druge stvari u kojima je X820 bolji veća prednost. Takođe, iako sada polako kreće i podrška i za X722, X820 ima ozbiljniju podršku zajednice, prosto duže je tu. Eto ukratko, nadam se da je od pomoći.

Gledao sam, nema, ovo je samo najaca verzija, a meni iskreno ne treba toliko memorije, za te pare cu uzeti nesto drugo, novije. Ja sam ganjao onu verziju 4\32 ali nje vise nema. Za sada mi je nubia prvi favorit, ovaj smartisan deluje ok kao i ovaj 360 n2 pro, ali oba su poprilicno nedostupna i ipak skuplja od nubie koja je 215EUR.
Taman sam se bio odlucio da uzmem X722 6\64 u sivoj boji ali ga nema vise, odgovor decku koji je pitao da li ima ROM-ova je da ima i to dosta, ja mislim da ce biti i oreo ROM-ova, postao je poprilicno popularan ovaj fon medju zajednicom i sve vise ljudi radi ROM-ove za njega.

Ovaj smartisan je bombona, ciji je inace to brend, nisam cuo za njih iako duze vreme intezivno pratim kineske telefone?
Trenutno ti je ta Nubia najbolja varijanta, i najjeftinija...

Ili nešto malo slabije kao što je cool1, radiće to dobro, evo i ljudi ga hvale, a džaba je telefon...

A taj cool1 koja verzija je najbolja? Najvise ima c103 pa neka r116 a najmanje c106. U principu shvatio sam da su to Kineska, Indijska i internacionalna verzija. Jel ima neka bitnija razlika?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

A taj cool1 koja verzija je najbolja? Najvise ima c103 pa neka r116 a najmanje c106. U principu shvatio sam da su to Kineska, Indijska i internacionalna verzija. Jel ima neka bitnija razlika?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Većina romova radi na c106, na c103 koliko sam razumeo ima bagova kod jui romova. Za r116 u mi rekli u grupi na telegramu da rade romovi normalno ali nisam mogao da proverim lično, ako imaš priliku za neku dobru cenu sigurica je c106.

Meni stigo c103, nema kin. Aplikacije i sa evropskim punjačem.
Kome ne treba root, ok.
Ovaj c106 ima blago bolju podršku, ali je i to nešto jadno.
Apropo x820vsx722, ja bih rekao da je na xda bolja podrška za x722, makar razumljivija.
A i x820 je baš veliki, pa i cool1 je za cm duži od x600!

Nije ni pola cm duzi od x600

Apropo x820vsx722, ja bih rekao da je na xda bolja podrška za x722, makar razumljivija.

Bolja podrška = veći izbor custom romova a ne kako je objašnjeno za nekoga ko ništa o tome ne zna. U tom smislu je X820 2 koraka ispred. Za X722 su tek počeli sa time, do juče je maltene jedva root imao i 1 debloat eui rom. No svakako dobro je da ide u pravom smeru i kod X722.

Info iz prve ruke.Imao sam Le max 2 x820 i sad imam Le Pro 3 x720.Kad bih sad birao izmedju ova 2,uvek bih uzeo Pro 3 jer i pored silnih flešovanja,podešavanja kernela i ostalih stvari,ja nisam mogao da prebacim 4h SOT-a uz moje korišćenje.Sada,lagano preko 6 sati guram.Ta baterija je jedini minus koji ima Max 2.Što se tiče podrške,ko želi da vozi stock rom,Le Max 2 je tu u prednosti jer ima SmallEui koji može kompletno da se moduje kome šta treba(to za Le Pro 3 još ne postoji),ali što se tiče custom romova tu je egal situacija sada.Imamo AICP 8.1 koji radi perfektno(GCam šljaka odlično posle poslednjeg update-a),a i developer mosimchah je rekao da ne planira da staje sa radom jer mu je ovo primarni telefon.Kamere su tu negde,ali ekran je svetliji na Le Pro 3 za jedno 20-25% sigurno.Znam da na Max 2 nisam mogao ništa da vidim na direktnom suncu,a sada je bolje(mada ne i odlično kao što je npr na mi5s).Ako nekoga još nešto interesuje,neka pita slobodno. :)

Sent from my LEX720 using Tapatalk

sad po novom cak rade romove koji pasu i na x722 i na x720..

@saobracajac96 na AICP 8.1?
nema nikakvih veci problema ili?
ja jos vozim 7.1 AICP..

from my x720

Jedino što ir blaster ne radi(valjda zbog selinuxa koji je u enforcing modu,reko je dev da ce da ispravi to u sledecem bildu).Sve ostalo šljaka perfektno,baterija bolja nego na Los 14.1 koji sam vozio pre ovoga.I da,nikako ne mogu da osposobim Dolby Atmos,ali i bez njega zvučnici sabijaju :) (Još jedna prednost u odnosu na Le Max 2)

Sent from my LEX720 using Tapatalk

X720 je drugi telefon i o njemu ne pričamo uopšte sada. Em je SD821 em je fino skuplji od X820/X722.

Sa nekim stvarima jednostavno ne mogu da se složim. Prijatelj je uzeo X722, daleko od toga da je ekran loš no ekran na X820 je bolji, lepši prikaz. Takođe kamera sa OIS, bolja. Tu tek nema priče, pogotovo uz GCam.

E sad, baterija. Jako klizav teren. Kao što rekoh niko ne spori da je baterija na X722 bolja. Kome je to jedino bitno, nemoj previše da se razmišlja i neka njega uzme. Poenta moje priče je bila da ja kao heavy user imam preko 5h SOT za dan u kombinovanom režimu i da baterija na X820 je ne dovoljno dobra, nego savršena za 90% korisnika.

Tako da, kažem, da X720 košta koliko i ova 2, vrlo verovatno bih bio u teškoj dilemi šta da uzmem. Ovako, X820 vs X722, pogotovo u situaciji gde je X820 10-15€ jeftiniji... Ne znam, ja se ne dvoumim previše, no naravno za svoje pare svako bira ono šta njemu odgovara.

Danas mi stigao Blu studio mega bez dažbina. Ovo je prvi telefon u zadnje 3 godine da mi prođe bez carine.
Inače plaćen je 45$ na popustu pa dažbine svejedno ne bi bile velike.
Telefon je dobar za taj novac (trenutno je 81$ sto je vec previše za te specifikacije).

Nazad
Vrh Dno