Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

To je prva cena i to za verziju 3/32 GB sigurno. Pojavila se Global verzija na Honorbuy web shopu gde kosta 165 eura. Otprilike, cena ce mu i ovde posle prvog naleta biti oko 180-185 e, kao sto sam i pretpostavljao. Evo i linka:

https://www.honorbuy.com/1308-xiaomi-redmi-5-plus-32gb-smartphone-black-multi-languages.html
Има на Алију Глобал са ОТА апдејтом и са свим језицима за 4/64 за 187е.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Да, знам. Овај има Гугл продавницу, то је оно што мени треба. Е сад ако не сазнам ко је тај лик са КПа сутра, прекосутра ћу да наручим преко Алија, па кад стигне. Читам Русима, Украјинцима и осталима из бившег СССРа стигне и за 2 недеље. Али, код њих је логистика боља, јер су масовнији купци. Још се премишљам између Редми 5 плус и Хуаевеи 7икс . Тај ми се исто допао.

Odeš na KP i nadjes Gremlina a aktivan je on i ovde.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Odeš na KP i nadjes Gremlina a aktivan je on i ovde.

Хвала, немам неког искуства са КПом, углавном прочитам и назовем. Сад ћу баш да погледам

treca smena хвала ти, помогао си ми

@stevan17 preporuka za @Gremlina covek je korektan i ispostuje dogovor a i kazi mu da su te do njega uputili sa bencha. Moram da spomenem i @kidence decko je isto ok i vladimir na KP ostale bi onako malo zaobilazio. To su moja iskustva. Hoce da zavlace i da obecavaju ono sto nemaju.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

samo neka napomene da je sa bencha kolega[emoji6]
to mu dodje kao lozinka[emoji108]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jao gremline ja bi narucio ali kad bi znao da je global rom

Trenutno je beta dev rom pusten na testiranje...

http://en.miui.com/thread-1485883-1-1.html

Ocekuje se uskoro da izbace Global dev rom, pa onda posle toga i Global Stable rom... Samo mora da se sve to lepo ispegla...Kome je frka oko rom-a, a zeli telefon, lepo ubaci Xiaomi.eu i uziva..Xiaomi.eu su extra rom-ovi...

Poslednja izmena:
Trenutno je beta dev rom pusten na testiranje...

http://en.miui.com/thread-1485883-1-1.html

Ocekuje se uskoro da izbace Global dev rom, pa onda posle toga i Global Stable rom... Samo mora da se sve to lepo ispegla...Kome je frka oko rom-a, a zeli telefon, lepo ubaci Xiaomi.eu i uziva..Xiaomi.eu su extra rom-ovi...

Sta? Vec ima za R5/Plus Xiaomi.eu rom?

Sent from my Redmi Note 4x

Супер, хвала

Ee svaka im cast stvarno su aktivni... Evo vidim da ima i globerom za r5/plus
c70ed5cdec9d8076916528a7ce655f5e.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

Odličan je Toni i uglavnom među prvima ima recenzije.
Samo je problem sto sam ja toliko zadovoljan ovim mojim A1 da ne vidim kako da menjam za RN5.
Svaka čast ali ovo je već sve vidjeno i za ove pare ima da se uzme Q6 kao i Wiki view XL. Ja sam lično ljubitelj Xiomia ali i dugo sam čekao ovaj telefon, ali razmislicu pre nego ga pazarim.
Inače imao sam priliku da koristim pre par dana 5a note najlošiji telefon od xiomia definitivno.
Da li neko ima grafikon bas me zanima koji im je najprodavaniji telefon.

Kako koje trziste, ali RN4(X) bez dileme.

Malo je to teze ispratiti kod Xiaomja jer na dosta trzista ne postoji zvanicno... ali krenuli su lagano ka Evropi.

Odličan je Toni i uglavnom među prvima ima recenzije.
Samo je problem sto sam ja toliko zadovoljan ovim mojim A1 da ne vidim kako da menjam za RN5.
Svaka čast ali ovo je već sve vidjeno i za ove pare ima da se uzme Q6 kao i Wiki view XL. Ja sam lično ljubitelj Xiomia ali i dugo sam čekao ovaj telefon, ali razmislicu pre nego ga pazarim.

Verovatno bih isto razmisljao da imam A1 ili RN4, ali posto ce mi ovo biti prvi Saomi, glupo bi bilo da idem na stariji model. Mada, i Mi Max 2 je bio u opticaju pored A1, koji je definitivno kvalitetniji uredjaj. Sacekacu jos malo da ga neko od clanova isproba i da svoj sud i poredjenje u odnosu na gore pomenute modele.

Ne znam koliko ste primetili, ali Xiaomi je stigao zvanicno i kod nas.

http://www.mi-srbija.rs

Inace, totalno sam razocaran Redmi 5 serijom, protivnik sam ogromnih telefona, nadao sam se telefonu koji ce biti pandan Redmi 4 Prime, ali izgleda se ne ide vise u tom smeru, a i R4P je slabo ispostovan od strane Xiaomi-ja, nema cak ni MIUI 9 za njega...

Intersovanje i prodaja diktiraju svoje. Veci ekrani i 18: 9 odnos stranica su postali najinteresantniji, potencijalnim kupcima, ukljucujucini mene.

Opet poprilicno sam siguran da ce oni izbaciti nekog naslednika R4P telefona za omo 200e sa 5-5.15 inca

To sto su zvanicno stigki kod nas je za mene apsolutno nebitno, ako se ne nadju u ponudi operatera. Npr. Redmi Note 4X je 27.000 dinara u zvanicnoj prodaji...225e za model od 3/32, na kp je to 150e. Samo 50% razlike ili ti 75e, sta je to. Dam im...da se ne izrazavam sad.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ste primetili, ali Xiaomi je stigao zvanicno i kod nas.

http://www.mi-srbija.rs

Inace, totalno sam razocaran Redmi 5 serijom, protivnik sam ogromnih telefona, nadao sam se telefonu koji ce biti pandan Redmi 4 Prime, ali izgleda se ne ide vise u tom smeru, a i R4P je slabo ispostovan od strane Xiaomi-ja, nema cak ni MIUI 9 za njega...
Ma to zvanično je preskupo pa 5a je kod njih 210e a ovako možeš da ga uzmes za 140e na KP. Isto tako logic shop prodaje bez fiskalnog za 145e garancija godinu dana.
Sada me zanima da li ce moći da prodaju kada su ovi stigli na tržište. A ovo je tako glupo u win win već mesec dana imaju ovi modeli svi.

Ma prodavace bez problema, kao sto prodaju i sve ostale brendove godinama po nizim cenama nego recimo u gmhandy-u, gigatronu, kod operatera, itd...

E sada malo sam ugušio temu nema veze sa RN5 ali možemo očekivati kod operatera sada neke modele. Ovako je huawei krenuo stidljivo ja sam npr. uzeo G7 pre jedno tri četiri godine i tada su me gledali u fazonu kakav huawei a danas pola ponude od ovog proizvođača a svi ti zakleti Samsungovci su uzeli bas te modele.

Bice ih i kod operatera verovatno i to na osrednjih paketima, a daju 2 god garancije, mislim da tu lezi opravdanje u ceni, a slazem se da se svakako vise isplati uzeti telefon preko KP.

@djukosrb Mislim da nece biti naslednika R4P, jer jednostavno on je vrlo brzo i povucen iz prodaje, nije isao kako su planirali i da nece vise da se igraju sa tim. A nisam ni fan 18:9 formata, ali moze taj format da stane i u telefon te velicine kad vec sve ide ka tome, mada se jezim od navigacione trake pored kapacitivnih tastera pogotovo na Redmi 5 seriji gde i te kako ima mesta za njih pored onolikih bezela. Obrni-okreni Redmi Note 4(x) ili Global version su best buy u svakom pogledu :)

Naravno, i mene to nervira kod Redmi 5 modela. Razlog zbog kojeg bih dobrano razmislio dal da ga uzmem, da mi treba novi fon.
Ovako RN 4X ima da gura jos.

Морам да се похвалим да сам наручио Xiaomi Redmi 5 Plus,4/64, црне боје, DHL-ом, коштало је 15 евра више, укупно је испало 198 евра. Стиже у року од максимум 28 дана, то је неки тотално крајњи рок. Ово ми је официјално прва куповина преко Алија, надам се ће бити све ок [emoji51]

Bravo, nadam se da si uzeo sa global romom, mada ni to nije problem, bice kuvanih! Zar sa DHL-om ne bi trebao brze da stigne?

Poslednja izmena:
Vrh Dno