Šta je novo?

Menjačnice

Baš ću večeras da probam Binance. Moraće da radi selfi stick, ovi su zahebani :D

Konačno verifikovana visa na Cex!! Posle 20tak dana.
Da potvrdim da može bez pasoša, tjs driver licence, može potpuno druga faca nego na slici u dokumentu (sada imam bradu kao Grizli Adams) a fotka u dozvoli pre Hrista.
Znači čisto iživljavanje i *****avanje sa klijentima

Srećna nova svima i happy trading
20dana uffff meni je master za 5 min bila verifikovana

I ja sam cekao 20ak dana, pisao mailove, tvitovo, i juce pokusam opet, cropujem sliku i prosls verifikacija mastercarda za minut. Koliko cekate da legnu pare na mastercard? Mom kolegi momentalno.

@borko011
Meni je verifikacija na binance menjačnici prošla sa slikom slikanom prednjom kamerom mobilnog telefona (RN4X, prosečna kamera). U ruci sam držao vozačku dozvolu i papirić na kome je pisalo binance i tadašnji datum.

Nekako me sve to podseća na našu birokratiju, treba ti još jedan papir, ovo slovo se ne vidi najbolje na overenoj kopiji, zašto je uverenje presavijeno, idi vrati se drugi dan al prvo još u četiri reda da čekaš. Možda ćeš preksutra i proći ako me ne drmne pms.
Gde se glupa birokratija umeša tu je puno krvi i znoja. A najviše ulja od kočnica. Usporavanje akcije.

Da li postoji neka zamenska aplikacija za Criptopia berzu cija aplikacija, kao i sam sajt, je zivi uzas?

Bilo koja aplikacija koja podrzavi api pristup.

Da li je neko probao XAPO Wallet za BTC i karticu za bankomat iz Srbije?

Cex opet poceo da pravi probleme po pitanju povlacenja novca na Visu. Kad povucem evro i upisem kod za konfirmaciju samo ispise "Initial transaction was not found" i dobijem mejl da je transakcija odbijena.
Prijavio problem supportu i kazu da treba da uradim resubmit kartice. Da li to znaci ponovna verifikacija kartice ili opet slanje depozita?!

Verovatno da je obrišeš pa ponovo dodaš od nule

Toga sam se i bojao.. I cekanje ko zna koliko da sve to prodje. Mada bi to bilo totalno apsurdno, nema nikakve logike..

Toga sam se i bojao.. I cekanje ko zna koliko da sve to prodje. Mada bi to bilo totalno apsurdno, nema nikakve logike..

Logika je da tako kontrolišu koliko dnevno mogu da imaju isplata. Izmišljaju ti random nonsense razloge jer nemaju novca da svima isplate odjednom.

Oće to kad se istim novcem kupuju novčići od različitih prodavaca da bi se povećala cena. A posle problem kad i Pera, David, Erik, Majkl, Čo, Aron i 50 drugih pokušaju da podignu istih $1000.

Znaci nije vise ni sigurno da kad prodas novcice da ces moci sav novac da povuces na racun?
Sta se desava u tom slucaju sa mnogo vecim sumama?

Pretpostavljam da te drze na cekanju dok se ne snadju za novac, ili kao sto rece perafilozof daju ti random nonsense zahteve tipa da ponovo prijavis karticu i otkace te na mesec dana..

ok...a sta nakon toga,naravno ako je mnogo veci iznoa u pitanju...a oni i dalje nemaju novac?Ne mozes im nista!?

Znaci nije vise ni sigurno da kad prodas novcice da ces moci sav novac da povuces na racun?
Sta se desava u tom slucaju sa mnogo vecim sumama?

Ni u pravoj banci ti to ne garantuju za iznose preko 50,000e.

Mora da razumete da vaš novac uplaćujete nekoj tamo firmi u Y državi registrovanoj po X zakonima koji uopšte ne moraju da se podudaraju sa našim i o samoj firmi znate samo ono što vam oni napišu a 99% toga ne možete ni da proverite. Jednom kad ste uplatili na njihov račun, preko vaše banke u njihovu banku, to je gotova stvar. Oni vam tada napišu na balansu na sajtu tu svotu novca ali vi sa njima niste potpisali nikakav obavezujući dokument da oni vama taj novac moraju i da vrate.

Sada vraćaju, ali jedva, neku crkavicu po malo, a prihvataju svaku uplatu. Jer do god se o njima lepo govori, novi ljudi uplaćuju. Kada odluče da neće više da posluju, i da ne žele nove uplate, ili nove uplate zbog tržišta same prestanu da dolaze, oni komotno mogu da isključe servere, prodaju opremu i isprazne račune u njihovim bankama. Vama da vrate novac nemaju ni jednu jedinu obavezu.

Ni u pravoj banci ti to ne garantuju za iznose preko 50,000e.

Mora da razumete da vaš novac uplaćujete nekoj tamo firmi u Y državi registrovanoj po X zakonima koji uopšte ne moraju da se podudaraju sa našim i o samoj firmi znate samo ono što vam oni napišu a 99% toga ne možete ni da proverite. Jednom kad ste uplatili na njihov račun, preko vaše banke u njihovu banku, to je gotova stvar. Oni vam tada napišu na balansu na sajtu tu svotu novca ali vi sa njima niste potpisali nikakav obavezujući dokument da oni vama taj novac moraju i da vrate.

Sada vraćaju, ali jedva, neku crkavicu po malo, a prihvataju svaku uplatu. Jer do god se o njima lepo govori, novi ljudi uplaćuju. Kada odluče da neće više da posluju, i da ne žele nove uplate, ili nove uplate zbog tržišta same prestanu da dolaze, oni komotno mogu da isključe servere, prodaju opremu i isprazne račune u njihovim bankama. Vama da vrate novac nemaju ni jednu jedinu obavezu.

Na menjacnicama koje nemaju leverage mislim da ne postoji problem sa likvidnoscu. A tamo gde moze da se trguje parama koje se mogu "izmisliti" pa jos ako su to izmisljene pare (USDT) moze se javiti problem ukoliko je management dovoljno halav...Generalno to resavaju tako sto likvidiraju vecinu ali uvek se moze desiti da je traznja veca od njihove likvidacione moci...Boraniju koja isplacuje sicu-par hiljada eur mesecno, uvek ce moci da namire jer znaju da su oni najglasniji ako nesto podje kako ne treba. Ozbiljni ulagaci mogu imati probleme pogotovo jer im nije u interesu da talasaju pa eventualno naprave i vecu paniku.

Poslednja izmena:
Pare na berzama su u opasnosti koliko i one u koinima. S druge strane, mi možemo samo da nagađamo šta se dešava. Možda su razlozi objektivni, možda i nisu. Ali, za očekivati je da najveći broj korisnika ima uložene manje iznose i da malo i povlači. Suludo bi bilo praviti velike probleme velikom broju ljudi zbog malo para. Sasvim je moguće da imaju problema baš sa našim bankama i karticama. Možda i ne oni direktno, nego da su rađene ko zna kakve prevare sa karticama. Ko zna. I meni Bitreks skoro na svaki drugi login traži da klikćem na slike kola, znakova ili autobusa, a Amerikancima možda ne sme ni da pisne.

S druge strane, berze koje imaju "prave" račune (za fijat valute) valjda moraju da ih imaju kod banaka, a onda opet svaka banka može njima da pravi problem. Možda imaju i sami obavezu određenog prometa po računu, možda njihove banke nisu naročito likvidne i zadržavaju pare, možda berza ili banka imaju skup akcionara, pa na kraju kvartala žele da imaju što više novca na računima, itd. A naravno da je tu i želja da se berze zaštite od mahinacija i odliva para kod drugih koji možda imaju malo bolje uslove. U svakom slučaju, mi mali i beznačajni možemo samo da se nerviramo ako nešto ne radi kako želimo, ali to ne znači da će berza da pukne (kao što ne znači ni da neće ;)).

Inače, pravo veselje počinje tek kada kupiš neke koine i pošalješ ih sebi u neki novčanik, a ono se ispostavi da je mreža u haosu i da je potrebno 2 dana ili da imaju bag u protokolu ili novčaniku, pa koini netragom nestanu.

Inače, pravo veselje počinje tek kada kupiš neke koine i pošalješ ih sebi u neki novčanik, a ono se ispostavi da je mreža u haosu i da je potrebno 2 dana ili da imaju bag u protokolu ili novčaniku, pa koini netragom nestanu.
This!
Meni je oko 2000 XVG nestalo na slican nacin pre nekoliko meseci, ali nisam se trzao jer je tada to vredelo ispod 20$. Posle toga, dok nisam kupio Trezor, sve sam drzao na exchange, rasporedjeno na nekoliko njih. I sada smatram da je podjenaka sansa da mi nestanu pare sa exchange koliko i sansa da mi nestanu iz walleta na kompu (npr da mi neki malware mazne ili da nesto zgekne, ja ne nadjem recovery phrase ili slicno).

Pa 9nda ispada ni ne polusavati sakupljati neke shit coine koji sad ne vrede a vremenom bi mogli da skoce jer i ako bi na taj nacin dosao do par desetina ili stotina hiljada...mozes samo da se slikas.U principu,sto izrudaris obzirom da se ne bavim trejdom,prodaj i povlaci na racun!?

Ne držati veći iznos na menjačnicama, već samo ono sa čim se trguje. Sve sam sklonio na hard wallet, a oko 0.8 btc za trade na Bittrexu.

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока

@Captain Ne, nego je stvar samo u tome da sve ovo uglavnom nije ništa regulisano ni u jednoj zemlji, sve je rizik i ništa se ne zna sa sigurnošću. Ono što trenutno može sutra možda neće moći i obrnuto. Kao što koliko sutra rudarenje može da postane neisplativo. I nevezano za kriptovalute, berze NISU mesto za one koji bi da igraju na sigurno (bar ako bi neku solidnu zaradu). Mada je sigurnost u finansijskom smislu danas sve... neuhvatljivija. Živimo u vreme u kom sve što imaš može preko noći da postane bezvredno. Od kola i nekretnina do zlata i para. U stvari, određenu sigurnost imaš samo ukoliko prihvatiš da pratiš ono što se od tebe traži. Eto, kod nas staviš pare u banke, oni od toga zarađuju, a tebi nipošto ne daju procenat zarade, osigurano ti je do 50.000 evra (ako osigranje i centralna banka ne propadnu), dodatno se oporezuje plata od preko... bem li ga koliko. Dakle, rmbači za 300 evra mesečno, glasaj za najjače, predaj pare banci da oni od toga žive, a ne ti, pa ćeš možda i imati neku sigurnost. Da ti nikad neće biti bolje. ;)

Sad, da li bi radije poljubio devojku i dobio sudsku zabranu prilaska ili nastavio da je gledaš sa drveta dok se presvlači samo ti znaš...

Dali moze neko da mi malo pojasni,dali ja mogu da stavim 50e na visa internet karticu,i da za te pare direktno na nekoj menjacnici kupim lupam neku kripto valutu koja kosta 1e,znaci kupim jedno 40komada?

Ne mozes direktno sa kartice da kupujes vec moras ta sredstva da ubacis na menjacnicu (ovde imas fee) pa da kupis valutu koju zelis (isto imas fee).

E sad,neko preporucuje menjacnicu cex.io , ali je tamo zatvorena registracija,ima li neka menjacnica da prima nase kartice i da ima malo vise kripto valuta da se kupuju,ne da ima samo tri kriptovalute, i naravno da je otvorena registracija?

Vrh Dno