Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da se poklapa region diska i prodavnica za DLC. Tako da ne može.

EU osnovna igra + EU DLC moze (UK/DE/AT i ostale kombinacije sa uvozom diskova i kupovinom DLC-a iz store-a ovih regiona moze-> tipa UK disk i DE/AT/SWE/POR/SPA PSN store DLC). Osim igre koje podlezu posebnoj cenzuri (samo) u Nemackoj -> tipa Wolfenstein (i ostale nazi inspired games).

EU osnovna igra i USA DLC (ili obrnuto) ne moze jer su dva razlicita regiona (odnosno moze ali su zaista retki slucajevi sa region-free igrama/diskovima).

Ne znam kakva ce situacija biti kada se UK odvoji zvanicno ali nadam se da Sony nece da im da poseban region jer su sto se diskova tice najjeftiniji bili (do sada) u EU.

Poslednja izmena:
pozdrav, vidim pricate o cd keys sajtu.. da li se tu kupuje nalog sa igrom ili neki redeem code koji ukucam na svom nalogu pa dobijem igru?

jos nesto... drugar i ja smo kupili po ps4..sutra cu da kupim igre na us psn storeu (cekam sutra posto mozda bude neka akcija psn cards, nadam se..
e pitanje, kupovacu igre sa svog naloga pa deliti sa njim nalog.. znaci koja je procedura da moj bude nosilac nalog a njegov da bude gost? on se samo prijavi na moj nalog, skine igre i igra sa svog naloga?

Dobijaš kod za igru, nema naloga.

Za deljenje ide tako da on na svoju konzolu aktivira tvoj nalog, pa tako on postaje Nosilac a ti Guest (kako bi i ti i on igrali sa vaših ličnih naloga).

^ masala! :) Putem vaucera za PSN (kupovinom dopune kreditnom karticom na g2a) za uk/us nalog. Ima ovde "nasih" koji ti mogu objasniti celu proceduru ( i prateci info za kreiranje naloga)

Btw. Uncharted TLL vredi 15e. Ako se zaviri u svaki ugao, 8+ sati se lagano izvuce. Odlicna igra po staroj formuli sa novim-starim likovima. Cela igra je u stvari srednji deo svake Uncharted igre ali i kao takva za 15ak eura no-brainer.

Btw (za vas koji ste presli) - mogu li da izdrljam HZD+exp i AC Origins za ~nedelju dana? Ili da smanjim ocekivanja (vremenski) i probam da preguram HZD i TLoU?

Hvala! Brat ugrabio za black Friday za 280e pa resio da me iznenadi.

Videh da je u temi PS4-Savet za nove korisnike sve lepo objasnjeno u prvom postu. Pretpostavljam da posto tamo kaze da mogu imati do 16 naloga da ne moraju svi nalozi biti iz iste zemlje? Vec imam jedan nalog koji se vodi na Srbiju (odnosno Hrvatsku) koji sam koristio na PS3.

Jel onda obojica igramo sa tog naloga ili jedan mora da igra sa drugog naloga? Negde sam procitao da gost gubi mogucnost da skuplja trofeje?

Nosilac igra igru sa svog glavnog naloga, a gost sa tog naloga koji se deli. Naravno da će se trofeji skupljati na tom nalogu na kom igraš igru. Rečeno n puta u ovoj temi.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Receno n puta,al neko ko uzme sony nema teorije da lista ovih 15 hiljade postova i trazi ono sto mu treba hah...

Ja sam u pocetku svasta priupitivao,a evo 8 meseci kasnije,te neke stvari sam vidjao da neko pita u nedogled pa mi smesno bude koliko je to lako ustvari :)

Gledao sam malopre Darkaiders 3 snimke neke.

Deluje nas onako...vrh!

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

@eufrat @mare037 @Yojinbo

Hvala vam na brzim odgovorima. Pretpostavio sam da ne moze al ajd da pitam. Inace i sad kada bi pazario digitalnu verziju HZD bez DLC dzaba mi kada ne bi prihvatioo save od diska nego bi morao odpocetka da ogram. Isto sto i ne mogu da prebacim save sa usa acc na uk acc. E *** da sam znao ranije samo da ne moze uzeo bih odmah digitalnu verziju na usa ili jurio usa disk, nisam razmisljao.

Pretpostavljam da posto tamo kaze da mogu imati do 16 naloga da ne moraju svi nalozi biti iz iste zemlje? Vec imam jedan nalog koji se vodi na Srbiju (odnosno Hrvatsku) koji sam koristio na PS3.

Naravno da može. Imam jedan US nalog i jedan UK nalog na svojoj konzoli. Sve radi bez problema.

A imam dva naloga zato što imam diskove i evropske i američke, pa kada sam kupovao DLC dodatke kupovao sam ih na storu iz regiona iz kog je disk.
I još nešto, ako vam je primarni nalog npr. US a imate neku igru na disku iz EU, možete da kupite DLC na evropskom (britanskom) storu i aktivirate ga sa sekundarnog (UK) naloga, a posle će se DLC pojaviti i na američkom nalogu.

Ne znam da li radi sa baš svakom igrom ovako, ali kod mene je upravo tako odrađeno zbog Drivecluba i šljaka bez greške. Imao sam samo US nalog, a disk evropski i nisam mogao da kupim DLC na američkom storu. Zato sam kreirao i UK nalog, kupio DLC bez problema i posle regularno igrao sa svog primarnog US naloga, DLC je bio aktivan i tamo, naravno.

Kupio sam malo pre Lost Legacy na cdkeys.com preko paypala, zatim mi je stigao mail gde treba da kliknem na download, zatim sam bio preusmeren na cdkeys sajt gde mi je trazio broj mobilnog da ukucam i kliknem na send message.. upisao sam +381 63 123456 i nista se ne desava..moze pomoc?

Ja vise ne kupujem kod njih.
Sve sto su hteli sam odradio (cak im dao i broj telefona), na kraju su trazili da uslikam kreditnu karticu sa natpisom na papiru.
2017. godina...

Ja ne znam jel ljudi gadljivi na razmenu igara ili jednostavno neznaju za nju...

Eto tamo ti je najbolje.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

ja i drugar smo uzeli po ps4, delicemo igre, pa se vise isplati uzimati cele igre sto nadjemo na popustima, vec pola igre na razmena igara

ja i drugar smo uzeli po ps4, delicemo igre, pa se vise isplati uzimati cele igre sto nadjemo na popustima, vec pola igre na razmena igara

najbolje je da kombinujes
kad uzmete celu igru zajedno, verovatno je necete prelaziti istom brzinom(vreme, obaveze) pa ce pre ili kasnije jedan da kaska za drugim
isto imam i ja sa drugorom...naravno ja kaskam :)
tako da uzimamo neke cele po pola, on predje, prodamo pola igre, pa uzmemo pola na razmeni koju prvo on prelazi pa onda ja na istom nalogu

U pravu si, verovatno ce tako i biti sto se tice obaveza, a verovatno ce i ukusi da se razlikuju vremenom..

Hvala..

Naravno da može. Imam jedan US nalog i jedan UK nalog na svojoj konzoli. Sve radi bez problema.

A imam dva naloga zato što imam diskove i evropske i američke, pa kada sam kupovao DLC dodatke kupovao sam ih na storu iz regiona iz kog je disk.
I još nešto, ako vam je primarni nalog npr. US a imate neku igru na disku iz EU, možete da kupite DLC na evropskom (britanskom) storu i aktivirate ga sa sekundarnog (UK) naloga, a posle će se DLC pojaviti i na američkom nalogu.

Ne znam da li radi sa baš svakom igrom ovako, ali kod mene je upravo tako odrađeno zbog Drivecluba i šljaka bez greške. Imao sam samo US nalog, a disk evropski i nisam mogao da kupim DLC na američkom storu. Zato sam kreirao i UK nalog, kupio DLC bez problema i posle regularno igrao sa svog primarnog US naloga, DLC je bio aktivan i tamo, naravno.

Zanimljiva informacija, hvala! Upravo igram Horizon Zero Dawn, disk kupljen kod nas, nalog je srpski (hrvatski) dakle nista od kupovine DLC-a. Ne bih da ponovo sve prelazim pa mozda i pokusam da kupim samo DLC sa UK nalogom pa da vidim hoce li se pojaviti i na drugom nalogu. U najgorem slucaju moracu opet da prelazim :).

Koliko timova ima PES Lite 2018? I vredi li se cimati sa njim ili P2W fifom?

Dolazi mi neko drustvo pa reko da izdrljamo par partija... Ne uzima mi se full verzija jer sam PES batalio posle 2007 (2006 rulez) zbog sklonosti egzibicionizmu (citaj lomljenju dzojstika zbog njesra gameplaya).

Šta ti to znači srpski(hrvatski) nalog?

Pa upravo to, registrovana je adresa na srbiju ali zato sto mi nemamo pristup store pise hrvatska i sve cene su u kunama. Taj nalog sam napravio dok uopste nisam ni znao za celu ovu pricu sa UK/US nalozima, mozda pre jedno 8-9 godina kada sam kupovao PS3.

da li postoji mogucnost kada ja i moj drug kupimo ps4 da delimo fifu18 tj da igramo jedan protiv drugog u mrezi? tj istu igru u mrezi
valjda sam se lepo izrazio

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Misliš kao LAN konekcijom?

ovako laicki,ja svojoj kuci on svojoj,i igramo jednu igru koju delimo preko naloga jedan protiv drugog

Naravno da možete, samo vam treba PS+ pretplata.

ok,ok to mi je bilo bitno

Pozdrav.. Kupio sam sinoc par igara na svom nalogu.. otisao kod druga i ulogovao se na svoj nalog, stavio da bude primary, i stavio da mu skida igre

Interesuje me da li mogu nekako da namestim da se na taj moj nalog svaki put kad se ulazi trazi sifra?

Ima mladju bracu, neko ce slucajno uci na moj account i sve izbrljati..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno