Moje su Leca mislim da su 10 na grejanjuZa LLCC:
07 je 9
09 je 10
Za LMCA i LUCA:
07 je 10
09 je 11
Za LTCA:
09 je 11
Moje su Leca mislim da su 10 na grejanjuZa LLCC:
07 je 9
09 je 10
Za LMCA i LUCA:
07 je 10
09 je 11
Za LTCA:
09 je 11
Donald Tramp bi bio ponosan na nas koliko forsiramo americke mere [emoji38]
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
i ja blejim šta pišu, ne razumijem pa pametno šutim![]()
Zahvaljujući pojedincima ovde sad sam i ja počeo da pratim potrošnju
Za 40min brojilo je izmerilo 1,23kw.. uključena klima, tv 180w i 3 led sijalice 40w. Matematika kaže da klimi na teret pada 307w za 60 minuta (ceo dan radi na 23C u eko modu).
3.6x30=108kWh
Ali ne možeš da greješ pola dana (12 sati), već nonstop, a to je onda 216kWh mesečno
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
To je takav tvoj zaključak jer nisi boravio u dobroizoliranom prostoru gdje su gubici minimalni.Razlika je u kvadraturi soba i stanova, jedno je grijati sobu od 7 kvadrata a drugo sobu od 18-25 ili dnevni od 40 itd itd, ja se nikad nebi usudio kupit 7 ili 9 da grije veću kvadraturu od 7 kvadrata pa taman izolacija bila sa svake strane 40cm.
Mislim da si pogresio.
12 lt nema iste delove kao ove dve
Čemu ta politička korektnost, reci lepo imperijalneDonald Tramp bi bio ponosan na nas koliko forsiramo americke mere.
Izmeri za 24 h, to bi trebalo da je merodavno.Zahvaljujući pojedincima ovde sad sam i ja počeo da pratim potrošnju![]()
LECA bi trebalo da je potpuno ista kao i LMCA što se tiče podataka.Moje su Leca mislim da su 10 na grejanju
Neće, Nocria 14LBC na max grejanju može da da 31 BTU/h. A i na -15 °C daje skoro 20 BTU/h. Ne primiču joj se ovi "obični" modeli.kako ste počeli doće LLCC do Nocrie i NocrieX :wave:
Koliko kw potroši za 12 sati rada, ako može izračunaj?
pa onda pomnoži sa 30 dana, baš me interesuje.
svejedno jeli 40 ili 140, gdje nema izolacije ode ta potrošnja, još ako se grije više kvadrata izađe na ono moje.
https://s9.postimg.org/r561jpu3j/oie_Ly_Ndf_G2nt_Jjr.png
Koja kvadratura potkrovljaU novembru je 12LMCE potrosila 154kWh, ali nije od pocetka radila non stop, sad vec u decembru se ne gasi pa cemo da vidimo konacan bilans, inace u pitanju je srednje izolovano potkrovlje (gubici su uvek veci) i temperatura koja se odrzava je 22-23 C
Koja kvadratura potkrovlja
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Odlucio se za Fujitsu 09LLCA, nadjoh na netu da ga nudi jedna firma ali nista ne pise po pitanju garancije. Kolika je garancija za Fujitsu i koji su im zahtevi za isti? Ko moze da radi ugradnju i da li je potreban godisnji servis?
Odlucio se za Fujitsu 09LLCA, nadjoh na netu da ga nudi jedna firma ali nista ne pise po pitanju garancije. Kolika je garancija za Fujitsu i koji su im zahtevi za isti? Ko moze da radi ugradnju i da li je potreban godisnji servis?
Dostributer i serviser mogu da budem i ja u BiH i Srbiji. Ali ne mogu ni ja kao laik a ni 99% postojećih distribitera i servisera da budu distributeri i serviseri u Nemačkoj. To što ti misliš da je neko prijatan ne znači da poznaje i radi svoj posao. Pravi servis se poznaje po tome što svaki kvar rešava odmah po tvom pozivu.
Šta se dešava kod nas u Srbiji a sigurno i u BiH: pozoveš servis koji ti je ugradio klimu da ti je klima u kvaru i opišeš kvar. Oni zapišu i kažu da će se javiti. Onda čekaš par dana da dogu, pa kad dođu oni snime kvar, onda odu. Potom te obaveste koliko košta popravka i šta je kvar. Kad pristaneš na popravku onda zovu distributera da naruče deo, onda distributer pregovara sa njima ako nema deo u magacinu a obično nema jer nemaju ni magacin sa rezervnim delovima. To što vi mislite da imaju to je druga stvar. Pa dok deo stigne iz Mađarske ili Hrvatske pa onda dok dođe do servisera...ti si zadnja karika.
U Nemačkoj dogu po pozivu i na osnovu tvog opisa kvara 90% znaju o čemu se radi, ponesu delove za sve opcije, zamene i ćao. Sve ukupno kod švabe od poziva do ponovnog paljenja ispravne klime ne prođe više od jednog dana. Meni se klima u Baselu pokvarila uveče, pozvao sam ih i oko podne sutradan je sve bilo sređeno. Mom ćaletu se pokvarila klima i prošlo 3 dana dok su došli!
Dali ti je druže sada jasno kakvu si glupost lupio kad si napisao da imate ovlaštene distributere i servisere?
Šta je bre razbijeno?nekoliko stranica unazad možeš naći raspravu o obaveznom 3 metarskom postavljanju instalacije gdje se razbila i ta bajka upravo od strane pomenutih servisa i distributera.
Šta je bre razbijeno?
Nije to bajka. Al' ti veruj Bosancima koji znaju bolje od Nemaca.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
bajka o 3 metarskoj instalaciji za Fujitsu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari