Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Sta se dobija sa tim :)
Nemamo official 8.0, a ovo su proprietary fajlovi izvučeni iz A1 (ima isti SoC) koji je nedavno dobio official android 8.0. Update-ovani su common fajlovi, što znači bolje stapanje sa novom Oreo verzijom, bolja implementacija, možda će i bolje sam sistem funkcionisati :). Do sada smo koristili Mi Max 2 android 7.1.1 lib-ove, to je bilo dobro za mido AOSP 7.1.2 ROM-ove.

Stavio sam remix, sve je ok osim sto me mnogo nervira spor wake up... Kada pritisnem dugme, ceka se sekunda da ukljuci ekran... Ili ako koristim fp, jos duze, iako fp registruje u milisekundi (mogu i da sklonim brzo prst,on ucita fp, ali se ceka dok ukljuci ekran...)
Jel moze to nekako da se sredi?

Stavi ElectraBlue kernel,nema toliki delay u kombinaciji sa RR.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koja je trenutno najbolja verzija gcam za OV senzor? Nije bitno da radi prednja kamera...
I kako se podesava lokacija gde cuva slike?

Ima, xiaomi.eu.

Jos malo pa ko nokia 3310:
564b4694c45f7a550dae259992e19a51.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Wtf na kojem si romu?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

xiaomi.eu, zadnja verzija iz decembra. Da budem iskren, SOT je za tih 5 dana bio nešto malo preko 3 sata, uglavnom sam bio kući pa je tel. ćutao na stolu. Ali mi je ipak bilo zanimljivo, izvukao bi i punih 6 dana da ga nisam stavio na punjač.

Koja je trenutno najbolja verzija gcam za OV senzor? Nije bitno da radi prednja kamera...
I kako se podesava lokacija gde cuva slike?
Probajte ovu novu MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2e.apk

Ima nova posešavanja, Max sensitivity analog gain i Minimal HDR+ smoothing.

Kada se podesi na 110, kada slikate i zumirate, videćete da nema tačkica, nije zrnasta slika (mada, malo manje oštrine slika ima)

N6P + AUTO + Super Hight + 100% + 64 level offset + analog 110.
6c62451922ce35c2ea600de5fba45788.jpg

Poslednja izmena:
Idem li ovim redoslijedom? Ako grijesim ispravite me.. Unlock bootloader-a, stabljanje twrp-a i custom rom onda? Ima i neki drugi recovery vidim ukoliko se zeli sluzbeni ota na miui..

Imam Samsungov senzor. Samo kad bi još malo bile oštrije slike.
Idem li ovim redoslijedom? Ako grijesim ispravite me.. Unlock bootloader-a, stabljanje twrp-a i custom rom onda? Ima i neki drugi recovery vidim ukoliko se zeli sluzbeni ota na miui..

Tako je. MIUI official OTA može preko Red Wolf recovery-a.

Nemojte odmah da me razapnete, ali mislim da bi trebalo da se napravi posebna tema za rutovanje, flešovanje, portovanje i sl. 90% postova je vezano za to. Ako hoćeš neke generalne informacije i sl. moraš trista postova da izlistaš. Što je najgore, za tih trista, ako budu dva, maksimum tri nevezana za igranje sa romovima, onda imaš sreće.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Slazem se i za aplikacije kamere u jednu temu sve..

A cekajte malo, o cemu onda da pisemo u ovoj temi za RN4 kada je sve vec sazvakano po zilion puta o doticnom modelu? LoL Ne moze se odredjivati sta ce se pisati a sta ne, to je moje misljenje... :) Ako izbacimo ovo sto vas dvojica predlazete, koja je to onda vasa tema o kojoj cemo tj. o cemu cemo pisati?

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Jel koristi neko iGo navigaciju a da je na nekom oreo romu?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

A cekajte malo, o cemu onda da pisemo u ovoj temi za RN4 kada je sve vec sazvakano po zilion puta o doticnom modelu? LoL Ne moze se odredjivati sta ce se pisati a sta ne, to je moje misljenje... :) Ako izbacimo ovo sto vas dvojica predlazete, koja je to onda vasa tema o kojoj cemo tj. o cemu cemo pisati?

Sent from my Redmi Note 4x

+1

Nemojte odmah da me razapnete, ali mislim da bi trebalo da se napravi posebna tema za rutovanje, flešovanje, portovanje i sl. 90% postova je vezano za to. Ako hoćeš neke generalne informacije i sl. moraš trista postova da izlistaš. Što je najgore, za tih trista, ako budu dva, maksimum tri nevezana za igranje sa romovima, onda imaš sreće.

99% ljudi je kupilo ovaj telefon zbog ovih stvari, na to zaboravi dokle god je popularan sa cenom.

Ok, kontam ja sve, ali moglo bi to da se izdeli, kao na xda.

@dart vejder tako je, zar nije sve do preglednosti i organiziranosti.. recimo evo za aplikacije(google) kamere postano je verzija i verzija, jedna za ovo druga za ono treci kaze trece.. pratim temu 2 mj od kako sam uzeo RN4X pa mi se tesko snaci, cak sam i odgovarajuce postove screenshotova *** morao sam suziti izbor za romove i kamere..

Znam reci cete imas sve na xda forumu, ali drugacije kad s svojim "coikom" diskutiras :)

Onda treba izdeliti forum za sve popularne telefone, a ne samo za rn4x. Mislim da to bas nema smisla. Pitaj u ovoj temi sve sto te zanima, ionakobse vrti jedno te isto:[emoji3]

Od pre par dana sam ponosni vlasnik ovog telefona, jer je moj Nexus 5 izdao veče pred novu godinu (u međuvremenu ga opravio i prosledio kevi na dalje maltretiranje). Imam u planu da dolazeći vikend posvetim iščitavanju ove teme, ako ne "od korice do korice" onda barem zadnjih 100-150 strana. Do tada, ukoliko neko ima volje da mi odgovori na par pitanja, saznao bih par stvari od prekaljenih veterana korišćenja RN4. Odgovor može i na PP, ako se ovo smatra gušenjem teme (kako god, unapred hvala).

1. Kamerom nisam baš zadovoljan, da li je u pitanju "samo" stock aplikacija? Da li vredi da instaliram neku drugu aplikaciju koja će dati bolji rezultat (vidim da se spominje Google Camera) i da li mogu samo da instaliram ovu verziju koja se spominje na nekih 6-7 strana unazad? Android verzija je 7.0, MIUI je 9.0.5.0, u pitanju je Global ROM Qualcomm verzija. Moj stari Nexus 5 je pravio mnogo bolje fotke, o koordinaciji blica i HDR+ da ne pričam (ovde to nemam)...
2. Otključavanje bootloader-a: da li mora isključivo preko MIUI sajta ili ima i neka druga opcija?
3. Koji custom ROM predlažete (vidim da se spominje Cardinal), prelazak na Oreo je poželjan.

Ima razlike i to ne bas mala izmedju stock kamere i gcam, ali za GCam ti treba root, tako da moras da otkljucas bootloader, najpametnije oficijalno preko miui sajta za otkljucavanje... Posle toga taman mozes i da isprobavas custom romove, preporuka za cardinal sto se tice 8.1.0 androida...

Onda treba izdeliti forum za sve popularne telefone, a ne samo za rn4x. Mislim da to bas nema smisla. Pitaj u ovoj temi sve sto te zanima, ionakobse vrti jedno te isto:[emoji3]

A što nema smisla? To je mnogo bolje rešenje od ovoga da se sve trpa u jednu temu.

Ne mogu se rijesiti reklama koje mi izbacuje ponekad, preko aplikacije za odrzavanje i ciscenje nisam uspio imal li tko ideju kako se rijesit?

preporuka za kernel za Cardinal poslednji? ili da se drzim default-a ? kakva je razlika ?

Ja sam stavio electru i to samo zbog kcal-a, inace default kernel je odlican

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@mad_sam Kojih reklama? Najbolje je preko adaway-a blokirati sve reklame ako imaš root. Imaš adblock aplikacije na playstore-u.

Ovaj kernel ima najnoviji xiaomi source StormGuard v4.0

Vrh Dno