Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Weaseal, lep grafikon. Ali je vrlo misleading, znaci crypto je okej posto potrosi struje kao tradicionalni fiat?

Edit: grafikon je takodje netacan, estimated potrosnja je 36twh https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption i otisla je u nebo zbog skorasnjih dogadjaja

Umesto da se trudimo da prelazimo na obnovljive izvore energije sa trenutnom potrosnjom, mi je povecavamo a istovremeno ne radimo nista na polju green tehnologija? Govorim o Srbiji konkretno...

Naša struja je, igrom slučaja relativno jeftina ali je dobijamo na najgori mogući način.

http://grist.org/article/bitcoin-could-cost-us-our-clean-energy-future/

http://www.independent.co.uk/news/b...rms-dirty-secret-china-mongolia-a8111666.html

Poslednja izmena:
Cena struje nema veliki uticaj na kripto valute, jer je ona relativno konstantna. Vrednost BTC prvenstveno zavisi od ponude i tražnje za njim. Problem je što na strani tražnje imamo izrazito špekulativna očekivanja.

Poslednja izmena:
Grafikon je ostavljen kao primer slikoviti za odnos. Nije ni to sa tvog linka tacno jer na pogresan nacin izracunavaju.

A te sve vesti sto iskacu na googlu pisu ljudi koji mnoge stvari ne znaju, ali eto vole da napisu nesto, kao i mnogi ovde.

Poslednja izmena:
Cena struje ima ogroman uticaj na valute, pre svega jer predstavlja osnovni nacin na koji se valute proizvode. Onaj ko ima jeftiniju struju proizvodi vise valute, samim tim ima veci profit iz kojeg moze da proizvede jos veci profit. I tako u krug.

“Decentralizovana valuta” :)

To je kao kad bi rekao da je svejedno gde se rudnici zlata nalaze.

Slazem se da je sa znacima navoda. Daleko je od 100% decentralizovane valute, no dokle god nije blizu centralizovane na mene nema uticaja niti me zanima.

Ne moras kupiti btc da bi kupio na xvg. Imas menjacnica gde ne mozes nista osim btca ne mozes da kupis usd.
A imas i gde mozes i xvg da kupis sa usd. (ima barem 2 koje ja znam a sigurno i vise)
To su menjačnice, mislio sam na berzu, zbog lakše prodaje i kupovine, kada naleti nešto povoljno za investiranje.

Na koje menjačnice si mislio? XVG sam samo na BTRX-u video.

Ako je 2140 onda cena bitkoina ako postane alternativa klasicnim valutama moze da ode i na vise od milion dolara za komad mozda i 10 miliona

Umesto da se trudimo da prelazimo na obnovljive izvore energije sa trenutnom potrosnjom, mi je povecavamo a istovremeno ne radimo nista na polju green tehnologija? Govorim o Srbiji konkretno...[/url]

Vezano za ovo, treba čekirati envion. Ili jednostavno pogledati :
klip.
Majnovanje striktno solarnom energijom. Oduševio sam se kad sam video šta ljudi rade.

Poslednja izmena:
Cena struje ima ogroman uticaj na valute, pre svega jer predstavlja osnovni nacin na koji se valute proizvode. Onaj ko ima jeftiniju struju proizvodi vise valute, samim tim ima veci profit iz kojeg moze da proizvede jos veci profit. I tako u krug.

“Decentralizovana valuta” :)

To je kao kad bi rekao da je svejedno gde se rudnici zlata nalaze.
Cena struje je bila potpuno ista prošle nedelje kada je BTC vredeo 20k i danas kada vredi 12k. Cena struje je bila relativno ista i početkom godine kada je vredeo 1k, a i u vreme kada je vredeo svega par centi.

Vrednost BTC zavisi samo od ponude i potražnje za njim, dok struja utiče samo na isplativost kopanja po različitim zemljama.Libija i Turkmenistan su do skoro imali besplatnu struju, a i većina ostalih zemalja bogatih naftom i gasom imaju smešne cene.

Poslednja izmena:
Slazem se da je sa znacima navoda. Daleko je od 100% decentralizovane valute, no dokle god nije blizu centralizovane na mene nema uticaja niti me zanima.

Ni jedna kriptovaluta nije 100% decentralizovana. Svaku kontrolišu osnivači - najveći holderi.

Kad oni odu trzina pada ulecu novi. Da zavisi od nekogs ne bi opstalo 8 godina.

Pitam se gde li je danas Saj da mi objasni kako je BTC dobar čuvar vrednosti ili Prestige kako će futures stabilizovati kripto tržište? Ja glup volim da skušam ljude umne i školovane.

Osnivač LiteCoin-a proda svoj štek, sutradan se cena LTC strovali, kakva slučajnost! Čisto da znate s kakvim ljudima imate posla, u slučaju da eventualno niste znali.

Sto danas ?
Pre 3 nedelje 9000 sada je 13 000. Odlicno. pre 2 meseca 6000 sada 13 000.

Ti ocigledno gledas samo juce za danas i cekas bilo kakav pad da bi nesto reko. Godinu dana pognute glave pa da iskoristis par dana dumpa.

Jel su Saj i Prestige koji inace znaju o kriptu i trzistu jedno 20 puta vise od tebe prozivali tebe kad je skocio sa 6 na 10 za 15 dana, jel su Saj i Prestige proziviali tebe da im nesto objasnis 9 na 15 za nedelju dana pa za par dana na 20 ?

Poslednja izmena:
Ali sistem i njegovo funkcionisanje i postojanje kontrolišu najveći majneri.
Kad se isplativost izgubi, sistema nema.

zapravo dok je god nekima "rudarenje" prakticno free, isplativost ce im uvek biti na zadovoljavajucem nivou.

E, sad, zašto to uvek mora da bude isplativost. Može da bude znanje koje proistekne iz toga. Ipak je znanje moć, zar ne? :D

(Mislim na tehnički deo.)

Samim tim, gotovo uvek će se kopati, makar to bilo sa samo jednim rapsberry pi-jem.

Poslednja izmena:
Osnivač LiteCoin-a proda svoj štek, sutradan se cena LTC strovali, kakva slučajnost! Čisto da znate s kakvim ljudima imate posla, u slučaju da eventualno niste znali.

Ltc je inače pao 1.64% .. s' obzirom na istrešeni štek, zanemarljivo. Nije ni pao.. :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sto danas ?
Pre 3 nedelje 9000 sada je 13 000. Odlicno. pre 2 meseca 6000 sada 13 000.

Ti ocigledno gledas samo juce za danas i cekas bilo kakav pad da bi nesto reko. Godinu dana pognute glave pa da iskoristis par dana dumpa.

Jel su Saj i Prestige koji inace znaju o kriptu i trzistu jedno 20 puta vise od tebe prozivali tebe kad je skocio sa 6 na 10 za 15 dana, jel su Saj i Prestige proziviali tebe da im nesto objasnis 9 na 15 za nedelju dana pa za par dana na 20 ?

Ja sam rekao za vrlo konkretne stvari. Nešto što može da skoči ili padne 30% bukvalno preko noći ne može biti dobar čuvar vrednosti ni u jednom univerzumu. Toliko nestabilan je bio inflatorni dinar s početka 90-tih. Koliko lud neko mora da bude na bi čuvao životnu ušteđevinu u BTC-u?

Ja nikad nisam rekao da znam kada i gde će biti top, to niko ne može da kaže. Jedino znam šta će biti nakon njega, ali za to i ne treba velika mudrost, to zna svaka dalabu.

Ne gleda se to tako moj druže...
Pogledajte prilog 243050
A ako ubacimo u priču da je to valuta, koja je do pre ~9 meseci bila oko 4$, a sada na 255$ posle istresanja štek-a .. ja bih rek'o, extra stabilna.

Edit: Izvinjavam se.. 260$
Prop'o:d
Shvatite, nema ljudi ovde pameti.. samo iskustvo igra ovu igricu na pola šanse.. škola za ovo će tek biti otvorena.

Aaa, znači nije pao, pošto nije pao u odnosu na BTC. Pa jeste, sigurno ga je on prodao za BTC, a ne za dolare. Dobro što si mi objasnio.

Pa lepo ti je objasnio covek , ali ga tine slusas(ili smatras da si izgubio neke silne pare pa si iznerviran).Uprosteno , ako cuvas alt gledas njegovu vrednost ka BTCu , a BTC menjas za flat kada ti odgovara...

Ne gleda se to tako moj druže...
Pogledajte prilog 243050
A ako ubacimo u priču da je to valuta, koja je do pre ~9 meseci bila oko 4$, a sada na 255$ posle istresanja štek-a .. ja bih rek'o, extra stabilna.

Edit: Izvinjavam se.. 260$
Prop'o:d
Shvatite, nema ljudi ovde pameti.. samo iskustvo igra ovu igricu na pola šanse.. škola za ovo će tek biti otvorena.
Ako sad ne prešiša 0.02 ...
Zadnjih nekoliko dana gledam Bitstamp ne da se odbija nego nema gde. Wall od 4-5,000kom mu ne da preko 0.019999.
Neko ozbiljno ne dozvoljava da ide bilo gde preko a onda sve krenulo dole.

Aaa, znači nije pao, pošto nije pao u odnosu na BTC. Pa jeste, sigurno ga je on prodao za BTC, a ne za dolare. Dobro što si mi objasnio.

Ne znam da li sam ti već rekao.. ne znaš elementarne stvari.
Da je prodao za btc, pao bi u odnosu na isti.

Ne znam da li sam ti već rekao.. ne znaš elementarne stvari.
Da je prodao za btc, pao bi u odnosu na isti.

Pa jes', ne znam ja ništa. Glup sam, pa volim da slušam vas pametne šta pričate. Samo nastavi, ne obraćaj pažnju na mene.

Druže, ko da ne obrati pažnju na tebe.. na svakoj stani napišeš neku glupost.. a inače ne mislim da si glup, već nedovoljno informisan.
Ja npr od jutros na padovima dokupljujem, a nikome isto nisam savetovao.. a možda sam trebao, jer sam već fino u plusu.
A šta ti radiš?

Nazad
Vrh Dno