Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Tipično za državnu firmu kojoj neki sektor ne predstavlja primarnu delatnost. To se zapostavi i tako polako propada.
Npr. kod mene u zgradi su prvi put ubacili reklamne flajere tek prošle godine, nakon što je Radijus Vektor ušao sa svojom instalacijom.

Poslednja izmena:
ma moj ocaj, nema postaneta kod nas...
pitam se ima li ikoga osim sbb-a... uhhhh....

Na zalost... Nemas bas neki izbor, eventualno telekom.

Prava je steta sto se ne pozabave malo vise ovim preduzecem... Po meni dosta kvalitetnije radjena mreza za razliku od raspalog monopoliste SBB-a. Koji jedini plus ima, mozda sa uslugom vracanja programa.

Tako je. Posta Net moze da dobije veliki broj korisnika u mom naselju, samo kad bi pustili Internet i kad bi se bolje reklamirali. Ljudima se ovde smucio SBB, sve je skuplji i skuplji, a usluga je sve losija.

TV + Internet 50/3 kod Posta Neta za 1900 RSD je stvarno odlicna ponuda koja bi vecini odgovarala. SBB za 3000RSD nudi TV + Internet 40/2, + postoji mogucnost da se popije CG NAT. Nije mala razlika 1000RSD, plus Posta Net za 1000din manje daje brzi net....

Za 3090 din. Posta Net nudi TV + Internet 100/5 sto je takodje ODLICNO!

Tamo gde nema Posta Neta, uglavnom je jedina alternativa Telekom. Glavni problem kod Telekoma je sto ne mogu svima da obezbede brzine 50Mbps i 100Mbps...

Poslednja izmena:
kod mene prosla optika telekomova, sumnjam da je jos sve povezano, ali nisu ni malo jeftini.. stb po komadu 300din, dakle oko 4000 bih placala ukupno onda mesecno, sto je zaista previse..

placem za postom, rekose jutros da sigurno do proleca nece ni razmatrati prosirenje mreze, a ja mislim da i ako budu razmatrali, sigurno u delu gde su pretezno kuce se nece ni potruditi da uvedu... blahhhhhh :(

Ne znam odakle vam takva nagadjanja da ce SBB preuzeti PostaNet? To nema veze sa istinom, to niti je planirano niti je bilo niti ce biti reci o tome u blizoj a verujem i daljoj budućnosti.

Kao prvo, Postanet je deo JP. Drugo, SBB mislim da je pokrio veci deo mreze gde se nalazi i PTT. Trece, zbog monopola to mislim da ne bi ni mogli, dobro im dodje da postoji neka mizerna (u pogledu broja korisnika) konkurencija.

U petrovaradinu sam bio osudjen na postanet 4 meseca - dali su mi max 10mb, naplatili su mi cam karticu, kanali zali boze. A net cesce nije radio nego sto jeste, vec smo postali gari sa terencem sto je sredjivao net..

PTT ima jeftiniju ponudu, internet nema pad brzine, ali ume nekad da nestane (pogotovo iritira ako je vikend) i ima lošu opremu (skoro svake godine menjam modem). Evo i Arris sada, malo-malo pa nestane wifi (ruter je zadužen za to, moj TP Link) dok ethernet radi (samo restart OBA uređaja rešava problem). Juče obrnuta situacija posle reseta. Novi reset rešio. Na QuakeLive se smanjio ping kada sam prešao sa SBB-a (nije ista lokacija, 500m su udaljene). Nema CGNAT-a!
- podrška im je loša. Radno vreme užasno (nestane u subotu uveče i do ponedeljka ne možeš ni da prijaviš). Kad ih zoveš odgovaraju "do 5 radnih dana", ali mi se desilo da ni posle 10 dana nisu došli pa sam morao opet da zovem, na kraju i treći put zvao.
- televizija mnogo lošija ponuda. Kako izbor kanala tako i kvalitet (u smislu nedostatka HD rezolucije)

SBB ima bolji izbor kanala i kvalitet/rezoluciju, bolju podršku (makar rade 24h), te razne servise 72h unazad itd ali bez pravila dele CG NAT tako, čak i da im je internet 100 puta brži ne bih išao na tu opciju (makar dok se ne isprse za IP6 adrese ili ukidaju NAT onima koji to zatraže). I oni dele užas od uređaja, pa sta vam se zapadne...

Sve u svemu, nijedan nije dobar.

Ako vam više treba TV i dodatne opcije za isti, možete/želite da plaćate nešto više, a ne smeta vam mogući NAT (ili plaćanje dodatnih 600 dinara za statičku adresu) onda idite na SBB.
Ako vam više znači internet i ne smetaju ovi nedostaci vezani za TV onda idite na PTT.

O cemu pricas realno???sve to imam i sljaka za 10 mesecima

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Pa nisu kupili ni ceo radjus vektor pre 10 godina nego samo njihovu mrežu u Begradu sa preko 100000 korisnika tako će vervatno biti i sa PTT gde prodaju Sbb mrežu gde PTT ima razvučenu optiku u Subotici u naselju Prozivka Sbb sad nudi optiku civilima na optičkoj mreži koja je bila u vlasništvu PTT

Pošta net je krajem 2015. imala 47 hiljada korisnika u Beogradu (tržišni udeo od 9,9%) od kojih je manje od trećine, svega 14 hiljada imalo net (tržišni udeo od 2,7%).

edl9HaU.png

Tu1juu6.png

http://www.kzk.gov.rs/kzk/wp-content/uploads/2017/03/01-26-SBB.pdf

Činjenica je da su 2017. nakon više godina stagniranja ubrzali net 5 puta i tako postali dosta konkurentni dovoljno govori o nekonkurentnosti ranije ponude.

Sada je ponuda na papiru odlična - gotovo nigde drugde u celoj zemlji ne može da se za 1500 dinara mesečno dobije i TV i pristojan net brzine od 10 Mbps.

To je svakako vrlo pozitivno, ali negativno jeste to što i dalje tretiraju korisnike u raznim delovima grada i zemlje različito pa neki uopšte ne mogu da dobiju net ili čak digitalnu televiziju ni nakon 15 godina korišćenja kablovske.

U svakom slučaju, drago mi je što čitam da oni koji imaju net uglavnom imaju pozitivna iskustva što se njegove pouzdanosti tiče. Postojanje konkurencije je dobro za korisnike i loše je što zbirni udeo SBB-a i mts-a i na kablovskom i na internet tržištu iz godine u godinu raste.

Nadam se da će u 2018. daleko više raditi na tome da ujednače ponudu za sve svoje korisnike.

Pa nisu kupili ni ceo radjus vektor pre 10 godina nego samo njihovu mrežu u Begradu sa preko 100000 korisnika tako će vervatno biti i sa PTT gde prodaju Sbb mrežu gde PTT ima razvučenu optiku u Subotici u naselju Prozivka Sbb sad nudi optiku civilima na optičkoj mreži koja je bila u vlasništvu PTT

Ovo za Suboticu je netačno, PTT ima samo FTTN optiku, a SBB je svoju FTTH mrežu izgradio od nule. U krajevima gde PTT KDS ima optiku i TV i Internet radi sasvim solidno, za cenu koju košta čak i odlično. A SBB se muči da privuče korisnike, ljudi su navikli na jeftini PTT pa kad SBB-ovi promoteri počnu da se gađaju sa cenama, počnu da spominju Trio-Gold-Platinum-Mambo-Džambo, ljudi se samo zahvale, a baš su agresivni sa marketingom, meni je SBB optika pred vratima stana i bili su mi od jesenas bar 3-4 puta, svakih par nedelja lepe plakate u prizemlju zgrade. Ne znam nikog iz mog komšiluka da je uzeo SBB...

moze im se a treba neko da plati tu mrezu...

Pored Ptt neta, SBB će uzeti samo onaj ko voli da plaća više za isto ili lošije. PTT ima brži net, i Arene i Sport klub kanale, nema CG NAT i povrh svega, sve to za manje para. Jedina prednost SBB-a je to premotavanje ali mislim da to ne vredi toliku razliku u ceni.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

SBB je ipak jaci kada je tv u pitanju, tj. preciznije "premium" ponuda im je bolja i naravno tu spada i gomila HD kanala. Ali PTT ima otvorene kanale na DVB-C sto je opet veliki plus kod njih. U sustini ko ne gleda tv po ceo dan(naravno pod ovim ne mislim da ptt ima nesto mnogo losiju ponudu kanala) ili eventualno vise gleda sport PTT je sigurno dosta bolji izbor.

Jos kada bi imali neki fiksni za 200-300 dinara da moze covek da se otkaci od Telekoma stvarno bi imali dobro zaokruzenu ponudu. Jeste da nemaju napredne opcije kada je tv u pitanju i da nemaju nesto puno HD kanala, ali su stvarno mnogo povoljniji od sbb-a - sto je ovde kod nas poprilicno vazno.

Poslednja izmena:
Zar neko misli da bi i ptt net bio sa tim cenama da se proširi da bi mu onda mts i sbb dali arena i sport klub kanale da ne bi i on imo CG NAT a i pitanje sad kad se pretplati dosta novih da to neće uticati na kvalitet kao što i kod drugih utiče.

ne, jer je ptt drzavno preduzece, dakle u sluzbi gradjana, kao eps, kome nije jedini cilj da uzme svaki dinar korisniku.

Evo kod tašte kako radi kablovski net. Optika je do isturenog stepena ispred zgrade, zajedno sa kablovskom - osnovni paket, ugovor na 24 meseca, košta je 1900 dinara, a bilo je čini mi se i dve pretplate po dinar. Ne znam u čijoj su službi ali od ovoga nema povoljnije :D. Mreža je obnovljena pre par godina i totalno je rasterećena. Ako ostanu ove cene još par meseci, čim mi istekne UO za VDSL odoh i ja na kablovski net.

PTT KDS.png

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko im treba vremena od potpisivanja ugovora do uvođenja interneta u stan?

2-3 dana ili više?

Beyond Genius Lies Insanity

Najbolje ih zovi na onaj 0800 broj, ali trebalo bi da je tako nešto.

Zna li neko koliko im treba vremena od potpisivanja ugovora do uvođenja interneta u stan?

2-3 dana ili više?

Beyond Genius Lies Insanity
Ja sam juce potpisao ugovor i rekoše da se čeka oko tri dana za uvođenje.
Javim svakako koliko sam čekao :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Okaci neki speedtest kad te prikljuce, koji paket si uzeo?

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno