Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vladstef

Pa majku mu poljubim sto ne kupis merac potrosnje , kosta oko 1500 din a sve ce ti biti jasnije , koliko se opterecuje tj sa koliko W odrzava zadatu , koliko je KWh potrosila i sta da ocekujes na kraju meseca, pa i kako da se ponasas sa njom tj sta ti je ekonomicnije .

Klima trenutno sama greje prostor od 45m2 koji je fantasticno izolovan, mada je pitanje koliko ce zapravo biti u stanju da odrzi temperaturu narednih par meseci a uz to da bude i koliko toliko ekonomicna. Nikako ne bih da ukljucujem elektricni kotao posto je izuzetno neekonomican, ali ako budem morao, verujem da ce kombinacija klime i tog parnog grejanja da ispadne dobra opcija.

Bez obzira na tvoj fantastično izolovan prostor Fujitsu 12 LLCE je početni model i neće moći da zagrije 45m2, tebi treba još jedna klima isti model ili neka od 5kW.

Meni moja Mitsubishi ove zime još nije išla u defrost. Prošle godine je to bilo dosta češće. Doduše i zima je bila jača.

Ide i kod mene sad lu12 u DF svakih sat ipo

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sve ce da rade ako je temperatura ispod 3c i vlaga iznad 80%.
Potrosnja novembar 767kW (474VT i 293NT), po kalkulatoru 6300din. Radile uglavnom LGC danju a LLCA nocu, zadnjih 5-6 dana radile sve non-stop. Racuni bez grejanja/hladjenja u proseku 2700din.

Ide i kod mene sad lu12 u DF svakih sat ipo

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Nocria već drugi defrost koji je trajao malo duže nekih 7-8 minuta, napolju kiša i susnježica a temperatura 3 stepena, vlažnost 86%, čekam i LLCC svaki momenat da ulete u defrost pune su leda.

https://s2.postimg.org/mdox859rt/20171203_114218_HDR.jpg

Ni napisao nisam ode LLCC u defrost :d

Dakle defrost počeo u 11:45 završio u 11:55, grijanje počelo minutu nakon toga.

Poslednja izmena:
Postavio sam na drugi forum ovaj test rada klime Toshiba pa možda nekome bude od koristi kako klima radi na fiksnoj petoj brzini fana u pitanju je Toshiba Suzumi Plus 10.

Temperatura na senzoru prije testa je bila 19.7c na daljincu 20c da dostigne zadanu na ispuhu iz klime daje 40.2c uz potrošnju od 630W na fan 5 crtica max.

Kada je dostigla zadanu 20c smanjila je potrošnju na 310W i na ispuhu iz klime je smanjena temperatura na 33.3c i dalje radi na maksimalnoj brzini fana dakle fan ne smanjuje nego je i dalje fiksan ali je smanjena toplota ispuha.

Da bi tako radila još jedno vrijeme te prebacila na 20.2c toplota na ispuhu 33c i podigla krilca u vodoravni položaj te se zagasila sa laganim radom unutarnjeg ventilatora uz potrošnju oko 16W.
Trenutno vanjska temperatura oko +6c vlaga 45%.

Današnja temperatura i vlažnost kod mene.

Poslednja izmena:
Evo da potvrdim. LU12 na svakih sat ide u defrost. Batajnica. Velika vlaga.

Ako može preporuka za merač. Znam da je pisano ranije, ali tema nije pregleda. Hvala!

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Meni Nocria isto na svakih sat. Nervira me ovo vreme. Vise bih voleo da je -3, samo da se vlaga smanji.

Tapatalk

SerijeSync

Izmenjivac spoljne jedinice LLC jel bude ceo beo ili je kao na slici ?

@Zarak
Trotec bx11. Najprecizniji od ovih jeftinijih. Oni TSxxxx su tromi i neprecizni

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

@nexteen
Bude beo pre defrosta a kad radi ostaju ovako linije pa nestanu skroz. Meni se desava isto na LLCA, ne znam da li je neki problem sa gasom, pitao majstora ali kaze ako greje ok to je normalno, gde znam. Greje ok naravno, nova je. I da, za sad nisam imao onaj bag sa duvanjem, setovane obe na Low brzinu, ne koristim Auto mod.

Da, tako je. Mada sam gledao jednu jer mi je blize, onu drugu nisam jer mi je pozadi ali moracu da bacim pogled.

Znaci isto je, ok. Sad sam bacio pogled na onu iza, sad radi malo jace posto LGC otisla u defrost i izmenjivac je ravnomerno beo, nema prekida.
Po RHMZ-u 0c i 100% kod mene. Najgore vreme za klime, ali sa 4 komada u 90m2 banja, sve rade na maloj brzini, LGC sad u dnevnoj na 350W, toplo extra. Ranije kada su bile samo dve LGC na 0c rade u jacem rezimu i cesce idu u defrost pa deluje dosta hladnije. Pun pogodak sa dve LLCA, samo jos spavacu da vidim dal da naguram klimu ili da ostavim grejalicu kao ispomoc, to bas nocu ako zaludi ispod -10c inace za spavanje extra.

Poslednja izmena:
Bolje kad je hladnije, žena sama dođe da ugreje dupe, hahaha

Da kopiram...
Blic pitanje:
nisam uključivao klimu da greje ima možda i mesec dana, napadao sneg na nju večeras,
- Jel potrebna neka posebna procedura ako bi hteo da je uključim sada i
- da li moram da je uključujem povremeno ili držim uključenu čak i na nekoj niskoj temperaturi tipa 20C?

U stanu je trenutno 24C, više nego dovoljno za mene tako da jednostavno nisam imao potrebu da uključujem klimu.

jel neko upućen kakav se multi-split sistem može dobit za 2000€ fujitsu bi bilo najbolje!

Poslednja izmena:
Da, bitno je samo izmenjivac da je slobodan i naravno ventilator, odozgore ako ima snega joj ne smeta. Koja klima?

midea oko na svakih sat-sat i po ulazi u DF koji traje oko 7-8 minuta...ono sto je primetno da postize temperaturu ali joj je i potrosnja dosta povecana,generalno,primeti se da joj smeta ovo vreme ali jos za sada odradjuje posao......o potrosnji necemo ;) :)

Sve je to normalno, i moje sada trose vise, hladnije je, veci su gubici jos i defrosti koji oduzimaju vreme za grejanje a i trose. Ali kad stavis na kraj sezone sve, jasno je da se isplati ;)

Sve je to normalno, i moje sada trose vise, hladnije je, veci su gubici jos i defrosti koji oduzimaju vreme za grejanje a i trose. Ali kad stavis na kraj sezone sve, jasno je da se isplati ;)

Nestrpljivo čekam račun za struju nakon što sam nabacio izolaciju sa sjevera ljetos.

Od 9 jutros, LT odradio treći defrost. Ali nijedan kraći od 15min

Njemu je LT bas predimenzionisan pa radi malom snagom, otud i malo defrosta. Opet zavisi od uslova napolju.
Nestrpljivo čekam račun za struju nakon što sam nabacio izolaciju sa sjevera ljetos.
Uzmes racun za oktobar pa izracunas stanje koje imas sada, to ti je odprilike potrosnja. Ja nisam video kada su uzimali stanje ali sam jutros video tragove u snegu a posto nam niko nije dolazio predpostavljam da su oni. I prosli mesec je uzeto treceg. Ako si iz SRB imas kalkulator ovde:
http://www.eps-snabdevanje.rs/kupci/Documents/calculator_latinica.swf

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno