Mjerač potrošnje pa pomnoži sa 3, vidjet ćeš koliko troši.
Zasto kazes da se podatak sa meraca pomnozi sa tri?
A sto se tice ovoga da se fujitsu klima sama pravi pametna, iako joj je zadato na koliko da duva, potpuno se slazem sa vlasnikom, i mislim da je u pitanju cist id1otluk.
Ja sam svojevremeno kupio njihov laptop, koji sam prodao posle mesec dana bas zbog *****skog nacina kontrole broja obrtaja ventilatora.
Isto se pravio pametan kao i ta klima, i non stop pokusavao da drzi vent iskljucenim (pretpostavljam neka vw fora radi varanja na testovima, ili sta vec), pa kako se ugreje, ukljuci onaj mlin na tipa 75% snage, ohladi malo, i pocne postepeno da smanjuje, opet do potpunog iskljucenja. I te cikluse je ponavljao u toku nocnog torentovanja nekoliko puta, i budio me je non stop, a nikakvu pravu manuelnu kontrolu nisu dozvolili, niti je hteo da saradjuje sa speedfanom i slicnim softverom, ne bi li se dzukeli zabranilo da se tako ponasa.
Mogao si da biras dva moda u biosu, i to je. Ovaj koji sam opisao je jos i manje los, mada su bili jako slicni jer je svakako radio sta on hoce.
A to, cekaj jacu zimu, eco mod, pametan je on samo ti jos ne znas sa njim, je sve stap kanap fora, i ovo uopste ne treba umanjivati jer, eto, coveku pravi problem bez ikakve potrebe, a nije da je pokusao da resi stan od 60m2 sa jednom klimom, nego oko 40 sa dve klime, i opet mu narusise udobnost koriscenja, bez ikakvog razloga.
Ima jedan auto mod, sta ona kog Djavola ima da se mesa ako korisnik nece auto, nego manual, i koji li je to pavijan smislio uopste.
Malo sam se unervozio, ne jer toliko saosecajan, nego zato sto sam se setio tog njihovog laptopa, koji je inace na notebookcheck dobio prilicno dobru ocenu za tisinu. Verovatno na isti nacin na koji je i midea 18 dobila podatke o modulaciji na euroventu.
I da ne bude da je fujitsu odlican cim je notebookcheck rekao, a ja sam prosto manijak koji mrzi fujitsu...sada imam hp, koji je dobio znatno losiju ocenu na notebookcheck, a da me pitas kako evo ne bih smislio ni za 10 godina, samo o tome da mislim. Em 100x bolje reseno fabricki, em radi neki, doduse skroman, softver za kontrolu. Za torentovanje bukvalno ni ne znas da je u sobi, celu noc, fabricki.