Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami ova 18-ka ume da povuce i 2 kwh
2f74fb88c4866bd4aa09ebcfb7bedecd.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Na čudi me. Meni je vukla 1.500W u zaletanju, kad je bilo toplo. Veliki kompresor, 1.500g gasa. Verujem i da greje ko blesava, samo da nije tog šuntavog "minimuma"

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ovako kaže za 12LTCA

Dimensions(H×W×D) 588 × 881 × 36.4
Heat exchanger type Rows Stages 2×28

Znači nema govora o trorednom izmjenjivaču.

Koliko sam upratio samo jedan model od GREE ima troredni, nije baš ni troredni nego dvaiporedni izmjenjivač.
Za GREE će najbolje reći Skopljanac.
5 punih godina se grejem u zabludi, hahaha. Hvala na info.

citam ono upostvo od klima ali nigde ne pise cemu i sta radi opcija sleep? samo pise pritisnite da upalite i pritisnite da ugasite.

Sleep sluzi da ti postepeno izjednaci temperaturu. Na Nocriji nisam koristio ali na starom Panasonic-u je radili otprilike ovako: na hladjenju posteneno dize temp, na svakih sat vremena po 1c, ne duze od 3h ili je bilo da dize svakih pola sata po 1c, ne duze od 2h. Ne secam se tacno, jedno od ta dva. Uglavnom kapiras poentu. Posle toga se ugasi.

Tapatalk

Primetio sam jutros defrost, radio 10tak min do grejanja, dosta vode je izaslo, nakupljao se lead dosta dugo, dosta debeo sloj, iza i isped izmenjivaca,
kad je zaletela da greje, odmah se zabelela, a kasnije je popustio led kad je smanjila intenzitet i sada je prilicno cista.

I dalje radi od 160-400w, nije pojacala mnogo grejanje

Poslednja izmena:
Ovo je teska kategorija.
TP 1500 kW [emoji16]
2e6225d602356a570ce05d9844963f3a.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Danas sam uhvatio Mideu u prvom pravom defrostu. Za ovih 20-ak dana koliko je koristim bio je DF 2-3 puta po par minuta da sam ja primetio. Danas je trajalo jedno 10 minuta dobro je bila pobelela, dosta vode je isteklo, potrošnja prilikom DF je bila oko 500W, kad je završila počela je da greje posle 3-4 minuta i tada je povukla i do 1200W. Klima inače i dalje greje solidno malo je povećala potrošnju kada su krenuli ovi minusi ali mi je to bilo očekivano s obzirom da nemam nikavu izolaciju pa se i toplota brže gubi.

Konacno nahvatao Leca na defrostu ,trajao nekih 7-8min. Dosta krace nego na Luca koja i cesce ide u defrost

Napolju zabelelo, vlaga ogromna... Ovo je najsuroviji period za klime, obavezan defrost svakih sat vremena. Jedva cekam da udari minus.

Tapatalk

Meni llc takodje defrost redovno na skoro sat,setovana na 24 eco,medium duvanje ali smanji i na manje od toga,07leca setovana na 23 eco i pali se gasi non stop,obe greju po 16 kvm.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Kako znate da je klima otišla u defrost?

Ja gledam moju spoljnu jedinicu (14LU)i nema nikakvih tragova leda po njoj, niti se u sobi oseća da klima prestaje da greje ili nešto slično.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Blic pitanje:
nisam uključivao klimu da greje ima možda i mesec dana, napadao sneg na nju večeras,
- Jel potrebna neka posebna procedura ako bi hteo da je uključim sada i
- da li moram da je uključujem povremeno ili držim uključenu čak i na nekoj niskoj temperaturi tipa 20C?

U stanu je trenutno 24C, više nego dovoljno za mene tako da jednostavno nisam imao potrebu da uključujem klimu.

Celog novembra se grejao na Fujitsu 12 LLCE medjutim nisam vodio racuna o potrosnji, videcemo kad stigne racun. Klima je fantasticno tiha i greje za sad bez problema. Ukljucivao sam je preko dana na 23 stepena uz eko rezim a zadnje nedelje novembra je nisam gasio nocu. Primetio sam da je poslednjih nekoliko dana krenula da radi defrost i to prilicno cesto sada, traje 7-10 min na sat-dva se ukljuci. S obzirom da su mi ovo prva iskustva sa klimom, da li je ok to sto ispusti nekakav zvuk kada udje u taj rezim i izadje iz njega?

Klima trenutno sama greje prostor od 45m2 koji je fantasticno izolovan, mada je pitanje koliko ce zapravo biti u stanju da odrzi temperaturu narednih par meseci a uz to da bude i koliko toliko ekonomicna. Nikako ne bih da ukljucujem elektricni kotao posto je izuzetno neekonomican, ali ako budem morao, verujem da ce kombinacija klime i tog parnog grejanja da ispadne dobra opcija.

Meni llc takodje defrost redovno na skoro sat,setovana na 24 eco,medium duvanje ali smanji i na manje od toga,07leca setovana na 23 eco i pali se gasi non stop,obe greju po 16 kvm.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk
Meni celo vece defrost na svakih sat vremena. Na sav ovaj sneg pala i magla, nenormalno je vlazno. Potrosnja je mnooogo veca nego sto bi bila da nije ovolike vlage. Klima se definitivno cima s ovim defrostima ali ***, svaka zima ovakve periode u pocetku.

Tapatalk

@vladstef
Ako klima ne može da postigne, slobodno kombinuj el kotao sa klimom, samo gledaj da zavrneš radijator blizu klime. Još bolje je ukoliko imaš dvotarifno brojilo, možeš noću kotao da pališ uporedo sa klimom, da se klima ne muči kad je najhladnije. Naravno, kotao pali samo ako klima ne postiže dabugreje samostalno, inače ode račun u nebesa.

Poslednja izmena:
i Nocria odradila defrost, zanimljivo je da su obe klime i Nocria i LUCA14 okrenute prema jugu, dok su LLCC prema sjeveru i čiste su ko suza na izmjenjivaču nema leda uopšte.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno