PTT ima jeftiniju ponudu, internet nema pad brzine, ali ume nekad da nestane (pogotovo iritira ako je vikend) i ima lošu opremu (skoro svake godine menjam modem). Evo i Arris sada, malo-malo pa nestane wifi (ruter je zadužen za to, moj TP Link) dok ethernet radi (samo restart OBA uređaja rešava problem). Juče obrnuta situacija posle reseta. Novi reset rešio. Na QuakeLive se smanjio ping kada sam prešao sa SBB-a (nije ista lokacija, 500m su udaljene). Nema CGNAT-a!
- podrška im je loša. Radno vreme užasno (nestane u subotu uveče i do ponedeljka ne možeš ni da prijaviš). Kad ih zoveš odgovaraju "do 5 radnih dana", ali mi se desilo da ni posle 10 dana nisu došli pa sam morao opet da zovem, na kraju i treći put zvao.
- televizija mnogo lošija ponuda. Kako izbor kanala tako i kvalitet (u smislu nedostatka HD rezolucije)
SBB ima bolji izbor kanala i kvalitet/rezoluciju, bolju podršku (makar rade 24h), te razne servise 72h unazad itd ali bez pravila dele CG NAT tako, čak i da im je internet 100 puta brži ne bih išao na tu opciju (makar dok se ne isprse za IP6 adrese ili ukidaju NAT onima koji to zatraže). I oni dele užas od uređaja, pa sta vam se zapadne...
Sve u svemu, nijedan nije dobar.
Ako vam više treba TV i dodatne opcije za isti, možete/želite da plaćate nešto više, a ne smeta vam mogući NAT (ili plaćanje dodatnih 600 dinara za statičku adresu) onda idite na SBB.
Ako vam više znači internet i ne smetaju ovi nedostaci vezani za TV onda idite na PTT.